Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni per regjistrimin e popullsise ne baza etnike dhe fetare

Votues
97. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro (Argumento)

43 44.33%
  • Jam kundra (Argumento)

47 48.45%
  • Nuk ka problem((Argumento))

7 7.22%
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 140
    i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    Regjistrimi i popullsise nuk eshte nje loje qesharake femijesh ku c`do njeri mund te deklaroje gjera te paverteta. Nuk mund te deklarohesh grek kur nena jote nuk ka folur greqisht ne kohen e komunizmit. Po ashtu nuk mund te deklarohesh katolik kur s`ke qene kurre ne kish apo s`mund te quhesh mysliman kur s`ke qene kurre ne xhami.
    Ne qofte se babai jot e ka emrin hysen ti s`mund te jesh ortodoks, vetem ne rastin se je pagezuar ne ndonje kishe dhe kjo duhet te provohet.
    Megjithate regjistrimi eshte nje gje pozitive, jam i bindur se te ashtuquajturat minoritete do marin nje goditje te madhe. Ky regjistrim etnik dhe fetar eshte vetem ne favor te 98 per qind te shqiptareve.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2010
    Postime
    26
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Para disa ditesh qeveria nxorri nje projekt per regjistrimin e popullsise sipas bindjeve fetare, etnike etj.

Disa analiste e shohin pyetsorin si nje problem per te cilin shqiptaret ne keto kushte nuk ju duhet.

Se pari se disa cifte jane martuar sipas perzierjes fetare dhe etnike.

Psh

Djali Musliman
    Vajza Krishtere

Lind pyetja tek keto analiste dhe thojne cfare feje do marri femija.Edhe pse femija merr femine e Babait prape problemi qendron ne ate se a do sjelle ky regjistrim probleme midis cifteve.

Gjithashtu

Nje Djale me Kombesi Shqiptare eshte martuar me nje vajze me kombesi greke.Atehere Cfare kombesie do regjistrohet femija?A do sjelli ky sondazh probleme brenda ciftit.

Problemi tjeter qe shtrohet eshte se shume prej shqiptareve ne emigracion mund te bejne ndryshimin etnik te tyre sidomos ato qe jane ne Greqi per hire te jetes ekonomike qe ato tani kane ndertuar ne kete shtet.Dhe kjo do fallsifikonte shume prej kombesive te verteta jo sepse emigranti eshte i asaj kombesie porse kete e ben per nje interes ekonomik.

Une do ju shtroja ju pyetjen se a jeni pro apo kundra ketij regjistrimi dhe cfare problemesh mund te dalin sipas jush te cilat mund te kthene ne probleme sociale ose kombetare.
    Jam pro (Argumento) 16 40.00%
    Jam kundra (Argumento) 22 55.00%
    Nuk ka problem((Argumento)) 2 5.00%

Une jam pro.Nuk e kuptoj pse nuk deshironi qe te dime te gjithe se sa katolik ka...sa musliman e sa ortodoks... sa greke ..sa serbe e sa shqiptare?? Ku eshte problemi?? Ndoshta dikush ka frike nga e verteta.Kush ka frike nga e verteta eshte vetem kriminelet.Une jam ateist. Te shofim sa musliman do te dalin ne kete regjistrim se ne internet ne nje sit e ka te shkruar 80% dikund tjeter 70% dukund 40%....Njerzit spekullojne me identitetin etnik dhe fetar te shqiptarve kshtu qe menyra me e mire per te ditur te verteten eshte te besh rregjistrimin.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    edhe une jam pro.
    informimi mendoj se eshte i vlefshem per te gjithe.
    ēuditem se si ka njerez qe nuk jane kurioze te njohin rezultatin...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-02-2008
    Postime
    5
    Jam kunder, per faktin se :
    Feja eshte diēka shpirterore dhe jo detyruese. Te gjithe Fete besajne ne nje ZOT, ku kjo ska lidhje me rregjistrimin e popullsise. Ka njerez fetare dhe jo fetare por qe besojne ne ZOT. Per mua qellimi i ēdo Feje eshte krijimi i njeriut me virtyte te larta ( e nje njeriu te mire ne kuptimin e plote te fjales). Por pse te behet rregjistrimi fetar, kur mundesh ta ndryshosh fene dhe nuk ke thyer asnje ligj. Feja eshte ideologji dhe per mua ska lidhje me rregjistrim te detyruar. E detyruar duhet te jete vendlidnja,vendbanimi dhe shtetesia, Cfare ka lidhje feja ne kete rast. Nqs dikush ka deshire qe te rregjistrohet nga ana fetare, mund ta beje ne vendet (kishat, xhamit etj. e kam fjalen) qe i perkasin fese. Vendin ku ke lindur nuk mund t`a ndryshosh, as kombesine nuk mund ta nrdyshosh,(se pastaj je pa identitet) fene mund ta ndryshosh. Ja pse nuk jam per rregjistrimin fetar te popullsise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-02-2008
    Postime
    5
    E dini se si me duket ky lloj sondazhi, si : A jeni per rregjistrimin e bindjeve politike ( i majte apo i djathte). Keto jane gjera krejtesisht vetjake, sa qe s`kane lidhje me evidentimin e popullsise.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Jam per regjistrim etnik dhe jo ate fetar

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    Jam per regjistrim etnik dhe jo ate fetar
    po pse jo??
    une jam thjesht kurioz.
    keshtu secili tregon besimin qe ka dhe statistikat nuk do te jene te gjitha te ndryshme...
    edhe nese shikon ne wikipedia, perqindjet e besimtareve te feve te ndryshme ndryshojne ndjeshem sipas gjuhes se enciklopedise qe perdore... kjo nuk eshte normale.
    mendoj se thjesht per qeshtje informative do ishte mire te njihen keto perqindje.
    nuk eshte se po shkruhet ne karta identiteti...
    Vasudhaiva Kutumbakam

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po pse jo?
    ...mendoj se thjesht per qeshtje informative do ishte mire te njihen keto perqindje.
    Perse dhe kujt do t'i sherbej ky informacion, kur institucionet fetare e njohin takatin e tyre ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Un jam pro, kesi lloj regjistrimesh qe jan obligative ne cdo shtet demokratik.

Do ta dim se sa jan shqiptar e sa jo, sa te krishter e sa musliman spse koheve te fundit disa sekte te krishtera reduktuan numrin e muslimaneve nen -30% !

E sot, mu ata te krishter jan kunder !
    Edhe nese muslimanet jan 5% apo me pak, ne kem nevoj ta njohim te verteten sado e hidhur qe te jet!

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga EDLIN Lexo Postimin
    Perse dhe kujt do t'i sherbej ky informacion, kur institucionet fetare e njohin takatin e tyre ?
    mua dhe ty do te na sherbente- une personalisht nuk ia kam idene kesaj perqindjeje... ti e njeh???
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •