Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 55
    Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    E kush eshte kunder kesaj theorie, theoreme shkencore, qe duhet te nderrohet i gjithe Fjalori Albanistik (qe dikush edhe nuk e din ende se ekziston nje i tille, po vetem ai i Shqipes , lirisht, mund te dali ne anen e grekeve e sllaveve e tjereve, qe paraqiten ne sympoziumet e ardhshme shkencore, sepse duke e mbrojtur diktaturen shkencore shekullore, jo qe mbrone akademite shkencore tonat, por te huajat dhe vet je ne dem te historise kombetare!

Pikerisht, nga ketu, edhe filloi Shkolla e Re shkencore shqiptare, ku edhe pas vdekjes sime, do ta perciellin Gurin e Arte te diturise shkencore edhe metej...

NO COMMENT

me falni PA KOMENTH
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    Postuar mė parė nga illiriani
    RILINDJA E FJALORIT ILLIRISTIK

FJALORI I RI SHKENCOR ALBANISTIK

Fjala qe spjegohet ne menyren me prefekte, pakontestueshem permes nje gjuhe, ajo gjuhe eshte Ama e Vertete e asaj fjale!
    Nezir Myrta

Aristo-Teli (Arisoteli), zoteri Teli, (aristo-zoteri, fjale e parme aristokracie), kur ra ne kundershtim me mesuesin e vet - i tha: "Mesuesi im i dashur, ty te dua shume, por me shume e dua te verteten"! me kete dua te them, se i dua e nderoj te jithe akademiket tane, e akademite shkencore tonat e te huajat, qe jane perpjekur pa hile ta mbajne jalle Shqipen ne nivelin shkencore albanistik - i dua shkencetaret tane, qe me hater e me zor, nen diktate e nen roberi shekullore, me perpjekje njohurishe, e me njohuri shumedimenzionale, te vuajtur e te ndikuar...punuan aq sa munden, per Shqipen e shkencen mbi studimin e saj - Albanistiken - por, jo qe e dua me shume te verteten se sa ata te nderuar pergjithesisht, por: e kam per detyre natyrore e kombetare, deri tej cdo flijimi fizik e shpirteror,
    jovetem ta them te verteten, por edhe ta mbroje ate te Vertete, boterisht - me forcen e re intelektuale shqiptare, qe po kalitet dhe me ate te vjetren (qe eshte gjalle) edhe qe i thote ndal (stop) diktatures edhe mbi shkencen shqiptare, ashtu sikurse ishte diktature politike epokale!

Nje fjale, qe nuk ia din domethenien e saj, por vetem cka shkruan e kruan tjeret barbarisht, invazionisht mbi gjuhen e kulturen PIE illiro-pellgazgjike - e qe ajo fjale spjegohet me se miri permes Shqipes se Vjeter, me dy dialektet e saja: Gegenishten e Toskerishten - ajo fjale, qe spjeohet fuqimisht, pakontestueshem
    prej Shqipes, le t'i thej te gjitha theorite e botes, sepse une dhe inteligjencia shqiptare, e brezat e ardhem, do te jemi mbrojtesit kryesore te saj edhe do te thehen te gjitha ethymologjite e hamendshme te derisotme!

THEME, THEZE, THEORI, THEOREME, THEO, THEOLO, THEOLOJI, THEODOR, THEMISTOKLI, DIOTHEZE, PARANTHESE, METATHEZE, METHAMORFOZE, THEATER, ATHENE-ETHANE, THANA, THOTI, THEMIDE, PROMETHE, PROFET, PREFEKT, PRINC-PRINCIPATE, KASTELLE (KASHTELLE-KESHTJELLE, FORTESE E HERSHME PREJ KASHTE), THEOFAN, ORTHO, ORTHOGRAF, ORTHOGRAFI... ne te jitha keto fjale, eshte rrenja illirishte e foljes - THE-THOT, prej fopljes me thane, a per te thene, ku lidhen deri tej theorise se Thotit, tash e 12.000 vjet ma pare...dhe te gjitha jane fjale me ethymoloji shqipe-illirishte, ku ne disa eshte rrenje shqipe FE-feja - qe nuk ka fuqi asnje juhe i.e. t'i spjeoje me pakontestueshem me drejte, se sa Shqipja e Vjeter!

E kush eshte kunder kesaj theorie, theoreme shkencore, qe duhet te nderrohet i gjithe Fjalori Albanistik (qe dikush edhe nuk e din ende se ekziston nje i tille, po vetem ai i Shqipes , lirisht, mund te dali ne anen e grekeve e sllaveve e tjereve, qe paraqiten ne sympoziumet e ardhshme shkencore, sepse duke e mbrojtur diktaturen shkencore shekullore, jo qe mbrone akademite shkencore tonat, por te huajat dhe vet je ne dem te historise kombetare!

Pikerisht, nga ketu, edhe filloi Shkolla e Re shkencore shqiptare, ku edhe pas vdekjes sime, do ta perciellin Gurin e Arte te diturise shkencore edhe metej... Kjo behet me methode (jo, metode) te bindjes ne vetedijen e shqiptarit, ku ai vet bindet, se ka fuqi ta zoteroj Shqipen edhe ne suaza shkencore, duke filluar te flasi e shkruaj drejte Fjalorin Albanistik te Ri shqiptar, kudo ne media edhe keto elektronike shqiptare!

Me nderime,
    Prof. Nezir Myrta
    po ta qes edhe njehere me shkrola ma te forta...Shqipja nuk eshte gjuhe sllave as greke, po qe elementet e saj jane edhe ne keto juhe - poashtu edhe nuk mundi te caktohet ne rupi SATEM te ORIENTIT, si rup lindor i.e. Poashtu, Shqipja i ka elementet e veta edhe ne gjuhet latine, romane edhe askush derisot nga Linguistika i.e. Indo-europianistika, nuk ka munde ta percaktoj as ne grupin KENTUUM, perendimor i.e.
    Keshtu, pra, Albanistika, si shkence linguistike, mbeti ne mes dy rupeve te gjuheve i.e., ne mes te Sllavistikes dhe Romanistikes, e papercaktuar ne asnjeren shkence linuistike te INDOEUROPIANISTIKES, apo edhe sipas Indogermanistikes, ku u shkruan miliona libra, nga mijera shkencetare, dietare nga te gjitha fushat onomasiologjike... As vet ONOMASIOLOGJIA INDOEUROPIANE, nga studimet e Antroponomise dhe Toponomastikes i.e., nuk munden ta percaktojne Shqipen ne asnje gjuhe as ne asnje grup, SEPSE SHQIPJA KISHTE DHE KA ELEMENTET E SAJA NE TE GJITHA GJUHET INDO-EUROPIANE E BOTERORE, pikerisht kjo Shqipja e vjeter.

Nga te gjitha studimet boterore te Linguistikes Gjenerale (ku vet kam nxierr mbi 50.000 tituj veprash nga biblioteka e Njujorkut
    (New York Library), qe eshte e dyta ne bote, ne mos e para...perkah numri i veprave shkencore), nga krejt del se, SHQIPJA ESHTE NJE JUHE E VETME, NE MESIN E 12 GJUHEVE ME TE LASHTA TE BOTES... ku nga humbja e materialeve te shkruara te illirishtes, qe e njeh bota si juhe te vdekur edhe e flasin shqiptaret e gjalle ballkanik sot - ben, qe te mos vleresohet edhe ne nje rup me te vogel gjuhesh boterore nga me te lashtat - ku,
    sikur te gjindeshin materialet e shkruara te illirishtes origjinale sot
    edhe vet abeceja illirishte, Shqipja jone e vjeter, apo illirishtja e re
    do te delte njera nga gjuhet rrenjesore te para te Njeriut mbi Toke! SHQIPJA-ILLIRISHTJA-PELLGASISHTJA, gjuha Kuniform (nese mundet dikush ta qet ne forum studimin tim ETHYMOLOGJIA E EMRIT - KUNIFORM - CUNEIFORM LANGUAGE, nga www.arbitalia.net (interventi culturali), do te bente mire...

Une mendoj, se te gjitha akademite tona, jane per nje rilindje linguistike shqiptare, por mundesite e tyre jane te vogla dhe iu duhet te heshtin deri ne nje shperthim te ri eventual shkencor...

Me nderime!
    Prof. Nezir Myrta

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    dhe si e shpjegon Myrta etimologjine e emrit Aristotel ?

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    rilexoje e lezou anton

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    "e papercaktuar ne asnjeren shkence linuistike te INDOEUROPIANISTIKES, apo edhe sipas Indogermanistikes, ku u shkruan miliona libra, nga mijera shkencetare, "

INDOEUROPIANE dhe INDOGJERMANE jane sinonime, me fal SYNONIME. Te dyten e perdorin gjermanet, te paren te tjeret.

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    shen albani alias anton ashta edhe keto koncepte jane synonome
    (a sinonime

po cfare paske bere keshtu more anton ashat, cka paske shkruar
    a e ndjene veten ti shqiptar, apo cfare je ti...pa me inate personale ti shfryne mllefin ne shkence qe as haberin nuk ia ke, vetem pllet kot... vertet, a po mendon se me zor, don t'i besh ti gjithe shqiptarine te jene ne krahun tend politik? E shihni, c'eshte ky 'njeri' o njerez te mire!!! Ē'prej se ka filluar vetem duke ofenduar, duke u tallur si gjaja ne talle!
    Po pse ore nuk i keqyre punet tuaja, ta mesosh tabelen e shumezimit, po hidhesh si gjel edhe aty ku asgje nuk din fare?
    Edhe indoeuropiane e indojermane per ty na qenkan sinonime?
    ja cfare ti shpreh...turp per ty...e turp per ata qe te mbajne si harambashin ne forum, gjoja je nje moderator!!!

Po ju nuk late asnje shqiptar te mire pa e njollose - po a jeni ju rrace shqiptare a cfare jeni...?!

fund me ty, e me te gjithe ata si ti, anton ashta, alias shen albani!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga illiriani : 16-04-2003 mė 13:46

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Megjithe kete Ilirian meso sepse : " INDOEUROPIANE dhe INDOGJERMANE jane sinonime, TI NUK E DIN AKOMA, me fal SYNONIME. Te dyten e perdorin gjermanet, te paren te tjeret. Tani mendoj se e mesove!

Mos ki frike nga mesimi, por ki frike nga injoranca dhe dituria gjysmake!

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Shen Alban,
    Te pergezoj per kurajon per tiu kundervene "perrallave me mbret" te Ilirianit.Ne se je Anton Ashta atehere te pergezoj dyfish! U mundova dhe une ta replikoj Nezir Myrten apo D>Gegen tek rruzulli.com, por me kot.Atje nuk postoheshin postimet qe i kunderviheshin zotit Myrta. I censuronin.Vetem lavderimet ndaj tij lejoheshin. Cuditerisht Iliriani kerkon te beje te njejten gje ne kete forum, duke shfrytezuar zemermiresine dhe zemergjeresine e moderatoreve te forumit. Ndryshe nuk ka si shpjegohet se si i lejohet atij te ofendoje Shen Albanin, Belamin, mua dhe te tjere te cilet nuk i shkojne pas avazit.
    Une nuk kam asnje dyshim per patriotizmin e secilit ketu ne forum. As ne ate te Shen Albanit ( nqs eshte A.A. atehere e ka provuar me vepra qe eshte patriot) , as te Ilirianit.
    Por sinqerisht rruga dhe "studimet" pseudoshkencore qe ofron Iliriani, me teper e bejne qesharake studimin e historise se gjuhes shqipe sesa nxjerrin ne pah lashtesine dhe vlerat e shumta te shqipes.
    "Who is John Galt?"

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    I nderuar Toro,

nuk jam A.A., mirepo kam lexuar edhe polemikat tuaja me te. Kam vene re se atij i mungon njohuria elmentare lingusitike. Ai nuk ishte ne gjendje te dalloje sinonimin prej homonimit, antonimit prej homonimit , madje homonim mendonte se vjen nga fjala Homo e latinishtes, ne nja 5 mesime i kam treguar atij gjerat elementare te gjuhesise.

Te rruzulli kane hjekur shkrimet e tija, tani kane mbetur vetem te arbitalia.net. Nje dite edh eprej aty do te hiqen...

Shkrimet e tija jane pallavra , jo pseudoshkencore, se pseudoshkenca besohet dikund, por thjesht prralla infantile.
    Viktima te tij kane qene shume here njerzit me profesione tjera dhe njerez qe nuk kane pasur gje te bejne me lingusitike.

Nese lexohen me vemendje shkrimet e tija, kudo hasen gabime ne perdorimin e nocioneve lingusitike. Ky, duke i munguar argumntet dhe pergaditja shkollore e nevojshme per punime te tilla, parapleqen t“i ofendoje njerzit dhe kush nuk i beson , ate e konsideron prosllav , shka e ku ta di une dhe keshtu mbetet i rrethuar me disa njerze ...apo me asnje, tani nuk ka mnetur asnje qe i beson atij...ne fillim ishin disa...

Punen qe e ben ai, as ai vet nuk e beson, mirepo e ben i ngritur pesh, thuase shkenca ka nevoje per rrebelizem. Ky e konsideron veten kreyalbanolog dhe te tjeret per te jane prosllav. Ky nuk njeh asnje gjuhe te huaj, por, po ky njeri pohon se greqishtja dhe latinishtja e kane origjinen nga shqipja. Po te pohonte dicka te tille nje albanolog i vertete , do ta konsideronin te cmendur, mirepo fakti eshte se jemi ne forum, dhe forumet durojne edhe prralla, ne anen tjeter eshte fakt se shkrimet e tija nuk i ka pranuar asnje gazete apo reviste dhe fakt eshte se kete njeri askuhs nuk e merr seriozisht...mirepo para ofendimeve te tija nuk duhet te gjunjezohemi, dalgandal edukohet, une kam shprese...mirepo detyre e jona eshte te mos lejojme qe dikush te behet vitkime e genjeshtrave , sepse ketu ka edhe te rinj qe lexojne dhe mund te trullosen me shkrime te tilla....

Dua me shume nje zbulim te vogel dhe te vertetete, se sa nje genjeshter te madhe...e sheh si hesht tani , e sheh se ai nuk ishte ne gjendje te kuptoje cka eshte indoevropiane dhe cka eshte indogjermane...kur u zu pisk dhe nuk dinte nga t“ia mbaje tha se nuk eshte Nezir Myrta , por i biri, dhe prandaj po gabonte, natyrisht une e kerkova babain dhe jo juniorin, por ai nuk e solli, sespe ai ishte Neziri vet. Ai kerkoi t“i tregoje se ku banoje se do t“mi fuste dy kembet ne nje cizme, dhe une shqiptar qe jam, nuk pata frike, dhe edhe sot nuk kam, jo prej njerzve te tille...

Ai ka gabuar nje gje: Ai mendon se linguistika eshte hobi, dhe mu ketu gabon!
    Rri ketu se mund te zbavitemi mire! Ai perseri do te gaboje, sic ben ne cdo shkrim kur permend nje nocion lingusitike...

Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    ore ju dy XXXXX: pyetja eshte, sa eshte shqip, fjalori albanistik? A jane shqip, fjalet: teme, teze, dioteze, antiteze, paranteze, teo, teolog, teologji, teater, autor, teori, teoricient, mit, mitologji, etimologji, etimolog, toponim, antroponim, sinonim, homonim,... si dhe a eshte i pecaktuar drejte shkencerisht vet termi - alban, nga rrenja ALP=ALB...

dini ju gje te thoni pet themen, apo beni humor, e luani role te huaja...sa XXXX jeni ju te dy, tregon fakti se cka shkruani, o te mbaruar, me juve duhet te qeshet njeriu si me gjane e gjalle...

pa na treoni ju cfare keni kryer, a cfare kryedashi keni, qe te bindemi se vertet, mund te na jepni leksione themelore te albanistikes...? Po, ju jeni vetem XXXXX! Perndryshe treoni kualifikimet tuaja!

hajde ju profesioniste, kush jeni ju, tregoni e mos e ndyeni meshume forumin, sepse edhe ky forum ka rendesine e vet...ju kah keni shkuar e keni felliqe ore XXXX...shen e toro, shentor

une ju spjegova cfare jane sinonomet e homonomet edhe me shembuj...po ju jeni te verbet! Rilexoni edhe njehere ne theme...!

fjalet: indogjermane e indoeuropiane nuk jane sinonome, as pernga kuptimi i tyre, sepse, me fjalen indogjermanistike, nenkuptohet krejt gjuhet i.e. te pretendojne te jene vetem indo-gjermanike, mbi te gjitha tjerat, do te thote, se gjermanet e mbajne superioritet mbi gjithe europen - gjermanistiken...ndersa, fjala - indoeuropiane, perben fushen linguistike te pergjithshme
    te te gjitha gjuheve indo-europiane, qe Linguistika Gjenerale, nuk e ka percaktuar Familja e gjuheve indo-gjermane, por Familja, a grupi i gjuheve indo-europiane!

kete nuk e rispjegoj per juve dy XXXXX, por per hire te lexuesit!

shkruani per themen, nese dini gje, ose XXXXX!

/U modifikua nga une per shkak te fjalorit ofendues. Anetari u paralajmerua me pike/ASD

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fjalori enciklopedik shqiptar mbarėkombėtar
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-08-2006, 08:14
  2. Fjalori i rrugės qė shitet pėr humor
    Nga Alda1 nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 14:08
  3. Gjuha: Fjalori i Toskėrishtes nga Pano Tase
    Nga Pasiqe nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2006, 11:06
  4. Gjuha shqipe dhe Informatika
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 12-08-2003, 18:33
  5. Fjalori i Vedat Kokones
    Nga Brari nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-06-2002, 10:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •