S'i munde te ndodhe kjo qe e vetmja arme per mbrotje ekonomike sociale ekzistuese ,per shqipetaret te jete valixhja (kuferat ) ne shpine neper rruget e botes . Fai kryesore i mbetet se pari Qeverive shqipefoles ,hajdutave ,dilinxhijve , dhe mandej popullit tone qe ende se kane kuptuare se ne raste se eshte nevoja ne duhet t'i varrim te gjithe qeveritaret tane, qe jane duke e korruptuare edhe po ate ndihme te vogel per familjet tona shqipetare.
Rinia shqipetare nuk duhet te kerkoj valixhe, ne shpine , pore te filloj dhe te maskroje qeveritaret shqipefoles qe pasuria e tyre eshte me e madhe se sa e sheikave arab.
Ne vende qe nje studente shqipetare nga maqedonia ,te marre canten diplomatike dhe te vizitoje evropen ,ata marrin valixhet , kuferat e emigrimit, gurbetit .
Populli i cili nuk eshte i organizuare per fate te keqe statusi i tyre mbetet DIASPORA , qe te vajtojne atedheun nga mergimi. FARE E HUMBUR NEPER RRUGET E BOTES .
Hajt se keta ne forum qe momentalisht gjenden ne perendim, nuk shkuan me anije kozmike drejt e në hotelet e parisit e geneves, por si gjith te tjeret, naten e parë rrugeve, te dyten ne parqe, ndersa te treten ne ndonje kasollë azilantesh.
Mos shitni mend, sepse mergimi dhe brenga per te siguruar nje jete me te mire si per vete ashtu edhe per anetaret e tyre ne atdhe, nuk sjell buzeqeshje dhe hare.
Keshtu qe, edhe keta dikur, pas nje kohe do rehatohen dhe do futen ketu ne forum, sikur qe ua mrrini ymri edhe juve![]()
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
ke shume te drejte , kjo po ndodh dhe ketu.Njerzit mendojne se po u hoqen vizat do te shkojne ne vendet e europes do ti vejne atje ne rresht do ti fusin neper punera te cilat ato kane mundesi me bo dhe do ti strehojne ne ambjente ne ngohta e me qera minimale.Kur e pyeta njerin ,nga ky lloj speci ,se cfar din apo je ne gjendje me bo atje ,ngriti shpatullat, atehere i thashe se, cfar mund te bej ai tjetri per te integruar ty kur vet ti se di?Eshte mire me hape tema te tilla per te pregatite opinjonin shqipetare per gjendjen atje dhe se c'duhet te bej vet individi, per te gjete mundesine e integrimit.
E shof nje dite nje mikun tim ne greqi qe diskutonteme zjarr ne telefon me shqiperine dhe nga distanca ndigjova qe i tha ,nise sa me shpejt do ta ndihmoj, le te vije ketu tek une, dhe ishte kaq i cekur kur fliste sa me beri kurjoz me dite se kush ishte ne anen tjeter te linjes.Pasi uli receptorin ja dha te shames me fjale te ndyra, e u nxeh aq shume sa rrall e kisha pare.Cfar ke mer i thashe ishe mire.Po ja mer tha me foli vellai pe djalin e tij don ta sjalle ketu po ku kam une mundesi , ti e dim sa e vertete eshte kjo qe po them.Po ti i the vete qesille i them une.-Por c'far te bej me tha i shkreti, neve Vlonjateve na mbetet hatri me tha.Me vone mora vesht se ai kishte vare veten , nga ndjenja e paunesise, por me then te drejten ne nje moment te gabuar, pasi i kishte kaluar veshtiresite dhe ishte ne prag pensioni te grqise .Dramat nuk kane fund e prandaj duhet te beni kujdes, e mos i veni ne veshtiresi njerzit tuaj atje.
O futkotiste une kisha fjalen per numrine e pergjithshem te te larguarve nga maqedonija ne dreijtime te vendeve te bashkimit evropiane preij momentit kure jane hjekure vizate per qytetaret e maqedonise maqedonine e kane leshuare 150.000 qytetare te maqedonis .
Dhe une supozoij se mbi 90% e tyre jane shqiptare shto ketu edhe nja 20.000 te lugines se presheves
Keshtu qe te ftoij te lezoshe me shume qe te keshe info e mose ja fute kote
Vizat, 150 mije vete largohen nga Maqedonia
10/01/2010 08:25
Me heqjen e vizave nga Bashkimi Europian, deri tani e kane leshuar vendin mbi 150 mije shtetas te Maqedonise.
Sipas statistikave te Ministrise se Brendshme dhe asaj te Jashtme, qe nga heqja e regjimit te vizave nga ana e vendeve te BE-se nga 19 dhjetori e deri ne fillim te kesaj jave, vendin e kane leshuar rreth 150 mije qytetare te Maqedonise.
Te dhenat bejne te ditur se nga ky numer vetem 60 veta jane kthyer nga vendkalimet kufitare te vendeve anetare, qe eshte nje shifer tejet minore. Ministria e Brendshme ka njoftuar se procesi i levizjes se lire te qytetareve pas heqjes se vizave po zhvillohet pa probleme dhe se keto konfirmime jane siguruar edhe nga vendet anetare te BE-se. S
ipas Ministrise se Jashtme ne Shkup, vetem ne Greqi pa viza nga fundi i dhjetorit kane hyre 10 mije qytetare te Maqedonise, prej te cileve vetem tre veta jane kthyer.
http://www.top-channel.tv/artikull.p...2448&ref=lajme
Le te rrin neper shpija te flejn gjum e te hajn nje cope buke se do e kerkojn shpin dhe ate krevatin.
Vallahi un jam i pari qe do kthehem ne SHQIPERI se skam ca bej ketej fabrikat po falimentojn esht ber katastrrof totale .
Krijoni Kontakt