Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 107 prej 107

Tema: Autoqefalia

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Luan,

gabimet e tua te perseritura gjate gjithe kesaj kohe jane:

Thua per veten se je frymor e se i takon cmendurisht vetem Krishtit. Ne realitet, me baze postimet e tua, nuk ke lene menyre te shprehuri dhe shtremberime informacionesh thashetheme, qe mund ti beje vetem nje njeri qe jo vetem s'eshte i krishtere, por qe edhe brenda kategorive njerezore nuk i takon njerezve te mire.

Marrim nje shembull. Kur une te them se shprehjet e tua jane skizofrenike, apo se evangjelistet frymore kane nevoje per psikiater, une nuk po bej asgje qe te bie ndesh me krishterimin. Te jesh i semure eshte mese njerezore dhe e natyrshme.

Ndersa kur ti i drejtohesh tjetrit me epitete zvarranik, atehere ti je duke shprehur se:
    Ti nuk je i krishtere ne realitet por vetem nganjehere me fjale dhe e perjeton krishterimin SHUME siperfaqesisht.
    Se dyti, ti percmon ikonen e Krishtit.

Nga fustrimi qe ke kur lexon per pasaktesine e besimit evangjelist, ti kerkon te luash me karten e patriotit, duke menduar se kjo mund te jete nje pike e dobet ku mund te sulmohen ortodokset.

Por kjo ne fund te fundit nxjerr ne pah DYZIMIN tend sepse postimet e tua "frymore" kane nota te theksuara anti-kombetare, jane kundra nacionalizmit.

Nqs ti je ne "fryme" me ato bindje, ti ne rastin me te mire mund te jesh nje human por KURRE nje patriot apo nacionalist qe kerkon te nderthurresh besimin me ndertimin e nje shoqerie politike-ekonomike-ushtarake.

Ti e ke thene qarte qe je KUNDRA kesaj lidhjeje shtet-besim/fe/kishe.
    Shteti per ty eshte vegel e satanait, pjese e botes se rene.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 31-01-2010 mė 05:07

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pastaj ti vjen e ankohesh ketu sikur Shqiperia po vuan nga ortodokset.
    Ti harron te keqijat qe i kane ardhur Shqiperise prej botes evangjelike.

Kudo qe ta kapesh, ndonje dobi e prezences evangjelike ne Shqiperi as qe ka te krahasuar me DEMET.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126
    I dashur luan33 cdo besim ka dhe njerez te mire dhe njerez te keqinj. Nese beson ne Krisht duhet te kuptojme se Zoti na meson te tjera gjera nga gjuha e ashper e gjithesecilit. Une mendoj se te flasesh per besimin e te tjereve duhet ta njohesh mire ate dhe te pakten te mos kanalizohesh vetem tek disa persona. Diku kam lexuar qe shembulli i Shen Thomai per deshiren e tij per te provuar besimin mund edhe te mos ishte permendur, por u permend dhe jo si dobesi por si shembull per ne te gjithe se nese duam te besojme dicka duhet patjeter ta provojme ne te gjitha mundesite.
    E bera kete hyrje me qellim qe te them se duhet te mos futim te krishteret orthodokse ne te njejten kupe dhe mua me pelqen ideja per te mos folur per tjetrin pa e njohur mire. Orthodokset besimtare nuk ia kane shitur shpirtin Greqise por Krishtit, prandaj beni dallimin mire dhe te pakten perpiquni qe ne tema te tilla te perdoret per raste te veēanta sespe keshtu ne fyejme edhe prinderit tane te cilet ndoshta nuk kane keto njohuri qe kemi ne por kane besim me shume se ne tek Perendia dhe me thjeshtesine e tyre jane te drejte para Zotit. Nese i bie keshtu qe sado merzitje te kemi ne duhet te ndjekim shembullin e Skenderbeut i cili nuk e vrau nipin e tij. Dhe si mund te kerkojme tek vellai yne qe ai te behet musliman a budist a cfaredo tjeter qe e largon nga Krishti. Duhet durim dhe nje shembull nga nje murg i shkretetires nje shenjtor i madh i Kishes Orthodokse thote se kishte pare te gjitha kurthet e djallit dhe ato ishin gjithandej dhe pyet zotin se kush do t'i kaloje dhe Zoti i pergjigjet vetem kaq "Ai qe ka perulesine". Kjo eshte ajo qe na mesoi Krishti dhe kete duhet tu mesojme te gjitheve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 31-01-2010 mė 18:45

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Luani33 dhe Seminarist

Ju lutem mos e ktheni temen ne biseda personale.
    Tema ketu eshte Autoqefalia, ju lutem t'i permbaheni kesaj

Ne rast se keni probleme me njeri-tjetrin, komunikoni privatisht!

Deri tani nuk kam dashur te fshij apo editoj shkrime dhe diskutime qe bejne te krishteret me njeri-tjetrin dhe po keshtu dhe shkrime qe bejne muslimanet me njeri-tjetrin. Kam pasur me teper tendencen te nderhyj kur nje besimtar i nje feje fyen dhe ofendon dike qe nuk i perket te njejtes fe, prandaj le te mos e shfrytezojme lirine qe na jepet si nje rast per sulme, sidomos personale!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Matrix dhe neokastra si dhe antareve pjesmares ne kete teme,vecanerisht te krishtereve!
    Ju kerkoj ndjese sinqerisht, mendoj se ne kemi dobesite tona,dhe realisht e teprojme nga nje here.
    Kete fryme e kam pare edhe ketu here tjeter , edhe tek antare te vjeter.
    Ashtu, sic vihet re qe disa antare, vertet jane shembull i kultures dhe edukates,ne komunikim.
    Me kete nuk dua te gjej justifikim per shkrimet e mia te fundit.
    Nese personi i ashtuquajtur "Seminarist" ,nuk shkruan dot pa perdorur epitete ofendus, si dhe gjuhe ironizuese,(jo vetem ndaj meje) nuk do te beje gje tjeter vec do te provokoje edhe te tjere,dhe do te prese te tilla momente..nuk eshte mosnjohja e bashkekomunikuesit, arma per te sulmuar, por mendimi se ke perballe dike qe e njeh dhe te njeh.
    Gjithsesi Matrix,une e quaj te mbyllur kete problem,i vetedishem per te qene me i permbajtur.
    Dhe ne kete rast duke mos ndjere as nje ndjesi superioriteti , nga mos njohja e dyanshme,do t'ju kerkoja (nese eshte e mundur)te hiqen nga forumi shkrimet e mia te fundit.
    pershendetje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 31-01-2010 mė 20:22

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Albo, ēka nenkupton ne ty "kulturė"?

Naum Veqilharxhi (1767-1846) te cilin e helmuan. Botoi nė Bukurresht tė Rumanisė mė 1844 njė abetare e quajtur ''EVETARI'' njė libėr me tetė faqe, qė mė 1845 u botua mė i zgjeruar. Abetaret e Veqilharxhit u bėnė qiriri i gjuhės shqipe nė rrethin e Korēės. Por kjo abetare ngjalli frikė tek kleri ortodoksė grek, dhe me urdhėr tė Patriakut klerik tė Stanbollit, e helmuan Naum Veqilharxhin...."

Per ndryshe nė kėt adresė:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=60248
    Asnje deshmi , as nga ato qe kane paraqite historianet e diktatorit, nuk thote se ai eshte helmuar, por dyshojne.Po te shkikosh moshen 77 vjec , me shqetesime , strese, me hallet e mergimtarit, me duket se s'ka nevoje te dyshojme per nje vdekje anormale.Vete shqipetarizma e tij , vet konfliktet brenda vendit te cojne ne te tilla dyshime, por kekrush nuk ka thene qe eshte vrare apo helmuar si nje deshmi e vertete, thjeshte dyshim.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shenjtori eshte duke folur per perulesine, si menyra e vetme per ne besimtaret qe te fillojme te behemi te denje per marrjen e Hirit te Perendise, Hir qe transformon gjithe qenien tone. Kete qe ta meson Shen Kozmai, ta meson edhe Kisha, ta meson edhe cdo shenjtor tjeter i Kishes.

Duke qene se ti nuk je besimtar orthodhoks e nuk e njeh besimin orthodhoks, te duket sikur po thua ndonje gje te madhe.

E bukura me njerez te pagdhendur si puna tende qe ngaterrojne xhonturqizmat me "atdhedashuri", eshte se ashtu sic u mesonte shoku Enver, e kerkoni e gjeni Armikun e Popullit edhe tek shenjtoret. Po te vendos nje ikone te shenjtorit qe te kuptosh se per cilin "Armik te Popullit" je duke folur, ashtu sic po te sjell edhe fjalet e shenjtorit per veten perpara popullit shqiptar ku predikonte:

Jeta dhe Misioni i At Kozmait

Eshte veprim i urte dhe i duhur per nje mesues, qe kur do te japi mesim, te njihet me pare me nxenesit e vete dhe po ashtu nxenesit te kene nje mundesi qe te vleresojne se cfare mesuesi ai eshte.

Une, vellezer, qe me ka bere te denje perkushtimi i Krishtit qe te qendroj ne kete vend te shenjte apostolik, kam pyetur per ju para se te vija ketu dhe kam mesuar qe me hiresine e Perendise dhe Zotit Jezu Krisht ju nuk jeni greke, ju nuk jeni te pabese, heretike, te pazot, por jeni besimtare te Krishteret Orthodhokse qe besoni dhe jeni pagezuar ne emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjte; ju jeni bijte dhe bijat e Krishtit tone. Dhe jo vetem une nuk jam i denje t'u mesoj ju, por as tu puth kembet, sepse secili prej jush vlen me shume se gjithe bota. Fisnikeria juaj duhet te kete degjuar per mua. Dhe e di qe disa njerez ju kane thene gjera te tjera per mua, por nese doni te mesoni te verteten, une do tua tregoj.

Atdheu im tokesor i pafrytshem dhe i rreme eshte provinca e Artes, ne distriktin e Apokouro. Babai, nena dhe familja ime te gjithe jane besimtare te devotshem te Krishtere Orthodhokse. Megjithate, edhe une vellezer jam nje njeri me plot mekate, me shume se cdo njeri. Por une jam nej sherbetor i Zotit tone Jezu Krisht qe u kryqezua. Jo se une jam i denje per te qene sherbetori i Krishtit, por Krishti denjoi qe te me bente shebertorin e tij fale perkushtimit te tij. Prandaj vellezer, une besoj, lavderoj dhe adhuroj Krishtin tone. Eshte Krishti te cilit une i lutem qe te me pastroje nga cdo mekat shpirteror apo trupor. Eshte Krishti te cilit une i lutem qe me japi fuqi ne menyre qe te jem ne gjendje te pushtoj 3 armiqte: boten, mishin, djallin. I lutem Krishtit qe te me beje te denje qe edhe une te derdh gjakun tim per dashurine e tij ashtu sic e derdhi ai gjakun e tij per dashurine time.

Nese do te ishte e mundur vellezer qe une te ngjitesha ne qiell dhe te bertisja me nje ze te forte predikimin se vetem Krishti eshte Biri dhe Fjala e Zotit, Zoti i vertete dhe jeta e gjithckaje, do ta kisha bere nje gje te tille. Por duke qene se une nuk mund te bej dot nje gje kaq te madhe, bej kete gjene e vogel nga ana tjeter: eci nga nje vend ne tjetrin dhe u mesoj vellezerve te mi me aq sa mundem, jo si mesues por si vella. Vetem Krishti yne eshte mesues.

Sa u preka nga kjo vellezer, do tua tregoj. Pasi e lashe atdheun tim 50 vjet me pare, udhetova ne shume vende, keshtjella, qytete, fshate, dhe ne menyre te vecante ne Konstandinopoje. Qendrova me gjate se kudo ne Malin e Shenjte, 17 vjet, ku derdha lot per mekatet e mia.

....
    ....

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=39920

Albo
    Shenjetori nuk ka nevoje per perkthyes dhe shpjegues te atyre c'ka thot......pervec ne ke marre persiper nje rrol te tille............DHE URIME URIME PER FOTON e shenjet-o- rrit ....ke filluar te ndryshosh ....TE PAKTEN NUK KA SHKRONJA GREKE.......po jepja ndonjerit qe me photoshop ti vere shkronja SHQIP qe ta kuptojne se kush eshte edhe bashkeforumsja/si qe ndofta nuk ja thote anglishtes. SHQIP o i pa nxene SHQIP........mesohuni ti vini ikonave emra ne SHQIP....lecitini ne SHQIP.....
    DHE LUFTO PER NJE KISHE TE SHQIPETAREVE

gjithashtu fryma profetizuese qe ke filluar te shfrysh sa andej kendej i pershtatet mentalitetit te arrnuar. Si mund te me thash ti pa me njohur e pa ditur asgje rreth meje se a jam asjam orthodhoks e besoj ajo ne te........bile-bile kjo dynja....mos ke filluar te profetizosh edhe ti gje??????.....dikur me pate thene qe jam hallexhi nga kosova i ardhur me shpernguljet e 99.....o i varfer, o i gthendur persebrapshti te duken kosovare dhe qelebie fondamentaliste kushdo qe te argumenton me sa ka mundesi, dicka te kundert me mendimin e shprehjen tende....kur do ta kuptosh se me nje fjalor te tille lakuriqsohesh si nje grerez qe mjalte s'ben...
    SE TIPA SI TY, QE DERI DJE I KANE THURUR VJERRSHA XHAXHIT, KU NE VEND TE JASTEKUT MBANIT VEPRAT E TIJ.......
    TANI QE KA RENE NGA FIKU I TURREN DHE E IRONIZOJNE.......KY JE TI
    se per ty DHE TIPA SI TY FEJA E SHQIPETAREIT ESHTE LEVERTIA DHE JO SHQIPTARIA

po e mbyll me nje shprehje te profetit tend dejtuar SHQIPETAREVE
    "Dhe jo vetem une nuk jam i denje t'u mesoj ju, por as tu puth kembet, sepse secili prej jush vlen me shume se gjithe bota."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga cool_shqype : 02-02-2010 mė 11:31
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •