Close
Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 284
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Protestantizmi eshte i indkuar shume nga herezia agnostike qe mohonte materien dhe e quant te keqe
    Thjesht nje korrigjim i vogel: herezia gnostike, jo agnostike. Gabim shpejtesie!

Dhe kjo nuk eshte brockull. Dhe Ilia Spiro qe nuk ka njohuri mbi kete herezi, e ka ndjere qe ne takimin e pare me protestantet. Kjo nuk eshte rastesi!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 03-01-2010 mė 14:27
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Une personalisht kam respekt per Martin Luterin sepse ai synoi te "pastronte" Kishen nga korrupsioni. Por, pasardhesit e tij sollen pasoja katastrofike sepse secili fuste ide te reja se si duhej te ishte Kisha.Besoj se filmi "Luteri" e sqaron kete.

Negativizmi ne thelb eshte se cdo protestant, u be nje burim potencial per te krijuar kisha te reja sipas imazhit te vet, dhe keshtu ajo qe donte te bente Luteri jo vetem nuk u arrit, por pati efekte te tilla saqe dhe ai vete u befasua sepse situata i shkau nga dora.

Parimi i DHR: "Nje qytet - Nje Kishe lokale" u shkel me te dyja kembet dhe vazhdon te shkelet dhe sot....
    Hehehe, po pse nuk ia nderron titullin temes?!

Ketu e paske pasur "problemin" ti, tek krijimi i kishave!

Te sugjeroj t'ia lesh ne dore vet Zotit kete muhabet. Mbjellja e kishave nuk eshte blasfemi sa purgatori, indulgjenca, falja e mekateve nga prifti...

Na thuaj idet e Luterit dhe idet e nje te krishteri-ungjillor per kishen.
    Do te doja te shihja dallimin dhe "pasoja katastrofike", dhe kujdes mos fol gjera qe nuk jane te verteta dhe qe nuk i njehe.

Ti mendon se ne New York duhet te jete vetem nje kishe, ne Tirane duhet te jete nje kishe?
    Te lutem ma sill vargun se ku eshte ky parim.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Peniel, me thuaj vetem 1 sekt qe qenka brenda Kishe Orthodhokse dhe Katolike.
    Ti jo se nuk ke oreks, por nuk ke njohuri te mjaftueshme per te diskutuar, ndaj e hedh biseden sa andej ketej!
    Ndaj nuk pres te thuash ndonje gje ti, por ata qe kane vertet njohuri ne kete fushe!

Matrix.

Nuk do tė desha aspak tė prish zhvillimin e temės por nuk mund tė rri duarkryq ndaj njė akuze tė tillė qė je duke mė bėrė, se jam duke gėnjyer. Njohuritė e mia nuk i di ti ndaj mos fol nė erė. Ti jeton nė Shqipėri ku besimet ose feja u lejua pas gjysėm shekulli afėrsisht. Nė Greqi, besimtarė si puna jote gjysėm kėtej e gjysėm andej kanė ekzituar me kohė. Ndėrsa ju jeni duke diskutuar pėr mundėsinė e bashkimit tė kishės ortodokse dhe asaj katolike nė ditėt e sotme, kėtu kėtė bashkim e kam dėgjuar tė ndodhė para njė dhjetėvjeēari por nė tė vėrtetė kėto bashkime kanė njė vjetėrsi mė tė madhe. Ekzistojnė grupe tė formuara nga besimtarė ortodoksė dhe katolikė janė shkėputur ose kanė vazhduar tė qėndrojnė brenda kishave tė tyre.

Grupet e shkėputura kanė takimet e tyre dhe njėkohėsisht marrin pjesė edhe nė takimet qė zhvillohen nė kishat ungjillore. Grupet tė cilat nuk janė shkėputur nga kishat ku ata kanė qenė pjesė, ortodokse - katolike, kanė vazhduar tė qėndrojnė brenda kishave tė tyre me shpresė pėr njė reformim tė brendshėm tė kėtyre kishave. Po pėrmend vetėm njė emėr qė ėshtė shumė i njohur dhe qė marcus1 dhe Shtegtari e njohin: Kostas Metalinos i cili ka jetuar nė kohėn e luftės sė dytė botėrore dhe mė pas. Si ky ka pasur dhe ka plot. Emrat e kėtyre grupeve tė shkėputura apo edhe akoma nė veprim brenda kėtyre kishave nuk mė kujtohen pėr momentin, por nė shtetin grek njihen si organizata jofitimprurėse.

Kjo ėshtė vetėm njė pjesė e informacionit nė lidhje me kėtė ēėshtje.

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje

Peniel, ti mund ta mbajsh si tė duash Kishen ungjillore sepse tė takon ty dhe jo mua por njėkohsisht mė takon mua ta them atė qe ti e flet pa argumente, pa bazė dhe tė pa kurrfar tė vertete mbi Kishen Katolike.

Kisha katolike nuk ka sekte dhe kjo qe ti thua eshte e pa vertetė. Ėshtė e vertetė se nga Kisha katolike janė nda, larguar njerez apo grupe dhe pastaj kan themeluar Kishat e veta por ato nuk jane sekte te Kishes katolike. Shkurt Kisha katolike mik nuk ka sekte.

Brenda Kishes katolike ka grupe karizmetike te cilat nuk jane te ndara nga Kisha, jetojnė bashk - Bashkėsi dhe luten sė bashku, ato as nuk jane sekte as nuk jane te ndara por gjithēka ėshtė brenda Kishes katolike. Prandaj, e perseris se Kisha katolike nuk ka sekte. Kush ėshtė ndarė nga Kisha katolike ato mund tė jenė ēka te duan por jo sekte te Kishes katolike.
    Toni.

Nuk kam asgjė me kishėn katolike dhe as me besimtarėt e saj. E pėrmenda nė postimin tim thjesht pėr ti treguar Matrix se nuk ka fe tė pėrsosur. Pjesa mė e madhe e atyre qė shkruajnė kėtu, kanė njė njohuri tė pjesshme tė ortodoksisė dhe tė katolicizmit dhe tė protestantėve apo ungjillorėve dhe duke u bazuar nė njohuritė e pamjaftueshme tė tyre, mendojnė se tė gjithė janė nė njė kategori me ta.

Personalisht kam vendosur tė mos merrem mė me gjėra qė nuk kanė asnjė vlerė frymore dhe ndėrtuese apo qė nuk lavdėrojnė Perėndinė. Dua tė qėndroj sa mė shumė qė mundem larg kėtyre gjėrave. Synimi dhe qėllimi i njė tė krishteri ėshtė Qielli dhe unė duhet tė punoj pėr kėtė. Kėto, janė gjėra boshe qė nuk e ushqejnė stomakun frymor. Krishti ėshtė Ai qė mė ngop dhe qė mė ushqen ēdo ditė. Mė vjen keq, por nuk mund ta zėvendėsoj Krishtin me biseda dhe diskutime boshe.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga Gregu
    Ti mendon se ne New York duhet te jete vetem nje kishe, ne Tirane duhet te jete nje kishe?
    Te lutem ma sill vargun se ku eshte ky parim.
    Ok, une ta sjell ate varg, pasi ti te me sjellesh Letren e Palit drejtuar Kishes X te Korinthit, pastaj Letren e Palit drejtuar Kishes Y te Korinthit, dhe pastaj Letren e Palit drejtuar Kishes Z te Korinthit...

Ne rast se per ty nuk qenka problem qe Trupi i Krishtit ne nje qytet te jete i ndare ne 1000 copa qe besojne 1000 doktrina te ndryshme, atehere nuk kam c'te te them....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 03-01-2010 mė 14:42

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Peniel, je komplet jashte teme me keto qe shkruan. Sinqerisht nuk e kuptoj se cfare ke dashur te thuash...
    Kjo teme eshte per Reformen, pra cfare te mirash dhe te keqija pati, jo thjesht flas te flasim se s'kemi c'bejme
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 03-01-2010 mė 14:58

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Ok, une ta sjell ate varg, pasi ti te me sjellesh Letren e Palit drejtuar Kishes X te Korinthit, pastaj Letren e Palit drejtuar Kishes Y te Korinthit, dhe pastaj Letren e Palit drejtuar Kishes Z te Korinthit...

Ne rast se per ty nuk qenka problem qe Trupi i Krishtit ne nje qytet te jete i ndare ne 1000 copa qe besojne 1000 doktrina te ndryshme, atehere nuk kam c'te te them....
    Uauu,
    Mendova se po talleshe me pare, por e paske seriozisht!

Ja letrat qe kerkove (X,Y,Z):
    (Jezusi tha) Sepse, kudo qė dy a tre janė bashkuar nė emrin tim, unė jam nė mes tė tyre.

E shohe qe tendenca jote eshte per te sjellur shpifje galopante.
    Ka nje dhe vetem nje doktrine, Krishti.
    Si si rrin ulur e si i krehin e i lyejn floket, kjo eshte qeshtje personale dhe nuk duhet konsideruar si lloj doktrine biblike.

Me sill dy doktrina te ndryshme. Dhe mos harro edhe vargun "Nje qytet - Nje Kishe lokale"
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ka vetem nje doktrine, Krishti? Doktrina e Lutjes drejtuar Krishtit edhe Frymes se Shenjte:

A i luteni Krishtit? Nqs po, me jepni nje varg te vetem ne letrat e Apostojve apo nga vete theniet e Krishtit ne Ungjill, ku te thuhet qe duhet ti lutemi Krishtit apo Frymes se Shenjte!

Nqs, si luteni, meqe Bibla se thote ta beni, si mund te thoni se e besoni Krishtin si Perendi, kur si luteni (meqe se thote Bibla)?

O ju adhuroni Biblen mbi Krishtin, o ju beni hipokrizi kur thoni se beni vetem aq sa ju thote Bibla te beni.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Gregu, Doktrinat e ndryshme qe mbulon protestantizmi t'i kam sjelle ne fillim te temes.

Dhe sa per shprehjen: Kemi vetem nje doktrine: Krishtin!

Une do doja qe te ishte vertet ashtu, por faktet tregojne se nuk eshte, dhe ti e di mire kete! Sepse ju shfrytezoni thenien e Tij: "Ku jane 2-3 veta ne emrin Tim jam dhe Une me ta", per ta percare vete Trupin e Tij (ndoshta jo ti personalisht, por mentaliteti protestant)

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pergjigjet dhena ne teme jane skandal. Luteri nuk mund ta kete ndihmuar Kishen duke futur ne Krishterim Herezi.
    Kishen se ndihmon herezia.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Gregu
    Ka nje dhe vetem nje doktrine, Krishti.

Edhe unė do doja qė tė ishte e vėrtetė kjo gjė, por kam frikė se nuk ėshtė!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •