perSHNDETje
Nje shqiptar i lindur ne Itali ose kudo tjeter vashdon te quhet shqiptar ne qoftese ne shtepin e tij flet gjuhen shqipe dhe nese e mban veten per shqiptar. Une nuk jam i mendimit se ata qe kan nje gjysh shqiptar, por kan lindur diku tjeter dhe jetojne si populli i atij vendi, se jane shqiptar ata kane prej'ardhje shqiptare por nuk jane shqiptar dhe ansjelltas nuk jan pjese e kombit tone pervecese neqoftese ata vashdojne t'a ruajne gjuhen shqipe dhe vashdojne ta mbajne veten per Shqiptar psh. Arbereshet e Italise te cilet jane krenar per prej'ardhjen e tyre ne kundershtim me Arvanitasit e Greqise(jo te gjithe).
Por tema eshte tjeter, nese duam ta ruajme "pashaporten" tone , se esht fakt qe me globalizimin traditat (qe jane element i kombit) po humbin dhe po perputhen me traditat e gjithe botes, psh. Te rinjte shqiptar (shumica) degjojne te njejten muzik (e cila hyn te traditat) me te rinjte amerikan ose anglez dhe gatimet po behen "corap" ngadal ngadal ,pra "pashaporta" e jone ngelet gjuha.
(Une nuk thash te me besh propzim se ca emri te vej por propozim per gjuhen, dhe pastaj une do ndroj emrin, megjithese te falenderoj per mundimin)
Pres mendime te tjera!
falemNDERit
Krijoni Kontakt