Shikoni!
Ka mundur të bie nga qielli,meqë nuk po e ditka asnjëri,pra këtu paskan gisht ufot.
Shikoni!
Ka mundur të bie nga qielli,meqë nuk po e ditka asnjëri,pra këtu paskan gisht ufot.
Nuk behet nami pse vendoset nje thenje qe permbledh ne vehte nje definicion domethenes per dijen,nje emer te vecante per institutin dhe nje mesazh frymezimi per rinine , dhe eshte thene po nga Kryeministri i vendit- Kosoves.
Nuk do te kontestohej nje aforizem i njejte kushdoqoft qe ta kish thene, pse i gjithe ky mohim ndaj njeritjetrit per vetveten.
Per njeqind vite vendosnin pushtuesit cka deshironin dhe ne nuk bezenim!!! tash !?
Komunizmi ka perfunduar, pasojat kane mbetur, qe dmth nuk eshte me shume komuniste parolla per arsimin nga Kryeministri i vendit se sa mohimi dhe thirrja per terheqje te parolles-madje thirrja per protesta per kete pune.
Shpresoj qe vertete ky institucion te jete nje tempull qe do te leshoje rreze drite sa vete Dielli, qe te ndricoje cdo skute te erresires- injorances shqiptare ne Kosove
me nderime,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 21-01-2010 më 14:09
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
Me rendesi eshte qe u realizua nje nga projektet madhore te pasluftes per shkecen,artin e kulturen tone.Ideja e ndertimit te ketij tempulli te dijes,artit e kultures eshte e kahmotshme.Bile,nese nuk gaboj,gurin themeltar te kesaj godine impozante e pat vu Presidenti Rugova .
Ta gezojne akademiket tane kete tempull dhe dhashte Zoti e na japin ide,projekte e vepra qe do ta arsyetojne kete objekt madhshtor qe kushtoi mbi 5 milione euro.
Sa per kete citatin e Z. Thacit,nese vertete e ka thene ashtu-gezohem,sepse keto fjale jane fjale te medha e domethenese e per me teper obligojne e lene peng nje emer kryeministri,qe per shkencen nuk eshte pak !
Nuk është se flitet për vitet 1.100, legjenda shkrimesh, historish, por për gjëra që i kemi Jetuar.
E gjithë Bota (në përjashtim të shum "Kosovarëve") e din se çfar ka bërë Thaçi për Kosovën.
Haradinaj gjithashtu.
janë 2 Figura (mbas familjes Jashari s'diskutohet) që i dhan shum, shum popullit Kosovar.
e bukura është që Sot, që të dy këta, konsiderohen bandit, vrasës, mashtrusa, etj.
Ndryshuar për herë të fundit nga i/regjistruar : 21-01-2010 më 15:17
Ky eshte turpi i rradhes ...![]()
Ajo që e është vënë aty është thënie e fëmijëve. Kaq e ulët sa sikur te thuhet: Kur bie borë vëshitrësohet komunikacioni. ose Bora është e bardhë. ose Në dimër bie borë. Në këso tabelash vihet dicka shumë filozofike dhe kuptimplote me një kuptim shume¨më të thellë. Ta zëmë kjo që është thënë, unë me nxënësit e mi para 20 vitesh e kam pasur si temë hartimi: Shkolla është dritare e jetës. Ky në vend të shkolla e ka thënë: "Tempujt".
Nëse bash duhet të përlyhet muri me dicka, ja po ju jap dicka më të bukur e më domethënëse.
"Një shtet që ka një shkollë të fortë pretendon të bëhet një shtet i fortë", prandaj
Ta bëjmë një shkollë të fortë që të kemi një Kosovë të fortë"
Unë po heq dorë nga autorësia e kësaj thënie kaq domethënëse, le të mbetet pa autor, por të shkruhet.
Pastaj nëse bash do të duhej që të jetë një fjalë e dikujt, pse mos të ishte një e Rifat Jasharit, i cili fill pas luftës pati thënë:
"Ti rehatojmë një herë të gjallët, se të vdekurit presin" ( sa domethënëse kjo që ka thënë ky i cili flijoi tërë familjen për këtë Kosovë të lirë që sot gëzojmë dhe fatkeqësisht që nuk e përiflli askush këtë thënie dhe si pasojë e kësaj ende kemi njerëz nëpër tenda!!!).
Prapë qëndroj prapa asaj që kam thënë:
POLITIKA JASHTË SHKOLLËS SHQIPE
dhe ajo pllakatë të hiqet me protesta nëse jo në mënyrë paqësore.
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-01-2010 më 15:53
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
mos u merrni me kte ceshtje burra..
ka tjera halle kosova..
rendsi ka te punojne ne kushte te mira akademiket tone..
vlera e politikabnve nuk matet me nji rast..
koha do i provoj te gjithe..
Krijoni Kontakt