Beograd, 12 janar – Kam përshtypjen se ai ishte më pak i rëndësishëm në delegacionin e cila më 1986 provoi të blinte armë, kujton një prej pjesëmarrësve të takimit.
“Atëherë nuk kushte mjekër, ndoshta pak, por jo sa e ka tani. Ishte më i riu në grup. Kam përshtypjen se ishte më pak i rëndësishëm në atë kohë. Kryesisht heshtte dhe shikonte”. Nuk kishte nevojë që ndonjë të kthente vëmendjen nga ai, pasi që emri i tij nuk do të thoshte asgjë.
Këto janë kujtimet e një beogradasi, bashkëbisedues i gazetës serbe “Politika”, dëshmitar në takimin e atëhershëm me 29 vjeçarin Osama bin Laden, në Beograd, në vitin 1986. Ai, pranon të flasë diçka për këtë takim me kusht që të mbetet anonim. Ai thekson se atë vit në selinë e Drejtorisë Federale të shitjes së mallrave (SDPR), është pritur delegacioni i blerësve potencialë të prodhimeve jugosllave, mes të cilëve edhe udhëheqësi tani famëkeq i al-Qaidas dhe terroristi më i kërkuar në botë. Bin Laden si dokument identifikimi dorëzoi pasaportën saudite me emrin e tij, me numër serik 2110/37.
Osama bin Laden gjatë viteve të 80-ta të shekullit të kaluar luftonte kundër sovjetikëve në Afganistan, dhe kërkonte blerjen e armëve në shtete të ndryshme.
Krijoni Kontakt