Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 144
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    Postimi nr.2 dhe 3 (me pėrjashtim tė Solomonit) mbėshteten mbi hamėndje, jo histori.

Nėse po, trego ndonjė shėnim ose autor historik qė flet mbi ato qė thua.

(Unė p.sh mund tė kontribuoj nė temė mbi jetėn e perandorit legjendar dhe tė paharruar Tito dhe vendimin e tij historik pėr kėtė farė qyteti, po fillimisht do ishte mirė tė pastronim nga kjo temė historike fabula si Abrahami).
    Eshte historia e diteve te sotme peralle,e ti pretendon qe historia fetare te jete e faktuar,me duket se pretendon shum...

Mund te shkruash cfar te duash e si te duash:(dhe historia Romake me pelqen)..por mos pretendo te mos shkruaj perallat qe di..Perrallat kan nje moral..varet nga personi se si do ti kuptoj e interpretoj...

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Serafim sa po e kuptoj une ti qenke krishter,ne baz te historis qe e ke shenuar,kurse darwin mos pretendo qe ti bejesh njerz antifetar,se feja eshte ajo qe e mban njeriun te gjall,e jo historia

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Ne vitin 632 arin dhe myslymanet,dhe si fillim jane nga te paret pushtues qe sjellin njefar paqe sidomos per popullin e shtypur Izraelit,por dhe ndaj krishtereve sillen mire duan te vendosin nje harmoni te pakten njerezore e kuptohet dhe fetare.Myslumanet e asaj kohe ishin nje popull i thjeshte,kalifet o udheheqesit e grupeve te ndryshme vinin nga shketetirat,por sic duket ne shkretetir fene eshte e veshtire ta bashkosh me afarin ndersa Jeruzalemi dhe per ata qe perfekt,feja perparon po perparoi dhe afari.
    Islami qe shfaqej asaj kohe eshte nje islam pa urrejtje sidomos kunder ebrenjve,asgje nuk i ndante duhet te shkonin dakort,te dy palet mendonin qe zoti eshte nje dhe nuk diskutohet...
    Si fillim edhe Muametit populli ebre i ishin simpatik,ishte nje popull i vuajtur si ata,i vuajtur nga grindjet midis tyre dhe i vuajtur nga pushtuesit e huaj.I miri Muamet si fillim mendoi se ky popull i vuajtur shpejt o vone do te perfundonin te ktheheshin myslyman,e Muameti e kishte arritur kete gje edhe me fise te tjera,ai e dinte mire historin por si te gjithe te huajt e Jeruzalemit nuk kishte kuptuar nje gje te thjeshte;ebrenjte mund te theren me njeri tjetrin po eshte e pamundur te ndrojne fene,mund ti heqesh cdo gje por jo besimin qe kane ne besimin e fese,e sic dihet mendojne se jane gjithmon me te vjeter se fetaret e rinj qe vin nga mbrapa,e provoi dhe Krishti qe ishte njeri i tyre...
    Per te treguar ebrenjte dhe besimin qe kan dhe se si e mendojn,e kishte provuar dhe i madhi roman Pompeo qe mbasi kishte pushtuar Sirin e po pergatitej te pushtonte dhe Jeruzalemin e vendet pereth,degjon nje histori nga nje gjeneral i tij,gjenerali i tregon se ne nje qytet qe quhej Jeruzalem ishin dy vellezer ebrenj qe ishin ne lufte se kush duhet te ishte mbret.Pompeo behet kurioz dhe theret te dy vellezerit qe di degjoje e ti shpegoj planin e pushtimit te tij,ngel i habitur kur i degjon,nuk kishte pare nje grindje e nje urrejtje te tille,ai si roman e kuptonte zenien per nje qytet por nuk arrinte te kuptonte se ne te vertet lufta behej mbi interpretimin teologjik te fese,se duhej o nuk dujej te shtohej nje fjale ne lutje,e se si ishte drejt te kryhej sakrifikimi,e mbreti ne fuqi ishte dakort te lente mreterin po te binin dakort mbi keto vogelsira....

E keshtu dhe Muameti doli i zhgenjyer nga ky popull dhe me kalimin e kohes duhet te jete bindur,dhe per zgjenjimin dhe ai urdheroi te vriteshin disa ebrenj te nje fisi afer Jeruzalemit,po gjithmon pa i zdukur o sterminuar....

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Citim Postuar mė parė nga mujoislam Lexo Postimin
    Serafim sa po e kuptoj une ti qenke krishter,ne baz te historis qe e ke shenuar,kurse darwin mos pretendo qe ti bejesh njerz antifetar,se feja eshte ajo qe e mban njeriun te gjall,e jo historia
    Jam krishter fal nenes dhe babait,po si njeri nuk me presanton feja,dhe se eshte e imja.
    Darvin shpeh ate qe mendon.E jam dakort qe eshte gabim.... te pretendosh-per te gjithe.

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Jam krishter fal nenes dhe babait,po si njeri nuk me prezanton feja,dhe se eshte e imja.
    Darvin shpreh ate qe mendon.E jam dakort qe eshte gabim.... te pretendosh-per te gjithe.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Serafim sa po e kuptoj une ti qenke krishter,ne baz te historis qe e ke shenuar,kurse darwin mos pretendo qe ti bejesh njerz antifetar,
    se feja eshte ajo qe e mban njeriun te gjall,e jo historia
    jeta - historija
    feja - hysteria

Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    jeta - historija
    feja - hysteria
    Zduhet te jete keshtu,dhe se keshtu eshte.

Busavate....ai Baal....qe thote :paqe ja nje fjale qe une dua qe ti ta njohesh,e ka thene 4000 mij vjet para lindjes se Krishtit....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Gjalle? Ka disa fe qe te vrasin, pyet Talibanet.

Po Jerusalemi ka qene mijra vjete para se gabelt arab me fe muslimane e pushtuan. Muhameti e ka shpike islamin, shume vone.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar mė parė nga sdi-gja Lexo Postimin
    Gjalle? Ka disa fe qe te vrasin, pyet Talibanet.

Po Jerusalemi ka qene mijra vjete para se gabelt arab me fe muslimane e pushtuan. Muhameti e ka shpike islamin, shume vone.

pse ? a asht dasht shumė ma heret ?
    kush jan gabelet arab ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga busavata Lexo Postimin
    pse ? a asht dasht shumė ma heret ?
    kush jan gabelet arab ?
    Gabel eshte ky poshte http://historyofjihad.org/egypt10.jpg

Jo more, ka njerez qe kane shpike fe edhe mbas muhametit po mos pretendoni se c'ka keni pushtua jane tuajat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sdi-gja : 24-01-2010 mė 00:07

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •