Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

The Truth About Jesus....

pershendetjet me te perzemerta nga une te gjitha atyre qe do lexojne kete teme....
    shpresoj qe kjo teme te vulose njehere e pergjithmone dyshimet tuaja mbi islamin dhe te nxjerre ne pah te verteten per Jezuesin(paqja qofte mbi te)....
    LEXIM TE KENDSHEM

sic e dime e dime exsistojne kater ungjille qe te krishteret i referohen si ungjilli sipas MATEOS, MARKUT, LUKAS DHE GJONIT....
    une ne temen "CILI ESHTE UNGJILLI QE JEZUESI PREDIKONTE" kam provuar qe keto libra nuk mund te quhen ungjille sepse ungjilli qe jezuesi predikonte ishte nje liber tjeter dhe ishte i ardhur nga ati.
    keto jane kater libra qe tregojne per jeten e Jezuesit....
    ne shumicen e rasteve tregojne te njetat gjera pra jane shume te ngjashem me njeri tjetrin, por ka dhe shume kontradikta dhe dhe dicka te ndrsyhme ne to.....
    PO KESHTU ESHTE DHE LIBRI I SHKRUAJTUR NGA BARNABAS ne nga 12 apostujt e Jezuesit...(shiko mathew 10:1-5,Acts 4:36)
    i cili flet per jeten e Jezuesit, dhe sipas konceptimit te krishtere mund te quhet ungjilli sipasd barnabas megjithese mua sme pelqen te referohem ne kete menyre. une ne kete teme ungjilleve do tu referohem si libri sipas....(barnabas,mateos, lukas dhe gjonit).
    Vete kisha se fundi ka provuar qe ungjillet sipas mateos, lukes, markut dhe gjonit nuk jane shkruar nga keto te fundit por nga nje person i vetem qe ka perdorur te njejten SOURCE PER TE SHKRUAR KETO LIBRA (per ato qe deshirojne une mund te sjell deshmi per kete)....
    ky person mendohet te jete PALI.....sic kam provuar ne temen CHECK THIS OUT dhe ne teme te tjera qe kam hapur feja e sotme kristiane bazohet fuqimisht ne fjalen dhe ligjet e palit. sic e dime pali duke justifikuar se u frymezua nga shpirti i shenjte beri veten apostull dhe formoi fene e sotme te krishtere....duke u bazuar ne ligje dhe besim te ri nga ato te meparshmet i frymezuar nga shirti i shenjte.....(see Matthew 5:17)

une dua te vej perballe keto dy persona....
    NE NJEREN ANE BARNABA NJE NGA 12 APOSTUJT E JEZUSIT QE NDAU JETEN E TIJ ME JEZU KRISHTIN
    NE KRAHUN TJETER PALIN QE NUK E NJOHU JEZUESIN ASNJEHERE NE JETEN E TIJ DHE MBAS VDEKJES SE JEZUESIT I PRESEKUTONTE KRISTIANET POR ME PAS U KTHYE I KRISHTERE DHE FILLOI TE PREDIKONTE DHE SHKRUANTE LIBRA TE CILAT I KA QUAJTUR FJALA E ZOTIT I FRYMEZUAR NGA SHPIRTI I SHENJTE, SIC NUK KISHTE NDODHUR ASNJEHRE ME PARE NE HISTORINE E PROFETEVE APO APOSTUJVE.....
    dua tju kujtoj se te gjithe profeteve te meparshem gjerat ju SHPALLEN ndersa PALI u frymezua......

le te shohim se bashku ungjillin sipas BARNABAS.......
    UNE DO TE SJELL ME POSHTE PJESET ME TE SPIKATURA NGA AI .....ose me mire pjeset qe mua me kane goditur me shume.....

ndoshta do shohim ngjasim te bapesueshem me keto pjese nga kurani...besoj ska nevoje per komentim, megjithese ne qofte se dikush deshiron ne te ardhmen jam i hapur ti komentoj....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:17

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

jezuesi predikon ardhjen e muhamedit....

KURAN

ISLAM

DIHET QE MUSLIMANET BESOJNE QE MUHAMEDI ISHTE VUKA E PROFETEVE DHE TE GJITHE PROFETET ME PARE ERDHEN VETEM PER POPUJT E TYRE NDERSA MUHAMEDI ERDHI PER TE GJITHE BOTEN SIC SHPREHET JEZUESI ME SIPER....
    (PJESE NGA KURANI)

per sot kaq kisha ne te ardhmen do ta vazhdoj kete teme...ose ndoshta do te ndalem ne pjese te vecanta te saj duke i shjeguar....
    u them te gjithe te krishtere qe te zgjedhin.....
    BARNABA-N APOSTULL I JEZUESIT
    APO PALIN QE SE NJOHU ASNJEHRE NE JETEN E VET....

FALEMINDERIT SHUME
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:20

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    O ruud!

Une nuk jam i krishtere dhe as musliman madje me tej i perbuz qe te dyja per mesazhin qe perpiqen te transmetojne, por puna eshte qe kur flet per Biblen tregohu paksa realist dhe fol per ato libra qe jane perfshire ne Bibel dhe qe quhen "te shenjte". Ungjilli i Barnabas nuk gjendet i perfshire ne bibel dhe asnje i krishtere nuk beson qe duhet te perfshihet. Si ai jane edhe nje tufe e madhe me libra te shkruar dhe qe pretendojne se jane shkruar nga ky apo ai profet apo apostull i krishtit.

Megjithate une sic te thashe ne fillim e perbuz kristianizmin pasi promovon idene se njeriu duhet te jete i perulur, i bindur pa kerkuar shpjegime dhe injorant.
    Nje besimtar injorant nxjerr ne pah injorancen e krijuesit te tij.
    Nje njeri i dobet tregon se dhe krijuesi i tij eshte i dobet.

Njeriu eshte nje qenie me instikte dhe deshira qe feja mundohet ti shtype, dhe pasoja eshte degjenerimi moral dhe fizik i klerit dhe atyre qe pranojne qe ne rrugen e tyre t'i udheheqe nje i verber. Ky i verber eshte feja dhe do te vazhdoje te jete deri sa njeriu te kuptoje se jeta eshte per ta jetuar dhe jo per te paragjykuar.

Kaq per tani por ndoshta njehere tjeter do shruaj edhe ca gjera me shume.

Heil
    Sunriser

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    barnabas-53

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

ska nevoje per koment ..

Jezuesi (paqja qofte mbi te) ka profetizuar gjithcka qe do ndodhte me vone.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 14-03-2003 mė 17:23

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Lexo kete pasazh nga Ungjilli sipas ???????? 7:42,43

"Te gjitha fete jane per tu hedhur ne plehra pasi e vetmja gje qe bejne eshte qe shkaterrojne krenarine e njeriut dhe mundesine per te gezuar jeten ashtu sic eshte.
    Feja eshte ajo qe ka sjelle vetem vuajtje, percarje dhe shtypje. Po te jete Zoti ai qe e ka krijuar fene atehere ai eshte vetem nje tiran i etur per pushtet."

Ti mund te pyesesh nga doli ky ungjill dhe une te them se eshte e njejta gje si me ungjillin e Barnabas, dmth zoti e ka frymezuar.

Pershendetje, Sunriser

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Ti mund te pyesesh nga doli ky ungjill dhe une te them se eshte e njejta gje si me ungjillin e Barnabas, dmth zoti e ka frymezuar

barnba-n se ka frymezuar njeri por barnaba ka ndare jeten e tij me jesuezin (paqja qofte mbi te) dhe ka qene me i devotshmi prandaj mori dhe emrin BARNABAS dhe jezuesi personalisht i ka kerkuar qe te shkruaje si deshmi per ato qe korruptojne fjalet e tij......

te lutem here tjeter kur flet mos flit kot.....faleminderit per mirekuptimin....

vetem profetet dhe apostujt e rreme frymezohen ndersa ato te verteten u shpallen librat.......
    do te tregoj dicka....
    njoh dike ketu ne universitet dhe ai eshte nga ato te BAHA-IT dhe e kam si tip shoku...ai eshte shume i devotshem ...e dija qe nje dite do mundohej te me fliste dhe kjo ndodhi sot....pashe ngjasim te jashtezakonshem me kristianet....dhe ai kur e pyeta se nga erdhen librat qe baha-i na paska shkruar ai u shpreh qe sishte baha-i ai qe shkruante por zoti shkruante nepermjet baha-it .....pra e kishte frymezuar zoti......
    baha-i aq injorant ka qene sa qe ka marre konceptin e islamic monoteism dhe konceptim e shpirtit te shejte(ketu ne nje fare menyre perfshin dhe jezuesin zot) kristian dhe i ka bashkuar ne nje fe te vetme.....
    megjithese skam njohuri per kete fe por te pakten ky cuni kete me tha....
    profetet e rreme jane ato qe frymezohen sepse skane si ti justifikojne ato qe kane shkruajtur dhe eshte shume e thjeshte te thuash qe me ka frymezuar zoti.......
    kur asnjehere ne historine e profeteve skemi pasur te bejme me frymezim per me "SHPALLJE" (shiko; moisiun,isaiah, jezuesin, muhamedin etc...)
    ndersa "apostulli i rreme pal" na u frymezoka prandaj pali ben aq gabime dhe bie ne kontradikte me jezuesin sepse na e ka frymezuar shpirti i shenjte....

sunrise i dashur mik ti nje fare menyre ke te drejte kur flet per fete ..........sepse jane njerezit qe i kane krijuar fete.....

sepse zoti u ka shpallur njerezve nje fe te vetme qe nga adami deri tek muhamedi por ja qe mendjet e njerezve i ka manupuluar satani dhe profet e rreme.....

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Ungjilli i Barnabit dhe instinktet

Qė prej pėrkthimit tė Ungjillit tė Barnabės nė anglisht, nė fillim tė shekullit tė njėzetė, nga dy studjues anglezė Londsdale dhe Laura Ragg, vepra u bė objekt diskutimesh e studimesh tė thelluara. Studjuesit i vunė datėn redaktimit tė shkrimit, nė bazė tė elementeve gjuhėsore dhe tė ēėshtjeve qė ndeshen nė ngjarje kohore, nga fundi i shekullit tė XVI-tė. Disa studjues kanė paraqitur teorinė, sipas sė cilės, autori mund tė ketė pėrdorur ndonjė material mė tė vjetėr, qė ka ardhur nė mėnyrė tė veēantė nga burime Jude - tė Krishtera.
    Diskutohet ēėshtja pėr autorin e librit, dhe shumė argumenta na ēojnė tek Frat Marini, njė spanjoll i shekullit tė XVI-tė, i kthyer nė Islamizėm nga feja e krishterė, i cili dėshiroi tė shkruajė njė ungjill, qė tė ishte nė ujdi me mėsimet e Islamizmit. Kushdo qė tė jetė autori, duket qartė njė qė ka ndėrruar fe, sepse mėsimet e librit nuk janė plotėsisht nė pėrputhje, as me sa mėsohet prej Kristianizmit, as me sa mėsohet prej Islamizmit.

SuNRiSeR, ke pohuar:

"Njeriu eshte nje qenie me instikte dhe deshira qe feja mundohet ti shtype, dhe pasoja eshte degjenerimi moral dhe fizik i klerit dhe atyre qe pranojne qe ne rrugen e tyre t'i udheheqe nje i verber. Ky i verber eshte feja dhe do te vazhdoje te jete deri sa njeriu te kuptoje se jeta eshte per ta jetuar dhe jo per te paragjykuar"

Kjo nuk ėshtė fare e vėrtetė - nuk dua tė them se ėshtė gėnjeshtėr e kulluar. Feja nuk mundohet t`i shtypė instinktet por t`i disiplinojė ato. Shpresoj se me fjalėn instinkt nėnkupton prirjet e mishit e tė gjakut. Vetėm me instinkte jetojnė vetėm kafshėt. Njeriu e ka edhe arsyen dhe vetėm nėse udhėheqet nga ajo, vetėm atėherė ėshtė i lumtur. A pak po na duken luftėrat e zhvilluara tash dhe gjatė historisė. A thua po dyshon se ato u bėnė sepse njerėzit kanė menduar jo me intelekt por me barkt (instinktet tua tė preferuara). Unė nuk e preferoj anarhinė...
    Po tė ishte feja udhėheqės i verbėr atėherė po e pyes veten si ėshtė e mundur qė unė jam i lumtur pse jam besimtar?!

Nuk po e zgjas mė shumė. Megjithatė mė duhet ta pranojė se ironia jote nganjėherė mė pėlqen.

Tung!
    IHS

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

Re: Ungjilli i Barnabit dhe instinktet

Postuar mė parė nga Shpresmiri
    Diskutohet ēėshtja pėr autorin e librit, dhe shumė argumenta na ēojnė tek Frat Marini, njė spanjoll i shekullit tė XVI-tė, i kthyer nė Islamizėm nga feja e krishterė, i cili dėshiroi tė shkruajė njė ungjill, qė tė ishte nė ujdi me mėsimet e Islamizmit. Kushdo qė tė jetė autori, duket qartė njė qė ka ndėrruar fe, sepse mėsimet e librit nuk janė plotėsisht nė pėrputhje, as me sa mėsohet prej Kristianizmit, as me sa mėsohet prej Islamiz

[/B]
    #
    ka shume opinion ne shkrimet e tua p.sh "i kthuer ne islamizem nga feja e krishtere , i cili deshironte te shkruaje nje ungjill, qe te ishte ne ujdi me mesimet e islamizmit" une supozoj qe ju keni biseduar me kete person (fran marinin) ose ai diku ka shkruajtur se na paska shkruajtur kete liber per kete qellim?????? apo jo shpresmir?????

shpresmir ju duhet ta dini me mire se une se perpara 325 C.E., (the Nicene Council )..pra perpara te famshit Nicene council existonin dy besime kryesore te klrishtere. nje qe perputhet me mesimet e islamizmit. pra jezuesi si profet dhe jo zot dhe tjetri perafersisht ky qe eshte sot.......
    dhe ne kete council shpresmir u vendos qe kristiano-pauliane te ishte feja zyrtare e perandorise romake dhe te gjithe librat e tjere qe binin ne kundershtimin me ideologjine e jezuesit zot u dogjen dhe kush posedonte ndonje liber te atille vritej nga kisha...
    pra shpresmir per nje moment le te supozojme qe nje liber mbijetoje?????

ne 383 C.E.,(pra shume me heret se islamizmi) PAPA mori nje kopje te ungjillit te barnabas dhe e mbajti ne librarine e tij dhe aty qendori deri tek Pope Sixtus (1585-90).....
    muslimanet sunduan ne spanje nga viti 712 AD to 1492 AD ..pra mbi 90 mbasi te krishteret shfarosen muslimanet nga spanja (sic e dini me mire se une me dhune)
    Pope sixtus njihte Frat martinin qe nuk ishte mysliman.....une nuk e di ne me vone eshte kthuer mysliman apo jo por ne qofte se po sdo me dukej cudi sepse ky ungjill flet per ardhjen e Muhamedit(paqja qofte mbi te)....
    me pas ungjilli kaloi tek nje person tjeter dhe perfundimisht tek
    J. E. Cramer, a Councillor of the King of Prussia. In 1713 Cramer presented this manuscript to the famous connoisseur of books, Prince Eugene of Savoy. In 1738 along with the library of the Prince it found its way into Hofbibliothek in Vienna.
    me pas eshte perkthyer ne anglisht mga Mr. and Mrs. Ragg.....

ja dhe dicka tjeter...
    Toland, in his "Miscellaneous Works" (published posthumously in 1747), in Vol. I, page 380, mentions that the Gospel of Barnabas was still extant. In Chapter XV he refers to the Glasian Decree of 496 C.E. where "Evangelium Barnabe" is included in the list of forbidden books. Prior to that it had been forbidden by Pope Innocent in 465 C.E. and by the Decree of the Western Churches in 382 C.E.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Apokrifėt

Ato ēka i kam shkru pėr Ungjillin e Barnabės i kam shkru duke u mbėshtetur nė shkenctarė qė iu kushtohen kėtyre gjėrave. Nuk kam dėgju rrugėve.
    "ruud" unė nuk kam biseduar me Frat Marinin, a mos ke biseduar ti ndoshta
    Tė gjitha qė i ke thėnė rreth kėtij Ungjilli janė supozime dhe tė tilla do tė mbesin. Po tė shkonim logjikimit tėnd atėherė unė do tė supozoja se ekzistojnė disa Kurane qė thojnė se Jezu Krishti ishte Zot... apo jo?! A thua Kisha s`ka pasė punė tjera vetėm tė djegė libra qė nuk ishin nė ujdi me fenė e tyre. Sot e kėsaj dite i ke me qindra libra qė janė kryekėput kundėr mėsimeve tė Kishės. (Po edhe nėse nė tė ardhmėn zbulohen libra tė rinj apo apokrifė kjo pak do tė vlente pėr Kishėn, pasi librat e pranuara dhe tė lexuara tė pranishme nė Biblėn e sotme (librat kanonikė) janė autoriteti nė tė cilin bazohet feja e krishterė (kuptohet kėtu nėnkuptohet edhe tradita).)
    E vėrteta vetėm se ēka mund t`i ndihmojė Kishės!

Atyre temave tė tjera qė i ke pėrmend e qė i ke interpretu sipas qejfit, nuk po u hy se ku do tė hyjmė e ku do tė dalim...

Njė informacion: nuk di anglisht! Biblėn nė shqip e ke edhe nė internet. Me pak vullnet tė mirė do tė kėrkosh e do ta gjesh. Nėse ke mundėsi, tė lutem, shkruaj shqip. Tė falėnderoj!
    IHS

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Berisha: Disa prej mediave, hanxharė tė mafies
    Nga Shijaksi-London nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 203
    Postimi i Fundit: 16-05-2007, 02:27
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  4. E verteta ne Histori
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-05-2003, 11:23
  5. E Verteta
    Nga baobabi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •