Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 83

Viti i Ri sipas arabëve ( bisedë e zhvilluar sot )

Pra 15 minutash u ktheva nga një shitore ku takova ca arabë ( në fakt ishin nga Sudani )

Gjithmonë i shtyrë nga ato që njeriu lexon në Forumin tonë, si dhe nga librat fetare që kam lexuar, që shpesh pyes veten vallë gjenerata jonë a jemi myslimanë, a jo ( sepse gjëra që lexon njeriu këtu shpesh unë nuk po i gjej në Kuranin tim po as në lbra të tjerë), iu afrova atyre dhe po i pyes:

A është haram të festohet Viti i Ri?

Rastisi që grupi i parë nuk ishte mysliman. Grupi tjetër me shumë dashamarësi m'u përgjigj: "Jo, Viti i Ri nuk është festë fetare. Është festë shoqërore që e gjithë bota e feston. Natyroshit, - më thanë, nuk duhet pirë. Edhe ne për vit të ri festojmë dhe vizitojmë njëri - tjetrin"!

Bah, - thashë me vete, kësaj i thonë: "Ma katalik se papa". Ne më myslimanë se vetë arabët!!

Gëzuar Vitin e Ri gjithë vëllezërve myslimanë, pa paragjykime, atyre që e festojnë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Pra 15 minutash u ktheva nga një shitore ku takova ca arabë ( në fakt ishin nga Sudani )

Gjithmonë i shtyrë nga ato që njeriu lexon në Forumin tonë, si dhe nga librat fetare që kam lexuar, që shpesh pyes veten vallë gjenerata jonë a jemi myslimanë, a jo ( sepse gjëra që lexon njeriu këtu shpesh unë nuk po i gjej në Kuranin tim po as në lbra të tjerë), iu afrova atyre dhe po i pyes:

Rastisi që grupi i parë nuk ishte mysliman. Grupi tjetër me shumë dashamarësi m'u përgjigj: "Jo, Viti i Ri nuk është festë fetare. Është festë shoqërore që e gjithë bota e feston. Natyroshit, - më thanë, nuk duhet pirë. Edhe ne për vit të ri festojmë dhe vizitojmë njëri - tjetrin"!

Bah, - thashë me vete, kësaj i thonë: "Ma katalik se papa". Ne më myslimanë se vetë arabët!!

Gëzuar Vitin e Ri gjithë vëllezërve myslimanë, pa paragjykime, atyre që e festojnë!
    Pershendetje ADEM GASHI GEZUAR VITIN E RI EDHE PER SHUME MOTE
    Disi edhe t'i nganjeher thua 10 nganiher thua 11 zoti Gashi ose thuai 10 ose 11 sepse nuk eshte natyra e juai me dy thenje
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Gidemasha do e pi une nji per ty gezuar

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Eshte haram te festohet viti i ri!!! Dhe te njejtet qe na predikojne neve keto mesime, sonte do te festojne vitin e ri ne Abu Dabi nen prezencen e Rihanes!!!
    Kur vjen puna e festimit te vitit te ri, kjo feste eshte e ndaluar qe te festohet nga muslimanet, po mvaret per cilet musliman!!!
    Sic duket nuk eshte e ndaluar qe te festohet per muslimanet qe jane ne pushtet!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Pyetje: pse pyetni Arabet se c'ka duhet me ba? A s'kena traditat tone qe kena nevoje me na thane te tjeret c'ka me ba, ca me festua, si me u la, c'ka me degjua????????

Po neser me u thane kinezet dicka, a e beni edhe ate?

me duket se Shefqet Krasniqi eshte moderator ketu dhe delete shume komente

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Vetem per info ty dhe gjithe atyre qe nuk e din ....Miusliman nuk eshte vetem pse eshte arab apo ku me dit qfare , Musliman eshte ai qe i bindet Allahut , ai qe zbaton Kur'anin dhe jo nenshtetesia.

Kurse sa i perket festimin un e festoj .

ajo që kam thënë unë:

Gjithmonë i shtyrë nga ato që njeriu lexon në Forumin tonë, si dhe nga librat fetare që kam lexuar, që shpesh pyes veten vallë gjenerata jonë a jemi myslimanë, a jo ( 1. sepse gjëra që lexon njeriu këtu shpesh unë nuk po i gjej në Kuranin tim po as në lbra të tjerë), iu afrova atyre dhe po i pyes:

përgjigja jote:

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Pershendetje ADEM GASHI GEZUAR VITIN E RI EDHE PER SHUME MOTE
    Disi edhe t'i nganjeher thua 10 nganiher thua 11 zoti Gashi ose thuai 10 ose 11 sepse nuk eshte natyra e juai me dy thenje
    Pa dorëza shumë herë e kam lexuar më vonë shkrimin tim dhe më duket e gjeta ku aludon 10 e ku 11-ta. Konstatimi yt është me vend se nuk i përket natyrës sime t'i them gjerat herë ashtu herë kështu. Vetëm me emër të vet kam dëshirë t'i quaj gjerat.
    Unë po mendoj se ty po të vret ajo që e kam nënvizuar me të kuqe dhe i kam vënë numrin 1. Atë duhet kuptuar kështu:

1. Në këtë forum ka kaq shumë shpjegime nga librat fetarë, bile thuhen edhe gjëra që nuk gjenden fare në Kuran, pradaj shpesh ironizoj dhe i pyes: "Ku po i gjeni bre vëlla ju këto gjëra që unë në kuranin tim nuk po i gjej. Çfarë botimi është ai"?!

Por besoj se kuptimi i mirëfilltë të këtij shkrimi del te thënia: "Më katalik se papa" që nënkupton s'mund të bëhemi ne më arab se arabët, prej nga e ka burimin kjo fe që na ka rënë hise.

Pa dorëza lexoji pak shkrimet edhe mes rreshtash!

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Vetem per info ty dhe gjithe atyre qe nuk e din ....Miusliman nuk eshte vetem pse eshte arab apo ku me dit qfare , Musliman eshte ai qe i bindet Allahut , ai qe zbaton Kur'anin dhe jo nenshtetesia.

Kurse sa i perket festimin un e festoj .
    Vetëm për info ty dhe gjithë ata që nuk e dinë, po ju tregoj një fjalë që ma pati treguar një miku im. Besoj do të jetë mjaft domethënëse.
    Më tha një herë një mik imi: "Nëse dikush të fton për drekë në hotel e gjalltore dikund, mos ia shkel qesen ( sofrën). Une i thashë: shpjegoma pak. PO, - tha, nëse ai merr pasul pa mish edhe ti sillu aty dikund dhe mos ia kalo me çmim.

Thënë më shkurt mos t'i shkelim ne ata ku pikërisht ka lindur kjo fe se është edhe marre ( turp ). Kësaj i thonë më katalik se papa. Të shkojmë si barabar me ta.

Viti i ri s'ka të bëjë me fenë. Festoni o njerëz. Gëzoni fëmijët tuaj, familjet tuaja!
    Mos futni tmerr e frikë te fëmijët pa arsye. Mos shpikni gjëra nga vetja, se një ditë do të ju vrasë Zoti, disa qe¨po flasin në emër të Zotit duke e shtrembëruar fjalën a pagabimtë të tij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Vetëm për info ty dhe gjithë ata që nuk e dinë, po ju tregoj një fjalë që ma pati treguar një miku im. Besoj do të jetë mjaft domethënëse.
    Më tha një herë një mik imi: "Nëse dikush të fton për drekë në hotel e gjalltore dikund, mos ia shkel qesen ( sofrën). Une i thashë: shpjegoma pak. PO, - tha, nëse ai merr pasul pa mish edhe ti sillu aty dikund dhe mos ia kalo me çmim.

Thënë më shkurt mos t'i shkelim ne ata ku pikërisht ka lindur kjo fe se është edhe marre ( turp ). Kësaj i thonë më katalik se papa. Të shkojmë si barabar me ta.

Viti i ri s'ka të bëjë me fenë. Festoni o njerëz. Gëzoni fëmijët tuaj, familjet tuaja!
    Mos futni tmerr e frikë te fëmijët pa arsye. Mos shpikni gjëra nga vetja, se një ditë do të ju vrasë Zoti, disa qe¨po flasin në emër të Zotit duke e shtrembëruar fjalën a pagabimtë të tij.
    Ti ki met me na tregu neve festat, ke met ti me na kallxu qka me festu e qka mos me festu.

Sdi ku ndodhet moderatori nkto momente qe lejon kso tema PALIDHJE
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Ti ki met me na tregu neve festat, ke met ti me na kallxu qka me festu e qka mos me festu.

Sdi ku ndodhet moderatori nkto momente qe lejon kso tema PALIDHJE
    Nuk kam mbetur për t'ju treguar por e ndjeva borxh, sespe disa po shpikin edhe gjëra të paqena, pa qenë fare në Kuran dhe kjo ka pastaj pasoja katastrofike.

Disa na kanë sjellë një fe shumë agresive të paparë në trojet tona. Në fenë tonë nuk ka dhunë siç predikojnë ( bile siç shpikin ) disa.

Mos luani me fjalë e Kuranit se do të dënoheni një ditë. Në kuranin tonë nuk ka dhunë, pse disa po përhapin dhunë.

Dhunën duhet ta luftojmë të gjithë pa marrë parasysh përkatësinë kombëtare të aktorit në radhë të parë dhe atë fetare në radhë të dytë.

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •