Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712

I nderuar albo dhe ju te tjeret

I nderuar albo dhe ju te tjeret ne staf

qe nga viti 2005 kur kam hy ne forum jan fshi te gjitha vargjet e mia te ma parshme ,dhe per shkak se delirium tremens siq e din i gjith forumi per shkak se atij ju tek te bej veprime te zeza ne forum me te gjith forumistet qe ai i shqtesonte ju vepruat sipas qejfit te ti dhe filloj rrokullisja ime ne ket forum nen ndikimin e delirium tremens ku askush ne forum po thuaj se nuke donte at njeri rralle ndonje fan s i t ij nderaa me mua ishte ndryshe te gjith e dini ju se qfar diskrimiminimi me keni be ne at kohe por mos harroni se un jam diskriminuar edhe n e te kaluaren nga regjimi monist gjith jeten time dhe ne rini pra keso jete te mjere te perndjekur vetem e vetem qe ky popull te shoh pak drite jo se un personalisht kam fituar diqka -
    e shof se temat dhe vargjet e vitit 2005 nuk jan ketu dhe jan humbur bashk me shum tituj e gjurme te diskutimeve nuk i gjej askun
    por ka fshirje dhe sjellje te ashpra her pas here pa arsye ndaj meje dhe ju keni diskriminuar edhe ata q eme kan mbrojtur ka fakte per ket sa te duash ndersa antaren hajla dhe disa antre tjere i keni deklasuar ne forum vetem pse ajo dhe disa u vune ne anen time pastaj disa te tjere kur e vrejten se q do te thot te jesh ne anen time u terhoqen papasur guximin te me mbrojne
    sepse edhe ather me fhsiheshin temat e vargjet .
    Filloj pastaj avazin fiori e shigjeta jo mos shkruej ashtu e jo mos shkruej keshtu
    jo rima jo vargu jo ajo jo kjo jo mungesa e germes jo drejtshkrimi ,
    por lexuesit paten organizuar ather ne vitin 2005 nji pritje per mua
    me rastine ndonje feste kombtare nji numer jo i vogel forumistesh me qka ju reaguat dhe me perjashtuat nga forumi pa kurfar arsye ,po vargjet e fshira komplet te gjitha te vitit 2005 per qfar arsye jan fshi ju me trajtoni me diskriminim i nderuar albo dhe me thoni i ke ketu i ke atje vargjet ndersa te gjitha i keni fshi poashtu me ken i ndrruar nickun lirk thua se nuk isha ktu asnjiher si lirik ju lutem q jan keto sjellje me mua per se mungon rrespekti ketu ndaj meje dhe q borgj ju kam un ju qe kontriboj falas me kontribut si forumistet tjere ne vend qe te na falenderoni per mundin e djersen tone falas na trajtoni keshtu per q arsye dhe kam nje pyetje -
    A KENI DESHIRE QE UN PERFUNDIMISHT TE LARGOHEM VULLNETARISHT NGA KY FORUM NES EJU STAFI KENI DESHIRE TE MADHE UN MUND TE LARGOHEM VULLNETARISHT PA PROBLEM NUK KA KURFAR PROBLEMI
    jam njeri q e kuptoj dhe largohem nuk ka aspak problem

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    perseri shigjeta ka fshi disa tituj te mi te vargjet pa arsy e kurfare
    le te thot ajo qka te don por arsye hiq nuk pat ksaj radhe por i ka fshi pse ajo deshti
    e di se as keto vargje qe i kam shkruar ne forum

pas nje kohe nuk do te jen ma ne ket forum si ato te parat qe u esht zhdukur qdo gjurme

mendoj se ne shqiptaret kemi vuajtur mjaft nga arbitrarizmat e regjimeve dhe imponimet
    dhe diktatet nga regjimet kriminale ne te kaluaren duke na e shkelur fjalene lire dhe duke na shkelur me dikatature ku me shum etje kemi pritur liririne dhe lirine e fjales

por liria e fjales
    edhe sot po shkelet pamshirshem shum kund te shqiptarėt , perse jeni te tille te ndjeshem dhe fshise e pa mshirshme ku fjales i rrini gati si kur te bie atomi aty
    mendoj se nuk duhet te jeni te tille por ma tolerant sepse ky forum ka pasur shum fshirje e fshisa per disa jo e per disa po .
    ZHDUKJA E GJURMVE ALBO ESHT NJE LLOJ KRIMI perse nuk vetedijsoheni per ket dhimbje qe ua shkaktoni te tjerve pa ju pasur kush borgj ju -
    ju zotri albo me sa lexova kerkoni nje njeri te humbur te aferm tuajin ne truqi
    para shum vitesh ne turqi por si ju duket ju kjo humbje e gjurmve sigurisht keq dhe ndjeni dhimbje e do te ishit i gezuar sikur te keni qfar do gjurme ndersa gjurmet e zhdukura jan dhimbje ne ne kosove kemo pervioja me serbet kriminal qe ua nxine jeten shqiptarve ndersa mua me kallnin zemren time ne rini duke mi zhdukur vargjet e asaj kohe pa mshirshem sikur vargjet e mia te dilnin ne vitet 1977 albo qfar ndjenje do te ugjonin te lexuesit ather kur shkruhej vargu im patriotik per shqiperi etnike
    ku do te ishte vargu im tash e si do te reagonin shqiptaret ne at kohe kur vargu i tille patriotik ishte kult legjende patriotizmi ather ishte legjende mbi legjenda po e analizoj tash kohen e kaluar se ather nuk ja kam diotur rendesine vetem kam shkruar direkt nga burimi im frymzues i sinqert per atdhe por kam shkruar per shum motive per ikjet eshqiptarve ne turqi regjimi ma shkelte fjalen pa mshirshem dhe vargun e mi shkatrronte fletoret -me shkaktonte vuajtje ku do te ishte vargu im i viteve 1977 dhe talenti
    me te cilin ne at kohe kam shkruar i ri me plot energji te jashtzakonshme ku me ndalej
    turri aq pa mshirshem sepse regjimi nuk donte menyren dhe formen se si shkruaja
    per shkak se kishte zhdukur shqiptar kishte perndjekur nuk e donte bashkimin e shqiptarve as zogun nuk deshironte ta ndegjonte kah ciceronte kah shqiperia se le ma ndonje poet apo autor te talentuar ose nje amatorė apo qka do te tille qe ishte patriotike e nuk i pershtatej bashkim vllazerimitt e jugosllavise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    mua me kujtohet poema e asaj kohe qe e kam shkruar me titull udha e pa kthim ka qene e kombinuar ne vargje e shkruar ne vitin 1977 ku behej fjale per ikjet e shqiptarve
    kombinim me shqiptaret e truqise dhe arbreshet e shpernguljet tjera te shqiptarve neper periudha

ka qene roman me vargje te llojlloj shme e di se qfar dhimbejsh kam pasur kur me jan marrė ato vargje pastaj titullin me vargje masakra t e tivarit qe ka qene po ashtu e kombinuar me lloj lloj vargjesh -
    mua me kan shkatrruarq ysh ne rini albo per se tash vazhdoni shkatrrimin ju te forumeve albo dhe nuk diskutoni gjer e gjat por menjher mbyllni tmeat behuni burra njeher dhe diskutoni siq diskutohet se nuk bjen atomi nese diskutohet q do te thot kjo menjiher fshirje menjiher zhdukje gjurmesh te fjales pse trembeni kaq shum fjala

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    31-12-2009, 01:19 #1
    Albo
    Shpirt Shqiptari

Maska e Albo

Anėtarėsuar: 16-04-2002
    Vendndodhja: Philadelphia
    Postime: 11,784
    Albo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėmAlbo i pazėvėndėsueshėm
    Dėrgo njė mesazh me AIM tek Albo

Kerkoj xhaxhain tim ne Turqi, Vehap Visha
    kerkoj ndihme per te dhenat e xhaxhait tim te vdekur ne turqi

xhaxhai im i quajtur Vehap Visha[mbiemrin mund ta kete ndrruar ne turqi] atesia
    IDRIZ emesia SINE,lindur ne Ceren -Kala e dodes rreth vitit 1897 ka emigruar ne
    Turqi qe ne vitet 1918. Sipas te dhenave qe kemi ai ka banuar ne Jeni shehur me nje
    province te quajtur KOJNASAR,mbasi aty ka patur edhe token e tij mbi 30 dynym.Reth
    viteve 1939-40-41 ai vdiq nga nje semundje akute,ku u varros ne Stamboll tek
    vorrezat EJUPSULLTAN. Ne se mund te na ndihmoni jemi te interesuar mbi te dhenat e
    regjistruara ne zyren e gjendjes civile te asj kohe ne Jeniheher Kojnasar ose ne
    librin e Tapive te lena ne ate kohe

Me shpres Nderime DESTAN VISHA
    Albo ėshtė nė linjė Shto Reputacionin e Albo Raporto Mesazhe tė Pahijshme Pėrgjigju Duke Cituar

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ja se si keni shkruar ju ne nji rast dhe kerkoni ndihmen por ne fakt cicli mentalitet jeni ju
    kur kerkoni ndihmen ndersa per te tjeret kerki+óni zhdukje te gjurmve
    keni ju ndonje fije autokritike ne shpirtin tuaj qe ndonjeher te drejtoheni vetvetes per diqka
    dhe mos u nisni gjitmone nga pika e juaj egoiste por besojani edhe dikuj
    vuajtjen dhe ndjenjen perndryshe nes e vetem ne egon tuaj bazoheni nuk mund te jeni tolerant dhe te gjykoni drejtesine asnjiher ashtu si ju dhemb ju per diqka i dhemb edhe dikuj tjeter

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    ju keni thene se jeni shpirte shqiptari albo nes ejeni shpirte shqiptari ather perse lejuat kso sjleljesh me shum te tjere dhe me angertin qe ne vitin 2005

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    me thoni se ku jan vargjet e mia te fshira ato te vitit 2005 dhe te tjerat qe i ka fshi shigjeta para dy muajsh mbi 300 tituj pamshirshem

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    angert,
    Mos vajto por shkruaj njė cikėl tjetėr me vargje:
    " O ju vargjet e humbura"!
    Unė nuk t'kam lexuar dhe nuk e di se ēfarė keni shkruar pėr t'kuptuar vlerėn artistike tė tyre megjithėse gjithėsecili qė bė vargje ( qofshin ato edhe rapsodi popullore) i ka tė vetat dhe pėr hirė tė mirėsisė duhet me ja " kredhur" pak!
    E kam pas njė mėsuese gjuhe vetėm pėr njė vit ( Afėrdita Skėnderi) dhe njihej si njėra nga poetet e para nė Kosovė. Ajo, si gjimnaziste, na tregonte, shkruante poezi nė njė fletore dhe njė ditė teksa rrinte buzė lumit Ibėr, fletorja rrėshqet nė tė dhe noton pėr tė mos e parė kurrė mė.
    E pikėlluar nga kjo ngjarje, Ajo shkruan dhe boton, njė pėrmbledhje me titull:
    " Ibėr, tė lutem m'i kthe vargjet e mia".
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    angert,
    Mos vajto por shkruaj njė cikėl tjetėr me vargje:
    " O ju vargjet e humbura"!
    Unė nuk t'kam lexuar dhe nuk e di se ēfarė keni shkruar pėr t'kuptuar vlerėn artistike tė tyre megjithėse gjithėsecili qė bė vargje ( qofshin ato edhe rapsodi popullore) i ka tė vetat dhe pėr hirė tė mirėsisė duhet me ja " kredhur" pak!
    E kam pas njė mėsuese gjuhe vetėm pėr njė vit ( Afėrdita Skėnderi) dhe njihej si njėra nga poetet e para nė Kosovė. Ajo, si gjimnaziste, na tregonte, shkruante poezi nė njė fletore dhe njė ditė teksa rrinte buzė lumit Ibėr, fletorja rrėshqet nė tė dhe noton pėr tė mos e parė kurrė mė.
    E pikėlluar nga kjo ngjarje, Ajo shkruan dhe boton, njė pėrmbledhje me titull:
    " Ibėr, tė lutem m'i kthe vargjet e mia".

..........................

Nuk e di se qka thoni as qka shkruani keni lexuar apo nuk keni lexuar

por e shof se ka humbur rrespekti per njeriun per t e vjetrin per te moshuarin ka humbur rrespekti

ndaj krijuesve ndaj njerzve me te kaluar te mundimshme -

ndaj te vjeterve dhe ka ardhur kohe e ferrit por kjo ndodhe vetem te

shqiptart sepse te popujt tjere ka seriozitet dhe rrrespekt e konsiderata

si dhe vlersohet mundi e i munduari por te ne esht bastardhuar jeta dhe

rrespekti e solidariteti ka egoizem te pa shembullt

sepse kur esht fjala per te mbrojtur interesat tuaja te gjith bertisni deri ne

qiell deri mbi re piskatni dhe doni te ju ndegjoj dikush e te ju perkrah dikush

ndersa me hallet e tjetrit t alleni prandaj ju la zoti aty ku jeni ku e gjith

bota ju shef me sy te veqant

por kur ju shkaktoni dikuj ndonje dhimbje dhe padrejtesi ather ndryshe

jeni vetem per vete dini te bertisni por do te shkatrroheni ne mjerimin e

egoizmit tuaj te qoroditur apo jo

sepse koha esht nje absurd qe kohet e fundit ka filluar nji sjellje mohuese qe nuk ka shembull askund
    sa qe siq me tha nji dit nji person vetem kur i imponohesh dikuj ke per te krijuar rrespekt
    perndryshe kot e ke te shqiptart rrespekt nuk ka sot kush per askend
    sepse kohrat u qoroditen por po habitem meqense nuk ke lexuar asnji varg qfar kuptimi apo logjike ka ktu
    qe ke dale per diskutuar rreth keti probelemi deri sa asnji varg nuk eke lexuar ,ketu shihet se ka qudira te disa shqiptar qe nuk kan lexuar asnji varg dhe flasin per varggjet te habite kjo te len pa tkest qudira

egoistit kurr nuk ja jep zoti kot e ka ,

keto fjalė mos i merr persoanlisht preng sherri sepse nuk e kam fjalen direkt per ty
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 04-01-2010 mė 09:22

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    vetem te

shqiptart ...........

piskatni dhe doni te ju ndegjoj dikush e te ju perkrah dikush

ndersa me hallet e tjetrit t alleni prandaj ju la zoti aty ku jeni ku e gjith

bota ju shef me sy te veqant

Hmmm,me bere te dyshoj !?Kush jemi -JU-,Po ti a nuk bene pjese tek kjo -JU-????A nuk je edhe Ti shqiptar a???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga e panjohura : 04-01-2010 mė 09:32
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga angert Lexo Postimin
    ..........................

,

keto fjalė mos i merr persoanlisht preng sherri sepse nuk e kam fjalen direkt per ty
    Jo, Jo nuk do ta marr si diēka personale megjithėse edhe po tė jetė personale duhet ta mirėpresim.
    Unė sinēerisht mendova tė bashkėndjejė me Ju por mė keqkuptuat pak; nėse keni shkruar si " angert" unė s'kam lexuar ndonjė vargė nga ju ndoshta pėr arsye se jam kyqur shumė mė vonė ( Mė duket Ju flisni pėr vitin 2005) por desha t'ju ngushėlloj me shkrimin tim tė mė lartėm, pėr t'ju motivuar, qė tė shkruani akoma: s'ka rėndėsi nė kam lexuar ndonjė poezi nga Ju apo se kam lexuar: nėse se kam lexuar at'herė jam i gatshėm ta lexoj tani vetėm mė sugjero se, Ku t'klikoj dhe pse jo: ta lexoj!
    NGa njė Poezi s'mundet t'i rrotullohet asnjeri asgjė nė barkė?!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •