Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712

Përse heshten akademiket dhe inovatorët shqiptarë

Te dashur lexues akademikët inovaotorët talentet shqiptarë heshten dhe anashkalohen mbulohen me pak para dhe u mbyllet goja dhe talenti i tyre dal ngadal heshtet ,ndersa shkenctarve inovatorve ose ideatorve shqiptar nuk ju jepet as shansi elementarë qe te shfaqin idete etyre te menqura e te zgjuara .
    Ne se keni vrejtur nje dukuri perparsi absolute ne trojet shqiptare i jepet vetem
    ndpnje tregtari apo matrapazi dhe mund te shihet se pronari i ndonje pasurie ne shqiperinë etnike esht mbret absolut i pa tavendsueshem nuk bjen prej liste asnjiher.
    Ky fenom,en lidhet me varfrine ekstreme te shqiptarve,varfria po behet legjende pamundsia per sigurim te jeteses dhe dhe papunsia po e sjell tragjedinë kombtare
    te shqiptarve ku akademiku inovatori shkollari artisti dijetari poeti profesori
    nuk ka vlera elementare dhe nuk e llogarite askush per njeri ,shum ma lart qendron nji pronare i ndonje pompe te benzines ose hotelit shum ma shum rrespektohet,ndersa intelektuali ka mbetur si i pa vlere si nje lloj hije mbi dhe qe as kur kalon ner levizje nuk i kushtohet ndonje vemendje e veqant,
    gjithqka ne ket bote mit dhe legjedne u bë pasaniku paraja tregtari matrapazi qenja e pa vlere njerzore qe shkatrron qenjet me vkllera njerzore,të bëhet matrapazi legjende dhe mbret i pa konkurence ne keto kohra
    te ketyre shekujve nuk do e kisha besuar,ne kohrat e informimeve dhe te ketyre zhvillimeve ne vend se te jet elita intelektuale dijetaret dhe akademiket inovatorët shkenctarët profesoret rrespektin e ka matrapazi i cili si te do e dredh zingjirin dhe esht mbret i ketij pylli enigmatik qe quhet civilizim .
    Ky pyll enigmatik qe quhet civilizim ku mshefen shum mistere te pakuptimta dhe absurde gjëra kontradiktore ku asgjë nuk esht ne vendin e vet as ne rregullin e vet e as ne trajtimin e vet ose kualitetin e kualifikimet e veta por gjithqka qendron me koke teoshte te habite kjo kohe absurde ku civilizimi shkon komplaet ne anen e krimit matrapazve pasurimit me forma mafioze dhe mbreterimit kultit te njeriut negativ ku pozitivi duhet te ule koken e matrapazi mbane koken lart se ka pasur ine dhe paranë -
    kjo hata mbi dhe sa do te zgjas dhe perse na i shkatrruan akademiket dhe intelektualet e bejne ket me qellim qe populli shqiptar te mbetet i pa zhviluar e gjithnji ne gojen e armiqve apoqe ky popull te vuaj prore e te ronrrohet te shkelet te rrahet dhunohet eposhtrohet me leht dhe te mos ket bota rrespekt per ket popull apo bëhet me shum qellime tjera prapavija e prapasken tjera qe ne as nuk i njohim ndoshta.
    Ju lutem te dashur lexues ju me shum fakte dhe shembuj na sjellni fakte rreth kesaj teme interesante ku detalet dhe secila imtesi te shkruhet per se dhe ku jan shkaqet kush jan pastaj inovatoret tane kush jan ata njerz te aft ku mshefen dhe ku mbijetojne nga shkuan ku rrijn dhe si jetojne sepse me sa di disa kan ikur jasht shtetit dhe punojne ne disa qendra shkencore te huaja
    me sukses por disa kan mbetur ne mjerim pa te ardhura ,
    e dijme se qeveria shqiptare as kendej as andej kufirit fare nuk ju kushton rendesi e dijm se kemi qeveri te cilat nuk i kushtojne aspak rendesi as merites as te merituarit e as shkenctarit me te larte por matrapazi esht legjende e kohes por ne duam shkaqet e pergjitshme dhe analizat e ksaj gjendje qe
    po e shkatrron boten e diturise shqiptare dhe trurin e po krijon kriza ne shoqeri.

Per psarsia absolute e matrapazit mashtruesit tregtarit esht injoranca ma e madhe dhe barbaria e shekullit qe mund te mendohet dhe diskriminimi ma i madh ndaj inovatorve akademikve dhe sheknctarve dijetarve njerzve te aft porofesor akademikve dhe dijeve tjera e njerzve me prirje .
    Mos rrespekti ndaj ktyre njerzve e ka shendrruar shoqerine tone ne nje grumbull njerzisht te pa krye qe nuk i dihet as fundi e ksaj gremine e rrokullisje mendore e shpirtrore se ku do te shemben vlrat bashk me kombin dhe civilizimin ,perse lejohet kjo tragjedi dhe perse nuk obligohen miliarderet qe te motivojne prodhuesit e inovatoret perse vet populli nuk ben presion qe njerzt e ditur te jen ne krye te jen te rrrespektuar e jo matrapazet.
    Kush e pershendete ne keto kohra nji akademik ne rruge kursh ja liron vendin kush i buzqeshe ose ja jep doren per diqka kush e nderon ate
    kush esht mirnjhos dhe kush e konsideron akademikun ,ndersa gjipat dhe makinat e matrappazve kur kalojne menjiher bien ne sy dhe matrapazi esht kult dhe privilegj qe te flitet me te asksuh nuk e kerkon profesorin ose akademikun as qe ka ndokush interes ti thot mordita ne rruge pra elita kombtare e intelegjences nuk rrespektohet as nuk u bë kulti i njerzimit por matrapazi hajduti krimineli shpirti i sterkequr dhe i shemtuari
    e keqja po dominon ne shoqeri me qka shifet se kombi yne esht ne krize morale ne kriza te ndryshme shiprtrore me qka injoarnca po del kulti ma i shejt e rrepsekti po shkon kah negativiteti deri sa nji matrapaz esht shum me i rrespektuar se nji poet ose profesor ose akademik ose
    ose inovatorë teknolog ose diejtare shkence ose zanatli i talentuar
    ose i nje njeriu me prirje tjera te habite kjo se nga po shkon shoqeria -
    mendoj se qeveria duhet ta dredh timonin e ti kushtoj rendesi te madhe inivatorve akademikve poetve ingjinjerve prodhimeve vendase rerespektimit te njeriut ne sfera te zhvillimit por jo vetem matarpazit te mallrave edhe nese ata lejohen te pasurohen se paku ata duhet te detyrohen me obligime
    qe ti sherbjen e elites kombtare dhe te heqin kapelen para akademikve ket pune duhet te bej qeveria shqiptare e cila nuk duhet te merret ma me rrespektimin kaq te madh per matrapazin por per akademikun dhe inovatorin e prodhuesin

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Pershendetje! Me duket se titulli dhe permbajtja nuk jane ne sinkron, por nuk perjashtoj se mund te jete dhe ceshtje dialekti, pra perse heshten-nuk ngrene zerin , apo perse lihen ne harrese dhe nuk evidentohen si vlera , nuk repektohen.
    Por pak rendesi ka titulli, une po mundohem te jap mendimin tim per shkrimin.
    Me qene i sinqerte jam ne dileme per vertetesin e asaj qe parashtron, pasi eshte sa e vertete, po aq e pa vertete, pra dua te them se kjo varet nga kendveshtrimi me te cilin ti e analizon kete ceshtje.
    Se pari duhet te pranojme se mbare populli shqipetare me vlerat dhe nenvlerat e tij nuk paraqitet sot si nje vazhdimesi e gjysme shqkullit te kaluar, pasi ne vtitet 90 u be permbysja e madhe, kemi BIg Bang-un shqipetare ku cdo gje rilindi nga e para.Arka e Noes shpetoi nje pjese te vogel intelektualesh te cilet munden te paraqiten si vazhdimesi te se kauares se tyre per shkak te vizionit te tyre te pa diskutueshem si psh.I.Kadare.Pjesa me e madhe e intelektualeve shqipetare dolen bllof, ashtu si industria e cdo dege te ekonomise, pasi i kishin harxhuar energjite si sherbetore pasionate te diktatures. Shume prej tyre dolen te pa vlefshem dhe u terhoqen ne heshtje ne pa mundesi per te vazhduar metej, pra falimentuan.
    Nje grupim tjeter jane ato intelektuale te cilet politika i mban me paterica, pasi pas tyre fshihet e verteta e ligesise se shkuar. Ky grupim vazhdon te jete mekatare dhe natyrisht qe do te gezoje nje respekt te pjeseshem.
    Kemi nje grupim te trete ,te cilet jane ato qe jo vetem nuk reformohen por kane vene potencen e tyre intelektuale ne sherbin te ishave te diktaures per ti rimbajtur ato ne pushtet.Ky grupim eshte i njeite me armatimet ne proces demolimi dhe qe jane nje rrezik zerioze per jeten e njerezve, pra jane pengese ne realizimin e reformave per arritjen e standarteve demokratike.Keto gezojne nje repekt te pjeseshem dhe urejtjen e pales tjeter.
    Kemi grupimin e intelektualeve te reformuar dhe te afte te cilet e kane gjetur veten ne keto 20 vite e keto me siguri qe gezojne respektin e te gjtheve.Une nuk jam ne gjendje te them se i lirojme vendin apo jo ne tren apo autobuz e kjo ka te beje me edukaten e secilit individ ,kete nuk e ka ne dore as intelektuali as politika por famija dhe sitemi i edukimit shpirterore.Ti mendon se nje bisnesmen pjelle i korrupsionit eshte me i nderuar?Absolutisht nuk eshte e vertete, kjo mvaret se cfare kategorie eshte ai qe i respekton ato, megjithate ketu ka vend qe te ngaterrosh servilizmin apo hipokrizine me respektin e vertete qe i jepet ketij grupimi.Ndohta ti kerkon te evidentosh faktin se ne politie me shume i behet vend njerezve te bisnesit se sa vlerave intelektuale te verteta, ketu ceshtja trajtohet ne nje teme me vete, pasi ajo komplikohet dhe degjeneron pasi marrin pjese disa subjekte.Kemi partite qe fundja jane interesa grupi dhe qe per te arritur qellimin e tyre i duhen individe te afte per nje specifike te caktuar dhe shpesh kjo con ne grupime mafjoze, (Une nuk di se sa mund te sherbeje ne parlament nje intelektual si Dash Peza apo Azir Gashi qe kane blere nje dipllome juridiku, ketu nuk po marre parasysh dhe nivelin edukativ te tyre qe eshte per te vene duart ne koke.),kemi elementin popull nga cilesia e te cilit vijne dhe pasojat, kemi politiken qe prodhon individualitete dhe jo indivdualitete qe prodhojne politike e kjo e degjeneron ceshtjen.Pastaj vijne faktoret ekonomike te cilat veshtiresojne zhvillimin normal te mardhenieve midis njerezve.Une personalisht jam kunder forumeve rinore ku bejne pjese te rinjte te pa formuar, adoloshente qe infektohen nga politika e rrugacerise.Kjo mase njerzish jep mundesine e vazhdimesise se nje politike te caktuar dhe pengon risine , reformimin e zhvillimin e saj ne sikron me kerkesat e shoqerise.Kjo shtrese riprodhon intelektuale te cilet nuk do te gezojne nje respekt te vertete ne te ardhmen.
    Pra i dashtun respekti eshte nje element shume i veshtire per tu fituar,dhe intelektualet tone sot jane adoloshente ne kuptimin e Big Bang-ut shqipetare.Kontributet , vlerat, edukimi, formimi intelektual, jane akoma fidane e ndoshta te semura e qe te gjitha se beshku ,jane karta e identitetit te nje populli qe quhet shqipetare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 30-12-2009 më 12:33

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Anesti ju falenderoj shum per pergjegjen ne ket temë shum te rendesishme ,

duke qene se un preokupohem me qdo lloj halli qe ka atdheu dhe mendoj gjithnji per

progresin per perparim jo vetem te atdheut por ne pergjithsi jam per perparim te civilizimit njerzor-ne glob per shkak se prapambeturia esht e demshme per njerzimin ,

jam kund er prapambeturisë dhe sabotimeve ,jam gjtihnji per perparime jo per ngecje
    te zhvilölimeve nuk i dua ngexjet ne civilizim thjesht un jam i idealist i perparimit
    nga qdo lloj parapmebturie neveritem nuk e dua ngecjen

pikrisht po ashtu esht siq thoni ju pse heshtet e ka kuptimin heshtet nuk i jepet rasti bojkotohet heshtet heshttet do te thot heshten me detyrim
    ose ku jan shkaqet perse heshten perse ju mbyllet goja perse heshtet akademiku per se heshtet ingjinjeri inovatori perparimtari dijetari porgresisti per se pra
    per se shtrohet pyetje per se heshten dhe heshtin
    intelegjenca akademia dhe te gjith ata qka jan te niveleve te larta
    te intelektualizmit dhe shkences e akademive

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    ju te dy lart ... nuk dua tu paragjykoj ...

me paraqitjen si ne drejtshkrim e ortografi, ashtu dhe ne konsistence-konceptim, lejoni te kuptohet se jeni thjesht shqip-foles si nje gjuhe e huaj ... njeri prej diku fqiut jugor, tjetri mbase nga njeri prej fqinjve verior a lindor ...

kaq jane aftesite e mija "konjitive" ... uroj qe edhe moderatoret ta lexojne kete postim ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    ju te dy lart ... nuk dua tu paragjykoj ...

me paraqitjen si ne drejtshkrim e ortografi, ashtu dhe ne konsistence-konceptim, lejoni te kuptohet se jeni thjesht shqip-foles si nje gjuhe e huaj ... njeri prej diku fqiut jugor, tjetri mbase nga njeri prej fqinjve verior a lindor ...

kaq jane aftesite e mija "konjitive" ... uroj qe edhe moderatoret ta lexojne kete postim ...
    -------------

Më mirë do të ishte të merresh me temen , kjo gjuhë që flasim ne ësht gjuhë shqipe dhe mos hudh zjarrë në benzinë shiko veten se si ke shkruar që aspak nuk je i qartë se qka thua e don të thuash .
    Un edhe ashtu ne te ardhmen nuk do te kem kohë shum të shkruaj
    shum ne ket forum sepse tash jam i angazhuar rreth disa planeve tjera , ka mundësi që shum ma rrallë të shkruaj ndonjë artikull apo temë sepse kam angazhime tjera
    dhe hy ne forum mund te hy ndonjëher por ma rralel pa dyshim
    , dhe ti e disa te tjerë kënaquni pastaj ,
    e keni liri shkruani pastaj me artin tuaj ortografik e te vrejtjeve
    kështu siq ke shkruar qe nuk të merr dot kush vesh , por nuk ke faj ti jo faj kam un që kam hy që në fillim në qfardo forumi qe quhet shqip prandaj tallu e thuaj e shkruaj e shprehu si të duash ti se ty dhe shum tjerve ju ka ardhur dita për këto tallje .,,
    ,.,
    sa i perket shkrimit që ti po filozofon e po komplikon situaten ,
    shkrimi qe kemi shkruan ne te dy secila fjalë ësht e shjkruar ne shqip shum e kuptueshme edhe per nxenesit e klases s e parë fillore ,

nuk ka fjalë ne te gjith tekstin qe nuk ësht e gjuhes shqipe

,që nga fjala e parë e deri te e fundit jan të qarta e të kuptueshme , ndersa personi qe ka shkruar ma lart ka bë disa gabime mungesa shkronjash ,
    por që e kuptova komplet tekstin , por pas kaq shum shkrimesh ësht e pa mundur te mos harrosh ndonje shkronjë , dhe mos harro se un nje jete po thuajse jam me shkrime pra nuk jam digital por njeri që edhe mund të harroj ndonjë shkronjë ,por ti shif ma mirë shkrimin tënd se si ke shrkuar .

Pastaj qëllimi yt nuk ësht vrejtja në kët shkrim por devijimi i temes .

Sikur të kishe pasur interesa per temen ti do të na e kishe terhequr
    vrejtjen ne privat por jo ne ket formë publikisht .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Anesti ju falenderoj shum per pergjegjen ne ket temë shum te rendesishme ,

duke qene se un preokupohem me qdo lloj halli qe ka atdheu dhe mendoj gjithnji per

progresin per perparim jo vetem te atdheut por ne pergjithsi jam per perparim te civilizimit njerzor ë në glob ,per shkak se prapambeturia ësht e dëmshme per njerzimin ,

jam kund er prapambeturisë dhe sabotimeve ,jam gjtihnji per perparime jo per ngecje

te zhvillimeve nuk i dua ngecjet ne civilizim , thjeshtë un jam i idealist i perkushtuar drejt perparimit ne civilizim

nga qdo lloj parapmebturie neveritem nuk e dua ngecjen
    prapambeturine

pikrisht po ashtu esht siq thoni ju ne disa raste por fjala qe kam shkruar
    pse heshtet e ka kuptimin heshtet nuk i

jepet rasti te fllas akademikut pse akademiku bojkotohet heshtet

dhe nuk perkrahet po mendoj materialisht dhe ne forma tjera

pra akademiku intelektuali heshtet do te thot heshten me detyrim
    ose nuk kan perkrahje kan varfri mungesë paraje per te nxjerr studime te reja ne sherbuim te atdheut e te shkrimeve

ose ku jan shkaqet perse heshten ose pse heshtin akademiket
    perse ju mbyllet goja perse heshtet heshtë´ akademiku
    per se heshtet dhe heshtë inxhinjeri inovatori perparimtari dijetari porgresisti per se pra heshten heshtin nuk duken me vlera krijime shkence e shum nuk duken ne skena me vepra te mdha sipas dijeve qe i kan

per se shtrohet pyetje per se heshten dhe heshtin

fjala esht te intelegjenca akademia dhe te gjith intelektualet e kombit ata qka jan te niveleve te larta
    te intelektualizmit dhe shkences e akademive

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Duaje Siveten;2540150]ju te dy lart ... nuk dua tu paragjykoj ...

QUOTE]

nuk dua tu paragjykoj
    Tu paragjykoj,hahhahhahhahahah tu paragjykoj hahhahhhahahahah
    Te kuptoj mor pjelle mizore se shkrimet e mija te djegin ne tarravile, por ti nuk je as per nivelin fillore.Faleminderit per verejtjen pasi me mungonin vetem dy germa, por per ndonje nivel si i yti ku perdor "tu" per "t'ju",ose " te ju" , e pra ti dy fjale ke shkruar dhe i ke shprehur ne dialekt vulgar.hahhahahaahha.Nejse , ti nuk ke marre persiper te besh replike pasi nuk je ne nivelin e saj, ose me sakte, une nuk kam lene vend per replike pasi kam paraqitur nje dyzine grupimesh intelektuale ku nuk ka vend per ty, pasi ti je vetem per ndonje copy past.Pra njeri "fallco" sic perdorin me modesti italianet.E kuptoj qe nuk bej mire te replikoj per fyerjet, por sinqerishte me dhe kenaqesi.
    Hajt, mire u ndigjofshim.
    Harrova te them se nga dialekti yt kuptoj se duhet te jeshe nga KURVELESHIhahhahahahaa
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 30-12-2009 më 18:33

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    mos me detironi t'iu benj ndonje anonime super-moderatoreve ... pastaj e dini vete si vene e shkojne ekipet ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    mos me detironi t'iu benj ndonje anonime super-moderatoreve ... pastaj e dini vete si vene e shkojne ekipet ...

------------

Tani që u morëm vesh se kishte disa mungesa shkronjash os te mos them harresa mos e perserit ma te njejtin problem ,
    nëse ke diqka për të thënë rreth teme thuaj dhe nuk ka nevojë të dalim nga tema për germat dhe ortografi
    por jemi te tema akademikët dhe intelekti i kombit * nëse njeh ndonji ose veprimtarinë e ti si per shembull qabej dhe veprat e ti shkruaj diqka rrek tij dhe atyre qe e i njeh e mos dil nga temat ,
    se nuk ësht temë tash ortografia dhe gabimet por jemi ne temë tjeter ,
    prandaj perpiqu per tu inkuadruar ne temen nese ke diqka njohuri rreth saj .
    Ndryshuar për herë të fundit nga angert : 31-12-2009 më 01:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •