Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-12-2009
    Postime
    489

Lufterat e shqiptareve ne Ballkan te deshtuar apo te fituara

Lufterat e fundit te shqiptarve ne Ballkan filluan ne Kosove ,vazhduan ne Lugine te Presheves e per te perfunduar ne Maqedoni?Cka mendoni sa fituan shqiptaret e sa humbem? Sa veta u vrane e sa vuajne ndite te sotit,duke ditur qe tani ceshtja e shqiptareve ne Balllkan (politike),pervec ne Kosove eshte shume e rende, e pa vizionm te qarte? Shume veta vdiqen e qellimi perfundimtar nuk u arritas bashkim i shqiptarve as jete me e mire, duke marre parasysh qe edhe ne Kosove gjendja sociale eshte teper e rende???("Dikur vdisnim prej serbeve me nje plumb, ndersa tani vdesim nga populli jone ngadale duke mos kuptuar qe po vdesim)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lulzim7 : 27-12-2009 mė 16:09

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Lulzim7 Lexo Postimin
    Lufterat e fundit te shqiptarve ne Ballkan filluan ne Kosove ,vazhduan ne Lugine te Presheves e per te perfunduar ne Maqedoni?Cka mendoni sa fituan shqiptaret e sa humbem? Sa veta u vrane e sa vuajne ndite te sotit,duke ditur qe tani ceshtja e shqiptareve ne Balllkan (politike),pervec ne Kosove eshte shume e rende, e pa vizionm te qarte? Shume veta vdiqen e qellimi perfundimtar nuk u arritas bashkim i shqiptarve as jete me e mire, duke marre parasysh qe edhe ne Kosove gjendja sociale eshte teper e rende???("Dikur vdisnim prej serbeve me nje plumb, ndersa tani vdesim nga populli jone ngadale duke mos kuptuar qe po vdesim)
    Humbja me e madhe e kombit shqiptar o Lulzim,ndodhi para 500 e ca vjeteve kur filloi pushtimi osman,dhe bashke me te dhe pushtimi fetaro arab.

Qe nga ky moment fillon humbja jon, mbi territoret dhe viset tona, sepse me ndryshimin e fes humbem, nje aleat te fort sic ishte Papati,dhe dinjitetin ton si komb, sepse ne fakt ne ato koh te veshtira u berem komb me tre fe, ne munges te nje strategjie paraprake,dhe ne kete menyre humbem dhe dinjitetin ton, se nje popull kure humbet dinjitetin e tij, humbet respektin qe kan te tjeret per te.

Shiko sot se kush jemi, kombi me i perbuzur ne ballkan e me gjer ne ter evropen.

Jemi akoma ne koh per te fituar dinjitetin e humbur, dhe qe te ndodh kjo gje, duhen zhdukur te gjitha fet, dhe te gjith shqiptaret ti perulen me perkushtimin me te madh flamurit kombtar, feja e vertet e shqiptareve te vertet.

Nese nuk ndodh kjo gje, do ngelemi gjithmon vegla te te tjereve, asgje me shum.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Ndoshta nuk meritojme me mire ?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Ndoshta nuk meritojme me mire ?
    Nese do ishim nen trysnin e dikujt tjeter, mbase sdo kishim rruge zgjedhje, por sot jemi te lire or DAJ GONI,kemi librat e histrois qe na tregojn ngjarjet,duhet thjesht pak pun e vullnet, per ti drejtuar shqiptaret ne nje drejtim, kjo eshte e gjitha, nese behen te gjith nje, nuk guxon me njeri te luaj me kombin ton, sepse

10.000.000 milion shqiptar te bashkuar nen nje flamur e per nje qellim, e te gjith me nje FE (shqiponjen e bekuar dy krenare) vlejn sa per 100 MILION ARMIQ ,te cfare do lloji.

Nuk ka ne jete NUK DI TA BEJ KETE,POR NUK DUA,spse te gjith mednojn vetem per veten e vet, dhe bejn gabimin me te madh,sepse egoja e nje individi eshte,si nje KORRIZ RERE NE BREGUN QE QUHET KOMB,

Dhe bregun se shkund dot dallga, kurse kokrrizen e hedh nga te doje, kure te doje e si te doje.

Ja keto gjera duhet te mendoj dikush se eshte i forte e i urte ne ditet e sotme.

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Sa i perket lufterave te fundit si politikisht e si ushtarakisht jemi fitimtare absolut duke e krahasur me te gjitha lufterat tjera si ato qe dihen e si ato qe jane mbajtur ne heshtje nga opinioni i gjere . Politikisht kemi fituar aleatet te cilet i kemi humbur qysh moti sic thote edhe Sulioti para 500 viteve , ushatrakisht them se jemi gjithashtu fitimtar pasi qe kemi humbur njerez me pak se ne te gjitha luftart se bashku qe kemi zhvuilluar me pare per ruajtjen e identitetit kombetar . Por nuk do te thote se e gjitha perfundon ketu ose me kaq ?

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    E ku ta gjeshe o Suliot djali nje shqiptar qe mendon per Shqiperine ? Se si e kam nje bindje , se secili nga ne , po te vinte ne pushtet i njejti do ishte . Dhe po rastisi puna , e qelloi nje 100% shqiptar , do jene te tjeret qe do ti cesin gure rruges dhe do ta pengojne . Do ti sillen verdalle , e nje dite do ta prishin te terin.

E kam edhe nje bindje tjeter . Cdo shtet te botes , secili nga ne , do te dinte ta udheheqte . Do ta perparonte e modernizonte . Por kur eshte ne pyetje vet vendi yne , aty merr puna ne thua . Dhe keshtu kalojne vitet , deceniet e shekujt kurse ne mbesim ne vend . Ne shajme njeri tjetrin , perlahemi , bojkotojme njeri tjetrin , bashkpunojme me armikun per inat te vellaut . Te tjeret na shofin dhe qeshen me ne . Neper bote jemi puntoret me te zellshem , ndersa ne shtepite tona , kafen e mengjesit e pijme ne oren 12 ne mes dite . Dalim ne protesta atehere kur na therret nje i krisur qe do me cdo kusht ta marre pushtetin dhe i duhet ndihma jone , por nuk dalim ne protesta atehere kur vet kemi nevoje dhe kur vet duam te ndryshojme diqka .

Kurse sa i perketz feve te ndryshme , me beso o Suliot se keto paraqesin problem vetem ne forum , dhe kurrsesi ne jeten tone reale ( per fat te mire ) . Mua nuk me ka ndodhe deri me sot te takoj njeri i cili me ka fole keq vetem pse jam musliman , dhe nuk i kam fole kujt keq vetem pse ka pase fe tjeter .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Daja-GONI : 27-12-2009 mė 20:12

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga sulioti Lexo Postimin
    Humbja me e madhe e kombit shqiptar o Lulzim,ndodhi para 500 e ca vjeteve kur filloi pushtimi osman,dhe bashke me te dhe pushtimi fetaro arab.

Qe nga ky moment fillon humbja jon, mbi territoret dhe viset tona, sepse me ndryshimin e fes humbem, nje aleat te fort sic ishte Papati,dhe dinjitetin ton si komb, sepse ne fakt ne ato koh te veshtira u berem komb me tre fe, ne munges te nje strategjie paraprake,dhe ne kete menyre humbem dhe dinjitetin ton, se nje popull kure humbet dinjitetin e tij, humbet respektin qe kan te tjeret per te.

Shiko sot se kush jemi, kombi me i perbuzur ne ballkan e me gjer ne ter evropen.

Jemi akoma ne koh per te fituar dinjitetin e humbur, dhe qe te ndodh kjo gje, duhen zhdukur te gjitha fet, dhe te gjith shqiptaret ti perulen me perkushtimin me te madh flamurit kombtar, feja e vertet e shqiptareve te vertet.

Nese nuk ndodh kjo gje, do ngelemi gjithmon vegla te te tjereve, asgje me shum.
    Pse akoma ekzistojne tipa si puna jote?

hmmm interesante.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Longarus Lexo Postimin
    Sa i perket lufterave te fundit si politikisht e si ushtarakisht jemi fitimtare absolut duke e krahasur me te gjitha lufterat tjera si ato qe dihen e si ato qe jane mbajtur ne heshtje nga opinioni i gjere . Politikisht kemi fituar aleatet te cilet i kemi humbur qysh moti sic thote edhe Sulioti para 500 viteve , ushatrakisht them se jemi gjithashtu fitimtar pasi qe kemi humbur njerez me pak se ne te gjitha luftart se bashku qe kemi zhvuilluar me pare per ruajtjen e identitetit kombetar . Por nuk do te thote se e gjitha perfundon ketu ose me kaq ?
    Longarus,Optimizmi e ambicia jan armet me te forta, dhe une kuptoj kete, sepse i till jam dhe vet,por nese do marrim parasysh se sa kemi qen si territor para pushtimit osman e sa zoterojm sot keshtu gjysma gjysma,per mua padyshim jemi te humbur,ne aspektin TERRITORIAL.

Me shum se gjysma e trojeve tona, jan jasht kontrollit te Shqiperis dhe Dardhanis bashk, dhe e gjith kjo ka ndodhur per ate punen e atij shpjegimit qe kam dhen me siper, dhe po me vjen keq qe Daja Goni si perzemer qe e kam, spo e kap dot thelbin e atyre punve te feve.

O Daja une e di shum mire, se ka mysliman shqiptar njeres si une e ti, qe duan kombin e tyre me shum se gjithcka, dhe nuk kan probleme me te tjeret, por nga ana tjeter, jan pikerisht keto dallime dhe le te themi ne thonjza inate te vogla, te cilat prishin SHUM PUNE ne dite te veshtira.Nuk eshte se me pelqen mua keshtu, por mua keshtu me mesojn faktet hiostorike, dhe kur nje person i lexon me vemendje e urtesi keto fakte, direkt del me konkluzionin se SHQIPERIN E coptuan fete,sepse cdo grup fetar ka patur orientim te kundert,secili nga keta ka par si qender, nje tjeter shtet, dhe asnjeri nuk kishte orientim Tiranen.

Po e them persri se njeres te mire ka shum, te cfare do lloj feje, por ata te keqijt or Daj sado pak qe te jen, kure behet fjal per dit te veshtira i tregojn rruget armikut,prandaj duhet te jemi TE GJITH NJE SE JEMI SHUM HER ME TE FORT NE CDO ASPEKT.

i/e regjistruar Maska e Longarus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    553
    Longarus,Optimizmi e ambicia jan armet me te forta, dhe une kuptoj kete, sepse i till jam dhe vet,por nese do marrim parasysh se sa kemi qen si territor para pushtimit osman e sa zoterojm sot keshtu gjysma gjysma,per mua padyshim jemi te humbur,ne aspektin TERRITORIAL.

Me shum se gjysma e trojeve tona, jan jasht kontrollit te Shqiperis dhe Dardhanis bashk, dhe e gjith kjo ka ndodhur per ate punen e atij shpjegimit qe kam dhen me siper, dhe po me vjen keq qe Daja Goni si perzemer qe e kam, spo e kap dot thelbin e atyre punve te feve.
    O Daja une e di shum mire, se ka mysliman shqiptar njeres si une e ti, qe duan kombin e tyre me shum se gjithcka, dhe nuk kan probleme me te tjeret, por nga ana tjeter, jan pikerisht keto dallime dhe le te themi ne thonjza inate te vogla, te cilat prishin SHUM PUNE ne dite te veshtira.Nuk eshte se me pelqen mua keshtu, por mua keshtu me mesojn faktet hiostorike, dhe kur nje person i lexon me vemendje e urtesi keto fakte, direkt del me konkluzionin se SHQIPERIN E coptuan fete,sepse cdo grup fetar ka patur orientim te kundert,secili nga keta ka par si qender, nje tjeter shtet, dhe asnjeri nuk kishte orientim Tiranen.

Po e them persri se njeres te mire ka shum, te cfare do lloj feje, por ata te keqijt or Daj sado pak qe te jen, kure behet fjal per dit te veshtira i tregojn rruget armikut,prandaj duhet te jemi TE GJITH NJE SE JEMI SHUM HER ME TE FORT NE CDO ASPEKT.
    Sulioti disa gjera kerkojne kohe per tu realizuar. Besoj qe e din shume mire se sa kohe ka qe kane filluar tatepjetat tona ne aspektin territorial dhe besa shume here edhe sfidat serioze per ruajtjen e identitetit . Te mos harrojme qe tatepjeteza fillon ne shek. e XV ( pa e llogaritur antikitetin dhe mesjeten e hershme ) , e mbaroj ne fund te shek. XX , me luften ne Kosove .
    Duke e krahsuar qendrimin politik qe kishim me 1887 dhe me ate qe kemi sot jemi shume mire te orientuar gje qe na u shperblye me Kosoven( pune pothuaj se e perfunduar ) , po ta shohim territorialisht prap qendrojme me mire se me ate qe kishim me 1912 . Poashtu edhe edhe feve po iu del era , keshtu qe nuk po qojne pesh me ne kete rendin e ri boteror andaj besoj qe ora po rrah pozitivisht per ne
    STEP BY STEP my friend

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    sulioti
    ZOTI VET FLET SHQIP
    Vendndodhja: ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Citim;---10.000.000 milion shqiptar te bashkuar nen nje flamur e per nje qellim, e te gjith me nje FE (shqiponjen e bekuar dy krenare) vlejn sa per 100 MILION ARMIQ ,te cfare do lloji.

Citim;--Humbja me e madhe e kombit shqiptar o Lulzim,ndodhi para 500 e ca vjeteve kur filloi pushtimi osman,dhe bashke me te dhe pushtimi fetaro arab.

Ka shumė tė verteta nė shkrimet e --sulioti---mendimet pėr ruajtjen e ndjenjave Kombėtare e mbajnė tė gjallė njė Kombė,ne tė gjithė i gjykojmė Stergjyshėrit tanė(para 500vj.)por unė do ta kisha bėrė njė pyetje ;a ėshtė sot(2009)Populli Shqiptar nė tė njėjtin nivel arsimor,pse ne po e bėjmė (perserisim)gabimin e tė kthehemi 500 vj.mbrapa ,luftėrat e fundit(Kosovė etj.)e dimė tė gjithė se ishin ta largojmė pushtuesin nga trojet tona,tani ēka na pengon te jemi tė bashkuar(Daja-Goni e ceku mė lartė se kjo urrejtje fetare ėshtė vetem virtuale;pėr fat tė mirė)
    unė themė se mė se paku ka tė bėjė Feja (vehabizmi PO)nuk ėshtė nevoja tė bėhėmi patriotet mė tė mėdhenjė nė Botė pėr ta mbrojtė shtepinė tonė ,vetem se ta bėjmė si tė tjetret disa krenohen se jan grek ,shki apo qifut,Amerikan,Italian,Gjerman,Anglez etj.PSE vallė unė se paskna tė drejtėn tė KRENOHEM se jam Shqiptar!!!me veprat e mia ,punėn,mirėsjelljen,kontributin pėr atdhe mbi tė gjitha humanizmin e Kombit Tim ,vazhdoj dhe deklaroj se KRENOHEM SE JAM SHQIPTAR --sa tė suksesshme ishin luftėrat e fundit nė Trojet Shqiptare --s'kishte rrugėdalje tjeter mundė tė themi se paten sukses por nuk ėshtė arritur Qellimi Finalė.
    sulioti---Nese do ishim nen trysnin e dikujt tjeter, mbase sdo kishim rruge zgjedhje, por sot jemi te lire ,kemi librat e histrois qe na tregojn ngjarjet,duhet thjesht pak pun e vullnet, per ti drejtuar Shqiptaret ne nje drejtim, kjo eshte e gjitha, nese behen te gjith nje, nuk guxon me njeri te luaj me kombin ton.
    PĖRSHENDETJE VETEM PĖR SHQIPTAR NĖ FORUMIN SHQIPTAR

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •