Me kaq sa ke shkrujt, e ke ndrit fare.

Nje person qe sdi, me kaq sa i ke thone ti, ben nje byrek per te lepi gishtat
- 1 KG SPINAQ
Lahet dhe pritet me kujdes, mundesiht te lahen te gjitha fletet nje nga nje( se pastaj e hane me dhe byrekun). T'u pritet rrenja se nuk eshte shume e keshullueshme
Me pas, e pren ne copa copa ( me nje fjale e kupton edhe vete, se spinaqi spritet me copa)
- 1 tufe moraj (ose ndryshe kopėr)(nese je ne shqiperi, te gjithe e kuptojne se per cfare e ke llafin)
e shplan me kujdes me uje te bollshem dhe e grin ne copa siper spinaqit.
- cerek (ose nese ke mundesi edhe gjys) kile djath.
Kete e bluan ne copa copa dhe e ruan ne nje ene.
(Oriz????? vallaj, asnjehere se kam bere me oriz)
Tani:
Merr dhe perzien bashke spinaqin, morajin, kripen, dhe vaj ulliri (jo shume vaj) kesaj perzierje i shtohet edhe gjysem grushti me miell ( une me grushta e kam masen )
keshtu u pergatit esenca per byrek
Do ishte e kote te shkruaja per pete, pasi mund ta kuptosh se si behet brumi, por duhet te shohesh te pakten njehere se si hapen petet, dhe po nuk e pe, nuk e meson dot, sikur 2 faqe te mbushja plote une.
Dhe petet hapen me tėrhollės, dhe jo me petanik.
ps: se per pak harrova, djathi ruhet per hapjen e peteve, kur hapen petet ( une zakonisht i bej me 7 pete) mbas petes se 5 hidhet pak djath rreth e rrotull, hidhet perzierja e spinaqit, pastaj djathin e mbetur siper spinaqit. Me pas i mbulon me 2 petet e mbetura.
KUJDES:
Ne tepsi hidhet me pare vaj luledielli, perhapet neper tepsi ( se perndryshe byreku ngec). Me pas, hidh nje pete, sperkate (SPERKATE) me vaj, hidh nje pte e sperkate me vaj. Mbas cdo pete, duhet sperkatur patjeter me vaj.
Me pas, nese byreku eshte pjekur nga lart, dhe nuk eshte pjekur 100% nga poshte, kthehet mbrapsht, dhe piqet tamam si duhet edhe pjesa e poshtme. (edhe kjo duhet pare patjeter qe te behet)[/QUOTE
Qyqa mo mau-kiko sa gjate e ke cuar, spinoqin te lare te gatshem hudhi djath dhe nja 3 kokrra veze, icik kryp dhe majdanoz perziji te gjithe bashke, peta te bleme,hudhi vaj dhe fute ne furre te piqet,ja u bo, cte hashe pastaj ammmm une e griva gjysmen e tepsise
Krijoni Kontakt