Novruz festojne shiia novruz festojne bektashinjte
tragjedine e kerbelase shiia dhe bektashinjte e kujtojne.
etj
Megjithese larg gjera kane te peraferta me Shiia. Me sqaroni se une gjysem bektashi jam nga nenja. dua te di
Novruz festojne shiia novruz festojne bektashinjte
tragjedine e kerbelase shiia dhe bektashinjte e kujtojne.
etj
Megjithese larg gjera kane te peraferta me Shiia. Me sqaroni se une gjysem bektashi jam nga nenja. dua te di
Bektashitė, Shiitėt, Su'fitė ... janė po tė njejtėt !!! Kėta janė ata qė Aliun r.a., e konsiderojnė Zot, mendojnė se edhe Aliu r.a., di gjithqka qfarė di Zoti, di sa pika shi biejnė nė tokė ... kush ?! Njė njėri i thjeshtė, por me gradė tė lartė sepse ishte njėri prej shokėve mė tė dashur tė Muhammedit s.a.v.s.
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Jo mor njeri jo, Aliu nuk eshte Zot,por rob i perulur i Zotit.Kujdes kur genjen se Zoti e di sa pika shiu bienne toke,por di edhe se kush shpif.
Aliu ra eshte njeriu i pare qe ka pranuar Islamin,pas Profetit Muhamed a.s. Eshte luftetari me i dalluar perkrah Muhamedit a.s ne perhapjen e Islamit dhe sipas fjales se Profetit ai eshte Porta e Dijes.
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
Ore ti nuk qenke ne vete.Nuk ka asnje Bektashi ne Bote qe ta quaj Aliun ra Zot.Tani e di ti secfare mendoj une, apo e di une vete?
Cte te argumentoj ty une, ty te eshte shplare truri nga Wahabistet
ILMGAP
Pas te vertetes ska tjeter vetem se rren dhe ofendim,
prite pergjigjen qe ska te baj me as njanen pytje,
Mua me cudit fakti se askush nga besimtaret Bektashinj asnjehere nuk eshe shprehur se i uren Ebu Bekrin,Othmanin apo Omerin, po ju pse e urreni kaq shume Aliun ra?Pse frikesoheni kaq shume nga emri dhe figura e tij?
PS : Pejan nivel yt i ulet kulturor dhe fetar na beje qe postimet e tua thjesht ti injorojme.
Krijoni Kontakt