Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    246

Thumbs up Gabime drejtshkrimore shumë të përhapura

Gabim: Europe.

Sakte: Evrope.

Pra greket nuk e kane keq qe i thone monedhes se tyre Evro, pasi fjala evrope vjen nga greqishtja, dhe eshte emri i nje personazhi te mitologjise greke.

Ne qofte se i thoni Europe pasi Sala iu ka ngaterruar me sloganin e fundit qe e perhapi ne gjithe tiranen, mesojeni tani e fiksojeni.

Nqs e thoni gabim se mendoni se eshte cool dhe tregon sofistikim, dijeni qe dukeni shume injorante. (pa ofendim tani)

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    [QUOTE=Militik;2554067]Gabim: Europe.

[/B][Pra greket nuk e kane keq qe i thone monedhes se tyre Evro,[B]/QUOTE]

Gabim e kane ,sepse ne monedhe shkruhet 1, 2, 5....EURO dhe jo EVRO dhe kjo e ka nje arsye.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Une nuk e shikoj si ndonje problem, vjen nga Greqishtja apo Anglishtia, problem shikoj kur perdoret q ne vend te c, shikoj problem ne vend te xh perdore gj, ne vend gj perdoret xh e keshtu me radh. Shume veta ndikohen nga Anglishtia apo Italishtia qe eshte shume e perhapur duke huazuar fjale ne gjuhen ton te perditshme. Une nuk e gjykoj njesoj si ju, nuk duket aspak injorant dikush qe ne vend te Evrop e thot Europ. Ka gabime drejtshkrimore shume here me te medha dhe me acarues sesa kaq.

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga Militik Lexo Postimin

Gabim: Europe.

Pra greket nuk e kane keq qe i thone monedhes se tyre Evro, pasi fjala evrope vjen nga greqishtja, dhe eshte emri i nje personazhi te mitologjise greke.

Ne qofte se i thoni Europe pasi Sala iu ka ngaterruar me sloganin e fundit qe e perhapi ne gjithe tiranen, mesojeni tani e fiksojeni.

Nqs e thoni gabim se mendoni se eshte cool dhe tregon sofistikim, dijeni qe dukeni shume injorante. (pa ofendim tani)
    1-Cfare di ti per Che Guevarra-n ?

2-Evrope eshte sakte gjeografikisht !

3-Emri i monedhes eshte EURO ! JO EVRO !

http://sq.wikipedia.org/wiki/Euro
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin
    1-Cfare di ti per Che Guevarra-n ?

2-Evrope eshte sakte gjeografikisht !

3-Emri i monedhes eshte EURO ! JO EVRO !

http://sq.wikipedia.org/wiki/Euro

1) Qe ka vdekur, e di mire. Nuk kam ndermend te kapem dhembe per dhembe per pune politike ne kete forum. Mos e hap kete diskutim, e sidomos kur nuk ka fare lidhje me temen.

2) Po, prandaj po e them se shume e thone Europe sa per sofistikim. Kete e gjen ne tekste shkolle e kudo tjeter. Kur dicka eshte gabim, nuk ka justifikime e "gabime te medha e gabime te vogla". Problemi eshte se shume njerez anglishtezojne format shqiptare qe as qe kane prejardhje angleze, e keshtu nuk ben asnje sens.

3) "Euro" ka ardhur nga fjala Evrope, pra per kontinentin, emri i se cilit ka ardhur nga Greqishtja e vjeter.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •