a kan drejt fmit qe kan lind gjermoni e jen kthy mas disa vitev ne kosov familja , a kan te drejt me shku apet ata kur ti bojn 18 ose qfar statusi mer a njihet si fmi i atjehit
a kan drejt fmit qe kan lind gjermoni e jen kthy mas disa vitev ne kosov familja , a kan te drejt me shku apet ata kur ti bojn 18 ose qfar statusi mer a njihet si fmi i atjehit
Une nuk e di si eshte kushtetuta e Kosoves, por ne Shqiperi lejohet te mbash dy shtetesi "me nje fjal dy pasaporta" por me sa di une Gjermania nuk e ka kete gje dhe prandaj Gjermania thot hiq dore nga nenshtetesia e shtetit ku je qe te maresh nenshtetesi "pashaporten gjermane".
Kur femija lind ne Gjermani ne te njejeten kohe duhet njeri nga prinderit te kete lejen e pakufizuar (Unbefristet-Berechtigung)qe femija te kete mundesin qe menjeher te marr nenshtetesin Gjermane.
Nese femija nuk ka nenshtetsi Gjermane edhe pse ka lindur ne Gjermani i ka te drejtat si qdo femije qe ka lindur jashta Gjermanis d.m.th. nuk ka te drejt te hyje ne Gjermani pa vize.
Besoj se ju kam ndihmuar ne pyetjen tuaj edhe pse eshte negative ndoshta me ate qe keni pritur.
Pershendetje.
Nuk di per ne Gjermani si funksionon por ketu ne Itali nqs lind ne teritorin italian edhe me pas shkon diku tjeter ne moshen 18 vjecare ke te drejte te rikthehesh per te kerkuar nenshtetesine.Pamvaresisht se ku jeton gjate ketyre 18 viteve femija sapo kalon ne moshe madhore ka te drejte ta kerkoj nenshtetesine si edhe ta marri pasi deri ne 18 vjec nuk eshte i pavarur.
Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.
Po mer, sapo t'hiqen vizat!
prindrit nuk duhen te ken unbefristet mjafton thjesht te ken leje qendrimi dmth leje pune se ka dhe ca qe kan Duldung se ato me Duldung ta harojn qe femija te mari pashaport gjermane edhe ato marin Duldung....te tjerat jan te sakta...
gjermani ka dhe nji ligj per ato qe nuk kan pashaport gjermane...po jetove jasht gjermanis me shume se 6 muaj dmth nuk je i lajmru me asnji vend ne gjermani qe jeto ne filan rruge ty te prishet leja e qendrimit dhe nuk ke me te drejt ta maresh ta kesh ca te duash o Unbefristet ose ca e kan qe shkojn cdo 2 vjet 5 vjet si ja japin ato me e zjat ke te drejte pune etj etj si kur ke Unbefristet vetem qe duhet me e shty se jan dhe te kqi ndonjiher pa pik lidhje nuk ja japin ca njerzve qe kan mbi 10 vjet ne gjermani Unbefristet....
Ndryshuar për herë të fundit nga Tironcja_BLN : 20-01-2010 më 12:25
Krijoni Kontakt