Close
Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 284
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Pse pra shugurohen homoseksualet si prifterinj ne Kishe Protestante?? Nuk bie kjo ne kundershtim me vete Shkrimin e Shenjte, Letrat e Shen Pavlit?? Protestantet ketu e bazojne qendrimin e tyre se "ne zbatojme 100 % Shkrimin e Shenjte". Keto raste jane vertet skandale.
    Dhe Shkrimi i Shenjte flet qe nuk duhet te kete besimtare homoseksuale, ndersa Prifterinj...!!!!!!!!Perendia j`u falte.
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Pse pra shugurohen homoseksualet si prifterinj ne Kishe Protestante?? Nuk bie kjo ne kundershtim me vete Shkrimin e Shenjte, Letrat e Shen Pavlit?? Protestantet ketu e bazojne qendrimin e tyre se "ne zbatojme 100 % Shkrimin e Shenjte". Keto raste jane vertet skandale.
    Dhe Shkrimi i Shenjte flet qe nuk duhet te kete besimtare homoseksuale, ndersa Prifterinj...!!!!!!!!Perendia j`u falte.
    Sigurisht qė bie nė kundėrshtim me vetė Shkrimin e Shenjtė, sigurisht qė bie nė kundėrshtim me letrat e Palit. Dhe Protestantet e sinqertė nuk pajtohen me kėto skandale. Ato kisha qė bėjnė kėto skandale, nuk janė kisha tė Krishtit, por tė djallit.

Pėrse duhet tė merrni njė rast tė tillė dhe t'ua ngjishni tė krishterėve tė vėrtetė protestantė? Keni parė ndonjė protestant tė mbrojė dhe/apo tė justifikojė njė skandal tė tillė?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Skandale ka dhe ne kishat katolike dhe orthodhokse, por eshte tjeter gje komplet kur e zyrtarizon dicka. Prifterinj te padenje ka kudo, por kur Kisha del me perfundimin se nuk ka problem qe nje homo te jete prift, ketu eshte SKANDALI i vertete.

Sigurisht qe besimtaret e sinqerte protestante nuk duhet te pajtohen me keto gjera dhe te distancohen!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Norvegji: Kisha Protestante shuguron meshtaret gay

Oslo - Sinodi i pergjithshem i Kishes protestante te Norvegjise ka aprovuar shugurimin e gay, te meshkujve e femrave. Ne favor kane votuar 50 te 84 perfaqesuesve te Sinodit luteran, ndersa 34 te tjeret jane shprehur ne favor per te thelluar me shume ēeshtjen ne fjale.
    Ky nuk eshte rast i shkeputur, eshte Kishe e nje vendi te madh si Norvegjia. Me vjen keq Matrix, une nuk kam hyre ne forum per sulme ndaj asnje Kishe, thjesht trajtoj fenomenin si Skandal te Kishes Protestante, nuk kam pune as me prifterinjte dhe as me besimtaret.

Pervec kesaj, kam degjuar para nja 6 vjetesh se eshte diskutuar kanditatura e nje homoseksuali per primat te Kishes Anglikane, por qe me duket se nuk u aprovua. Pra, problemi i prifterinjve homoseksuale nuk me duket nje "fenomen i shkeputur". (Une flas me aq te dhena sa kam). Pra Anglia dhe Norvegjia pranokan homoseksualet.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Meqe eshte e veshtire te bindemi me me the e te thashe, aq me teper ne boten virtuale, une po i kthehem prape nje ish pastori evangjelist, Xhon Uajtford, qe sot eshte prift ortodoks. Shkrimi tij eshte ekskluzivisht per protestantizmin.

Lexoje Marcus1

http://www.orthodoxinfo.com/inquirer...scriptura.aspx
    I hodha njė sy tė shpejtė artikullit. Ato pikat qė shtron John Whiteford, janė tė drejta. Nuk kam asnjė kundėrshtim me to. Kundėrshtimi im ėshtė nė zgjidhjen qė ai ofron. Fakti qė ai ka parė disa gjėra, nuk do tė thotė se ka gjetur edhe zgjidhjen.

Nuk kam kohė tai, por kur tė gjej kohė ndoshta mund tė merrem me ato pikat qė ai ka shtruar.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Skandale ka dhe ne kishat katolike dhe orthodhokse, por eshte tjeter gje komplet kur e zyrtarizon dicka. Prifterinj te padenje ka kudo, por kur Kisha del me perfundimin se nuk ka problem qe nje homo te jete prift, ketu eshte SKANDALI i vertete.

Sigurisht qe besimtaret e sinqerte protestante nuk duhet te pajtohen me keto gjera dhe te distancohen!
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro
    Ky nuk eshte rast i shkeputur, eshte Kishe e nje vendi te madh si Norvegjia. Me vjen keq Matrix, une nuk kam hyre ne forum per sulme ndaj asnje Kishe, thjesht trajtoj fenomenin si Skandal te Kishes Protestante, nuk kam pune as me prifterinjte dhe as me besimtaret.

Pervec kesaj, kam degjuar para nja 6 vjetesh se eshte diskutuar kanditatura e nje homoseksuali per primat te Kishes Anglikane, por qe me duket se nuk u aprovua. Pra, problemi i prifterinjve homoseksuale nuk me duket nje "fenomen i shkeputur". (Une flas me aq te dhena sa kam). Pra Anglia dhe Norvegjia pranokan homoseksualet.
    Nuk ėshtė ashtu si thoni ju. Shpresoj se nuk e keni kuptuar akoma dhe jo se nuk doni ta kuptoni. Tė flasėsh pėr njė apo disa kisha konkrete anglikane, luterane apo ku e di unė si mund tė quhen, nuk ėshtė njėsoj sikur tė flasėsh pėr njė kishė ungjillore lokale, tė Athinės p.sh. Nuk janė e njėjta kishė. Do ishin e njėjta kishė, sikur kjo e Athinės tė ishte nė varėsi tė atyre kishave. Kishat ungjillore janė tė pavarura nga njėra tjetra dhe japin llogari vetėm pėr veten e tyre.

Pra, tė akuzosh ungjillorėt e kishave tė pavarura sepse disa kisha (shtetėrore) bėjnė ato skandale, nuk ka vend. Sa me shpejt ta kuptoni kėtė gjė, aq mė mirė do jetė dhe nuk do lėndoni tė tjerėt duke i akzuar pėr gjėra qė bėjnė disa kisha qė nuk kanė asgjė tė pėrbashkėt me ta.

P.S. Po mbroj protestantėt/ungjillorėt e forumit se mė duket se u bėhet padrejtėsi, jo se vetė jam protestant.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Marcus, une e kam te qarte kete qe thua se K.Ungj jane te pavarura dhe nuk i akuzoj protestantet e forumit se kishat e tyre pranojne homo per drejtues.

Ajo qe po diskutoj eshte ne nje prizem tjeter.
    Pra ajo qe dua te them eshte kjo:
    Kishat Katolike dhe Orthodhokse bazohen ne kanonet qe percaktojne qarte se kush mund te behet meshtar dhe kush jo. Reformatoret i hodhen poshte keto kanone dhe thane vetem Sola Scriptura. Rezulati i Sola Scriptures (si menyre e qeverisjes se Kishes) deshtoi dhe tregues i ketij deshtimi jane pastoret gay qe ka sjelle Toni.

Kjo eshte me pak fjale
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Marcus, une e kam te qarte kete qe thua se K.Ungj jane te pavarura dhe nuk i akuzoj protestantet e forumit se kishat e tyre pranojne homo per drejtues.

Ajo qe po diskutoj eshte ne nje prizem tjeter.
    Pra ajo qe dua te them eshte kjo:
    Kishat Katolike dhe Orthodhokse bazohen ne kanonet qe percaktojne qarte se kush mund te behet meshtar dhe kush jo. Reformatoret i hodhen poshte keto kanone dhe thane vetem Sola Scriptura. Rezulati i Sola Scriptures (si menyre e qeverisjes se Kishes) deshtoi dhe tregues i ketij deshtimi jane pastoret gay qe ka sjelle Toni.

Kjo eshte me pak fjale
    Nė radhė tė parė, ilia spiro tha "Perėndia ju faltė", jo "Perėndia i faltė".

Nė radhė tė dytė, ėshtė mė legjitime tė diskutojnė/vėnė nė dyshim protestantėt p.sh. kanonet qė pėrcaktojnė qartė se kush mund tė bėhet meshtar dhe kush jo, duke ju drejtuar ortodoksėve dhe katolikėve, sesa ajo qė bėjnė ortodoksėt dhe katolikėt duke sjellė shembuj tė kishave tė cilave nuk i pėrkasin.

Nuk e di, mė kupton apo jo se ēfarė dua tė them?

Pra, kur dikush p.sh. vjen nė forum dhe kėrkon tė diskutojė pėr kanonet e kishės katolike/ortodokse, nuk do tė thotė se ai sulmon atė kishė. Kėtė gjė edhe mund ta bėjė, nėse nuk din tė diskutojė, por vetė fakti se dikush hap tema tė tilla, nuk do tė thotė se ai sulmon kishat pėrkatėse.

P.sh. fakti qė ti hape njė temė tė tillė, nuk do tė thotė se qėllimi yt ėshtė tė sulmosh besimtarėt e kishave protestante. Ajo do duket vetėm gjatė diskutimit nga mėnyra si do bėhet ky diskutim.

Ndėrsa ortodokstė dhe katolikėt, nuk kanė asnjė tė drejtė tė vėnė nė njė thes tė gjithė ungjillorėt me disa kisha skandaloze, qė nė fund tė fundit nuk kanė asnjė lidhje me to.

Atėhere, pyetja ime ėshtė: A mund tė diskutojmė pa sulmuar Kishėn e Krishtit? Nėse duam tė bėjmė kėtė gjė, duhet tė kuptojmė se Kisha e Krishtit jemi ne, unė, ti, Toni77, Gregu, Penieli, Seminaristi, ilia spiro, mesia4ever etj, tė gjithė ne pra qė diskutojmė kėtu. Por akoma edhe nėse nuk besojmė se tė gjithė janė pjesė e Kishės sė Tij, pėr shkak tė ndryshimeve doktrinore qė mund tė kemi a mundet tė paktėn tė diskutojmė pa sulmuar njeriun i cili ėshtė krijuar sipas shėmbėlltyrės sė Perėndisė?

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Ne rregull, duke mos njohur problemin perzjeva edhe ungjilloret me te tjeret. Nuk kisha qellim, kaq jane njohurite e mia per keto Kisha. Une sulmova FENOMENIN dhe nuk sulmova Kishat si Kisha. Jam dakord qe diskutimi duhet te zhvillohet "per ndertim".

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Gjithashtu mos te harrojme se une nuk jam protestant. Jam pro te krishtereve te vertete, ku do qe ndodhen, ne daq ne mesin e katolikeve, ortodokse apo protestanteve. Nuk duhet te kete tre pikepamje, por nje krishterim, ai i Bibles.

Mos na i beni tashti kete teme "portokalli" frymore!!!!

Ka NJE mundesi dyshe per te qene ne krishterimin e vertete. 1) ose te jesh pjese e krishterimit perendimor,qe eshte kisha romano-katolike 2) ose pjese krishterimit lindor, qe eshte kisha ortodokse.

Faqja 19 prej 29 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •