pershendetjet me te perzemerta nga une te gjitha atyre qe do lexojne kete teme....
shpresoj qe kjo teme te vulose njehere e pergjithmone dyshimet tuaja mbi islamin dhe te nxjerre ne pah te verteten per Jezuesin(paqja qofte mbi te)....
LEXIM TE KENDSHEM
sic e dime e dime exsistojne kater ungjille qe te krishteret i referohen si ungjilli sipas MATEOS, MARKUT, LUKAS DHE GJONIT....
une ne temen "CILI ESHTE UNGJILLI QE JEZUESI PREDIKONTE" kam provuar qe keto libra nuk mund te quhen ungjille sepse ungjilli qe jezuesi predikonte ishte nje liber tjeter dhe ishte i ardhur nga ati.
keto jane kater libra qe tregojne per jeten e Jezuesit....
ne shumicen e rasteve tregojne te njetat gjera pra jane shume te ngjashem me njeri tjetrin, por ka dhe shume kontradikta dhe dhe dicka te ndrsyhme ne to.....
PO KESHTU ESHTE DHE LIBRI I SHKRUAJTUR NGA BARNABAS ne nga 12 apostujt e Jezuesit...(shiko mathew 10:1-5,Acts 4:36)
i cili flet per jeten e Jezuesit, dhe sipas konceptimit te krishtere mund te quhet ungjilli sipasd barnabas megjithese mua sme pelqen te referohem ne kete menyre. une ne kete teme ungjilleve do tu referohem si libri sipas....(barnabas,mateos, lukas dhe gjonit).
Vete kisha se fundi ka provuar qe ungjillet sipas mateos, lukes, markut dhe gjonit nuk jane shkruar nga keto te fundit por nga nje person i vetem qe ka perdorur te njejten SOURCE PER TE SHKRUAR KETO LIBRA (per ato qe deshirojne une mund te sjell deshmi per kete)....
ky person mendohet te jete PALI.....sic kam provuar ne temen CHECK THIS OUT dhe ne teme te tjera qe kam hapur feja e sotme kristiane bazohet fuqimisht ne fjalen dhe ligjet e palit. sic e dime pali duke justifikuar se u frymezua nga shpirti i shenjte beri veten apostull dhe formoi fene e sotme te krishtere....duke u bazuar ne ligje dhe besim te ri nga ato te meparshmet i frymezuar nga shirti i shenjte.....(see Matthew 5:17)
une dua te vej perballe keto dy persona....
NE NJEREN ANE BARNABA NJE NGA 12 APOSTUJT E JEZUSIT QE NDAU JETEN E TIJ ME JEZU KRISHTIN
NE KRAHUN TJETER PALIN QE NUK E NJOHU JEZUESIN ASNJEHERE NE JETEN E TIJ DHE MBAS VDEKJES SE JEZUESIT I PRESEKUTONTE KRISTIANET POR ME PAS U KTHYE I KRISHTERE DHE FILLOI TE PREDIKONTE DHE SHKRUANTE LIBRA TE CILAT I KA QUAJTUR FJALA E ZOTIT I FRYMEZUAR NGA SHPIRTI I SHENJTE, SIC NUK KISHTE NDODHUR ASNJEHRE ME PARE NE HISTORINE E PROFETEVE APO APOSTUJVE.....
dua tju kujtoj se te gjithe profeteve te meparshem gjerat ju SHPALLEN ndersa PALI u frymezua......
le te shohim se bashku ungjillin sipas BARNABAS.......
UNE DO TE SJELL ME POSHTE PJESET ME TE SPIKATURA NGA AI .....ose me mire pjeset qe mua me kane goditur me shume.....
ndoshta do shohim ngjasim te bapesueshem me keto pjese nga kurani...besoj ska nevoje per komentim, megjithese ne qofte se dikush deshiron ne te ardhmen jam i hapur ti komentoj....
Krijoni Kontakt