Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2010
    Postime
    2

Kam nje problem qe me shqeteson

Kam ni problem qe me shqeteson, tash jam 25 vjeqar, punoj, kam te kryer Fakultetin i pa martuar .

Po hamendem se si ti ja filloj pyetjes sepse eshte mjaft e komplikuar ,,, problemi eshte qe kam ni lloj frike brende vetes nuk e kuptoj se si pse ,, kjo me ndodh mengjes kur zgjohem shume i ligsht pa kurfar vullneti ,,,

Problemi tjeter eshte ndjenjat ndaj femrave ,,,, kshtu kam shoqri te madhe ,,shoqe kam shume rri me to ,, amo kur vjen momenti per diqka ma intime dmth diten e pare shum jam i vullnetshem sa qe shum dashurohem ne to,,,por pas ca diteve filloj te ftohem nga lidhja ,,,diqka nuk me terheq nuk ka ndodh veq me nje femer por me shume ,, mund te them qe per 360 shkall me humbin ndjenjat ndaj saj sikur mos me pas pas lidhje fare , qete sen spo e kuptoj ,,,jam mundu shume me rezistu amo nuk e di vetvetiu bie trupi ,,,,nese mund ndokush te me ndihmoj flm ,,,,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2010
    Postime
    2
    Lexova ne nje teme si me poshte dhe shume probleme te cekura pak ngjasojn tek une ,, jeten e perditshme

-----------------------

Pershendetje Kucovari!

Po te radhis simptomat pos traumatike qe mund ti shfaqen nje individi qe mund te kete qene viktime e nje torture, perdhunimi, pjesemarres ne lufte, aksident automobilistik, persekutim, humbja e nje te dashuri/afermi, deshtim, ndarje, etj.

Nje person i tille ka shume gjasa te vuaj nga ērregullim i stresit (pas traumes). Simptomat me te zakonshme jane: Ankth gjate rikujtimit te ngjarjes, endrra te frikshme, si rezultat personi priret ti shmanget te gjitha situatave apo vendeve te cilat i rikujtojne ngjarjen. Simptoma si kufizime ne jeten e perditshme, nderprerje e marredhenie me shoqerine, ose nje pjese te mire te saj, mbyllje ne vetvete, veshtiresi gjate kontakteve nderpersonale, veshtiresi ne perjetimin e nje ndjenje, mungese e theksuar e vemendjes, i paperqendruar, ndjenje e theksuar pesimizmi, ndjehet si i pashprese, pagjumesi ose gjume jo te rehatshem, humor jo i ekuilibruar i shoqeruar shpesh me nervozizem, ndjenja te shpeshta te frikes sikur dikush eshte duke e ndjekur apo pergjuar.

Perveē simptomave psikike qe shkakton ky ērregullim i stresit, mund te kete edhe simptoma fizike si: dhimbje koke, dhimbje gjoksi apo stomaku.

Eshte nje ērregullim serioz dhe kerkon patjeter ndihmen e psikologut apo psikiatrit. Eshte i sherueshem. Me ndihmen e psikoterapise dhe sigurisht si dhe me rekomandimin e disa medikamenteve (kryesisht te grupit te benzodiazepinave) individi mund te rikthehet ne normalitet, pra te kryej nje jete normale.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •