Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-07-2009
    Postime
    40

Ligji kunder duhanit edhe ne Maqedoni

Baret, lokalet e natės, kafenetė etj, respektojnė tėrėsisht ligjin Anti-Duhan. Ky ėshtė vlerėsimi i Inspektoratit shtetėror tė tregut, i cili ka shpėrndar nė terren inspektorėt e tij pėr tė kontrolluar lokale e ndryshme, pėr tė parė se sa respektohet ligji anti-duhan nga pronarėt e lokaleve dhe qytetarėt. Sipas inspektorėve, momentalisht gjitha subjektet janė duke e respektuar ligjin.
    “Ne si inspektorė vėrejtėm se tė gjithė subjektet afariste respektojnė ndalesėn e pirjes sė duhanit nė lokalet e tyre. Pronarėt i tregojnė problemet e tyre me uljen e punės, por tani pėr tani si bazė, kemi respektimin e ligjit ashtu si ėshtė nė pėrgjithėsi”, thotė Zlatan Radosavjeviq, inspektor tregtar.
    Ndėrsa pronarėt e kafeneve, e cilėsojnė ligjin anti-duhan si jo real dhe diskriminues.
    “Unė mendoj se nuk ėshtė real, sepse ne nuk mundemi tė punojmė. Hyni brenda nė kafiteri dhe do tė shihni se s'ka asnjė person. Prej mėngjesit vijnė, por kur pyesin a pihet duhan ata largohen, ende nuk e kam shitė asnjė kafe. Populli don tė pinė cigare s'muj me e ndalu popullin. Le ta ndalojnė shitjet e cigareve nėpėr kioska dhe mos tė jep subvencione shteti pėr duhanxhinjtė atėherė ne pajtohemi me ligj. Por nė kioske shitet cigarja e nė lokale nuk pihet, atėhere ēka tė bėjmė. Ne kėshtu nuk kemi ekzistencė, unė mendoj ta mbylli kafiterinė”, tregon Halit Llamalari, pronar kafiterie.
    Edhe qytetarėt janė tė mendimit se ligji nuk do t’i japė rezultatet e pritura.
    “Nuk ėshtė mirė, sepse e kemi mėsu pėr me pi cigare edhe nuk besojo se do tė ketė efekt”,.
    Pėr mosrespektimin e ligjit, duhanpirėsit do tė gjobiten nga 150-300 euro, ndėrsa subjektet afariste nga 2.500 deri 4.5000 euro. Sipas disa analizave nė Maqedoni, nė vit pihen 11 000 ton cigare ose thėnė ndryshe, ēdo qytetar brenda njė viti konsumon rreth 5.5 kg duhan. Sipas analizave tė Organizatės Botėrore tė Shėndetėsisė, Maqedonia pozicionohet nė krye tė listės sė shteteve, ku duhani konsumohet sė tepėrmi. Analiza tregon se 35 % e popullsisė konsumon duhan.

veshtir se bohet shqiperia me shqiptar...perderisa esht ligj pse mos ta zbatojm?!!!jam plotesisht dakort ndaj ktij ligji dhe esht shum e drejte qe te vihen gjoba apo te meren masa te tjera per ato qe e shkelin...
    ”Ti, Shqipėri, Mė Jep Nder, Mė Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Kur do arrije edhe ne shqiperi ky ligj se u plevitosem
    Neper bare ne tirane brenda kane te drejte te rine ata qe pijne duhan, ndersa ata qe nuk pijne i kane vendet jashte

Ultras Maska e KUSi
    Anėtarėsuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    3,049
    Askush se zbaton kte pastaj ku e ka lezetin kafeja pa duhan lol
    ” UNĖ JAM MIRĖ KUR ASHT MIRĖ SHQYPNIA! ”

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-07-2009
    Postime
    40
    kusii
    ktu ne shkup sun e dhez hiq andej ka ju qysh i keni punet????

Ultras Maska e KUSi
    Anėtarėsuar
    30-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    3,049
    Citim Postuar mė parė nga shkupjoni_24 Lexo Postimin
    kusii
    ktu ne shkup sun e dhez hiq andej ka ju qysh i keni punet????

Ketu u bo nje eufori e madhe po si duket ska gjo gjith e ndezin , u kan vu gjoba disa lokaleve po kot njerezit nuk ndalen heheeeheh
    ” UNĖ JAM MIRĖ KUR ASHT MIRĖ SHQYPNIA! ”

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kur do behet ky ligj edhe ne Kosovė, qe kam pershtypjen se gjysma e kafiterive do mbyllen, sepse jan objekte ku vetem konsumohet duhani, sa qe duhet te hysh me GazėMaskė brenda dhe ta pish nje kafe me poashtu aromė duhani.

Une per veti, po te isha ndonje anetar i komisionit per projektimin e nje ligji te tillė, do ja percaktoja si gjobė deri ne 2.000 euro atij qe dhien natyren me kete jashtėqitje qe avullon.

Per mua ai qe konsumon duhan, le te shkon tek Psikiatri drejt dhe te merr nje diagnoz, sepse krejt trupin mund ta kete te shendosh perveq anes psikike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 03-01-2010 mė 13:01
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kur do behet ky ligj edhe ne Kosovė, qe kam pershtypjen se gjysma e kafiterive do mbyllen, sepse jan objekte ku vetem konsumohet duhani, sa qe duhet te hysh me GazėMaskė brenda dhe ta pish nje kafe me poashtu aromė duhani.

Une per veti, po te isha ndonje anetar i komisionit per projektimin e nje ligji te tillė, do ja percaktoja si gjobė deri ne 2.000 euro atij qe dhien natyren me kete jashtėqitje qe avullon.

Per mua ai qe konsumon duhan, le te shkon tek Psikiatri drejt dhe te merr nje diagnoz, sepse krejt trupin mund ta kete te shendosh perveq anes psikike.
    Futja ne joint je dhe ne rregull.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    mendoj se duhani nikotina esht mjerimi ma i madh dhe zbulimi me i shemtuar i njeriut neper shekuj qe duhet te ndalohet rreptesisht ne gjith boten per shkak se esht aq i keq i shemtuar e dėmshem qe edhe teshat ne trup i ben me nje ere
    ato tesha me jave kundermojne ere duhani dhe trupi me ereen nikotina hyn ne lekure

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga angert Lexo Postimin
    mendoj se duhani nikotina esht mjerimi ma i madh dhe zbulimi me i shemtuar i njeriut neper shekuj qe duhet te ndalohet rreptesisht ne gjith boten
    Sepse kasat e sigurimit shendetesor nuk mbulojne humbjet.
    Droga eshte shume e thjeshte,s'ka ligj per konsum.
    lg

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •