Krijesa Ka Nevoje Per Krijuesin E Saj .....
FAKTI QE NJE RRUGE ESHTE SHUME E SHKELUR NUK E BEN ATE RRUGEN E DUHUR
Ndoshta te paren, ndoshta te dyten. S'kam menduar aty fare. Por kam shtruar pyetje konkrete.
S'eshte e vertete qe s'diskuton me jofetaret. Kete e tregon kjo teme. Kur njeriut ne mes te diskutimit i hase sharra ne gozhde, kjo s'eshte refuzim i diskutimit, eshte dicka tjeter. Por nejse. Ne kafirizem s'ka dhune - diskutime me zor.
Si rrumbullakesim merre edhe kete thumb:
Mos te degjoje Zoti te thuash se s'ka nevoje per mua, se veshet t'i shkule.
E njeh Biblen, prandaj e leme pa citime kesaj radhe. Vrap tek dhoma e rrefimit!
*
[QUOTE=chino;2549919]Sheperndetje!
Une nuk i besoj zoterat e tri feve qe kemi, por i besoj dhe cmoj me shume se cdo gje normat univerzale, ligjore, sociale dhe kombetare.
C'me mungon mua sipas juve besimtareve?
Jam i demshem per vete?
Apo per shoqerine?
Cila nga vetite me mungon, te cilat i ka nje njeri, i cili e quan veten besimtar te Zotit?
Shkurt: C'me duhet Zoti i juaj? Per cilen vlere, e cila i duhet njerezimit ne kete jete? Per cilin leksion?
[I]Chino cfare te mungon ty kete nuk mund ta thoj askush ketu pervecse ai qe te njeh. Te besosh dhe cmosh vlerat dhe ligjet civile nuk eshte e mjaftueshme duhet ti praktikosh.
Po c'ne kjo sfide? qe bene ti. C'dokush ne brendesin e tij eshte i c'muar edhe me vlera. Te besosh eshte zgjedhje te mos besosh eshte llogjike. Koshienca eshte ajo qe shkund cdo person nga sonambulizmi i tij.
Me sa te kam lexuar je njeri shume i edukuar per nga njohurit dhe me vjen keq qe pergjigjesh cdo teme fetare. Me lind nje pyetje, pse je kaq aktiv ne tema te ketij lloji?
Chino por jo cdo gje qe mund te quhet vlere mund te te sherbej ty sepse dicka qe me sherben mua ty nuk mund te sherbej ose anasjelltas. Kjo nuk do te thot qe ti duhet te c'mosh ate qe me duhet mua. Besimi i sherben njerzve per te purifikuar shpirtin, flas pa dallim feje, ty kjo gje mund te duket absurde ashtu si me duket edhe mua por ja qe ka njerez qe kjo gje i kompleton. Gezohen kur praktikojn lutje gezohen kur festojn per hire te zotit, kjo ne vetvete eshte nje vler per ta, te dedikohen.
Ti ndoshta je kompletuar ndryshe dhe beson shikimit tend e une per kete te pergezoj sepse je nje njeri me kemb ne tok, por qe te besh deklarata te tilla "c'me duhet kjo e c'me duhet ajo" kjo te ul ne te njejtin nivel me keta qe bejn deklarata per hire te perendis.
Ashtu si e ke trajtuar temen ti mund ta trajtoj edhe nje fanatik fetar. Per mua jeni njesoj qe te dy nuk vleni asnje leke...
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
>>> Drague rri urte se edhe pak po me mbushet mendja te nderhyj per ty qe te behesh kaurr. Kam ca njohje.. E shoh une qe po i vjen verdalle ti.
> Bona shaka, nuk te bejme me zor, qetesohu.
> Drague une nuk ofendova njeri kur thashe qe nuk kupton shqip, por nuk kisha si te shprehesha ndryshe. Dhe e kisha pa ofeze ne fund te fjalise por ti si gjithmone nxitohesh dhe me sa shoh une kaurret te qenkan bere fobi.
> Pastaj harxhon qe harxhon kohen me ta perse nuk i ndihmon te dalin nga sikleti ku jane por i jep te shtytmen, kjo nuk tregon fisnikeri, plako. Ose largohesh dhe nuk i sheh te vuajne ose po ndejte jepi doren, kjo eshte njerezore apo jo?
> Ika tani se kam lon birren pergjys.
La verita' ti rendera' libero!
Mjaft menduat, pergjegje tani!
Por mos harroni, detyra e juaj nuk eshte me e vogel se kjo:
Duhet te pergjigjeni pa nenkuptuar se Zoti nuk synon vlerat univerzale dhe njekohesisht pa nenkuptuar se Zoti eshte kunder vlerave univerzale.
Per shkaqe humanitare keni edhe nje bonus nga une:
Keni te drejte te thirrni asamblene e pergjithshme te fetaristeve, te konsultoni njeri-tjetrin, te pyetni librat, te diturit, pleqte e fshatit, kryebashkiaket, me te mencurit ne vend.
Cfare doni me shume???
![]()
Krijoni Kontakt