Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 59
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Presidenti serb Boris Tadic, vizitë dyditore në Kosovë

Prishtinë, 4 janar – Kryetari i Serbisë, Boris Tadiq, tashmë ka paketuar valixhet bashkë me truprojat e tij të armatosura, dhe është bërë gati të vijë në Kosovë për një vizitë dyditore në Osojan dhe në Manastirin e Deçanit. Tadiqi, i cili edhe më parë ka qëndruar në Kosovë, të cilën vazhdon ta quajë pjesë të Serbisë, asnjëherë nuk ka kërkuar leje për vizitë nga autoritetet e shtetit të Kosovës, por ka insistuar se mund të vijë në Kosovë sa herë të dëshirojë. Edhe kësaj radhe ai ka informuar vetëm Zyrën e BE-së në Beograd për intencën e tij, ndërsa kjo zyrë e ka përcjellë këtë informacion tek përfaqësuesi posaçëm i BE-së (EUSR) në Prishtinë, i cili më pas e ka dërguar atë tek Qeveria e Kosovës.
    “Përfaqësuesi i BE-së në Beograd e ka pranuar kërkesën nga Presidenca e Serbisë rreth vizitës së Tadiqit në Kosovë dhe të njëjtën e ka përcjellë tek EUSR. Sipas procedurave tashmë të vendosura, kjo informatë i është përcjellë Qeverisë së Kosovës dhe u takon atyre që të marrin një vendim”, ka thënë burimi ndërkombëtar i “Kohës Ditore”.
    Zëdhënësja e përfaqësuesit të BE-së në Kosovë, Julia Rueter, ka konfirmuar marrjen e kërkesës nga autoritetet serbe. Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se ekzekutivi të martën do të merret me këtë çështje dhe do të vendos nëse e miraton apo jo vizitën e zyrtarit të lartë serb. “Koha Ditore”, në një shkrim më të gjatë, që botohet në numrin e të martës, citon burime të besueshme të gazetës se “Tadiqi ka bërë kërkesë për vizitë dyditore, respektivisht më datat 6 dhe 7 janar, me ç’rast natën do ta kalonte në Manastirin e Deçanit, ndërkohë që do të realizonte edhe një takim me komunitetin në Osojan. “Në këtë letër pos kërkesës për përcjellje me vetura të blinduara janë edhe emrat e personave që do ta shoqërojnë presidentin Tadiq, si dhe emrat e truprojave dhe të armëve që do t’i bartin ata me vete”, ka thënë ky burim në kushte anonimiteti. Ditë më parë presidenti i Serbisë pati deklaruar se pret përgjigje pozitive nga institucionet ndërkombëtare lidhur me kërkesën e tij për ta vizituar Kosovën. Ai ka thënë se Serbia e respekton Marrëveshjen ushtarako-teknike të Kumanovës dhe Rezolutën 1244. “Kjo siguron që presidenti i Serbisë ta vizitojë Kosovën, e jo vetëm ata që janë ftuar nga presidenti i të ashtuquajturit shtet të Kosovës”, ka thënë Tadiq.
    Paralajmërimi i tij për vizitë erdhi vetëm pak ditë pasi presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, kishte marrë aprovimin e presidentëve të rajonit për pjesëmarrje në “minisamitin e Prizrenit”, në të cilin takim nuk kishte vend edhe për liderin serb. “Si ta ftoj njeriun, i cili me tërë energjinë deklarohet kundër pavarësisë së Kosovës dhe bën gjithçka që ta pengojë njohjen e mëtejme”, pati theksuar Sejdiu. Në anën tjetër zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Baki Kelani, ka thënë se forcat e rendit janë të gatshme për të garantuar siguri të mjaftueshme, por së pari nevojitet leja politike për vizitën e Tadiqit në Kosovë. “Policia e Kosovës është e gatshme t’i zbatojë të gjitha urdhrat që vijnë nga Qeveria e Kosovës. Deri tash nuk kemi marrë kurrfarë instruksionesh për një gjë të tillë”, është shprehur ai. Presidenti serb ka qëndruar për herë të fundit në Kosovë në prill të vitit të kaluar. Ai pati vizituar Manastirin e Deçanit me rastin e festës së Pashkëve ortodokse. Vizita e tij ishte aprovuar nga institucionet e Kosovës me arsyetimin se bëhej fjalë për çështje fetare dhe me kushtin që të mos ketë deklarata politike. Por presidenti serb nuk ishte përmbajtur duke përsëritur bindjen e tij se “Kosova është Serbi”. Gjatë kësaj vizite ai ishte përcjellë nga trupat e KFOR-it, ndërkohë që afër vetes ka pasur edhe pesë truproja personale.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin

Presidenti Serb Boris Tadic përseri pa lejen e askujt në Kosovë

Prishtinë, 4 janar – Kryetari i Serbisë, Boris Tadiq, tashmë ka paketuar valixhet bashkë me truprojat e tij të armatosura, dhe është bërë gati të vijë në Kosovë për një vizitë dyditore në Osojan dhe në Manastirin e Deçanit. Tadiqi, i cili edhe më parë ka qëndruar në Kosovë, të cilën vazhdon ta quajë pjesë të Serbisë, asnjëherë nuk ka kërkuar leje për vizitë nga autoritetet e shtetit të Kosovës, por ka insistuar se mund të vijë në Kosovë sa herë të dëshirojë. Edhe kësaj radhe ai ka informuar vetëm Zyrën e BE-së në Beograd për intencën e tij, ndërsa kjo zyrë e ka përcjellë këtë informacion tek përfaqësuesi posaçëm i BE-së (EUSR) në Prishtinë, i cili më pas e ka dërguar atë tek Qeveria e Kosovës.
    “Përfaqësuesi i BE-së në Beograd e ka pranuar kërkesën nga Presidenca e Serbisë rreth vizitës së Tadiqit në Kosovë dhe të njëjtën e ka përcjellë tek EUSR. Sipas procedurave tashmë të vendosura, kjo informatë i është përcjellë Qeverisë së Kosovës dhe u takon atyre që të marrin një vendim”, ka thënë burimi ndërkombëtar i “Kohës Ditore”.
    Zëdhënësja e përfaqësuesit të BE-së në Kosovë, Julia Rueter, ka konfirmuar marrjen e kërkesës nga autoritetet serbe. Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se ekzekutivi të martën do të merret me këtë çështje dhe do të vendos nëse e miraton apo jo vizitën e zyrtarit të lartë serb. “Koha Ditore”, në një shkrim më të gjatë, që botohet në numrin e të martës, citon burime të besueshme të gazetës se “Tadiqi ka bërë kërkesë për vizitë dyditore, respektivisht më datat 6 dhe 7 janar, me ç’rast natën do ta kalonte në Manastirin e Deçanit, ndërkohë që do të realizonte edhe një takim me komunitetin në Osojan. “Në këtë letër pos kërkesës për përcjellje me vetura të blinduara janë edhe emrat e personave që do ta shoqërojnë presidentin Tadiq, si dhe emrat e truprojave dhe të armëve që do t’i bartin ata me vete”, ka thënë ky burim në kushte anonimiteti. Ditë më parë presidenti i Serbisë pati deklaruar se pret përgjigje pozitive nga institucionet ndërkombëtare lidhur me kërkesën e tij për ta vizituar Kosovën. Ai ka thënë se Serbia e respekton Marrëveshjen ushtarako-teknike të Kumanovës dhe Rezolutën 1244. “Kjo siguron që presidenti i Serbisë ta vizitojë Kosovën, e jo vetëm ata që janë ftuar nga presidenti i të ashtuquajturit shtet të Kosovës”, ka thënë Tadiq.
    Paralajmërimi i tij për vizitë erdhi vetëm pak ditë pasi presidenti i Kosovës, Fatmir Sejdiu, kishte marrë aprovimin e presidentëve të rajonit për pjesëmarrje në “minisamitin e Prizrenit”, në të cilin takim nuk kishte vend edhe për liderin serb. “Si ta ftoj njeriun, i cili me tërë energjinë deklarohet kundër pavarësisë së Kosovës dhe bën gjithçka që ta pengojë njohjen e mëtejme”, pati theksuar Sejdiu. Në anën tjetër zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Baki Kelani, ka thënë se forcat e rendit janë të gatshme për të garantuar siguri të mjaftueshme, por së pari nevojitet leja politike për vizitën e Tadiqit në Kosovë. “Policia e Kosovës është e gatshme t’i zbatojë të gjitha urdhrat që vijnë nga Qeveria e Kosovës. Deri tash nuk kemi marrë kurrfarë instruksionesh për një gjë të tillë”, është shprehur ai. Presidenti serb ka qëndruar për herë të fundit në Kosovë në prill të vitit të kaluar. Ai pati vizituar Manastirin e Deçanit me rastin e festës së Pashkëve ortodokse. Vizita e tij ishte aprovuar nga institucionet e Kosovës me arsyetimin se bëhej fjalë për çështje fetare dhe me kushtin që të mos ketë deklarata politike. Por presidenti serb nuk ishte përmbajtur duke përsëritur bindjen e tij se “Kosova është Serbi”. Gjatë kësaj vizite ai ishte përcjellë nga trupat e KFOR-it, ndërkohë që afër vetes ka pasur edhe pesë truproja personale.
    perse e falcifikon shkrimin qe e ke kopijue nga gazeta Koha Ditore more zoteri

qe shkrimi origjinal marr nga e ke marr edhe ti

-------------
    Prishtina të martën i përgjigjet Tadiqit

Publikuar: Sot, më 04 janar 2010

Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Perjashtuar Maska e Loti-99
    Anëtarësuar
    21-11-2009
    Postime
    216

Qeveria e Kosovës do të lejojë vizitën e presidentit serb, Boris Tadiq, në Kosovë

Tadiqit i lejohet vizita

05.01.2010
    Albana Isufi

Qeveria e Kosovës do të lejojë vizitën e presidentit serb, Boris Tadiq, në Kosovë, por vetëm si vizitë të karakterit fetar.

Zëvendëskryeministri Ramë Manaj i tha Radios Evropa e Lirë se Qeveria e ka marrë kërkesën nga Zyra e Përfaqësuesit të Bashkimit Evropian dhe, pasi e ka shqyrtuar, ka marrë vendim të lejojë vizitën, por me disa kushte.

“Ai vjen në shtetin e Kosovës dhe ai nuk mund të keqpërdorë qëndrimin e tij për fjalime politike. Këto janë edhe vërejtjet që i janë bërë ICO-së dhe në këtë kontekst, në këto rrethana, në këtë mënyrë i lejohet vizita presidentit të Serbisë”, tha Manaj.

Presidenti serb ka njoftuar përfaqësuesit e BE-së se dëshiron të vizitojë Kosovën më 7 janar, kur edhe janë Kërshëndellat ortodokse.

Ai ka qëndruar për herë të fundit në Kosovë më 17 prill të vitit 2009 dhe pati vizituar Manastirin e Deçanit me rastin e ditës së Pashkëve Ortodokse.

Në Kosovë, Tadiq kishte hyrë pas një kërkese që i kishte bërë Zyrës së Përfaqësuesit të Posaçëm të Bashkimit Evropian, Piter Feith, dhe me miratimin e institucioneve qendrore në Kosovë.

Këto të fundit patën tërhequr vërejtjen se nëse presidenti i Serbisë bën çfarëdo deklarimi politik, që është në kundërshtim me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, atij do t’i ndalohet hyrja në Kosovë në të ardhmen, qoftë në kapacitet privat apo zyrtar. (RFE)

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Qeveria lejon vizitën e Tadicit në Kosovë

Qeveria e Kosovës do të lejojë vizitën e presidentit serb, Boris Tadic, në Kosovë, por vetëm si vizitë të karakterit fetar.

Zëvendëskryeministri Ramë Manaj i tha Radios Evropa e Lirë se Qeveria e ka marrë kërkesën nga Zyra e Përfaqësuesit të Bashkimit Evropian dhe, pasi e ka shqyrtuar, ka marrë vendim të lejojë vizitën, por me disa kushte.

“Ai vjen në shtetin e Kosovës dhe ai nuk mund të keqpërdorë qëndrimin e tij për fjalime politike. Këto janë edhe vërejtjet që i janë bërë ICO-së dhe në këtë kontekst, në këto rrethana, në këtë mënyrë i lejohet vizita presidentit të Serbisë”, tha Manaj.

Presidenti serb ka njoftuar përfaqësuesit e BE-së se dëshiron të vizitojë Kosovën më 7 janar, kur edhe janë Kërshëndellat ortodokse. /REL/
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Postime
    4,220
    Vetëvendosje bën thirrje për pengimin e vizitës së Tadicit

Lëvizja Vetëvendosje i bën thirrje kryetarit të Komunës së Deçanit që t’i mobilizojë institucionet komunale dhe popullatën kundër vizitës së paralajmëruar të presidentit të Serbisë Boris Tadic dhe për pengimin e saj.

Në një komunikatë Lëvizja Vetëvendosje thotë se "Tadic nga Deçani, siç ka ndodhur edhe herëve të tjera, do ta lëshojë kushtrimin për gjithë serbët kudo që jetojnë për të mos e harruar Kosovën si tokë të shenjtë të Serbisë të dhuruar nga Zoti”.

Ai nga aty – sipas Vetëvendosjes – do të bëjë thirrje për vazhdimin e luftës për Kosovën... Ajo është luftë edhe politike. Tadic është kundër Kosovës si shtet. Lufta ka natyrë edhe juridike - Serbia po e kundërshton pavarësinë tonë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë".

Serbia e Tadicit, theksohet më tej në komunikatë, po e lufton Kosovën ekonomikisht me bojkotim, me shkeljen e CEFTA s etj. /qik/

i/e regjistruar Maska e liridoni703
    Anëtarësuar
    17-02-2007
    Postime
    212
    Pajtohem edhe une deri diku me qendrimin e vete vendosjes po jo edhe ne at mas sa qe me i qite qytetaret neper rruge e me protestu kunder nje presidenti siq eshte tadiqi i cili gjithe here eshte kunder kosoves edhe popllit te kosoves,,,
    Ket e dim te gjithe i madhe e i vogel ,po edhe kjo nuk eshte zgjidhje me ja ndal hyrjen ne koosve se ne e dimi se aj vjen per qellimem politike ketu,,
    Po pasi edhe aj e ka pytur dikente qe te hy ne kosove ne nje forme ose tjeter e din se kosova eshte shtet i pavarur dhe lejen ja kan dhen instutucionet se bashku me eulxsin qe ta vizitoj kosoven,,se edhe me pas ndal nuk ishte mire sipas mendimit tim para bashkseise nderkombetare ketu edhe me large,,se pa marr parasyshe gjdo qytetare e ka te drejten ti vizitoj te afermit e vete,,,
    nuk eshte e njeta po per afersishte sikur presidenti i kosoves deshiron ta fal bajramin ne shqiperi me nje pjes te popllit shqiptare e mos me lan e me hy ne shqiprei ose mos me festu me ta ,,per ket po them se ne jemi ka shkojmi nga nje bote e lire me mendime te lira kudo qe jan ata ,apo ato,,
    se ne jemi ne lufte me serbin ende po nje dite nuk kan qare edhe ata po edhe ne pa pasur mardhenje tregtare e politke me ta edhe ata me ne,,sikur ata me kroatet e me tjeret...\
    Po tadiqi gjithe here ata jan tradhtare se edhe aj ju ka betuar eulexsit se nuk do ta perdore viziten per qellime politke po aj do ta bej nje gje te till ket eshte e sigurte...po lete jet ne ndergjegjjen e ti,,,
    a kosova duhet te punoj ne gjykatat ne veri qe te ngul kembe para eulexsit qe ne nje afat shume te shkurte ti shberbej strukturat paralele ket munden me ba me ta edhe duhet me ba se boll ke ma qe dy vitet pas shpalljes se pavarsis se kosoves u be,...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-07-2007
    Postime
    128
    Citim Postuar më parë nga liridoni703 Lexo Postimin
    Pajtohem edhe une deri diku me qendrimin e vete vendosjes po jo edhe ne at mas sa qe me i qite qytetaret neper rruge e me protestu kunder nje presidenti siq eshte tadiqi i cili gjithe here eshte kunder kosoves edhe popllit te kosoves,,,
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ket e dim te gjithe i madhe e i vogel ,po edhe kjo nuk eshte zgjidhje me ja ndal hyrjen ne koosve se ne e dimi se aj vjen per qellimem politike ketu,,
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Po pasi edhe aj e ka pytur dikente qe te hy ne kosove ne nje forme ose tjeter e din se kosova eshte shtet i pavarur dhe lejen ja kan dhen instutucionet se bashku me eulxsin qe ta vizitoj kosoven
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ,,se edhe me pas ndal nuk ishte mire sipas mendimit tim para bashkseise nderkombetare ketu edhe me large
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
    ,,se pa marr parasyshe gjdo qytetare e ka te drejten ti vizitoj te afermit e vete,,,
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
    nuk eshte e njeta po per afersishte sikur presidenti i kosoves deshiron ta fal bajramin ne shqiperi me nje pjes te popllit shqiptare e mos me lan e me hy ne shqiprei ose mos me festu me ta
    hhhahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,
    per ket po them se ne jemi ka shkojmi nga nje bote e lire me mendime te lira kudo qe jan ata ,apo ato,,(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    se ne jemi ne lufte me serbin ende po nje dite nuk kan qare edhe ata po edhe ne pa pasur mardhenje tregtare e politke me ta edhe ata me ne,,sikur ata me kroatet e me tjeret...\
    ppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Po tadiqi gjithe here ata jan tradhtare(!!!!!!!!!!!!!!!!)
    se edhe aj ju ka betuar eulexsit(!!!!!!!!!!) se nuk do ta perdore viziten per qellime politke po aj do ta bej nje gje te till ket eshte e sigurte...po lete jet ne ndergjegjjen e ti(!!!!!!),,,
    a kosova duhet te punoj ne gjykatat ne veri qe te ngul kembe para eulexsit qe ne nje afat shume te shkurte ti shberbej strukturat paralele ket munden me ba me ta edhe duhet me ba se boll ke ma qe dy vitet pas shpalljes se pavarsis se kosoves u be,...
    e,more liridono7o3,ke dhene nje analize,siq veq ti di ta japesh.te lumte!!!!!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    pse bre po ja fut kot
    Po o kungull kot eshte per ty,ti banu gati e dile e prite me lule jaranin tan mos harro merre edhe dajen shneq,koqo-vellin e njefar talibani tjeter me emrin lulezim,por mos harro liridonin,dhe ne emer te qeveris se juaj shprehni mireseardhje tadiqit.
    E tepri mir i kena punet kush po na udheheq

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga liridoni703 Lexo Postimin
    Po pasi edhe aj e ka pytur dikente qe te hy ne kosove ne nje forme ose tjeter e din se kosova eshte shtet i pavarur dhe lejen ja kan dhen instutucionet se bashku me eulxsin qe ta vizitoj kosoven,,se edhe me pas ndal nuk ishte mire sipas mendimit tim para bashkseise nderkombetare ketu edhe me large,,se pa marr parasyshe gjdo qytetare e ka te drejten ti vizitoj te afermit e vete,,,
    nuk eshte e njeta po per afersishte sikur presidenti i kosoves deshiron ta fal bajramin ne shqiperi me nje pjes te popllit shqiptare e mos me lan e me hy ne shqiprei ose mos me festu me ta ,,per ket po them se ne jemi ka shkojmi nga nje bote e lire me mendime te lira kudo qe jan ata ,apo ato,,
    Po tadiqi gjithe here ata jan tradhtare se edhe aj ju ka betuar eulexsit se nuk do ta perdore viziten per qellime politke po aj do ta bej nje gje te till ket eshte e sigurte...po lete jet ne ndergjegjjen e ti,,,
    Po qka din ti mu pajtu a mos mu pajtu,ti i kcen si kau peles,sen nuk merr vesh,kur te kam than qe kjo qeveri nuk e mriton asnje minut me qendru ne kry te vendit ti ofendojshe,hajt tash merre llapin koqo-vellin e do shok tu ketu ne forum e mos harroni merrne nga nje tuf lula e dilni beni pritje shokut te juv se po ju vjen ne vizit

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin
    Qeveria lejon vizitën e Tadicit në Kosovë

Qeveria e Kosovës do të lejojë vizitën e presidentit serb, Boris Tadic, në Kosovë, por vetëm si vizitë të karakterit fetar.

Presidenti serb ka njoftuar përfaqësuesit e BE-së se dëshiron të vizitojë Kosovën më 7 janar, kur edhe janë Kërshëndellat ortodokse. /REL/
    Jo more qfar ai nuk mundet me keqperdor,qfar more as heren e fundit kur tha se jam ne token serbe nuk e ka keqperdor,pse bre jaran po me shtin me te than diqka,po a percjell ti naj sen a veq je ardh me than diqka,keta politikajt tan jan aq servila sa edhe evropianet po qeshin me ta,hajt bre se ktyne ju intereson veq qysh me ban lek

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •