Close
Faqja 23 prej 36 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 357
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga symphony Lexo Postimin
    Një gjë mbaje mend: asgjë s`është e përkryer. (:
    edhe une ashtu them. fjala "e perkryer" eshte fjale bosh, pa kuptim, gracke e llogjikes. por dicka me e bukur se dashuria nuk egziston...
    imagine there's no countries...
    nje fjale, nje kuptim...
    :))))

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Mendoj qe dashuria jeton per aq kohe sa jetojme. Mos e ngaterroni me "Lust"-in. Ai po...edhe mund te vdese. Jo tek te gjithe, por sigurisht tek shumica.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Mendoj qe dashuria jeton per aq kohe sa jetojme. Mos e ngaterroni me "Lust"-in. Ai po...edhe mund te vdese. Jo tek te gjithe, por sigurisht tek shumica.
    jeton edhe me pas te femijet, te njerezit e tjere me te cilet e ke perjetuar (komshij, kolege, farefis) e madje edhe te gjallesat e tjera me te cilet e ke ndare. kjo ne boten qe jetojme... se c'ndodh me ne pas vdekjes biologjike te trupit, mbetet surprize... por mua me mjafton edhe bota qe jetojme per te ndier tere bukurine e saj...

pergjithesisht cuditem se si akoma shumica e njerezve dashurine e shohin si ndienje brenda tyre, qe varet vetem nga ta, si pjese vetem te tyre, pra duke perdorur llogjiken... ndienjat brenda nesh jane vetem shfaqja e dashurise te ne... dashuria ne vetvete eshte gjithcka e bukur dhe ne te gjithe jemi pjese e saj...
    nje fjale, nje kuptim...

Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Uj me gaz, mendova se po flisnim per dashurine ndermjet nje mashkulli dhe nje femre (dashurine mes ciftit).
    Ndaj permenda edhe "lust", epshin aty.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Uj me gaz, mendova se po flisnim per dashurine ndermjet nje mashkulli dhe nje femre (dashurine mes ciftit).
    Ndaj permenda edhe "lust", epshin aty.
    dashuria behet me shpirt. e shpirti eshte te cdo njeri (e me gjere, te cdo gjallese). menyra e shprehjes se saj eshte e ndryshme per njerez te ndryshem, por ne vetvete, ajo mbetet e njejte per te gjithe...

llogjika pastaj e interpreton dashurine si mallin e babait qe ne rastin me te mire duhet ndare me drejtesi mes njerezve te ndryshem... (dashuri prinderore, dashuri bashkeshortore, dashuri vellazerore, dashuri njenatore, dashuri kombetare, dashuricke e nje pafundesi kategorish dashurie...) e njeriu qe mendon keshtu, fillon e vuan, sepse e ndien qe dashuria eshte gjithmone dicka me shume se aftesia per te llogjikosur... e keshtu lind faji, frika, urrejtja, e shemtuara si e kunderta e te bukures... e asaj qe duhet dashur e ndare ne menyre te drejte e qe e vendos llogjika... e vetem dashuri nuk behet pastaj...
    Ndryshuar për herë të fundit nga uj me gaz : 06-12-2011 më 11:37
    nje fjale, nje kuptim...

Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Po jemi tek romanca o uj me gaz, c'na ngaterron me dashurine prinderore, vellazerore, etj etj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    Po jemi tek romanca o uj me gaz, c'na ngaterron me dashurine prinderore, vellazerore, etj etj.
    sepse dashuria prinderore eshte sipas romances (llogjikes) e ndryshme nga dashuria bashkeshortore... ne fakt dashuria eshte e njejte, vetem menyra e shprehjes ndaj bashkeshortit apo prindit eshte e ndryshme...

nuk ke uruar ndonjehere me vete: ah sikur bashkeshorti t'a bente kete si prindi? ose ah sikur prindi t'a shihte kete ceshtje si bashkeshorti?
    nje fjale, nje kuptim...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    sepse ne bote cdo gje riciklohet
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Do jete ndonje klecke qe ka te beje me gjakun.Dashurine per femijen,prindin,moter,vella e ndjen gjithe jeten,per patnerin mund te shuhet dhe te te vije cudi biles qe si e paske dashuruar me pare...

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    "Sepse asgje nuk ka te perjetshme,qdogje jeton dhe mbaron me kohen.Sikur dhe dashuria mbi te gjitha...(nuk mund t'jeto) "perjetesisht"!

mendimi im
    Hajla.
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Faqja 23 prej 36 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •