Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    Po ai zotnia per inat te muzikes serbe..., po te kishte mundesi do ta kishte vrare "vellain shqiptar"..., ē'behet more njerez.......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    63
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ndoshta dhe kane te drejte ato te kosoves pasi muzika e vrasesit te jep alergji.Por kushdo duhet te kuptoje se nuk mund te detyrosh te tjeret qe te ndjene ate qe ndjen ti, nuk mund ti imponohesh.E vetmja menyre eshte te largohesh prej atij ambjenti.
    Jam kurjoze me dite .Ju kosovaret keni mjaft kenge folklorike, per luften me shkaun (serbin), po serbet a kane te tilla kenge per armikun kosovare?
    Kenget folklorike serbe kunder shqiptarve jan aq te trishtueshme, sa qe nuk mundesh ti degjosh, dhe te gjitha ato kenge bazohen ne fakte, keshtu qe duke e kenduar kengen, spjegon edhe dhunen, terrorin, vrasjen e qnjerzimin ndaj shqiptarve, qka nuk dallon ne kete drejtim as folklori grek!

Me qe u inkuadrova ne kete teme dua te shtoj edhe rastin e provokuar nga ata dy miq shqiptar rreth muzikes serrbe;

Neve shqiptaret nga Kosova kemi arsye te prekemi kur nje shqiptar nga viset tjera, po qoft edhe nga Kosova degjon muzike serbe, sidomos familjet me te goditura, po edhe ato qe nuk jan godite e ne te vertete e njofin serrbin ne thelb.

Mirepo, ne disa raste duhet te jemi te permbajtur dhe te sillemi sipas vendit, personit dhe situates.

Natyrisht se po te te degjoj nje rumun, spanjol, grek, bugar apo dikush tjeter jo shqiptar nje muzike serrbe, nuk na vjen rende sa kur degjojme nje shqiptar duke degjuar me andje nje muzike serrbe!

Por, ne raste te tilla duhet gjet nje rrugedalje dhe ferkimeve tiu hiket ne menyre sa me te lehte ose duke e lute mikun qe publikisht te mos e degjoj, mbasi qe ka menyra te degjimit edhe pa ze duke i ven degjojset ne vesh, ose duke ularguar nga ai ambient e kursesi te os sillen konflikte.

Po ju cek edhe nje gje qe ka ndodh perafersisht si kjo, por jo me muzike serrbed;

Pas perfundimit te luftes, si normal ne dasma, njerzit benin dasma aq madheshtore, sa qe muzika kapte qiellin, e automatiku ishte i paket kur kerciste edhe arma me e rende ne dasem, kurse ke fqiu ishte Zi, nga se kishte humb nje e me shume anetar te familjes dhe akoma nuk i kishte gjet kufomat!

Andaj them, duhet te kemi shume kujdes ne veprime, po edhe ne raste te tilla te provokimeve, duhet te jemi te kujdesshem dhe te mos biem ne pozita te pakendshme ne konflikte mes vedi, nga se armiku per te dy eshte njesoj.
    ju flm.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    Citim Postuar mė parė nga goldian Lexo Postimin
    o behari dakord me ty po ne si shkodran jemi rrit me muziken serbe na pelqen sna pelqen kjo eshte e verteta biles une kam arrit me taku lepa brenen si nje idhull i shkodres nje foto qe ju kam tregu te gjithve A MOS VALLE JAM TRADHTAR?
    une nuk para degjoj shume muzike kam vetem cd shqip mirepo nje shok me solli nje cd me kenge ballkanit e degjoj kur udhetoj gjate sbesoj se bej ndonje krim
    mandej mos harro dhe ne futboll ne shqiptaret jemi tifo me italianet gjermanet francezet etj asnje nga keto shtetas nuk ben tifo per ne besoj une .
    kosovaret e kane te theksuar kete dhe kur vjen puna me njoft nje femer ne disco qe eshte kroate-boshnjake ju flasin serbisht e jo gjermanisht
    me fal qe te citova shpresoj te me kuptosh
    Nese ishit prekur edhe ju nga shkivet ju kish ardhe gerdi prej tyre,edhe keta qe jane kapur ne mes veti skane pase arsye se ai qe ka degjuar muzike serbe se ka rrespektu si shok se pari,sdi qysh e paska bo shok.
    Muziken e kane te shpifur si ne tani ne kosove qe e kemi te shpifur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    edhe mu me kan rrah 7 serbe ne nje disko boshnjake ca duhet me ba tash
    cdo serb qe takoj me ja sha motren apo si ?
    apo kushdo shqiptar qe degjon muzike serbe duhet me ja sha nanen
    po pys ca mendimit me jep
    respekte
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    edhe mu me kan rrah 7 serbe ne nje disko boshnjake ca duhet me ba tash
    cdo serb qe takoj me ja sha motren apo si ?
    apo kushdo shqiptar qe degjon muzike serbe duhet me ja sha nanen
    po pys ca mendimit me jep
    respekte

Une i urrej dhe pike le mo me me rrahe.
    Ty te paskan rrahe dhe vazhdon ti duash ath diqka me ty skoka ne rregull,ata per sy te zi nuk ta kan aje ftyren.

Shka te mire e shkine te keqe nuk gjen.

Atyre me jau sha motrat nuk ben po me jau qkerdhy bon.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga merkuri Lexo Postimin
    Kenget folklorike serbe kunder shqiptarve jan aq te trishtueshme, sa qe nuk mundesh ti degjosh, dhe te gjitha ato kenge bazohen ne fakte, keshtu qe duke e kenduar kengen, spjegon edhe dhunen, terrorin, vrasjen e qnjerzimin ndaj shqiptarve, qka nuk dallon ne kete drejtim as folklori grek!

.
    Pershendetje.
    Me ka ndodhe dhe mua ne lokalin tim.Une pelqej c'do lloj muzike e natyrisht me pelqen dhe ajo sllave.Nga Tirana ,Durresi e deri ne Shkoder perferohej muzika jugosllave dhe ajo italiane.Duam s'duam ne jemi rrite me kete lloj muzike.Por eshte nje dicka e vertete.Qe pas genocidit serb, kjo muzike na eshte ftohur.Keshtu une shume rralle vendos nje diskete me kenge te vjetra, por nje dite nje mik i imi kuksian por me veprimtari ne UCK, me thote :Anest ma hiq ate muzike se me jep shqetesim.Une veprimin e kisha bere ne menyre te pa vetedijshme , pra dashte per te fyer kerken dhe pa e zgjate kembeva muziken, por me kete rast mesova se duhej bere kujdes dhe ne kete gje elementare, qe pa dashur i krijome shqetesim klienteve e aq me teper dhe miqeve kosovare.
    Pra ne kete shembull kuptohet se as une s'kam perse te shqetesohem se miku me kerkoi nderprerjen e muzikes dhe as ai per faktin qe une e vura ate.Keshtu qe nese me pelqen te ndigjoj muzike jugosllave (ku perfshihet dhe bosnja)une e ndigjoj ate kur nuk kam kosovare.
    Por eshte interesante se nuk ndodh i njejti reagim me camet ndaj muzikes greke, per me teper ato e kerkojne dhe vet, pasi e quajne muziken e tyre.Megjithate nese do te shikonim gjerat ne vrime te gjilperes,per te rujate perferencat e secilit do ti binte te mbyllnim lokalet.
    Me kujtove ato dasmat, dhe me dhe shqetesim. Ka pas dhe ketu te tilla gjera dhe me bere te kujtohem se sa afer e kemi pyllin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar mė parė nga llapmuhaxheri Lexo Postimin
    Une i urrej dhe pike le mo me me rrahe.
    Ty te paskan rrahe dhe vazhdon ti duash ath diqka me ty skoka ne rregull,ata per sy te zi nuk ta kan aje ftyren.

Shka te mire e shkine te keqe nuk gjen.

Atyre me jau sha motrat nuk ben po me jau qkerdhy bon.
    ku lexon se une shpreha dashurine per to????
    mandej ne kosove po ka shoqata arabe qe po e perdhunojne dita dites kosoven e pamvarur duke ja largu traditat dhe duke i sjelle traditat arabe dhe prap se prap spo ngre zerin njeri.
    une te kuptoj shume mire ty e shum tjerve se nuk e keni pas te lehte por dhe ti kupto dicka
    nese x apo y duan te degjojne muziken serbe apo boshnjake as une e as ti skemi drejte te vrasim per kete pune se jemi njerez e jo kafshe
    edhe une si du arabet kam te njohur qe ne makine degjojne cd me muzike te tyre ca te bej une TI VRAS?????
    respekte
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-01-2010
    Vendndodhja
    @
    Postime
    383
    ku lexon se une shpreha dashurine per to????
    mandej ne kosove po ka shoqata arabe qe po e perdhunojne dita dites kosoven e pamvarur duke ja largu traditat dhe duke i sjelle traditat arabe dhe prap se prap spo ngre zerin njeri.
    une te kuptoj shume mire ty e shum tjerve se nuk e keni pas te lehte por dhe ti kupto dicka
    nese x apo y duan te degjojne muziken serbe apo boshnjake as une e as ti skemi drejte te vrasim per kete pune se jemi njerez e jo kafshe
    edhe une si du arabet kam te njohur qe ne makine degjojne cd me muzike te tyre ca te bej une TI VRAS?????
    respekte
    Degjo mire goldian.

Ncionalist me qene nuk te ben keq mos u be nervoz ti se siq po e kuptoj ti qenke ortodoks dhe ke nje lloj admirimi sepse te lidhe feja ndoshta.
    Sa i perket arabeve edhe ata ni lloj muti jane edhe pse jam musliman,keshtu qe per shqiptar edhe tek ne ka qe ju vie era.

Sa i perket temes ata dy nuk kane bere mire qe jane rrafur per nje muzike,se skane qene shoke.
    Ndersa personalisht mua me pengon te degjoj muzike serbe a nese e degjon ti prap me pengon dhe do kisha ikur sa me larg teje, jo me te rrafur si ata.

**** serbs in the anus

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje.
    Me ka ndodhe dhe mua ne lokalin tim.Une pelqej c'do lloj muzike e natyrisht me pelqen dhe ajo sllave.Nga Tirana ,Durresi e deri ne Shkoder perferohej muzika jugosllave dhe ajo italiane.Duam s'duam ne jemi rrite me kete lloj muzike.Por eshte nje dicka e vertete.Qe pas genocidit serb, kjo muzike na eshte ftohur.Keshtu une shume rralle vendos nje diskete me kenge te vjetra, por nje dite nje mik i imi kuksian por me veprimtari ne UCK, me thote :Anest ma hiq ate muzike se me jep shqetesim.Une veprimin e kisha bere ne menyre te pa vetedijshme , pra dashte per te fyer kerken dhe pa e zgjate kembeva muziken, por me kete rast mesova se duhej bere kujdes dhe ne kete gje elementare, qe pa dashur i krijome shqetesim klienteve e aq me teper dhe miqeve kosovare.
    Pra ne kete shembull kuptohet se as une s'kam perse te shqetesohem se miku me kerkoi nderprerjen e muzikes dhe as ai per faktin qe une e vura ate.Keshtu qe nese me pelqen te ndigjoj muzike jugosllave (ku perfshihet dhe bosnja)une e ndigjoj ate kur nuk kam kosovare.
    Por eshte interesante se nuk ndodh i njejti reagim me camet ndaj muzikes greke, per me teper ato e kerkojne dhe vet, pasi e quajne muziken e tyre.Megjithate nese do te shikonim gjerat ne vrime te gjilperes,per te rujate perferencat e secilit do ti binte te mbyllnim lokalet.
    Me kujtove ato dasmat, dhe me dhe shqetesim. Ka pas dhe ketu te tilla gjera dhe me bere te kujtohem se sa afer e kemi pyllin.
    E kuotoj komplet kete postin...
    Jam i te njejtit mendim.

tHeKtHi MaMa :P
    Anėtarėsuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708

Talking

Citim Postuar mė parė nga Linda5 Lexo Postimin
    Po pse ore deri dje si i thojne llafit kan degjuar muzike serbe sa ju ka dash qefi,si neper shtepija neper makina i mbanin kasetat apo CD ,mos ngatarroni muziken me politiken o njerez

Kosovar qe ka mbajt n makin muzik serbe jan t rall per mendimin tim

mu mka ndodh isha ne usa (boston) me nji shoqe qe esht nga shqipria ishim me makinen e saj ajo leshoi muzik serbe pa e dit qfar gjuhe esht
    un kur e ndegjova mbeta tu e pa hhahaah
    mu kthye m pelqen ritmi ....................
    if love is the answer, could you rephrase the question?

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •