Ndodh kur njeriu nuk behet kurban si thot populli i kombit,Po rasti si rast kur njeri vret veten e tija nuk e di se si arsytohet d m th ti vraje veten e mua mose me lendo ,po pikrisht ne e kemi lenduar at te ndjerin se sikur shoqria ti japnim perkrahje ai ndoshta sot do ishte ne kosov ai vrau ata qe i mohuan jeten punen ne ket rast. une e kom njohur nga femiria te ndjerin dhe sinqeriusht them se ka qen i sinqert nuk e kisha qellimin te fajsoja ty po rasti i till mund ti ndodh qdo kuj .
andaj nuk esht mire edhe pse ai vrau veten qe edhe te vdekur ta vrasim ne, kjo esht per keq ardhje por raste te tilla ndodhin edhe pse bota tranin se she ne shpi te vet tek ne e shofin marimangen si thot populli. me te mira.
Oj Mide sikur je rrit ti jashte , nuk mundesh me pranu kur motra apo gruaja te del me 10 vet , qfare eshte kjo pash Zotin ???
Per ata qe jane rrit jashte eshte ne rregull sepse skan patur rastin me njoft shqiptar , e ju duket krejte ne rregull eshte .
Kurse sa per ata qe jane rrit ne trojet tona duhet me dit traditat tona , apo dojn te behen me amerikan se amerikant apo ma gjerman se gjermant .
Nuk ke jetuar ne Shqiperi ti xhamia. Ke plot femra qe pasi u ka vdek burri e i ka lene me femije nuk jane martuar me. Kane sakrifikuar jeten e tyre per femijet. Burrat e kunderta. S'kane pritur as te kaloje viti. Sa gra ka pat ne Shqiperi qe kane mbajt burrat vetem se i vriste opinioni. Le te ishin pijanec, te paafte, dembela, apo bridhnin me te tjera . Ato i mbanin, se opinioni ato do shante dhe jo mashkullin. Per keto tradita e ke fjalen? Per nenshtrimin e gruas ndaj burrit? Shoqeria Shqiptare asnjehere se ka pare burrin te barabarte me gruan. Familja Shqiptare ka qene ajo qe ka qene vetem nga perulja e femres, dhe jo merita e mashkullit.
Normal qe s'ju pelqejne'' modernizimet'' juve se doni ta shikoni gruan si pronen, sherbetoren tuaj. Ju doni te jetoni akoma si ne mesjete apo sipas kanunit. Njerez primitiv doni te ngeleni se ashtu kenaqet egoja juaj. Vetem ne primitivitet keni epersi ndaj femres. Vetem atje duket burreria juaj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 03-01-2010 mė 17:11
Me vjen keq qe mendon kshtu , sepse asnjeher skam then se duhet nenshtruar gruan apo diqka tjeter , amo imoraliteti nuk ka bo pjes tek shqiptaret , dhe tradhtia eshte shperbly me vrasje , a eshte mir apo jo kjo varet nga kendveshtrimi, dhe nga vendi ku je rrite .
Une kesh tu fol per traditat shqiptare , nese nuk je rrit ne Kosove apo Shqiperi te duken pa far kuptimi e per kete nuk eshte mir me gjyku .
o xhamia cfare traditash mer , te dhjefsha mu ne traditat shqiptare.
une jam rrit ne shqiperi edhe e kam shpenzuar nje pjese te gjate te jetes ne perendim.
shqiperia eshte shtet maskilist , kur burri ben ligjin mbi gruan. burri del e pallon ke te gjeje ndersa gruja ka te drejte te mbaj femijet e te kujdeset per cdo gje shtepiake.
dakort , denoje imoralin me vdekje nqs do.
por kjo gje ama te aplikohet edhe tek burrat.
ke pare ti ndonje grua ne historine e shqiperise ta vrasi burrin sepse e tradhtoje ate?
e sa raste gjen ne te kunderten.
imorali bje ne ate shtepi ku si femra e mashkulli jane imoralista .
nuk te tradheton gruja nqs je i ndershem besome, sepse nje i ndershem merr nje te ndershme, pervec rasteve te burrave qullaca te cilet ja ngec shoqeria atje ku.rvat .
bahh mos fol me per imoralitet , se o jane meshkujt shqiptare imorala o ska tjeter ne ballkan.
Krijoni Kontakt