Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812

A jane te drejta tatimet me shume emertime qe vendos shteti.

Kushdo qe nderton nje biznes ka parasysh qe ballafaqimi i pare behet me shtetin. Kur afrohet tek sportelet e vjeljes se taksave fillon nje sere emertimesh qe duhen shlyer: tatim mbi pronen, tatim mbi fitimin, tatim mbi vleren e shtuar etj. dhe per konsumin e energjise i detyrohesh shtetit katerfishin e vleres se konsumatoreve familjare, nderkohe qe nje qender biznesi konsumon energji shume me teper se sa nje familje. Nuk e di si funksionon ne vende te tjera vjelja e tatimeve dhe ku konsiston. Nuk e di se sa eshte e sakte por me kane thene qe ne Amerike i detyrohesh shtetit vetem me nje perqindje nga vlera e xhiros. Ftoj tregetaret shqiptare dhe ata qe e kane ndertuar biznesin jashte kufijve te prononcohen ne kete teme.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e Patrioti
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Vendndodhja
    Neumuenster
    Postime
    347
    Ne Gjermani biznesi paguan:
    - takse xhiroje
    - tvsh ( te kthehet mbrapsht, kur deklaron taksat )
    vini re! tvsh futet ne kete mes qe te mos manipulosh xhiron
    Paguhen gjithashtu dhe taksa te tjera por shume me te vogla ndaj bashkise ( komunes ) ne varesi te biznesit qe ke
    Keto jane taksat e biznesit te vogel.
    Mbi bazen e te ardhurave nga biznesi titullari i biznesit paguan takse mbi te ardhurat ( si cdo qytetar )
    Takse mbi pronesine ( si cdo qytetar )
    shpenzime te tjera ( jo taksa ) jane siguracionet e ndryshme per punonjesit, biznesin, korentin ( qe e paguan me te njejtin cmim )
    Duhet te dish dicka, per te kuptuar qe sdi asgje.

HMMMMMM

Pershendetje ... me beri pershtypje kjo teme ... !!
    Un kam nje lokal te timin ne Fier ... dhe persa i peket taksave ... nuk me duket dicka e sakte .. pasi shume Taksa jane te kota ... me sakte [aguhen lek kot fare ...
    Si psh. Tatim mbi xhiro !! --- Nje tatim qe nuk llogaritet ne baz te xhiros por me nja hamendje ...
    Taks Solidariteti (polisi) --- dhe kjo e kote ... nuk kam par nje polic te kaloj para lokalit ... jo me nje makin apo te pyesin : ka ndonje problem apo jo ....
    Taks pastrimi --- Taksa me kot qe kam par ndonjehere ... pastruset e bashkis apo te komunales apo ku ta di une ... jo qe nuk vin vet por edhe ti thuash nuk vin te pastrojne ...

JANE DHE SHUM TAKSA TE TJERA .... POR NUK ME KUJTOHEN !!
    Besa eshte dicka qe nuk
    Egziston ne boten tuaj
    E ndiej se jam SHQIPETAR
    Mesazh per nje te Huaj....
    ***** 2 DIE 4 *****

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    4
    ju e beni mire qe shkruani po ne rradhe te pare duhet te dini sepse shteti i mbledh keto tatime .mbledhja e tatimeve nga organet shteterore konsiston ne faktin se ato perdoren per interesat publike qe ka shteti si psh shkolla ,spitale,rruge,etj,ndersa per tvsh qe diskutoni ju ajo eshte nje takse per te zvogeluar fuqine individuale te taksapagusit .

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Do te ishte shume mire qe keto taksa qe ne paguajme te shkojne vertete per shkolla e spitale. Por kur shikoj qe shteti nxjerr taksa vetem per te mare para kjo me duket e pa drejte.
    ...... takse tabele. eshte per tabelat qe vihen para dyqanit per ta emertuar apo dalluar. Por kur une nuk kam tabele perpara dyqanit pse duhet te paguaj? Ketu shteti te tregon grushtin dhe tregon qe eshte i forte..... do paguash se them une.
    Eshte shume e drejte qe shteti te mare taksa, por jo ti dalloje ca te njerkes dhe ca te nenes. Ne qoftese marim per baze kete formule te thjeshte shtet=barazi per mua hallall taksat. Por ne kete shtet i varen ujkut melcite ne qafe dhe ne presim barazi pa pa pa pa.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

Tema tė Ngjashme

1. Feja dhe shteti
    Nga Eda H nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 25-06-2008, 13:02
  2. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 18-04-2006, 18:06
  3. Kushtetuta dhe kombi Amerikan
    Nga ILovePejaa nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 05:11
  4. Konferencė pėr statusin e Kosovės
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-12-2002, 07:08
  5. Shteti qė tradhton shtetasit e tij
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-12-2002, 07:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •