Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2009
    Postime
    92

Pëlqimi i përshendetjes përdore?

Pëlqimi i përshëndetjes përdore

Nga Katade se ka ka thëtnë: I thashë Enesit [Allahu aqoftë i kënaqur me të] a ka qenë prëshëndetja përdore në mesin e shokëve të Dërguarit [salalahu alejhi ve selem]?
    Tha: po. (transmeton Buhariu)
    Transmeton El-Berra [Allahu qoftë i kënaqur me të] se i Dërguari [salallahu alejhi ve selem] ka thënë: “nuk ndodhë që dy muslimanë të takohen e t’i japin njëri tjetrit doren, vetëmse u falen mëkatet para se të ndahen” (Transmeton Ebu Davudi).

Shpjegimi:
    Nga çështjet që rrisin dashurinë në mes muslimanve është që kur të takohen dy muslimanë të përshëndesin njëri tjetrin përdore.
    Kjo vepër ishte nga udhëzimi i Sahabëve [kënaqësia e Allahut qoftë mbi ta].
    Gjithashtu i Dërguarit [salallahu alejhi ve selem] ka lajmëruar për shpërblimin e atyre dy muslimanëve që takohen dhe përshënden përdore, se do tu falen para se të ndahen.

Dobitë:
    -Pëlqimi i përshëndetjes përdore dhe se është nga udhëzimi i Sahabëve [Allahu qoftë i kënaqur me ta].
    -Shpërblimi i madh kur të takohen dhe të përshëndesin njëri tjetrin përdore.

Vërejtje: Nuk i lejohet muslimanit të përshëndes përdore femrën e cila nuk është e afërm e tij(qe i lejohet martesa me te) , dhe për këtë ka mëkat nëse e vepron.

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Pershendetje, te falemdnerit per temene hapur. Nje pytje kisha per hapesin e temes, perse cdo her termi 'musliman', cdohere, ne cdo rrethane, sa here qe behet fjale per ceshtje te ndryshme, i atribuohet vetem mashkullit? A eshte edhe femra pjesee shoqerise, e barabarte me mashkullin ashtu sic predikohet ne tezen e pergjithshme fetare te paqes, apo me me rendesi jane detalet rreth veprimeve te mashkullit se sa vet faktori njeri - femer ? Nese nuk mundesh me dhene pergjigje racionale rreth temes, kisha ftu kedo qe pretendon se ka nje pergjigje te tille.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2009
    Postime
    92
    Selamu Alejkum.Moter e ndruar nuk ka qen qellim te ufenduarit e femres ne asnje menyr se ne besimtaret islam ju konsideroj motra dhe jeni per neve me te aferta se motrat tona te gjakut nese jan qe si binden Allahut.Nese e ke ndi veten te ofenduar ti ose motrat tjetra na beni hallall Allahu ju nderoft.Por tema e mesiperme ka qen veteme Hadithe dhe nuk lejohet qe te nderhyjm ne hadithe,Allahu ju ruajt.Es-selamu alejkum

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anëtarësuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Ibn Abdu Rrahim: Ju e ceket se ne femrat per juve jemi si motra, e bile bile edhe me te aferta se motrat e gjakut...kur ju thuani keshtu, a mendoni se keni respekt aq te madh, sa qe arrin te tejkalojne respektin qe keni ndaj motrave tuaja te gjakut? Dhe si ky respekt ndaj "motrave" mund te shendrrohet ne nje "respekt" ku ai "respekt" arrin deri te nje lidhje martesore, me personin qe ju konsideroni si moter dhe e respektoni me shume se motren tuaj te gjakut....nuk me eshte e kjarte ketu a e thoni si shenje respekti, apo ka kuptim direkt se ju mund te duani ato me shume se motren nga gjaku....ju faleminderit shume...

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Gjerat kane ece dhe ecin perpara gjithemone.
    Me cilen logjike sot ne mund tij bindim popullin me keto rregulla. Une dhe motra e ime jemi lindur nga nje nene dhe ne te njeten menyre. Nuk e dije se me cilen te drejt une mund tij theme vetit se une jam me i dashur te zoti se ajo. Ka ne mashkulli shkon lirshem ne gjamije, kurse motren e ngujon ne shtepije te meshtjellur fund e krye, dhe thote se eshte ne rrug te drejt.
    Per Zotin nuk ka te forte apo te lig. Te lumtur do jene ata qe i binden urdherave te tij.
    ==========================
    JU NJE HAP - PUNA DY...

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Citim Postuar më parë nga Ibn Abdu Rrahim Lexo Postimin
    Selamu Alejkum.Moter e ndruar nuk ka qen qellim te ufenduarit e femres ne asnje menyr se ne besimtaret islam ju konsideroj motra dhe jeni per neve me te aferta se motrat tona te gjakut nese jan qe si binden Allahut.Nese e ke ndi veten te ofenduar ti ose motrat tjetra na beni hallall Allahu ju nderoft.Por tema e mesiperme ka qen veteme Hadithe dhe nuk lejohet qe te nderhyjm ne hadithe,Allahu ju ruajt.Es-selamu alejkum
    Te falemdnerit ne pergjigje, mirepo sa per me e sqaru, jom mashkull. Pytjen e bera te tille ngase une hala nuk kom pa kerkun ndonje ajet, hadith apo sunnet, ku flitet per besimtaret - femnat. Pse nuk lejohet pershendetje me dore edhe ndaj femnave? A jane njerez edhe femnat? Nese hadithi flet per mashkujj atehere ne rregull, po pse nuk flitet edhe per kategorine tjeter njerezore - femnat? A jane njerez sipas fese?

Te falemdnrit

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Aerial Lexo Postimin
    Te falemdnerit ne pergjigje, mirepo sa per me e sqaru, jom mashkull. Pytjen e bera te tille ngase une hala nuk kom pa kerkun ndonje ajet, hadith apo sunnet, ku flitet per besimtaret - femnat. Pse nuk lejohet pershendetje me dore edhe ndaj femnave? A jane njerez edhe femnat? Nese hadithi flet per mashkujj atehere ne rregull, po pse nuk flitet edhe per kategorine tjeter njerezore - femnat? A jane njerez sipas fese?

Te falemdnrit
    Femrat gjithemone jane kategorizuar ne familjen e njerzve. Gjat historis jane trajtuar ne forma te ndryshme. Kryesisht jane trajtuar keq nga meshkujt , per shkak se jane fizikisht pak me te dobeta. Dmth. mashkulli e ka keqperdore fuqine ndaj fembres sidhe edhe ndaj mashkujve qyqana.
    Kjo sjellje ne kohen kur njerezit kane qene te pa zhvilluar ndoshta e ka pas nje kuptim, mirepo tash nuk e ka as nje logjike. Eshte sikur me thene se 2 + 2 bejne 9. Kete me tash njerezit e dine se nuk eshte keshtu.

Andaj i lumte besimit katolik, QE SOT ME TE DREJT E KA BOTEN NE DORE, qe shume moti ja ka nise tij barazoj gjinit. Ka bere madje edhe udheheqes te shtetit. Aktualisht Gjermania.
    =================
    JU NJE HAP - PUNA DY...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bardhi : 08-01-2010 më 03:19

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Bardhi Lexo Postimin
    Femrat gjithemone jane kategorizuar ne familjen e njerzve. Gjat historis jane trajtuar ne forma te ndryshme. Kryesisht jane trajtuar keq nga meshkujt , per shkak se jane fizikisht pak me te dobeta. Dmth. mashkulli e ka keqperdore fuqine ndaj fembres sidhe edhe ndaj mashkujve qyqana.
    Kjo sjellje ne kohen kur njerezit kane qene te pa zhvilluar ndoshta e ka pas nje kuptim, mirepo tash nuk e ka as nje logjike. Eshte sikur me thene se 2 + 2 bejne 9. Kete me tash njerezit e dine se nuk eshte keshtu.

Andaj i lumte besimit katolik, QE SOT ME TE DREJT E KA BOTEN NE DORE, qe shume moti ja ka nise tij barazoj gjinit. Ka bere madje edhe udheheqes te shtetit. Aktualisht Gjermania.
    =================
    JU NJE HAP - PUNA DY...
    Sa i perkte besimit katolik, ata femrave te drejtat ua kane dhene para 100 viteve!
    Sa i perkte fese islame , Kurani te drejtat femres ia ka dhene para 1400 viteve!
    Sa i perket Bibles , Bibla kurre te drejta nuk u ka dhene femrave!

Keto jane fakte!
    Po fakte jane edhe keto qe vijojne:
    Edhe pse Bibla te drejta nuk u jep femrave, te pakten shtete me shumic kristijane jane shtete sekulare, dhe qeverite e tilla sekulariste ua japin te drejtat femrave.
    Shtete me shumic muslimane, edhe pse Kurani ua jap femrave te drejtat e barabarta me burrin, qeverite e ketyre shteteve qe jane qeveri totalitare, keto te drejta ua marin grave.

Ky eshte realiteti. Po nuk mund te me thuash se shtetet e Perendimit ia kane dhene te drejtat grave duke u bazuar ne Bibel. Marre kush te degjon.
    Keto jane te bazuara ne qeverisjen sekulare dhe sa per info shumica e pushtetareve as qe besojne ne Zot.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •