Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Apple eshte kompani pa skrupull

Ne disa tema tjera kam ra ndesh me ca Mac "fanboys" te cilet nuk mund te kuptojne arsyen se pse kam aq mendim negativ per Apple dhe produktet e tyre. Ne kete teme do ti shtroj disa nga ato arsye ne menyre qe publiku me i gjere te jet ne njohuni me metodat e paskrupullta te Apple:

Me rastin e blerjes se kompjuterit nga Apple, bleresit mund te blejne edhe "Applecare" garancion i zgjeruar per mbrojtje te kompjuterit. Megjithate nese kompjuteri eshte gjindur ne afersi te pirjes se duhanit, Apple do te refuzoj riparimin. Pra edhe pse keni garancion te zgjeruar ku ne asnje menyre nuk ceket duhani si element i cili do ta nullifikonte kete garancion, Apple nuk do ta respekton kete garancion.

http://www.theregister.co.uk/2009/11...rs_warranties/

Me rastin e sigurise se sistemeve operative eshte nje procedure normale qe sapo te degjohet per ndonje dobesi qe mund ta komprimetoj sistemin operaitv, prodhuesi duke i japur proritetin me te larte duhet ta gjej zgjidhjen per dobesine e zbuluar. Apple eshte vonuar rreth 6 muaj me rregullimin e kesaj dobesie ne krahasim me prodhuesit tjere (dobesia ka qene e zbuluar ne java). E cka ka ketu te behet zhurme per. Te ju perkujtoj se Apple e reklamon vehten si platforme te "sigurte", te "pathyeshme" e ne anen tjeter nuk i jep pese grosh per sigurine e perdoruesve te prodhimit te tyre. Ne ameriken veriore kjo quhet "false advertising"

http://www.macworld.com/article/1407...erability.html

Paramendojeni kete rast. Do e bleni nje iPod te ri dhe pas ca kohe ai eksplodon. Normalisht ju do ta thirni dyqanin te ankoheni dhe ata do te kerkojne falje do ta zevendesojne pajisjen dhe do te premtojne se do te hulumtojne se cfar e ka shtyer kete pajisje te eksplodoj. Kjo do te ishte normale apo jo? Por nuk eshte keshtu kur eshte ne pyetje Apple. Ne nje prej rasteve ata kan ofruar te zevendesojne pajisjen vetem pas nenshkrimit te deklarates se incidenti do te mbahet mesheftesi.

http://technology.timesonline.co.uk/...cle6736587.ece

Dhe te gjitha keto jane vetem maja e akullnajes ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674

Per ata qe kuptojne anglisht

Ja nje artikull i shkruar shum bukur ne lidhje me zhvillimet e fundit (ipad):

http://diveintomark.org/archives/201...nkerers-sunset

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    a ka ndokush qe i ndihmon per rritjen e rroges hapsit te temes..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga cvcx Lexo Postimin
    a ka ndokush qe i ndihmon per rritjen e rroges hapsit te temes..
    Shum faleminderit per kete propozim. Rritjes se rroges kur nuk do ti kisha thane jo. Ama do e kemi nje problem te vockel. Punesuesi im nuk di te lexoj shqip, dhe nuk besoj se ndokush ketu e njeh punesuesin tim

Po ti si duket nga postimet tua te fundit ke filluar te perdoresh ca terma te "slengut" anglez (noob, lluzeman, llamera etj), ndoshta edhe e ke pervehtesu anglishten, ndoshta edhe do ti lexosh artikujt e permendur e te komentosh ne lidhje me to. Qofte edhe ti kundershtosh, por me argumente.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    anti-establishment-Apple-boy Ukė, me vullnet tė admirueshėm je duke asgjesuar tė gjithė mullinjtė e erės

Nqs marrim artikujt e - theregister.co.uk- janė 99% anti Microsoft dhe 1% anti Apple, por ti merr vetėm pjesėn qė tė intereson ty dhe po mundohesh tė krijosh opinion.

lė pėr tė dėshiruar trajtimi i Apple ndaj klientėve?! Mesa kam lexuar unė nė botėn e jo-Ukėve shkruhet komplet gjė tjetėr.

Tjetėr gjė e ēuditshme qė kam vėnė re ėshtė qė kush pėrdor pėr pak kohė Mac OS X (le qė qė tek 8.1 OS Classic) nuk kthehet mė nė botėn tuaj ekskluzive tė Cad/Cam-ve (Computer Numeric Control included) dhe diagnostikimeve motorike.
    (unė i pėrdor tė dyja Ukė, edhe BMW-nė edhe FIAT-in)

Pėr tė gjitha tė tjerat ka Mastercard
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    anti-establishment-Apple-boy Ukė, me vullnet tė admirueshėm je duke asgjesuar tė gjithė mullinjtė e erės

Nqs marrim artikujt e - theregister.co.uk- janė 99% anti Microsoft dhe 1% anti Apple, por ti merr vetėm pjesėn qė tė intereson ty dhe po mundohesh tė krijosh opinion.
    ...
    (unė i pėrdor tė dyja Ukė, edhe BMW-nė edhe FIAT-in)
    Mire qe paske patur kohe me mesu si te vozitesh dy automobila...patjeter do te jesh ne gjendje te mesosh edhe te lexosh me shum se nje artikull. Pasi theregister nuk te pelqejka si burim, po cka thua per "macworld". ... Edhe nje gje, aspak nuk me intereson se si ti e perjeton apple, e as nuk do te lodhi me ate se si une e perjetoj apple. Perjetimi eshte dicka subjektive dhe e rastit. Ajo cka me intereson eshte se si apple sillet. Prej artikujve te lartepermendur del nje foto e shemtuar e apple (krimbi ka filluar te shihet ). Lirisht postoji artikujt ku pergenjeshtrohen artikujt qe i kam postuar une.

PS A deshiron te te gjej edhe burime tjera te artikullit per applecare?

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Uke Topalli Lexo Postimin
    Mire qe paske patur kohe me mesu si te vozitesh dy automobila...patjeter do te jesh ne gjendje te mesosh edhe te lexosh me shum se nje artikull. Pasi theregister nuk te pelqejka si burim, po cka thua per "macworld". ... Edhe nje gje, aspak nuk me intereson se si ti e perjeton apple, e as nuk do te lodhi me ate se si une e perjetoj apple. Perjetimi eshte dicka subjektive dhe e rastit. Ajo cka me intereson eshte se si apple sillet. Prej artikujve te lartepermendur del nje foto e shemtuar e apple (krimbi ka filluar te shihet ). Lirisht postoji artikujt ku pergenjeshtrohen artikujt qe i kam postuar une.

PS A deshiron te te gjej edhe burime tjera te artikullit per applecare?
    Ukė, ke dalė jashtė rruge nė ēdo fjali dhe shyqyr qė drejtimi ėshtė drejt Applelandia qė tė di ku tė tė gjej.

a) BMW dhe FIAT ishin simbolike.

b) Unė e lexoj ndonjėherė - theregister - kėshtu qė nuk e di ku e nxjerr qė "nuk mė pėlqen"

c) ti vetė ke thėnė kohė mė parė "unė nuk dua t'ia di fare pėr Apple", por vetėm se e the pa tė pyetur askush

d) Ēdo firmė e industrisė kompjuterike - hardware/software - ėshtė ku e ku mė keq se Apple nė trajtimin e klientėve (bile pėr mė tepėr, ti nuk ke lidhje fare me Apple, sepse ke pranuar qė je mė i menēur se ne), kėshtu qė duhet tė bėhesh inatēor gjetkė dhe ne tė moz lozim rolin e Kadri Roshit me Pirro Manin (se ėshtė edhe pjesė komuniste dreqi).

e) nga fundi i javės, do mundohem tė harxhoj kohė dhe do tė tė gjej artikuj krahasues, kėshtu qė shoqata jote nė mbrojtje tė konsumatorit, tė mos kėrkojė pėr qimen, por tė shohė traun qė ka para syve.

f) PS. vazhdo gjej (artikuj tė tjerė dmth)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 04-02-2010 mė 20:27
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Darwin,
    faleminderit per skjarim ne lidhje me automobilat. Ne lidhje me theregister eshte pershtypje ime personale, thash se teksa po shkruajkan negativisht per Apple (sipas fjaleve tua) atehere modeomos do te dergosh nje pergjigje te rrept per tua treguar vendin

Une nuk e fshehi se Apple per mua eshte nje nga firmat me te paskrupullta ne fushen e informatikes krejt afer "patent trolls". Kete mendim e kam formuar ne baze te informatave ne te cilat kam qasje. Disa prej tyre edhe i prezentova ne kete teme. Te tri pikat qe i kam permendur per mua jane te rendesishme. Per tjeret ndoshta nuk jane. Eshte e drejta e cdokujt te formoj mendimin per vehte. Nuk jetojme ne komunizem (te pakten ne kanade ende eshte ne fuqi demokracia). Eshte gjithashtu e vertete se kur diskutohet per ndonje teme te prezentohen faktet, argumentet e edhe te citohen burimet relevante. Deklaratat e tipit "une e di se apple eshte me i miri" ose "une e di se apple eshte me i keqi", nuk kan kurfar peshe ne kete diskutim. As ti nuk me njeh mua dhe nuk di asgje per mua, e as une nuk di asgje per ty dhe as nuk te njoh. Prandaj thash se pershtypjet tua ose pershtypjet e mia subjektive leni anash dhe prezento fakte ose cito burime relevante ne mbeshtetje te te kundertes.

Edhe pse pakez i vjeter, ky lajm ka qene (dhe eshte) indikativ ne lidhje me qendrimet jo parimore te Apple

http://www.techcrunch.com/2009/07/27...ly-atts-fault/

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Edhe pse Apple deshiron te prezentoj vehten si prodhues te kompjutereve me sistem operativ te sigurte (shum me te sigurte se Windows ose tjeret) ne konferencen per siguri ketu ne Vancouver perseri eshte thyer Mac OS X 10.6 me Safari 4 si dhe iPhoneOS 3.0. Charlie Miller i ka prezentuar rreth 20 exploits per Mac OS, dhe do te shohim se sa kohe do ti nevojitet Apple ti mbylle keto vrima ...

Reference : http://www.osnews.com/story/23059/iP...ked_at_Pwn2Own

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    hahahahaha.. dhe gjithsesi vetė ky Miler pėr cilin tha qė ishte sistemi mė i sigurtė?

(Ukė, mendoj se do kesh shkelur ndonjė lėkurė molle dhe do kesh rėnė nga shkallėt, se nuk ka mundėsi qė njeriu t'i urrejė kaq shumė mollėt)
    Prektora

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •