Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 91
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368

Shkuan për punë në Zvicër, mbetën nëpër xhamia!

Xhamitë në Seebach të Cyrihut, xhamia e Fondacionit të Rinisë Islame në Cyrih, xhamia e qytetit të Villit dhe disa xhami të tjera në Zvicër janë stërmbushur nga të rinj shqiptarë nga Maqedonia dhe Lugina e Preshevës, të cilët me shpresë për të gjetur punë apo për të përjetuar tokën evropiane, më në fund kanë përfunduar të zhgënjyer, duke ngelur në rrugë dhe duke gjetur strehë nëpër xhamitë.

Të rinjtë e strehuar nëpër xhami janë të zhgënjyer dhe irrituar edhe me trajtimin e të afërmve të tyre, të cilët siç thonë ata i kanë lënë në rrugë dhe fare s`dëgjojnë për hallet e tyre. Ky realitet shihet në të gjitha këto xhami, ku të rinjtë e ardhur si "mërgimtarë të rinj" nuk kishin kujtuar se do të përfundonin në këtë gjendje. Mensur. R ështën nga një fshat i Kumanovës dhe se ai për agjencinë e lajmeve INA rrëfen se është i zhgënjyer shumë kur ka parë se heqja e vizave nuk krijon asnjë kusht për të qëndruar apo për të p a s u r n j ë status përkujdesje nga shtetet e BE-së dhe sidomos Zvicra. "Erdha këtu por me mendim ndryshe, ndërsa ja tash jam zhgënjyer shumë.

Këtu s'paska fare punë, dhe nuk të ndihmon askush. Isha disa netë tek të afërmit e mi këtu në Cyrih dhe pas atyre ditëve më thanë se s`ka punë dhe as që kanë bërë përpjekje për të më ndihmuar", rrëfen Mensuri. Disa nga të rinjtë theksojnë se nuk janë pritur nga të afërmit e tyre, të cilët i kanë thënë se nuk kanë vend strehimi dhe nëse do t`i merrnin në banesat e tyre, atëherë do të përballeshin me dënime të larta.

Ilmi Qoku nga Shkupi gjithashtu thekson se nuk po kalon mirë dhe se sipas tij, gjendja e tij financiare është e vështirësuar, për shkak se edhe ato para që i kishte pasur për të dalë në Zvicër i kishte huazuar nga një mik i tij. "Kushtet atje i kam shumë të këqija dhe erdha për të punuar, sepse mendoja se do të gjindesha, por më doli ndryshe. Kam kontaktuar me disa njerëz të mi në telefon, por më kanë thënë se nuk mund të ndihmojnë se ka krizë dhe shumë njerëz janë të papunë, edhe pse kanë letra pune", thekson Ilmiu, të cilin nuk i ka ecur fati. Një gjendje e njëjtë sipas pohimeve të mërgimtarëve mbretëron edhe në Gjermani, por edhe në Austri, ku shumica e të rinjve kanë ngelur të zhgënjyer dhe pa gjetur punë, ndërsa si vend strehimi është tani për tani banesat e të afërmeve, por edhe xhamitë. Situata e tyre është rënduar sidomos në këto kohë të dimrit të fortë që ka mbretëruar në vendet e BE-së.

Deri tani numri i qytetarëve të Maqedonisë që kanë ardhur në vendet e BE-së shkon mbi 150 veta, edhe ato këto shifra janë zyrtare të publikuara nga ministritë e Qeverisë së Maqedonisë.

Ata që shkuan nga 19 dhjetori, duhet që pas 90 ditëve të braktisin vendet e BE-së, dhe të kthehennë shtëpi, kështu që vetëm pas 90 ditëve të tjera ata mund të shkojnë prapë për të qëndruar 90 ditë të tjera në ato vende. Pra sipas kushteve, vetëm gjashtë muaj në vit edhe atë me ndërprerje dy herë nga tre muaj, shtetasite Maqedonisë mund të qëndrojnë në vendet e BE-së.(INA)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    shendosh more ExTaSy , ka edhe me keq por fundja xhamia eshte shtepija e zotit dhe aty mesohet dhe degjohet vetem per te mira ,per solidaritetin respektimin e prinderve nxenjen e diturise ndalimin e droges ,alkoolit ,zenkat ndermjet vellezerve shqiptare qe nuk jane te pakta etj.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    PO pse ca kujtojne ata se ne BE eshte fushe me lule dhe sapo te zbresin nga avioni do t'i lusin per t'i marre ne pune? Nuk i kuptojne keta njerez qe fluturojne me presh ne b*the!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    lol,
    kane krijuar pershtypje te gabuar per evropen, kujtojne se jane ne ha-mer-ik

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    po keta marrin pyka apo jo se heqja e vizave eshte per vizit dhe jo per pune ,keta kujtojne se jua hoqen vizat se ka nevoje evropa per krah pune
    mos na beheni terrorista po ndenjet shume neper xhamia

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga ExTaSy Lexo Postimin

Xhamitë në Seebach të Cyrihut, xhamia e Fondacionit të Rinisë Islame në Cyrih, xhamia e qytetit të Villit dhe disa xhami të tjera në Zvicër janë stërmbushur nga të rinj shqiptarë nga Maqedonia dhe Lugina e Preshevës, të cilët me shpresë për të gjetur punë apo për të përjetuar tokën evropiane, më në fund kanë përfunduar të zhgënjyer, duke ngelur në rrugë dhe duke gjetur strehë nëpër xhamitë.

Të rinjtë e strehuar nëpër xhami janë të zhgënjyer dhe irrituar edhe me trajtimin e të afërmve të tyre, të cilët siç thonë ata i kanë lënë në rrugë dhe fare s`dëgjojnë për hallet e tyre. Ky realitet shihet në të gjitha këto xhami, ku të rinjtë e ardhur si "mërgimtarë të rinj" nuk kishin kujtuar se do të përfundonin në këtë gjendje. Mensur. R ështën nga një fshat i Kumanovës dhe se ai për agjencinë e lajmeve INA rrëfen se është i zhgënjyer shumë kur ka parë se heqja e vizave nuk krijon asnjë kusht për të qëndruar apo për të p a s u r n j ë status përkujdesje nga shtetet e BE-së dhe sidomos Zvicra. "Erdha këtu por me mendim ndryshe, ndërsa ja tash jam zhgënjyer shumë.

Këtu s'paska fare punë, dhe nuk të ndihmon askush. Isha disa netë tek të afërmit e mi këtu në Cyrih dhe pas atyre ditëve më thanë se s`ka punë dhe as që kanë bërë përpjekje për të më ndihmuar", rrëfen Mensuri. Disa nga të rinjtë theksojnë se nuk janë pritur nga të afërmit e tyre, të cilët i kanë thënë se nuk kanë vend strehimi dhe nëse do t`i merrnin në banesat e tyre, atëherë do të përballeshin me dënime të larta.

Ilmi Qoku nga Shkupi gjithashtu thekson se nuk po kalon mirë dhe se sipas tij, gjendja e tij financiare është e vështirësuar, për shkak se edhe ato para që i kishte pasur për të dalë në Zvicër i kishte huazuar nga një mik i tij. "Kushtet atje i kam shumë të këqija dhe erdha për të punuar, sepse mendoja se do të gjindesha, por më doli ndryshe. Kam kontaktuar me disa njerëz të mi në telefon, por më kanë thënë se nuk mund të ndihmojnë se ka krizë dhe shumë njerëz janë të papunë, edhe pse kanë letra pune", thekson Ilmiu, të cilin nuk i ka ecur fati. Një gjendje e njëjtë sipas pohimeve të mërgimtarëve mbretëron edhe në Gjermani, por edhe në Austri, ku shumica e të rinjve kanë ngelur të zhgënjyer dhe pa gjetur punë, ndërsa si vend strehimi është tani për tani banesat e të afërmeve, por edhe xhamitë. Situata e tyre është rënduar sidomos në këto kohë të dimrit të fortë që ka mbretëruar në vendet e BE-së.

Deri tani numri i qytetarëve të Maqedonisë që kanë ardhur në vendet e BE-së shkon mbi 150 veta, edhe ato këto shifra janë zyrtare të publikuara nga ministritë e Qeverisë së Maqedonisë.

Ata që shkuan nga 19 dhjetori, duhet që pas 90 ditëve të braktisin vendet e BE-së, dhe të kthehennë shtëpi, kështu që vetëm pas 90 ditëve të tjera ata mund të shkojnë prapë për të qëndruar 90 ditë të tjera në ato vende. Pra sipas kushteve, vetëm gjashtë muaj në vit edhe atë me ndërprerje dy herë nga tre muaj, shtetasite Maqedonisë mund të qëndrojnë në vendet e BE-së.(INA)

Fenomeni apo qmenduria shqiptare nuke i/kuptoij si nisen keta njerez vetem ashtu hajte si fylla dikund jashte .

Ne zvicerrr nuke ke shanse te punoshe pa pasure vizen B ose C o njerez zvicrrani nuke te merre ne pune po i punove edhe per 10 fr ne dite nuke rrezikone askushe per nje shqiptare shto ketu edhe ate se kta persona nuke i dine as edhe dy fjale gjermanishte pa kurfare kfalifikimi ka ikure koha e qobanise kure gjithfare tutkuni ka mundure te punoij ne zvicerr ..

E vetnja mundesi eshte firmate shqiptare por edhe kto jane ngi me shqiptare

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Tashe do e/shifni ju se kure do i/heki evropa vizate shqiperise e kosoves kete qfare beri evropa ka qen vetem nje teste per shqiptare e provoij me 1 milione shqiptare te maqedonise e lugines se presheves dhe per 2 jave perij kur i kan hequre vizate ne evrope kan ikure 150.000 shqiptare ngadale keta do ti hargjoijne edhe ato pake para te cilate i kane marrure me vete dhe pastaij nga mose mundesia per te gjeture nje pune do filloijn te vjedhin me droga me prostitucione e qka jo tjeter.

Dhe evropa do vije ne perfundime se me 1 milone e ter keto ikje te shqiptareve dhe ter keto probleme po tu hekim vizate edhe atyre 7 milionve tjere qfare do behet .

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga drifilon Lexo Postimin
    Tashe do e/shifni ju se kure do i/heki evropa vizate shqiperise e kosoves kete qfare beri evropa ka qen vetem nje teste per shqiptare e provoij me 1 milione shqiptare te maqedonise e lugines se presheves dhe per 2 jave perij kur i kan hequre vizate ne evrope kan ikure 150.000 shqiptare ngadale keta do ti hargjoijne edhe ato pake para te cilate i kane marrure me vete dhe pastaij nga mose mundesia per te gjeture nje pune do filloijn te vjedhin me droga me prostitucione e qka jo tjeter.

Dhe evropa do vije ne perfundime se me 1 milone e ter keto ikje te shqiptareve dhe ter keto probleme po tu hekim vizate edhe atyre 7 milionve tjere qfare do behet .
    lexoje mire o shoki se jane 150 veta jo 150.000 se po te ishte keshtu do kish dale ne te gjitha tv e evropes.
    paske pi pak me duket kur ke hyre ne forum.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga ExTaSy Lexo Postimin

Ilmi Qoku nga Shkupi gjithashtu thekson se nuk po kalon mirë dhe se sipas tij, gjendja e tij financiare është e vështirësuar, për shkak se edhe ato para që i kishte pasur për të dalë në Zvicër i kishte huazuar nga një mik i tij. "Kushtet atje i kam shumë të këqija dhe erdha për të punuar, sepse mendoja se do të gjindesha, por më doli ndryshe. Kam kontaktuar me disa njerëz të mi në telefon, por më kanë thënë se nuk mund të ndihmojnë se ka krizë dhe shumë njerëz janë të papunë, edhe pse kanë letra pune", thekson Ilmiu, të cilin nuk i ka ecur fati. (INA)
    Oh cfare idiotash! Po pse ashtu niset njeriu si gomari ne dasem? Po ku kane ngene ata te aferm qe ndoshta nuk kane as nje vend ku ti vene te flene keta balosha ? Po a mendojne keta idiota se te afermit mund te kene femije, dhe duhet te punojne 8 ore ne dite qe t'i ushqejne ata? A mos kane dale per bamiresi ata te aferm?
    Si nisen per pune, pa kerkuar pune me pare ne internet? Ne nje vend tjeter shkohet vetem nese ke kerkuar pune nepermjet internetit, je pranuar dhe ata po te presin te te marrin ne pune. Mos kujtojne keta se BE-ja eshte Afganistan ku vetem merr pushken ne krah e kerkon pune neper rruge?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 15-01-2010 më 05:25

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Nuk besoi qe gjamia ka te drejten te strehoj qytetar te huaj per shtetin zvicerran,por keta mund te jen fut ne kisha

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •