Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 83 prej 83
    i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga sdi-gja Lexo Postimin
    Po pyete Arabet per vit te ri, pse jo edhe per gjera tjera te islamit?
    Sigurisht se do ti pys mos pot vjen merzi

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    A ka ndonje moderator ketu ,qe ta mbyll kete teme se u ba bozzz...!

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Pra 15 minutash u ktheva nga një shitore ku takova ca arabë ( në fakt ishin nga Sudani )

Gjithmonë i shtyrë nga ato që njeriu lexon në Forumin tonë, si dhe nga librat fetare që kam lexuar, që shpesh pyes veten vallë gjenerata jonë a jemi myslimanë, a jo ( sepse gjëra që lexon njeriu këtu shpesh unë nuk po i gjej në Kuranin tim po as në lbra të tjerë), iu afrova atyre dhe po i pyes:

A është haram të festohet Viti i Ri?

Rastisi që grupi i parë nuk ishte mysliman. Grupi tjetër me shumë dashamarësi m'u përgjigj: "Jo, Viti i Ri nuk është festë fetare. Është festë shoqërore që e gjithë bota e feston. Natyroshit, - më thanë, nuk duhet pirë. Edhe ne për vit të ri festojmë dhe vizitojmë njëri - tjetrin"!

Bah, - thashë me vete, kësaj i thonë: "Ma katalik se papa". Ne më myslimanë se vetë arabët!!

Gëzuar Vitin e Ri gjithë vëllezërve myslimanë, pa paragjykime, atyre që e festojnë!
    I dashur Adem!

Se pari desha te shpjegoja se fakti i te qenit arab nuk do te thote detyrimisht te jesh musliman! Mos i ngaterro keto gjera sepse, pa te fyer, eshte injorance te thuhet qe nje person sepse ka nje besim te vaktuar fetar do te thote detyrimisht te jete nga vendi ku ky besim eshte me i perhapur, apo edhe e kunderta, sepse nje person eshte prej ketij vendi te damkoset me emrin e filan besimi.
    Do ishte njesoj sikur te thoje qe te gjithe ortoddoksest jane Greke apo Serb apo ku di une. Ose katoliket Shqiptare jane nga Vatikani. Nje Grek, pervecese ortodoks mund te jete edhe katolik apo musliman, ashtu sic mund te jete nje person i lindur ne Vatikan musliman ose ortodoks. Pra, ti leme disa injorantizma se nese nje person eshte prej filan vendi eshte detyrimisht edhe prej filan feje.

Se dyti, ju keni marre thjesht opinionin e dy indivdeve, individe qe ne vetvete mund te mos kene njohuri te thella mbi kete fe. Ose, thjeshte vetequhen musliman, po qe nuk e respektojne fene e tyre. Ose thjeshte dhe sakte, nuk kane njohurite e duhura per t'iu pergjigjur pyetjes suaj. Pra, sic e shihni ka disa faktore qe te tregojne qe jo detyrimisht kjo pergjigje eshte e sakte. Besoj te jem i qarte deri ne kete pike.

Se treti, eshte fyerje e rende kjo qe po beni ju, pasi ju quanu musliman disa persona prej Suadaniu a prej Arabie a ku di une, kerkoni pergjigje prej tyre, dhe e merrni ate per reale, pra po i besoni me naivitetin e nje femije. Nderkohe, persona qe mund te jene shume mire me kompetent ne kete fushe, dhe qe kane pergjigje me te sakte, ju nuk i quani ne lartesine e duhur pasi nuk jane thene nga arabe, dhe citoni: "Ma katalik se papa". Kjo qe po beni ju eshte nje fyerje ndaj muslimaneve qe nuk jane me origjine ose nuk kane nenshtetesi Arabe apo nga ndonje vend Linodor.

Nuk keni pse beni pyetje te tipit: "pyes veten vallë gjenerata jonë a jemi myslimanë, a jo" Ne rradhe te pare, gjithesecili pergjigjet per veten e tij perpara Allahut, dhe pikesepari duhet te fillosh te mesosh mbi kete fe. Kjo fe nuk kerkokn nje besim naiv, nje besim "se ma tha dikush perj arabise" por kerkon qe te besosh me llogjike. Qe besimin ne fillim ta gjesh tek vetja jote, te shohesh se ku ke arritur dhe te perpiqesh ta rrgullosh jeten tende. Dhe me pase te filloni te "shqetesoheni" per gjeneraten tuaj se sa besimtare eshte ose sa sa eshte niveli i tyre ne dijen e fese.

Dhe pyetja juaj pergjigjet thjesht, nuk eshte e pranueshme festimi i ndonje feste tjeter pervecse Bajramit, feste e caktuar nga Allahu. Kjo nuk do te thote te mos respektosh te tjere individe qe e festojne kete feste. Askush nuk e di me saktesi se kur ka lindur njerezimi, se kur ka filluar bota, ne 1 Dhjetor, ne 1 Janar apo ne 1 Prrill, por eshte vendosur nje date simbolike mbi kete ceshtje, date e cila tregoni mbarimin e nje afati te caktuar kohor, dhe fillimin e nje afati te ri. Kjo pra merret si kut mates, dhe jo si feste.

Shpresoj qe pervec miqeve tuaj Arab te degjoni edhe fjalen e patrioteve tuaj musliman, pasi muliman nuk te ben kombesia, por besimi.

Gjithe te Mirat
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •