Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 62

Tema: Invazion?!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kjo teme ishte drejtuar atyre qe jane te verbert nga "feja", qe cdo gje qe nuk eshte ne perputhje me mendimet e tyre duhet zhdukur. Kjo ishte per ata njerz qe kane simpati me njerzit qe bene "pune te madhe " ne Casablanca,per njerz qe shesin kombin per nje grusht para.
    Nuk ishte per njerz te thjeshte besimtar.
    Por ju mue mu versulet me akuza te ndryshme dhe deshtet te me merrni te drejten e fjales, te drejten te kritikoj!
    Une dua te kem te drejte te flasim per cdo gje pa censure, te kritikojme ate qe nuk na pelqen por jo te perdorim force as mjete represive per keto qellime.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Cfare represioni paskam bere?! Mos u bej qesharak(e)!!!
    Mos me ben te qesh. Gjersa ti hap tema te tilla, ti je duke sulmuar. Por kur sulmi yt has ne kundersulm, merr e sqarohesh "kam dashur kete ta them e jo ate".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 17-05-2003 mė 15:29
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar mė parė nga iliria e para

Por ju mue mu versulet me akuza te ndryshme dhe deshtet te me merrni te drejten e fjales, te drejten te kritikoj!
    Une dua te kem te drejte te flasim per cdo gje pa censure, te kritikojme ate qe nuk na pelqen por jo te perdorim force as mjete represive per keto qellime.
    Kritikat kur done te jene te fuqishme e te drejta, zakonisht shoqerohen me argumente. Une kur e lexoj gazeten psh, dhe has nje shkrim qe kritikon X-personin, une kerkoj Y-argumente. Atehere kur ai qe ka shkruar artikullin, jep edhe argumente e sebashku me to i shton edhe kritikat, atehere une me te vertete ndalem e mendoj.. dhe bie ne ndonje perfundim sigurisht.

Ti mesa e lexova temen une, asnje argument nuk e ke dhene e ti te drejte te kritikosh don. OK, mire. Kritiko, po askush nuk te merr seriozisht, se behesh si Ministri Irakian i Informimit, qe thoshte se forcat Amerikane s'jane kerkah ne Irak e permbi te fluturonin aeroplanet e helikopteret, e veshet i shurdoheshin nga bombat dhe marshimi i trupave amerikane.

Dmth, ai thote se s'ka amerikane ne Irak, po s'ka argumente me mbrojt keta. Edhe ai e ka lirine e kritikes, fjales, shprehjes etj., por kur s'ka argumente me mbrojt ata, ajo liri kthehet ne budallaki, me fal ne fjalorin banal.

Tashi, ti bej si te duash, vazhdo temen, kritiko, shkruaj fjali gjysmake, vill vrer mbi pjesetaret e nje feje te caktuar, bej krahasime bulevardeske, e cka te duash, po per mua si per nje lexues te thjeshte, ne kete teme je bere qesharak(e) se cdogje qe e ke thene eshte rrezuar nga tjeret, dhe asnjeren nuk dole ta mbrosh po prape me argumente.

Eshte represion kur te rrezohen tezat e tua me argumente dhe ne menyre te kulturuar sic u be ketu?

Eshte represion te mendosh se s'ben te pergjigjen ata qe i akuzon e sulmon.

Hasta la Vista.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Une teknikisht nuk mund te ju bje ketu prova, thjeshte ky eshte vend virtual. Prova per ate qe une flas ka rreth jush sa te doni.
    Kush don i shef, kush don i mbyll syte.
    Edhe dicka, ai ministri thonte qe nuk ka(kete e persrite edhe Indriti) une them qe ka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 18-05-2003 mė 04:41

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar mė parė nga iliria e para
    Une teknikisht nuk mund te ju bje ketu prova
    As qe ke sjelle ndonje prove. E pa prova perse akuzon?
    Cka mendon ti me prova teknike? Mos te duket ty forumi apo ndonje religjion laborator ky do te beje eksperimente me minj te bardhe qe teknikisht ta vertetosh teorine tende te dhunes? Ose nese nuk ke kurfare provash, atehere rri aty ku je e mos u bej gazi i botes.

Ne nje vend thua se Kuranin as qe e ke lexuar, e kendej e kritikon librin qe nuk e ke lexuar. Ti nuk guxon ta kritikosh as vjershen e nxenesit te klases se pare nese me pare nuk e ke lexuar e lere me nje liber te shenjte te cilit i besojne qindra milione njerez, ndersa edhe jomuslimanet ndiejne respekt dhe nuk e njollosin ashtu sikurse ti.

Me cka deshmove se qenke me i/e mencur se ata milione qe i besojne apo e respektojne kete liber ne te cilin bazohet nje religjion?

Sa perqind prej atyre milioneve po shkaktokan dhune?
    Kush ushtroi dhune kunder teje? Vetem mendja jote. Represion qenka qe nuk po ta mbaj ison.

Ti propozon nje religjion te ri e as me dy fjale nuk i pershkrove bazat e atij religjioni. Apo ndoshta nuk e ke idene se cka eshte religjioni, apo ndoshta ndihesh me superiore se shumica e botes dhe don ta shpikesh nje religjion te ri? Te ka ardhur ndonje frymezim hyjnor apo mendja po ta ben ashtu?

Nese je kaq i/e afte, shkruje bile nje ese, nuk te kerkon askush as Bibel as Kuran, vec nje ese te shkurter ku do ta kuptonim konceptin e religjionit tend te ri.

Po ti as kete nuk je ne gjendje te besh sepse je ne invazion te konfuzionit.

Une i besoj Kuranit dhe nuk shpik liber te ri, te krishteret i besojne Bibles dhe nuk u shkon mendja ta rishkruajne edhe nje. Ndaj muslimanet gjithmone do ta citojne Kuranin e te krishteret gjithmone do ta citojne Biblen dhe kjo eshte krejt ok.

Po ti cka po citon pervec frustracionet momentale te nje mllefi te pajustifikueshem. Mos mendo se te shkruarit eshte vetem levizje mekanike e gishtave mbi tastiere.

Shendet!

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Nuk di pse i komplikon gjerat?1
    Prova kam por nuk desha te komplikoj.
    Ato jane jeta ne keto shtet qe e quajne veten muslimane, tmerr, lufte, tortura, diktatura, burgosje, eksekutime, diskriminime............ sa te duash.Ne asnje nga keto shtete ska liri as te shprehuri as te shkruari.
    Nuk e di pse mundoheni te flisni peralla kur e dini te verteten?
    Asnjeri nga ju nuk flisni per keto, flisni per gjera qe nuk jane relevante qe skan te bejne me realitetin.
    Ti me thuaj qe nuk kam te drejte por ateher me argumento te kunderten.
    Me trhuaj se njerzit gezojne liri...............ne keto shtetet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 18-05-2003 mė 14:21

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    S'jemi nė frekuenca tė njėjta.

Unė flas pėr religjionin nė vete e ti flet pėr shtetet qė janė nė njė territor historikisht konfliktuoz ku ndėrlidhen edhe interesat vitale tė fuqive tė mėdha. Luftėrat atje kanė zanafillė qė nga lashtėsitė dhe natyrisht qė shtetet qė vazhdimisht sulmohen nuk mund tė zhvillohen aq lehtė. Njė shtet mund tė rindėrtohet pėr 50 vjet, ndėrsa mund tė rrėnohet me bombardime pėr njė javė a muaj.

Nuk janė disa nga ato shtete tė prapambetura pėr shkak tė vetė religjionit, por pėr shkak tė interesave tė tė tjerėve qė t'i nėnshtrojnė, pėr shkak tė begative natyrore si dhe pėr ta parandaluar pėrhapjen e Islamizmit.

Gjersa ti e njollos njė religjion me krahasime nga Lindja e Mesme, nė mėnyrė tė vrazhdė i drejtohesh edhe shqiptarėve muslimanė duke u thėnė se religjioni i tyre ėshtė religjion i dhunės. Pra, merr shembull nga larg (as pa i njohur rrethanat atje), pėr tė pasur pretekst t'u pėshtysh vėllezėrve tė tu shqiptarė tė konfesionit islamik.

Unė me kėtė nuk i mbroj arabėt, sa kanė faj tė tjerėt aq kanė faj edhe vetė pėr tragjeditė qė u ndodhin, por dua tė ta bėj tė qartė se Islami nuk ėshtė fe ekskluzive pėr arabėt, njėjtė sikur krishterzimi qė nuk i dedikohet vetėm popullit tė Jezusit.

Ne nuk mund tė japim pėrgjegjėsi si dikush e "implementon" religjionin nė vendin e vet, por ta kesh tė qartė se prapambeturia e atyre shteteve nuk ėshtė rrjedhojė e praktikimit religjionit, sė paku jo tė praktikimit tė drejtė tė tij.

Shqipėria ishte shteti i parė zyrtarisht ateist. A nuk mbeti prapė e prapambetur, mė e prapambetura nė Europė? Enveri e eliminoi religjionin por a e eliminoi dot varfėrinė. Jo! Dikush do tė thoshte se kanė qenė rrethana tė tjera qė kanė shpier kah mjerimi nė Shqipėri. Natyrisht se kanė qenė. Por, mos harro se rrethana me pasoja tė ngjajshme mund tė kenė ndodhur edhe nė shtetet tjera. Prandaj nuk mund ta akuzosh religjionin, por mund t'i akuzosh njerėzit qė e keqpėrdorin religjionin pėr tė arritur nė pushtet, diē qė ndodh nė tė gjitha shtetet e jo vetėm nė ato islamike.

E sa pėr liri nė ato shtete, varet pėr cilat po mendon. Specifikoji. Nuk janė tė gjithė tė zhvilluar njėlloj, njėjtė sikur shtetet tjera tė botės, pa marrė parasysh ēfarė rendi shoqėror kanė.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

lidhur me "provat teknike"

Pėr tė ilustruar si rezonon ti, po ta tregoj njė barcoletė.

E zuri njėri njė mizė dhe po bėn "prova teknike" me tė. Ia kėput njėrėn kėmbė dhe thotė:
    - Mizė, fluturo!
    Dhe miza fluturon. Ia heq edhe kėmbėn tjetėr dhe thotė prapė:
    - Mizė, fluturo!
    Dhe miza fluturon. Ia heq njėrin krah dhe thotė:
    - Mizė, fluturo!
    Miza mezi arrin tė pėrpėlitet nėpėr ajėr. Ia heq edhe krahun tjetėr dhe thotė prapė:
    - Mizė, fluturo!
    Miza nuk lėvizi dot nga vendi.

Konstatimi i eksperimentuesit:
    - Miza pa krihė nuk dėgjon!

Tė njėjtėn po e bėn edhe ti: shteti qenka me popullsi muslimane, shteti qenka i prapambetur dhe - islamizmi e paska bėrė tė tillė. Si rrjedhojė, vetė islamizmi qenka i prapambetur dhe tė gjithė ata qė i pėrkasin kėtij religjioni qenkan tė prapambetur.

E shtetet tjera qė janė tė prapambetura, tė varfėra, tė pazhvilluara e nuk janė me popullsi muslimane ku mbetėn? Ē'po i stagnon ata?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 18-05-2003 mė 18:27

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Barcolete e bukur.
    Po ka edhe shtete te tjera te prapambetura por ato nuk pohojne se Zoti i shperblen es qe jane te vetmit ne rrugen e Zotit.Keto jan
    diktatura ose kan dalur nga keto para pak kohesh si psh Shqiperia ose Maqedonia. Edhe perendimi ka te meta e te keqia dhe per keto mund te flitet haptas pa te burgos ose edhe gurezuar.
    Dallimi eshte i madh, liria kundrejte roberise-diktatura.
    Njerzit mund te zgjedhin vet se a duan te besojne ne yje, profete , apo lope.
    Tere kohen jam ka flas qe njrzit ketu ne forum mundohen te na mesojne mend me dicka qe ka deshtuar 100%.Vijne ketu te na tregojne dicka qe te gjithe e shofin se seshte e vertete.
    Nuk flasin per te verteta, per realitet, per mjerime dhe luftra por flasin per dicka qe nuk eshte realitet.
    Une nuk kerkoj nga asnjeri tebehet as ashtu as keshtu, e vetmja eshte ajo qe te mund diskutojme edhe per "tabu" temat.
    Kerkoj qe mos te kete kercnime dhe te flitet per te mirat dhe keqiat te te gjitha feve ose edhe asaj ne te cilen un besoj.
    Une besoj ne fuqi mbinatyrore, jo ne fe jo ne Tora, Bibel e as Kuran.Aq sa ju duken juve libra te shenjet aq me duken mue fabula.Ju besoni dhe betoheni ne gjera qe kurrnjeri nuk i ka pare, gjera apstrakte. Ajo eshte e drejta juaj por skeni te drejte te sulmoni te tjeret.
    Nese jam gabim Zoti do te me gjykoje e jo ju.
    Nese don te diskutojme atehere fol per problemet qe eksistojne, qe i shofim dhe ndjejme, fol per te metat dhe vujtjet ne shtetet muslimane dhe te krishtera e pse jo edhe te tjerat. Mos u merr me mue se une ne kete tersi une nuk jam interesant.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 19-05-2003 mė 15:07

Kombi mbi te gjitha

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Ty t'u paska krijuar nje fobi se dikush po te kercnohet.
    Kercnim quan nese dikush t'i kundershton mendimet?
    Ti po sulmon e nuk hap diskutime ashtu sic duhet te jene diskutimet.
    Derisa nuk do te fillosh te flasesh me fakte, argumente e burime te cituara, nuk do te kete asgje nga diskutimi.
    Mesohu te diskutosh qe te diskutojne te tjeret me ty.
    E nese e para i sulmon te tjeret, mos prit aty debat sepse vete po e dikton rrjedhen e diskutimit me arrogancen tende patologjike.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •