Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 49
    i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    I nderuar shqiptaro amerikan nga Kalaja e Dodes.Lexova pak nga ankesa juaj dhe kuptova gjithcka!Thua qe ke qene i persekutuar nga regjimi komunist apo jo.Mua me vjen keq per vujatjet e tua dhe te shume fatkeqeve te tjere.Por mua gjithashtu me vjen turp ta leshoj veten tamam sikur kerkon meshire.E nga kush e kerkon kete meshire mor fatkeq?A e di ti se keto furome jane hapur nga pinjollet e atyre qe te kane persekutuar ty dhe gjithe shqiptaret.Ty te genjen mendja miku im se ne FSH ka demokraci alla amerikane.Harroje kete. Jane perralla!Cdo forum i hapur nga shqiptare,ashtu sic edhe qeverite apo cdo institucion tjeter ne vendin tone,(is Albanian policy) bazen e ka ishkomuniste.Pra edhe ky forum ku ne japim opinionet tona ne virtualitet eshte pasqyre e vendin nga vijme.Me ke merzitur qe ju drejtohesh disa personave si Albo nje filo grek.Albo eshte coban prejKkorce o ju mbyllte.E ke pare me se sa devocion e mbron Greqine, apo gjarprin Janullatus,sikur e ka rritur e mbajtur Greqia per shekuj familjen e tij.Dje keta cobenj ishin sekretare partish e kuadro te komunizmit,sot jane vene ne sherbim te propogandes se falimentuar greke.
    Ti je njeri i mire mesa shoh,por nuk qenke i zgjuar miku im.Si mor shkruake poezi apo dicka tjeter dhe nuk i ruake per veten tende dhe ja besoke virtualitetit dhe papergjegjesise se disa personave.Komunistet zhduken gjithe historine shqiptare para 1944-s.Ata hodhen ne Drin edhe eshtrat e Homerit shqiptar,Gjergj Fishtes.Edhe pinjollet e tyrenuk e kane problem me nje klikim te ti bejne ty mua e shume te tjereve delet cdo gje.
    Duhet tu ruhesh provokimeve miku im.Para disa kohesh lexova disa poezi te nje gruaja ketu ne FSH.I bera nje vrejtje miqesore per te miren e saj,por ajo me nje vrazhdesi te papare mu leshua si neperke,tamam sikur i kisha vrare babane.Te siguroj qe mund te jete ndonje pinjolle ish sigurimsash.Kurse nje i quajtur A Tirana qe gjoja punuaka ne FMN ne Washington i del perkrah kesaj femre qe shkruante bejte si Zenel Bastari i Tiranes ,me kryevepren e tij trahanaja duke me fyer pa asnje shkak.Iu kunderpergjigja atij delenxhiu,qe sic me thuhet qenka edhe i persekutuar.Por une dhe ti e dijme mire qe midis te persekutuarve ka pasur plot hafije ne sherbim te komunistve.Edhe ky do te jete ndonje i till.Mendimin tim e perkrahen edhe disa forumiste te tjere duke e kuptuar qellimin tim te mire.Per ta qetesuar gruan bejtexheshe i shkrova ne privat me qellim per ta sqaruar e per t'i thene qe nuk ja kisha me te keq.Ajo jo vetem qe nuk u qetesua por ne bashkpunim me ndonje pisanjos moderator apo administratore e publikoi PM tim.Mire beri qe e publikoi por me anen e ndonje(nuk mund t'i akuzoje te gjithe se behem njeri i poshter) qelbesire qe ka stafi i forumit shtoi sikur une i kisha thene se per ty ka thene filani e filani ashtu e keshtu.Kryesisht ishin ata qe perkrahen mendimet e mia racionale e jo qellimkqia.Kur e pashe me iku mendja.Bile nje djale kosovare e besoi bejtexheshen dhe me keputi 500 fyerje.Por njeriun e ndershem e ruan zoti dhe e verteta del ne shesh.Une i kisha ruajtur edhe pergjigjen e PM te bejtexheshes dhe ate qe i kisha derguar vet.I vura ne dispozicion djalit kosovar panelin tim dhe njekohesisht publikova PM e bejtexheshes me banim ne Tirane,por qe i jati apo i gjyshi mund te kene ardhur nga ato male qe je ti apo nga ato te Krahines time apo te ndonje tjetre.Pra fjale fyese e mjaft percmuese kish shkruajtur vetem bejtexhesha e jo une.Une jam i ri ne kete forum dhe nuk kam asnje mik prej administrates qe te me ndihmonte,por shyqyr qe e kapa situaten shpejt,sepse ai pis qe modifikoi PM tim mund te fuste hundet e tij te pista edhe tek paneli im.Djali kosovar nuk pranoi te kontrollonte panelin tim,sepse ai eshte fisnik.Ai u bind qe une isha njeri i ndershem dhe kush ish bejtexhesha nga faktet qe lexoi.Prandaj tregohu me i zoti per veten tende e mos u beje te me falesh si ''lypsar''.Te lutem mbaje koken lart dhe ketyre admin/moderatorve qe ti mednon se te kane fshire rpoezit e tua mos ju anko sikur kerkon meshire,sepse ashtu behesh per te te ardhur keqGjithmone duhet te qendrosh me koken larte e te shprehesh kurdohere ate krenarine e malesorit.Malesorit i ka vdekur edhe djali i vetem dhe nuk e ka dhene veten,jo disa poezi qe s'jane me!Por dua te kemi te qarte edhe dicka,se nqse ti apo une gabojme karshi dikujt ,duhet t'i kerkojme ndjese me ndershmeri.Ketu ka djem e vajza qe nuk e kane ate pjekurin ee duhur.Edhe kete duhet ta kemi parasysh! Ne nuk kemi te drejte te fyejme askend asnjehere,bile duhet te jemi te permbajtur disi!Do te te kshilloja qe tu ruhesh provokimeve.Pinjollet e ish komunistve jane te ligj e intrigante!Per te te denuar ty ata ndersejne zagaret e tjere qe rrijne zgjidhur si ata larot pa zot rrugve te qyteteve te perendimit.Ti dhe une punojme,ndersa ata sillen si qene sallhane rrugve e kur ju duhen i ndersejne kunder atyre qe nuk i pelqejne.Ata jane idhnak,te hane mbas shpine.Drejtperdrejt nuk ua mabne.Ata ngjajne si dy pika uji me Enverin.Ai e spiunoi naten dhe fashistet e vrane Q Stafen.Kur u gdhi ai filloi ta qnte,por motrat e Qwmalit qendruan si fisnike e burreresha.Ato nuk e pranuan pensionin e deshmorit per te vellain,por qendruan krenare para katilit.KIji parasysh keto pak keshilla miqesore qe te dhashe ne menyre miqesore.Te shohim sa do te me kuptosh!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nestorp : 04-01-2010 mė 10:43

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anėtarėsuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    angert te lutem hiqi ato q-te e panevojeshme nga e folura dhe shkruaji ashtu si i ke folur ne Shqiperi.Nuk thuhet borgj por borxh miku im.Kam disa miq nga Kalaja e Dodes por nuk e kane zevendesuar c(ch) me q e xh-n e me gj.,prandaj edhe ti qe shkruan mire shqipen mos beje gafa te tilla.
    Miqesisht Nestori

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Doni me per Belulet ne kete teme?

Mua me vjen keq per Eposin e Kreshmikut qe kishte shkruar Xhelo... Si nje ish-agjent i UDB, i kam ruajtur te gjitha vargjet e ketij autori lirik. Jam i gatshem ta ve ne dispozicion te autorit krijimtarine e humbur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin

Mua me vjen keq per Eposin e Kreshmikut qe kishte shkruar Xhelo... Si nje ish-agjent i UDB, i kam ruajtur te gjitha vargjet e ketij autori lirik. Jam i gatshem ta ve ne dispozicion te autorit krijimtarine e humbur.

-----------------------------
    forca intruder ti je delirium tremens i maskuar ne pseudonim tjeter
    dhe je njeri i poshter e shpirte prishur dhe je vet i tille ne sherbim te agjenturave te huaja sikur te jem un i tille siq thua ti nuk do te ishte jeta ime sketerre ferr i verrtete qe pikrisht udb ja me beri nji zullum te madh gjat jetes time agjentine tyre ata e perkdhelin e favorizojne ne te gjitha format -
    sikur te isha un i tille o i poshter nuk do te isha tr her i denuar politik dhe me kaq vuajtje ku me futnin veqmas ne birucat me tmerrshme e disa her me kan futur ne nje far biruce ku nuk kishte as ajr te mjaftueshem dhe ishte tmerri vet
    ku mendova thash se ketu mbaroj gjithqka -
    jo o pis i ndyre jo nuk ka mundesi qe nje njeri te jet i tille siq thua ti e mundohesh me me perlye mor i poshter sepse gjith ato vite te gjata ne burgje nuk i mbane agjenti i udb s mor shpirte tradhtari i pa besė dinak
    vertet je treguar njeri i poshter dhe gjithqka filloj nga ti ne ket forum -
    ti ishe ai qe fillove provokimet qe ne fillim ne vitin 2005 ti ishe ai qe provokoje njerz dhe shpifje ti je korqare dhe bere diskriminim e un besova se nga korqa ka njerz patriot atrdhetare duke u bazuar ne te kaluaren e korqes
    ne kulturen dhe arsimimine atij vendi per te cilin kisha rrespekt por ne ket rast un nuk e gjykoj korqen sepse ti je turpi i korqes .
    Ti ke filluar ngacmimin tim pa kurfar shkaku dhe ke shpifur ke bere dallime dhe ke nxitur inate raporte te kqia ke provokuar komplet forumin dhe pasi u diskreditove me komplet fporumin si provokatorė ndrrove pseudonim
    je njeri i dyshimt dhe ti mund te jesh ne sherbim te ndonje agjenture te huaj si trubullues i poshter dhe perqars i shqiptarve ti edhe je perjashtuar disa her nga forumi.
    NE FILLIM UN KAM QENE NE RAPORTE TE MIRA ME ADMINISTRATEN POR TI ISHE SHKAKTARI KRYESORE QE NA I BERE PUNET QORBE nxitsi kryesore i rremujave ne forum

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga nestorp Lexo Postimin
    Drejtperdrejt nuk ua mabne.Ata ngjajne si dy pika uji me Enverin.Ai e spiunoi naten dhe fashistet e vrane Q Stafen.Kur u gdhi ai filloi ta qnte,por motrat e Qwmalit qendruan si fisnike e burreresha.Ato nuk e pranuan pensionin e deshmorit per te vellain,por qendruan krenare para katilit.KIji parasysh keto pak keshilla miqesore qe te dhashe ne menyre miqesore.Te shohim sa do te me kuptosh!
    Kot plako - kot!
    Filluat nga ato propagandat dhe gėnjeshtrat e fillim vitit tė 1991-es?
    uaaa kjo s'pi ujė fare ė?
    E pėrse ta spiunonte Enveri atė? Donte Pozitė?
    Po ku kishte pozitė nė 1942-ten?
    Po nė kėtė vit kush e dinte se fashistėt dhe nazistėt do t'humbnin luftėn ore xhanėm, ė? Gjermania ishte para dyerve tė Kremlinit pothujse! Bota me shpresė tė humbur ndėrsa Enveri si " syqelė qė paska qenė" e paska ndjerė qė nė atė kohė se, " partizanėt" do tė ngadhnjejnė dhe se Ay " duhet tė spiunoj ata" qė mund t'i zejnė pozitė atij, ė!
    Kot plako - kot!
    Sa pėr angartin u lajmėrua ay Miku i tij dhe paska mundėsi tė gjitha poezit t'ja kthejė sėrish ( megjithėse unė besoj qė ay i ka) mirėpo mendja mė thotė qė ay dėshiron t'ja kthejnė nė Forum!
    Po s'ja kthejnė kėta tė Forumit ore xhanėm, Jo s'ja kthejnė sepse kėta janė si nastradini!
    Kur e pyetėn nastradinin se sa vjeē ishte u gjegjė:
    " gjashtėdhjetė".
    Kur e pyetėn pas njėzet vjetė sėrish i dha tė njėjetėn pėrgjigje:
    " Gjashtėdhjetė".
    " O po kjo s'bėhet sepse para njėzet vitesh, the, qė je 60-et dhe tani sėrish tė njėjtėn gjė"!
    Ay u pėrgjegj:
    " E po burrat vetėm njė herė flasin".
    Kėta t'i kanė larguar siē duket njė herė dhe si nastradini " burrat( gratė) veē njė herė flasin"!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712

------------------
    Si njeri i poshter dhe gjeloz qe je ti gjoja po jap vrejtje ke ndikuar me rremujat e tua te stafi i forumit athere dhe luftove me qdo kusht qe te me largosh edhe nga vendi ne radhitjen me autoret tjere te letersdise shqipe ti ishe ai urrejtsi i madh
    qe urren dhe vetem urren je zemer keq shpirtkeq je njeri qe trubullon raportet ndenjerzore fiori me shum vonese me ne fund te pat terhqur vrejtjen por shum vone pasi qe ti komplet forumine provokove nuk le njeri pa prpovokuar
    dhe nuk te vjen turp qe e quan nje ish te burgosur poltik agjent te udb s kur jeta me kaloj burgjeve mor fundrrine e ndyre jo vetem mua por shum shokeve te mi qe humben shkollen shanset per stdime e gjithqka tjeter vetem per ti sherbyer lirise se popullit e sot tipat si ti dalin ktu e tallen me ne pa pik fytre me masken e poshter agjentureske qe e mbane .
    Sikur te isha un i tille nuk do t eme dergonin burgjeve por hoteleve do te me
    mbanin si pllumb e jo te me torturonin deri ne at menyre sa qe kur me kan pa njiher te burgosurit te ajur ne fytyre e te nxire ne gjith trupoin e ne fytyre
    menduan se ky ishte fundi im me derguan pastaj ne spital qe te mos ju mbetja ne dore ishin keto sjelljete ndyra te inspektorve te udb s qe shkatzrronin rinine shqiptare me dajak e burgje te gjata ke gabuar o tradhtare se udb ja nuk trajton agjent te vet ashtu me dhune e dajak e burgime te gjata por ti je njeri i poshter e di qe je korqare por kush mund te jesh ti nje djallė i vertet
    me shpirte dkalli qe ndrron pseudonimet dhe shpife per mua silesh poshtersisht ashtu siq u sollen disa mugjahedin wehabist taliban me mua ne nje forum tjeter vetem e vetem pse un nuk jam per talibanizem e fergje ne trojet shqiptare nuk jam kunder ndonje feje por jam kunder zakoneve te tilal e veshjeve me feregje jam kunder ekstremizmave radikalizmave fetare por jo kunder ndonje feje dhe ai me poshetrsi nuk mu hoq si rriqni me disa tjere
    me poshtersi te pa shembullt sepse donte te vendoste feregje dhe wehabizem ne trojet shqiptare qe te asimilonte dhe talibanizonte kombin tone qe kla edukim shekullore europian populli yne nuk esht fanatik fetare ka fe por jo fanatizem esht popull kulturore por ata donin te sillnin talibanizmin dhe egersi ne trojet tona zakone asimiluese dhe menjiher me vune ne shenjester me quajten tradhtare te fese e qka jo duke me kercnuar ,
    edhe ti delirium tremens forca intruder edhe ti i tille dinak je si ata ,dhe ke be kerdi ne ket forum me sjelljet tua tardhtare maskuese

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712

-----------------------------------------------
    belul dhe shul je ti koke e krisur shpifs intrigant

familja ime ka nje histori mbi treqind vjeqare kontribut kombtare
    ku dhe brezi yne i fundit komplet vllezerit te kater vlelzrit ishim te keqtrajtuar nga udb ja dhe babai ishim ishim te burgosur politik komplet nje familje
    mor vampir i agjenturave te huaja qe mshefesh me emrin forca intruder e je delirium tremens ai djalli i maparshem provokatori ma vampiresk i te gjitha kohrave ne te gjitha forumet qe merr njerz neper goje n jerz te pa fajsshem

ndersa un tri her jam i denuar i burgosur politik kur pata un te behem
    agjent kur jeta me shkoj burgjeve kush u ankua nga un kuti bera un keq vetem mire duke u angazhuar per komb e atdhe siq me njeh edhe forumi

pra nuk pata aspak rini vetem burgosje e perndjekje

as nuk kam para as pasuri as shtepi edhe toka na esht plaqkitur dhe pasuria tri her nga regjimi ish jugosllav

ndersa vllaun e madh ma mbyti udb ja vet babain ma verboi ma shkatrroi burgjeve dhe ja mori pasurine e token #
    te gjith vllezerve na burgosi na keqtrajtoj dhe na shkatrroj komplet ne kohen e ish regjimit jugosllav kemi qene te bojkotuar te varfer te izoluar
    ku njerzit nuk guxoninas te na pershendetnin nga regjimi sepse eishim te perndjekur dhe kur dola nga burgu i pare politik vinin naten te na vizitonin te mos binin ne sy poashtu nga burgu tjeter ku ndjeta afro 9 vite burgje
    politik dhe püerseri vinin vetem naten rrall ndonje qe kishte guxim
    te na vizitonte diten

dhe poashtu xhaxhallalret keshtu kishin vuajtur dhe komplet fisi po thuajse nga prndjekja sepse ishim dhe mbetem fis patriotesh per kombin shqiptar
    token na e mori pushtuesi serb dhe pasurine duke filluar plaqkitjet qe nga viti 1946 dhe burgosjen e babait dhe na perndjeku komplet

e pas burgut deshten te me vrasin te me zhdukin fizikisht

deshten te me burgosin prap dhe te me dergojne ne kazerma ushtarake
    serbe gjoja nuk kam mbaruar ushtrine aty planifikonin te me eliminoin fizikisht siq eliminuan shum shqptar por un dola ne arrati edhe pse sa kisha mbaruar burgun nuik me lan as dy jav te qet ne shtepi pasi ndejta 9 vite burg politik

por un nuk shkova ne sherbim ushtarak jugosllav dhe ik a ne arrati siq iken me qindra emija shqiptar te kosoves pasi qe dininse qka i gjene neper kazerma qetnikesh ku i mbysnin naten shqiptart kush tjeter per veq qetniket serb ne ushtrine jugosllave

dhe si shum tjere djem shqiptar te kosoves qe iknin nga sherbimi ishtarak
    edhe un dola ne arrati sa po me erdhi thirrja per ne sherbim ushtarak

vuajta shum edhe nen temperatura te ftfota dimrit nga njihe r mbesja perjasht

ne per disa vende sepse nuk guxoja te flej ne secilen shtepi

as buk as para nuk kisha vetem zoti e din se qka kam vuajtur por ai esht ne qiell dhe ty ka me shuar me qka ke o mektara tradhtare
    sepse ti merr neper goj njerz te pafajshem ruajau nga zoti se ai ka me te shembe dhe kur te ndodhe diqka e tmerrshme nga mallkimi i perendise mos pyet kah te rdhi dije s eke be mekate shum zoti nuk harron dhe shpisave si ti ua qon denimin o i poshter

me ne fund ika dhe arrita te dal ne perendim dhe dola ne perendim
    ku iknin rinija shqiptare nga sherbimi ushtarak sepse neper kazerma serbet
    vrisnin shqiptar te pa faj prandaj shqiptart iknin e dilnin neperndim arratiseseshin

Shqiptart e rrethines ku kam jetuar na njohin por dhe ketu ku kam vepruar per atdhe na njohin eme njohin

me njohin per aktivitetin tim patriotik ne serhbim te atdheut jam nji nder organizatoret e shum demostratave dhe protestave dhe aktiviteteve e ndihmave humanitare ne sherbim te atdheut

dhe ka shqiptar qe kan aq shum rrsespekt per mua ktu sa qe po te din se ti flet kshtu per mua te hidhet ne qafe dhe te han te gjalle. po te them sepse e dijn e me njohin se me qfar bnesnikrie i sherbeva un atdheut e ti del e lehe si bushter pas maske o forca intruder o agjent i sherbimeve te huaja

turp te kesh o fllqisire agjent dhe ndytsire je vetem ti dhe po shifet sjellja e jote e poshter dhe e pa karakter

un me njimij mundime mezi ika ne perendim ne at kohe me shum peripeti dhe shum vuajtje te ferrit dhe ku jetoj me nje kafshate buk i humbur dhe i tregtur ne ket mergim e ti llomotit kot mor poshtersir flliqsirė i ndyre e me pergojon flliqur me flliqsine tende te ndyre prej njeriu qenje elige si q je

agjentet e udb s i kan te gjitha te mirat dhe nuk jan ne pozita te tilla te mjera siq isha un gjith jeten un nuk do te isha kshtu por ndryshe do ish pozita ime jo neper burgje sepse ata nuk ua humbin jeten burgjeve agjentve te vet
    por ne rinise shqiptare na humbnin jeten burgjeve me qellim qe te na shkatrojne
    na fusnin te ri ne burgje e na llironin pas dhjet vitesh e e 15 vitesh eperseri na ndiqnin per te na futur prap burgje e per te na zhdukur pra ata nuk i ndjekun agjentet e vet kshtu agjentet e tyre bejne tejter jete o i krisur i poshter je ti dhe tardhtar i pa fytyre

ata agjentet e tyre e kan jeten jeten neper hotele jo neper burgje

mor i ndyre i pa besė mor tradhtarė dinak spiun qe shpife me poshtersi te ndyra kunde rmje me qellim perlyerje por nuk te ece se mua me njeh forumi dhe lexuesit te gjith dijn se kush jam un ekush je ti

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    angert te lutem hiqi ato q-te e panevojeshme nga e folura dhe shkruaji ashtu si i ke folur ne Shqiperi.Nuk thuhet borgj por borxh miku im.Kam disa miq nga Kalaja e Dodes por nuk e kane zevendesuar c(ch) me q e xh-n e me gj.,prandaj edhe ti qe shkruan mire shqipen mos beje gafa te tilla.
    Miqesisht Nestori

--------------------

un te them te drejten nuk ju kushtoj shum rendesi ketyre drejtshkrimeve

jo per diqka por nuk me shkon disciplina shum ne drjteshkrim sepse nuk i ve shumm re
    dhe te kerkoj germat posht e lart nuk kam kohe mendoj se ketu jemi ne nje forum dhe rendesi ka qe te lexohet fjalia

kur botohet libri jan lektoret qe merren me ket problem

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin

Hmmm,me bere te dyshoj !?Kush jemi -JU-,Po ti a nuk bene pjese tek kjo -JU-????A nuk je edhe Ti shqiptar a???

-------------------
    Kam shum per te thene per keto fjale tuat qe te sqaroj njiher ty
    ne fakt un ketyre ditve jam diqka nervoz dhe jo ne dsiponim

por sa i perket fjales a jam shqiptar a jo mendoj jam shqiptar disa her ma shum se ti te jesh e binbdur per ket dhe jam i bindur se ma shum se ti kam vepruar per atdhe dhe po qe se vjen te sakrifica perseri ma shum se ti sakrifikoj per atdhe por nganjiher njeriu jep ndonje vrejtje sepse kanardhur disa kohra te kqia te mos them abssurde -
    por edhe kam te drejt te qortoj e te jap vrejtje ku ka dukuri te kqia zakonisht kur them diqka ndonje vrejtje nuk mendoj te te gjith shqiptaret
    por te nje numer njerzish dhe jam i bindur se ka humbur rrespekti te ne pa dyshim s e po ket e thone shum njerz jo vetem un por ka plot qe ethone ket
    por ti perse nuk flet kur ka diqka pozitive ne at qe them un
    por i bishtron temes dhe kapesh per fundit te fjalive si nje skile perse nuk behesh ndonjeher njerzore pa therra provokuese ne gjuhe me fole per padrejtesite e diskriminimin qe po ndodhe

por flet e kapesh kur un zemrohem e qortoj nese un qortoj un nuk qfarosi njerz

dhe perseri jam ai qe popullin tim e dua por un nuk mund te pajtohem me dukuri negative dhe nese them shqiptar nuk mendoj te te gjith shqiptarėt

sepse te gjith nuk e kan humbur rrespektin ka akoma njerz me rrespekt -
    sa per fjalen ju la zoti aty ku jeni po a nuk ke sy me pa ti se sa mbrapa perendimit kemi mbetur
    e jemi sa te mjere jemi te izoluar e te pa pune te varfer pe shpartalluar te pa dashuri njeri me tjetrin vendi u mbush me mohues me shkelje te te drejtave te njeriut papunsi varfri korrupcion anarki pshtjellim mjerim
    per q arsye ndodhin keto mjerime per shkak te mosperfilljeve dhe egoizmit

dhe padrejtesive te mos organizimit e shum faktorve tjere prandaj them ju la zoti aty ku jeni vrejtje spese

humbu dashuria humbi solidaritetit organizimi dhe perbashksia unitetit ne mes

te shqiptarve ka humbur edhe rrespekti kuptohet jo te te gjith por esht e vertet

se ka humbur dhe jo pak pse a mos po genjej diqka jo pra esht e vertet
    megjithat kur flas per respektin e kam pa se ndaj te vjeterve nuk ka ma rrespekt po thuajse dhe sa i perket rrespektit te ne shqiptart edhe nuk ishte edhe aq i praktikuar gjithkund ky vyrtyt popullore megjithat dikur ishte
    sidomos i riu rrepsketonte te vjetrin tash po thuejse pak ekziston kjo
    qe i riu te rrespketoj te moshuarin kjo ka qene teme ne nje forum pse dhe ku jan shkaqet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    I nderuar shqiptaro amerikan nga Kalaja e Dodes.Lexova pak nga ankesa juaj dhe kuptova gjithcka!Thua qe ke qene i persekutuar nga regjimi komunist apo jo.Mua me vjen keq per vujatjet e tua dhe te shume fatkeqeve te tjere.Por mua gjithashtu me vjen turp ta leshoj veten tamam sikur kerkon meshire.E nga kush e kerkon kete meshire mor fatkeq?A e di ti se keto furome jane hapur nga pinjollet e atyre qe te kane persekutuar ty dhe gjithe shqiptaret.Ty te genjen mendja miku im se ne FSH ka demokraci alla amerikane.Harroje kete. Jane perralla!Cdo forum i hapur nga shqiptare,ashtu sic edhe qeverite apo cdo institucion tjeter ne vendin tone,(is Albanian policy) bazen e ka ishkomuniste.Pra edhe ky forum ku ne japim opinionet tona ne virtualitet eshte pasqyre e vendin nga vijme.Me ke merzitur qe ju drejtohesh disa personave si Albo nje filo grek.Albo eshte coban prejKkorce o ju mbyllte.E ke pare me se sa devocion e mbron Greqine, apo gjarprin Janullatus,sikur e ka rritur e mbajtur Greqia per shekuj familjen e tij.Dje keta cobenj ishin sekretare partish e kuadro te komunizmit,sot jane vene ne sherbim te propogandes se falimentuar greke.
    Ti je njeri i mire mesa shoh,por nuk qenke i zgjuar miku im.Si mor shkruake poezi apo dicka tjeter dhe nuk i ruake per veten tende dhe ja besoke virtualitetit dhe papergjegjesise se disa personave.Komunistet zhduken gjithe historine shqiptare para 1944-s.Ata hodhen ne Drin edhe eshtrat e Homerit shqiptar,Gjergj Fishtes.Edhe pinjollet e tyrenuk e kane problem me nje klikim te ti bejne ty mua e shume te tjereve delet cdo gje.
    Duhet tu ruhesh provokimeve miku im.Para disa kohesh lexova disa poezi te nje gruaja ketu ne FSH.I bera nje vrejtje miqesore per te miren e saj,por ajo me nje vrazhdesi te papare mu leshua si neperke,tamam sikur i kisha vrare babane.Te siguroj qe mund te jete ndonje pinjolle ish sigurimsash.Kurse nje i quajtur A Tirana qe gjoja punuaka ne FMN ne Washington i del perkrah kesaj femre qe shkruante bejte si Zenel Bastari i Tiranes ,me kryevepren e tij trahanaja duke me fyer pa asnje shkak.Iu kunderpergjigja atij delenxhiu,qe sic me thuhet qenka edhe i persekutuar.Por une dhe ti e dijme mire qe midis te persekutuarve ka pasur plot hafije ne sherbim te komunistve.Edhe ky do te jete ndonje i till.Mendimin tim e perkrahen edhe disa forumiste te tjere duke e kuptuar qellimin tim te mire.Per ta qetesuar gruan bejtexheshe i shkrova ne privat me qellim per ta sqaruar e per t'i thene qe nuk ja kisha me te keq.Ajo jo vetem qe nuk u qetesua por ne bashkpunim me ndonje pisanjos moderator apo administratore e publikoi PM tim.Mire beri qe e publikoi por me anen e ndonje(nuk mund t'i akuzoje te gjithe se behem njeri i poshter) qelbesire qe ka stafi i forumit shtoi sikur une i kisha thene se per ty ka thene filani e filani ashtu e keshtu.Kryesisht ishin ata qe perkrahen mendimet e mia racionale e jo qellimkqia.Kur e pashe me iku mendja.Bile nje djale kosovare e besoi bejtexheshen dhe me keputi 500 fyerje.Por njeriun e ndershem e ruan zoti dhe e verteta del ne shesh.Une i kisha ruajtur edhe pergjigjen e PM te bejtexheshes dhe ate qe i kisha derguar vet.I vura ne dispozicion djalit kosovar panelin tim dhe njekohesisht publikova PM e bejtexheshes me banim ne Tirane,por qe i jati apo i gjyshi mund te kene ardhur nga ato male qe je ti apo nga ato te Krahines time apo te ndonje tjetre.Pra fjale fyese e mjaft percmuese kish shkruajtur vetem bejtexhesha e jo une.Une jam i ri ne kete forum dhe nuk kam asnje mik prej administrates qe te me ndihmonte,por shyqyr qe e kapa situaten shpejt,sepse ai pis qe modifikoi PM tim mund te fuste hundet e tij te pista edhe tek paneli im.Djali kosovar nuk pranoi te kontrollonte panelin tim,sepse ai eshte fisnik.Ai u bind qe une isha njeri i ndershem dhe kush ish bejtexhesha nga faktet qe lexoi.Prandaj tregohu me i zoti per veten tende e mos u beje te me falesh si ''lypsar''.Te lutem mbaje koken lart dhe ketyre admin/moderatorve qe ti mednon se te kane fshire rpoezit e tua mos ju anko sikur kerkon meshire,sepse ashtu behesh per te te ardhur keqGjithmone duhet te qendrosh me koken larte e te shprehesh kurdohere ate krenarine e malesorit.Malesorit i ka vdekur edhe djali i vetem dhe nuk e ka dhene veten,jo disa poezi qe s'jane me!Por dua te kemi te qarte edhe dicka,se nqse ti apo une gabojme karshi dikujt ,duhet t'i kerkojme ndjese me ndershmeri.Ketu ka djem e vajza qe nuk e kane ate pjekurin ee duhur.Edhe kete duhet ta kemi parasysh! Ne nuk kemi te drejte te fyejme askend asnjehere,bile duhet te jemi te permbajtur disi!Do te te kshilloja qe tu ruhesh provokimeve.Pinjollet e ish komunistve jane te ligj e intrigante!Per te te denuar ty ata ndersejne zagaret e tjere qe rrijne zgjidhur si ata larot pa zot rrugve te qyteteve te perendimit.Ti dhe une punojme,ndersa ata sillen si qene sallhane rrugve e kur ju duhen i ndersejne kunder atyre qe nuk i pelqejne.Ata jane idhnak,te hane mbas shpine.Drejtperdrejt nuk ua mabne.Ata ngjajne si dy pika uji me Enverin.Ai e spiunoi naten dhe fashistet e vrane Q Stafen.Kur u gdhi ai filloi ta qnte,por motrat e Qwmalit qendruan si fisnike e burreresha.Ato nuk e pranuan pensionin e deshmorit per te vellain,por qendruan krenare para katilit.KIji parasysh keto pak keshilla miqesore qe te dhashe ne menyre miqesore.Te shohim sa do te me kuptosh!

Te falenderoj per shkrimin pervojat ne forume jan te hidhura me kan fyer disa rend jo vetem mua por shum njerz ketu jan fyer prandaj them ka humbur rrespekti -
    Nuk kam dalur me paraqitje nen shtruese por ne natyren time esht paraqitja njerzore dhe shpirti im jeton per humanizem por kur shof qe shpirti i ndonje
    njeriu esht i keq dhe djallzorė dhe i ndyre me at njeri pastaj shkoj dhemb
    per dhemb

dhe ma pak me brenė ndergjegjja kur e shof se esht i ndyre ky njeri

un kam problem me ndergjegjen time dhe nese i bie dikuj ne qafe pa faj gabimisht me vret ndergjegjja te un luan shum rrol ndergjegjja shpirti im nuk e duron dot ti bie ne qaf dikuj pa faj vetem fajtorit dhe te keqit negativit
    por perseri e qortoj veten perse me ra ne nivel me nje idiot
    ndersa per ndonje nenshtrim timin nuk behet fjale vetem dola te kerkoj drejtesi per se veprohet keshtu e nuk ka rrespekt ndaj nje te moshuari dhe behen kso veprime

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •