Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 39
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45

Ke te besoj...?

Une vete jam ortodoks.
    Kam lexuar pak biblen e pak kuranin (edhe ndonje gje me teper mund te kem degjuar),megjithate mendoj se jam akoma injorant rreth kesaj teme.
    Kam vene re se ka gjera interesante e qe me pelqejne si ne bibel,ashtu dhe kuran; por keto ne dy besime qe flasin per te njejtin e te vetmin Zot,ka edhe gjera kontradiktore. Megjithate kete mund ta kuptoj, pasi jane keto ''gjera kontradiktore'',veēorite qe i bejne qe te dallojne e ndryshojne nga njera tjetra.
    Une deri me sot kam besuar vetem tek Zoti,pa ndjekur nje besim te vetem (kristian apo mysylman);por duke pranuar tek keto dy besime gjera te cilat une mendoja se jane te drejta.
    Por duke qene se une nuk jam ne gjendje qe te vleresoje se cili nga keto dy besime eshte i drejte e i sakte,desha te pyesja si kristianet ashtu dhe mysylmanet:

KE BESIM DUHET TE NDJEK DHE PSE?
    Ju lutem argumentojeni pergjigjen tuaj.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mos ndjek asnje se te cojne ne urrejtje.
    A i shef keta ketu qe e quajne veten musliman a po te krishtere
    sa jane te mbushur me urrejtje?!
    Beso tek Zoti. Mendo se cka eshte e keqe dhe cka eshte e mire.
    Mos i ben kujt ate qe ske deshire ta bejne ty.
    Kjo eshte feja me e mire. Pse ti lutesh Allahut 5 here ne dite apo te shkosh ne kishe te dielave e pas asaj te mendosh keq apo te urresh nuk eshte fe as ska lidhje me Zotin.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    UNE TE KESHILLOJ TE BESOSH TEK JEZU KRISHTI SEPSE AI VETEM SHPETON SEPSE AI VETEM KA VDEKUR PER TY DHE MUA. AI VETEM PAGOI ME JETEN E GJAKUN E TIJ SHPETIMIN TONE. SEPSE TE GJITHE MEKATUAN DHE U PRIVUAN NGA LAVDIA E PERENDISE. PRANDAJ QE NE MOS VDISNIM MOS SHKOJME NE FERR KRISHTI ERDHI DHE ZGJIDHI PROBLEMIN E MEKATIT NJE HERE E PERGJITHMONE. TANI AI/AJO QE ME BESIM VJEN TEK AI DHE PRANON MEKATET E VETA KA JETE TE PERJETESHME. PRA JEZUSI ESHTE E VETMA RRUGE PER NE QIELL D.M.TH PARAJSE. SEPSE AI THA:"UNE JAM UDHA E VERTETA DHE JETA, ASKUSH NUK VJEN TEK ATI PERVECSE ME ANEN TIME".(GJONI 14:6)
    PRA ASNJE FE NUK MUND TE JAPI SHPETIMIN SEPSE ASNJE UDHEHEQES FETAR NUK VDIQ E U RINGJALL PER MEKATET E TUA E TE MIA, PERVEC JEZU KRISHTIT. AI ESHTE ZOT DHE DUHEJ QE DIKUSH QE ESHTE I SHENJTE PA MEKAT TE VDISTE PER TE LARE MEKATET TONA . MEQENSE TE GJITHE NJERZIT JANE MEKATARE ASKUSH NUK MUND TE BENTE FALJEN SHLYERJEN E MEKATEVE, POR JEZUSI MORI FORMEN E NJERIUT DUKE LINDUR NE BOTE DHE GJITHASHTU DUKE QENE PERENDI AI MUND TE BENTE SHLYERJEN PER MEKATET E NJERZIMIT. PRA BESO TEK I VETMI SHPETIMTAR DHE ZOT QE KA, I CILI ESHTE KRISHTI DHE AI DO TE SHPETOJE E JAPI JETE TE PERJETSHME.
    ZOTI TE BEKOFTE, ISHPETUARI.
    html

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Qefli,
    ti ke te drejte ta kerkosh te verteten, mire ben qe lexon, vazhdo te lexosh. Se per cfare do te percaktohesh le ta vendos zemra jote.

Mos prit keshilla kompetente ketu se asnjeri nuk eshte as hoxhe as prift, bile edhe ateistet jane te njeanshem ne vend se te rrijne neutrale. Ka libra te feve te ndryshme te shkruara nga njerez me te dijshem. Prandaj, nese kerkon shpetim per shpirtin tend, gjeje atje ku te drejton shpirti yt, angazhohu pak me teper ne lexime dhe patjeter mendja jote do te tregoje se cka eshte me e drejte te besh.

Lirisht injoroji ata qe shkruajne me cinizem, bertasin me shkronja te medha apo te flasin arabisht, beso ne fuqine e gjykimit te mendjes sate.

Zoti eshte nje, besime ka me shume. Te percaktohesh per njerin besim nuk do te thote t'i urresh njerezit e besimit tjeter. Do te shohesh pas 7-8 postimeve se ketu do te behet katrahure, ndaj vizitoji librarite dhe bibliotekat.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Qeflija!

Une jam i krishtere dhe si i tille une duhet te them qe te besosh Jezu Krishtin ashtu sic ka thene me siper "i shpetuari" dhe per te njejtat aresye qe ai ka thene.
    Por une po te them besoji Zotit dhe vetem Atij, dhe meqenese ti ke shume pyetje, ose me mire te themi shume medyshje se cila fe eshte e verteta, qe te marresh pergjigjen me te sakte, kerkoja Zotit me zemer te paster dhe pa dyshuar. Shko tek Zoti dhe fol me Te, Ai te degjon kudo te jesh dhe me lutje dhe falenderim paraqite ceshtjen tende para Tij. Dhe te jesh i sigurte se Ai do te pergjigjet, sipas ciltersise tende. Mos prit qe Zoti ti pergjigjet ndjenjave te tua, apo instikteve te tua se ndoshta ato te genjejne, por thjesht lere Ate te shfaqet dhe kur te jesh i sigurt ne besimin tend dorezoja jeten tende Atij. Ai te do shume dhe pret qe ti te kthehesh tek Ai. Zbulesa 3:20:

20 Ja, unė qėndroj te dera dhe trokas; nėse dikush dėgjon zėrin tim dhe tė hapė derėn, unė do tė hyj tek ai dhe do tė ha darkė me tė dhe ai me mua.

Hiri dhe dashuria e Perendise me ju Qeflija!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    ILIRIA E PARA;mos ndjek asnje se te ēojne ne urrejtje

nuk mendoj se jane besimet qe te ēojne ne urrejtje,por eshte mendja e ceket qe e ben njeriun te urreje,pasi tjeter lexon ne bibel e kuran e tjeter ben ne jete; me e keqja eshte kur urren ne emer te Zotit, por Zoti (Allahu) eshte dashuri.

I SHPETUARI;une te keshilloj te besosh tek jezu krishti sepse vetem ai shpeton sepse ai vetem ka vdekur per ty dhe mua

di qe jezusi vdiq ne kryq per mekatet e njerezimit dhe qe erdhi ne kete bote per te sjelle shpetimin; por une duhet ti lutem jezusit apo zotit? Kristianet thone se jezusi eshte zoti,eshte biri i zotit,
    ndersa mysylmanet thone se eshte profet.
    mbase gaboj,por une nuk jam i mendimit se duhet ti lutem profeteve apo te shenjteve, por vetem Zotit. (kush ka ndonje mendim tjeter rreth kesaj pike i lutem te me ktheje pergjigje).

TAHOX;jam dakort me ato qe shkruajte por nuk mendoj se do te behet katrahure,pasi une kam vene nje teme per ti kundervene keto dy besime,por vetem po kerkoj disa keshilla.

ASTRIT77; une po kerkoj nje pergjigje konkrete e te shpejte,ndersa Zoti s'dihet se kur ta jep pergjigjen (bera shaka). Faleminderit Astriti

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Qefli,
    me pelqen si logjikon dhe pa marre parasysh cka do te vendosesh ne te ardhmen, do ta kesh respektin tim per vendimin tend, cilado qe te jete.

Katrahuren nuk mendova se do ta shkaktosh ti, por ka te tjere te gatshem qe gjysmen e Internetit do te mundohet ta bejne copy&paste per qellime te propagandes.

Qellimi yt qe ta hapesh temen per t'u keshilluar eshte per t'u pershendetur. Menyra si shprehesh eshte per t'u admiruar, ndaj aspak nuk dyshoj se je njeri qe do te jesh ne gjendje ta zgjedhesh rrugen tende te drejte.

Sa per keshille, po e perseris keshillen nga postimi i meparshem: le te jete vendim i shpirtit tend pasi te kesh konsultuar literature fetare te shkruar nga njerez kompetente.

Pershendetje nga Tahoxi
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar Maska e Anja
    Anėtarėsuar
    20-03-2003
    Postime
    4
    nese je besimtare diku nuk duhet te pyesesh te tjeret ke te besosh por mbi te gjitha vetveten. Une te jap nje keshill mos ndiq dogmat e feve te ndryshme por ver trurin ne pune dhe beso pak nga te gjitha nese ato te duken te drejta dhe llogjike. Asnjehere mos beso cte thone njerezit por cte thote zemra dhe mendja njekohesisht. Fene e ka shpikur njeiu qe ti japi shpjegime pyetjeve pa pergigje qe ka pasur ne kohe te koherave, dhe per konfort dhe zoti krijoi njeriun per konfort ne nje menyre apo ne nje tjeter sepse donte nje mik. Besimi ben fuqine por zoti te dha dhe tru qe te kontrollosh cbeson.
    anja

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-03-2003
    Vendndodhja
    ceki
    Postime
    88
    N.q.s se je nacionalist.Atehere mendo,lexo dhe zgjidh.
    MOS HAROEJA E SHQIPETARIT ESHTE SHQIPTARIA.

i/e regjistruar Maska e xengjell
    Anėtarėsuar
    30-01-2003
    Vendndodhja
    ALBANIA
    Postime
    36

Hi

Mos bej si te thon te tjeret,nese dikush thote bej kete atehere ai do qe edhe te tjeret te bejni si ai.Bej si di vete llogjika te con gjithmone ne rrugen e duhur mjafton....

Me mire bej si di vete sa te pyesesh 100 vete!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Kethe kupa dhe puth cupa.:^smooches

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •