besoj se lutjen time ju djema do ta merni ndryshe se kam veshur fustan.ju lutem lerini postimet e ketij anetari dhe une jam ne krahun tend!
besoj se lutjen time ju djema do ta merni ndryshe se kam veshur fustan.ju lutem lerini postimet e ketij anetari dhe une jam ne krahun tend!
un nuk i kam borgj askuj un nuk jam kalaja e dodes e nuk di pallavra germen Q nuk mund te shkruaj ndryshe perveqse si te madhe te vogel nuk mund ta shkruaj se nuk po maqet tastatura ,kam probleme nganjiher me loton syri per mua e dijn te gjith se jam nga mitrovica e kosoves as nuk mshefem as nuk i kam borgj askuj as nji njeriu nuk i kam bė keq as borgj nuk i kam ne jeten time kam bė shum mire aq sa kam muindur por keq asnjiher askuj.
Me pushtetin ne burg kur me kan denuar un ju kam thene hapur nuk mshefem jam patrioot dhe jam ne anen e kombit tim nuk urrej kombe as kultura jam per paqe dhe per marrveshje me kombe jam kunder luftrave dhe gjakderdhjeve kunder dhunes dhe diktaturave -
pushteti qe me denoi me ka thene vet gjat hetuesis dhe gjat qendrimit ne burg se i pengon penda ime kur shkruaj diqka politike sa per shkrime qe shkruan kur nuk jan te natyres politike dhe qe nuk prekun interesat e jugosllavise nuk i intereson se qka shkruaj dhe nuk me urrejn nese shkruaj vargje qe nuk jan te natyres politike ,por un kur shkruaja vargje te natyres politike ather me urrenin dhe merrnin masa ndaj meje kur propagandoja dhe veproja ne sherbim te pamvarsis se kosoves .
Un ju kam thene se mua mund te me brigosin por per kosoven edhe te tjeret do te daline do te kerkojne pavarsi liri nuk mund te mbahet nji popull prej dy milionesh ne skllaveri e roberi ndaj fatin me popullin tim dhe jam per bashkim te trojeve shqiptare dhe nuk isha i vetmi shqiptar qe mendoj kshtu e nuk jam i vetmi ja ku jam me denoni un ndaj fatin me popullin tim dhe jam ktu per tu denuar per vepren qe kam bere me kan theene disa her pendohu se meqense jam kaq i hapur do te ndihmojme qe te marresh burg ma pak kam thene jo nuk pendohem dua te bashkvuaj per liri te popullit tim edhe keta qe po denohen djem nanash jan dhe per kiri te kosoves me duket knaqsi te flijohem pra edhe pushgtetit ua kam thene hapur fjalen nuk flas parapa krahve si laviret edhe ne gjygj hapur e kam thene ne vitin 1981 jan deshmitaret gjalle aty kam brohoritur rrnoft bashkimi kombtare dhe liria e atdheut dhe nuk pendohem pra pushteti me njeh se un flas hapur dhe nuk mshefem mendimet e mia i keni hapur nuk i them ne ajr por me shkrónja
prandaj behuni burra dhe flisni hapur e jo me dredha e ligsi .
NJE FJALE TE PUSHTETIT E MBAJ NE MEND KUR ME KAN THENE TI FLET HAPUR E THUA HAPUR FJALEN MEGJITHAT ME I MIR JE QE FLET HAPUR SE SA DISA TE TJERE ATA JAN ME TE KQI S E TI :
Un i kam thene pushtetit se flijimi me duket pak per atdheun tim ata me kan thene na vjen keq qe je djalosh i ri e don te kalbesh burgjeve perse je kaq kembnguls enuk pendohesh nuk pendohem se e dua shum kombin tim dhe lirine e atdheut dhe pranoj te kalbem burgjeve jam i pandryshueshem ne ket ideal besoj se me kuptoni jemi ne anet ekunderta por un jam i tille ju me keni ne dore keni pushtetin gjygjin me denoni un jam gati per burg gjithmone ne sherbim te lirise se atdheut keto ishin fjalet e mia dhe te shum djemve e vajzave ne vitin 1981 e qka keni ju disa ne forum kunde r meje q te keqe ju kam bė un ju qe shpifni dhe u tallet kaq shum me mua pse nuk flisini me argimente por me tallje e cinizma q te keqe ju kam be un jam ai qe isha i pa ndryshuar nuk eshte mundur qe un gjith at burg embajta e te ndryshoj jampo ai qe jam ne sherbim te kombit
secili ka te drejt te don kombine vet dhe te mbron kombin e vet dhe intereaat e ti sepse i takon atij kombi q te keqe ka ktu ne se un jam ne anen e kombit tim ,#
q te keqe te kam be ty personalisht delirium tremens forca intruder qe shpife dhe sillesh kaq poshtersisht ti dhe disa te tjer deri sa pushteti e kuptoj se ne kemi ideale kombtare dhe na denoj e ne mbajtem burgun ti po del me i keq se ata ne at kohe o forca intruder sepse po tregohesh i lig dhe shpifs fol hapur dhe burrerisht e mos shpif perse nuk flet hapur asnjiher si buuuarat sepse nuk ke burreri nuk je i sinqert ti me ke prishur shum pune ne ket forum ne vitin 2005 pa te pasur un asnji borxh
e qfar borxhi te pata un ty qe ti te silelsh kaq barbarisht me shpfije dhe te me keqsosh poziten ne forum si ka mundesi je njeri i tille qfar qenje qenke ti , kur nuk je i hapur dhe i sinqert ne dialog perse fyen kaq me dobsi e pa burreri .
Un dhe te tjeret per veprat tona demostrata te asaj kohe kemi krye burgje pra e kemi krye denimin sa her duhet te denohemi ne edhe pse denimet e serbve ndaj rinise shqiptare kosovare ishin te egra te gjata me shum maltretime e provokime neper burgje
si ka mundesi qe denohet njeriu 15 vite burg pse ka dalur ne demostrata me kerkesen per lirine e kosoves ka protestuar dhe te shkatrronin jeten e rinise studentore lulen e rinise eperse per kerkesen qe kosova te mos jet koloni e serbise ja pra e gjith bota liridashse ishte kunder ktyre denimeve kaq drastike qe ne boten demokratike do te ishte qesharake te denojne qeofte edhe nji sekond burg per kerkesen politike ne rruge ndersa ne shqiptarve me nje ekstrem te pa shembullt na kalbnin burgjeve per nje kerkese te drejte demostrim ne rruge qfar poshtersie bente politikka shoveniste serbe ,ndersa ju disa te fese ortodokse qe paraqiteni si shqiptare jeni ne anen e serbit per shkak te fese ortodokse dhe thoni se jeni shqiptar vetem pse ju bashkon nje fe me ta njejt sikur tethonim ne shqiptaret musliman jemi arab prandaj per hire te nje feje qe e keni me serb ju disa embanin enen e tyre dhe me sulmoni mua ne forum jeni te etur per te me shpotitur e per te me fyer pa drejtesisht vetem pse shfaqem hapur dhe mendoj hapur at qe emndoj disa nga keta ortodoks qe thone se jemi shqiptar qe qenkan korqare e te jugut te shqiperise a esht e mundur se me mbajn inate per ket sepse un jam i orientuar kunder pansllavizmit a ka mundesi qe nje pjese e ortodoksve shqiptare qenkan me serbin -
Postimet nuk ishte dashur te fshihen perveē nese jane kunder rregullores, Ky eshte mendimi IM personal
Me respekt,
Valdet Shala
..........................
Nuk e di se per qka flet ti e si flet ti un dola t shpreh indinjaten time per nje trajtim te pa drejte q e me esht bė ne disa vargje dhe tema sepse nuk i kuptoj arsyet dhe sjelljet eksaj padrejtesie ndaj meje as nuk jam kriminel as nuk i kam borxh dikujt padrejtesi e me behet her pas here dhe me esht be padrejtesi , por ti dhe te tjeret talleni ,talleni dhe talleni vazhdimisht
ne vend se te silleni ndryshe te jeni ma korekt dhe te ndergjkegjshem dhe te drejt sipas kritereve dhe etikes njerzore
dhe drejtesise
edhe ti ne nje far forme po me fyen ketu pa te pasur un ty ndonje borxh
as nuk te njoh as nuk jam i kalase se dodes nuk di qka flet ti eperke mendon ti un jam nga mitrovica e kosoves dhe nuk di qe dikuj kam ndonje
borxh as nuk e di arsyen tende perse ti silelsh keshtu me mua me talljet tua as nuk te njoh dhe nuk di se qfar borxhi t e kam ty
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EdiR : 04-01-2010 mė 19:19 Arsyeja: Ndryshova vetem madhesine e shkrimit.
gjithnji kam menduar se jam ne forume shqiptare jo ne forume serbe apo greke as nuk mendoj se jam ne forume serbe apo greke zakonisht mendoj se jam ne forum shqiptar dhe nuk ka arsye te behen kso veprime ndaj meje me nji far sjellje te veqant
sikur jam ndonje terrorist dhe shof padrejtesi edhe ne te kaluaren u diskriminova
ne forum kam pervoja dhe e di prandaj po reagoj qe te mos silleni keq me mua
dhe te mi gjenit temat dhe titujt qe me jan fshi sepse nuk i kam askuj borxh
dhe nuk duhet te sillen me ket menyre me mua pamvarsisht mendomeve te ndryshme qe mund ti kemi ne jemi ne forum dhe fjala ehapur esht ma e mire spse e shef njeriun hapur dhe fer se qka po mendon dhe nuk duhet te ket diskriminime per shkak te fjales
dhe mendimit te hapur e te lire ma i keq esht ai qe flet pas shpine se sa ai qe flet hapur
--------------------
un nuk kam punuar asnjiher ne dem te shoqerise shqiptare
nese ke sy me pa shif postimet e mia dhe angazhimin tim por un dola qe te
them njerzisht te mos ngacmojne postimet e ,mia sepse nuk bejne mire me mire qe jam i hapur ne mendime se sa te jem prapa krahve -
un jam i tilel dhe nuk mund te jem ndryshe si gjithmone i hapur ne mendime
e di se ka njerz q e nuk e duan mendimine hapur
un nuk po mshefem as nuk kam nevoje ti trembem dikuj sepse nuk i kam borxh askuj
rri ne hesapin tim por disa tituj vargjesh q e me largohen e me fshihen
gjoja ne emer te kritereve te drejtshkrimit nuk kishte drejtesi aty as mirkuptim
sepse mua me lotojne syte nganjiher dhe me dhėmbin syte
dhe mund te harroj ndonje germe jasht kritereve drejtshkrimore por ketu nuk jemi ne kongrese drejtshkrimesh dhe duhet te kuptohet se njeriu ka nje problem kur nuk arrin te shkruaj diqka perfekt
por nuk jam i vetmi qe bej ket gabim kam pa edhe te tjere qe kan harruar ndonje germe por fshirjet me behen me inate ka dikush q e me ka inat ketu me do far paragjykimesh e me antipati prandaj silllet keq me mua dhe vepron keshtu
me gjithat te me merren kaq shum tituj e te me largohen titujt nga forumi kjo me nevrikose dhe nuk esht njerzore kjo sjellje as nuk esht drejtesi as nuk esht fer e as burreri kjo sjellje
------------------
perse do te kish arse te genjej mua me kan ra ne qafe ketu sa e sa here edhe para shum vitesh
tash sa vite dhe kam perjetuar padrejtesi te mdha ishin disa persona qe vepronin keshtu ndersa mbi 90 perqind e forumit ishin ne anen time por mjaftuan disa persona dhe krijuan rremuja
puna ime me vargje ka filluar qysh ne rini heret dhe asnjiher nuk kam pasur perkrahje nga asksuh
prandaj me duket vetja si i huaj ne ket popull
disi si i izoluar dhe i larguar nuk e di pse si shum i lanun pas dore me duket
dhe me jan be shum padrejtesi edhe ne ket forum edhe ne forume tjera si dhe ne forume tjera
nga kesi lloj njerz anonimesh
me beheshin rremuja te qellimshme ne forum per te me diskriminuar
ka pasur shum dinakeri dhe veprime arbitrare te pa drejta
un nuk i kam kujt borxh per ket jam i sigurt kerkova drejtesine por edhe nese nuk e gjej le te mbetet ne ndergjegjen e atyre qe bejne padrejtesi ndersa poashtu fyerjet nuk me pelqejne dhe shpifjet ky forca intruder shpife dhe etiketon me poshtersi te quash nji te burgsour politik me ato etiketime esht turp dhe dobsi sepse esht shpifje dhe pa besi forca intruder shum her me ka fyer dhe ka treguar nje dobsi si njeri duke shpifur
edhe pse un nuk e njf ket person dhe nuk i kam ndonje borxh nuk i kuptoj disa njerz q e nuk ju ke borxh dhe sillen keshtu pa ju pasur borxh dhe pastaj ata qe me kan provokuar natyrisht q ekan nxitur reagimin tim por kjo esht poshtersi kur disa provokonin me sjellje banale si ky dragua per shembull qe her pas here flet llafe te ndyra
sepse esht nji mall i lig dhe i pa fytyre i degjeneruar -
dhe nuk esht e drejte kjo nese ju disa shqiptar ortodoks ne nje far menyre vetem se e keni nje forum ne dore te silleni keshtu ndaj nji shqiptari kosovar me shpoti e cinizma -
perkundrazi ju shqiptaret ortodoks duhet te tregoni shum me shum interesa per takime e biseda me shqiptar kosovar
per shkak se e kaluara na ka larguar eshte nevojshme qe te dialogojme qe te njohim me mire njeri tjetrin por jo
te paragjykoni se nga paragjykimet nuk ka kurfar miresie paragjykimi esht naivitet nuk esht nivel i larte i mendimit
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 04-01-2010 mė 19:42
------------------
Mendoj se po gabon SEPSE VETEM TI ti je ai qe vazhdmisht provokon pa shkak dhe vazhdimisht ke provokuar e me ke r a ne qafe pa faj
ti je ai qe te mungon arsyeja dhe nderi se bashku me at drague dhe disa
te tjere provokatore ti je ai qe flet me inate meskine ti je ai qe fillon sherret dhe provokimet dhe e kam pa se ke qen edhe i perjashtuar nga forumi per keso sjelljesh te pahijshme -
per keso lloj marifetesh e trillimesh tua sepse ironine tende te rrugaqerise se bashku me rrugeqerine e atij qe quhet drague
dinake e njohin te gjith ti je shpifs dhe ironik i qellimshem perse e thua emrin
tim perse nuk thua angerti pra je i qellimshem ku do dhe vetem i qellimshem shpife perpiqesh te intrigosh dhe denigron
perse nuk thua se ku i ke dhimbjet tua dinake dyftyrshe qka te dhemb ty e ku te dhemb ty cili esht qellimi yt qe vazhdimisht shpife dhe provokon
ti je provokator i zi demon meskin ziliqare ndaj kosovarve urrejts shoven
cinik dhe ironik dhe njeri i pa drejte qenje e paarsyeshme
sepse te levize posht e lart logjika labile fyese dhe provokuese
dhe fyen si nje i smure sepse vuan nga komplekset e semura vet dhe je njeri destabilizues i forumit ngacmues sherrgji thjesht provokatore shpirtkeq i sterkequr ngatrresgji i pa disciplinuar qe secilin dialog me provokime barbare banale e devijon ne porovokime zuzare me nje dobsi te pa burreri e te pa fisnikri -
i kam percjellur sjelljet tuaja fyese dinake qe kan per qellim etiketimin dhe denigrimin ti don te jesh te jesh gjoja dikushi je njeri i pa cipe me qfar poshtersie i quan ti njerzit te burgsour politik qe kaluan jeten neper burgje i quan agjent te udb s i pa fytyre je kur flet keshtu me shpifje
e ti me emer dhe mbiemer i quan agjent te udb s vetem tradhtari i kombit flet keshtu un nuk merem me ty e me ksi lloj injorantesh si ti por
fyerje te tilla qe praktikon ti do te kishte ndoshta dikush qe do te binte ne lule te ballit
sepse njeriu nuk fyhet aq leht siq fyen ti pa te njohur dhe pa te pasur askush borxh dhe vetem njerzit e smure veprojne si ti
a more vesh tash keshtu esht dhe jo ndryshe
un as qe di se kush je ti je femer apo mashkull as nuk me njoh as nuk dua
te njoh por fjalen ti e lshon neveritse dhe fyese gjithmone ngacmon dhe provokon etiketon vazhdimisht emrin tim ku do qe te jepet rasti
dhe nuk je ndalur sepse je i smure nga bloza e gjelozise qe nuk hiqet asnjiher nga shpirti yt gjeloz cinik
, ku do qe ka qene e munder q e ke pa emrin tim ke dalur per te fyer
pa asnji lloj shkaku vetem per te me provokuar
nj dreqe e di se q ke ti e q far dreqin ke e kush je ti por se njeri i ult po pa ddyshim se i ult je se bashku me at drague provokatorin
Forumi i letersise, e vertete, nuk eshte as liber as reviste qe botohet, por ka rregullat e tij. Ato perfshijne edhe ndjekjen e minimumit te rregullave te drejtshkrimit. Kjo gje ju eshte kerkuar dhjetra here, ne forma te ndryshme. Me perjashtim te nje here, qe nuk i keni marr postimet, arsyet e humbjes se te cilave ju jane shpjeguar, ju jane derguar postimet e hequra per t'i rishkruar dhe ripostuar. Se ju "pertoni te ndiqni germat", siē keni shkruar, atehere nuk eshte problemi i forumit. Asnjeri nuk ka kohen e tepert per te shpjeguar te njejtat gjera disa here.
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Krijoni Kontakt