Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 54
    i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Mund te me jape dikush pergjigje per nje pyetje timen?
    Diku ne nje liber lexova se gjuha shqipe nuk eshte as gjuhe perendimore, as veriore europiane por autori i librit e la mister prejardhjen e gjuhes shqipe.
    Eshte fatkeqesi e theksoj fatkeqesi e madhe qe te mesosh ne menyre tragjike dhe nga ngjarje me fatkeqesi njerezore se gjuha shqipe dhe kaloresit shqiptare qe shperndane gjuhen shqipe duke etikuar vende dhe njerez, nuk eksistojne vetem ne Shqiperi.
    Ne Rusi pershembull para pak kohesh diku nga Siberia ne nje qytet me emrin Mirnij u rrezua nje avion me pasangjere dhe u be e ditur ne lajmet e televizioneve.
    Emri Mirnij ne shqip ne dialektin gege do te thote mir-nij , mir po degjoj ose mir po ju degjoj varet se si mund te analizohet.
    Cfare mendimi keni ju?

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga gjethplepi Lexo Postimin
    Mund te me jape dikush pergjigje per nje pyetje timen?
    Diku ne nje liber lexova se gjuha shqipe nuk eshte as gjuhe perendimore, as veriore europiane por autori i librit e la mister prejardhjen e gjuhes shqipe.
    Eshte fatkeqesi e theksoj fatkeqesi e madhe qe te mesosh ne menyre tragjike dhe nga ngjarje me fatkeqesi njerezore se gjuha shqipe dhe kaloresit shqiptare qe shperndane gjuhen shqipe duke etikuar vende dhe njerez, nuk eksistojne vetem ne Shqiperi.
    Ne Rusi pershembull para pak kohesh diku nga Siberia ne nje qytet me emrin Mirnij u rrezua nje avion me pasangjere dhe u be e ditur ne lajmet e televizioneve.
    Emri Mirnij ne shqip ne dialektin gege do te thote mir-nij , mir po degjoj ose mir po ju degjoj varet se si mund te analizohet.
    Cfare mendimi keni ju?
    Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy shoku aman tani mos fillo edhe ti !

Argjentina = ar gjen ti
    Peru = Peri
    Bolivia = bo lidhja
    uruguaj = rruge
    brazil = bera zile
    paraguaj = para rruga
    kili = qiri
    ekuador = ka dore
    kolumbi = ke lumi
    venezuele = vend zellte
    surinam = syri nam
    guajan = goja jone

Kjo ishte vetem Amerika Jugore , po deshe vazhdoj me gjith boten !

HAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHHA
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy shoku aman tani mos fillo edhe ti !

Argjentina = ar gjen ti
    Peru = Peri
    Bolivia = bo lidhja
    uruguaj = rruge
    brazil = bera zile
    paraguaj = para rruga
    kili = qiri
    ekuador = ka dore
    kolumbi = ke lumi
    venezuele = vend zellte
    surinam = syri nam
    guajan = goja jone

Kjo ishte vetem Amerika Jugore , po deshe vazhdoj me gjith boten !

HAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHHA
    Pse ngaterrohesh me Ameriken latine?
    Libri te cilin e kam lexuar ka edhe karakter fetar dhe autori thote qe shqipja nuk eshte as gjuhe perendimore, as evropiane veriore. Pra e la mister origjinen e gjuhes shqipe.
    Ku duhet kerkuar pergjigja per prejardhjen e gjuhes shqipe?
    Perendimore nuk eshte.
    Veriore evropiane nuk eshte.
    Arabet kane gjuhe tjeter
    kinezet kane gjuhen e tyre

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Ne stepat e Rusise . Aty ne nje shpelle me akull u fut cifti i pare shqiptar dhe polli shqiptarin e trete . Aty lindi dhe gjuha qe flasim ne ....... Kur erdhem ne nga stepat ua mesuam atyre qe gjetem ketu dhe keshtu ata filluan te flasin . d.m.th neve filluam te flasim...ndersa shqiptaret e vertet evoluan dhe sot flasin sllavisht ..... edhe neve pas disa shekujsh per shkak te evoluimit dhe "zhvillimit" kjo gjuha jone sllavisht do te behet .....

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    vajze,
    çfare lidhje ka alfabeti me te cilen shkruhet nje gjuhe me vete gjuhen ne mos thjesht konvencion i zgjedhur sipas kushteve historike?

Gjermanet perdorin germa latine, ka ndonje lidhje kjo me latinishten?
    Magjaret perdorin germa latine, dhe gjuha e tyre nuk eshte as indo-evropiane.
    Turqit perdorin germa latine, por nuk kane lidhje fare me latinishten,

Rumunet nuk perdorin germa kirilike, por latine, dhe ne fakt jane ne familjen e gjuheve latine.

po kjo "elinika" ça ishte,
    gerrqisht?

Gjinokastra,
    Finnish dhe Magyar(Hungarisht) nuk bejne pjese tek gjuhet Indo-Evropiane.
    Ti e the dhe vet clidhje ka alfabeti i dashur .
    SIC thashe dhe me siper gjysma e europes shkrimin e alfabetit e kane te bazuar ne latinishtja!Cfare nuk kuptove?perderisa dhe shqiperia ne gjeografi eshte pjese e europes cfare lloj alfabeti do te kete purishte?9gjuha e marjanit te korces)
    haha gjermanet thote perdorin germa latine ! po a te po te shpjegoj mo qe bazen e shkrimit te gjuhes e kane latinisht!ishte gabim shkrimi bullgaret desha te thoshnja se me ngrihen nervat me budallalleqet qe shkruen ketu dhe bera gabim sorry
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Ti e the dhe vet clidhje ka alfabeti i dashur .
    SIC thashe dhe me siper gjysma e europes shkrimin e alfabetit e kane te bazuar ne latinishtja!Cfare nuk kuptove?
    ajo qe nuk kuptova eshte se ku doje te dilje me ate pohim qe bere,
    pikerisht,
    gjysma e evropes perdorin germa latine...
    edhe....????

ne nje teme ku po flitet per Gjuhen e folur.

Citim Postuar më parë nga BANISHED_ Lexo Postimin
    Po,gayreqisht,kurse lenka di troia thot qe rumanet shkruajne kirilika

ja cfar niveli katandisin temen ca si puna e lenkes.

PS.Lenka harrove nje gjuhe te rendesishme qe nuk shkruhet fare,cobance/vllahisht.
    papa nje gabim ste lini te beni na ini bere si drejtor ju te gjithe! edhe mos me thuaj mua lenka !
    nuk e ul une nivelin e temes tema eshte vet e ulet kur ka teme te pa bazuar!baza e shkrimit eshte latisht dhe jo shqip ...........
    po prisja prap nje pergjigje per fjalen primous!
    me qe niveli i ksaj teme qenka kaq i ngritur pse asnjeri nuk dika latinisht ketu? per derisa latinishtja vjen nga gjuha SHQIPE pse nuk dine ta perkthjne kete fjale!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ta dhashe pergjigjen per "primous", thjesht nuk e di,
    jo se nuk mund te kerkoja ne google dhe gjeja,
    por ja ta zeme se une e di se ç'do me thene,
    ti ku do dilje, qe Primous eshte fjale latine qe rrjedh nga Greqishtja e Vjeter?

Tani nje pyetje per ty,
    Ti çfare gjuhe njeh, greqishten e sotme, apo greqishten e vjeter?
    nese quhet "greqisht", sa ngjashmeri ka greqishtja e sotme me greqishten e vjeter?

Per zotin kur flisni per "gerrqishten" mi gerryeni zorret, me gjuhe te dhjere se greqishtja e sotme, ka theksin e spanjishtes, gjuhe pordhe, gjuhe jevgjish.

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    ta dhashe pergjigjen per "primous", thjesht nuk e di,
    jo se nuk mund te kerkoja ne google dhe gjeja,
    por ja ta zeme se une e di se ç'do me thene,
    ti ku do dilje, qe Primous eshte fjale latine qe rrjedh nga Greqishtja e Vjeter?

Tani nje pyetje per ty,
    Ti çfare gjuhe njeh, greqishten e sotme, apo greqishten e vjeter?
    nese quhet "greqisht", sa ngjashmeri ka greqishtja e sotme me greqishten e vjeter?
    1. une ne shkolle kambere greqishten e re dhe te vjeter po per degen qe zgjodha duhet te mesoja dhe latinish
    2.primous primus edhe De facto is a Latin expression that means "by [the] fact".
    mund te pyesesh nje diplomat cfare eshte per me shume info!hahha dhe ti cfare pyetje me ben pse burri quhet burre!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    1. une ne shkolle kambere greqishten e re dhe te vjeter po per degen qe zgjodha duhet te mesoja dhe latinish
    2.primous primus edhe De facto is a Latin expression that means "by [the] fact".
    mund te pyesesh nje diplomat cfare eshte per me shume info!hahha dhe ti cfare pyetje me ben pse burri quhet burre!
    çme gjeti belaja mua,
    tani me sqaro nje gje,
    pse me pyete se nese di çfare do te thote "primous".
    a) per te testuar nese dija latinisht.
    b) per te dalur diku tjeter nepermjet perkthimit te fjales.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •