Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 57 prej 57
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Chino, nuk kam kohe te te shkruaj aq gjate por vetem po them qe ben shume gabime ne gjykim dhe sidomos kur flet per subjektivitetin dhe je komplet subjektiv.

> I dashur une nuk pretendoj te te mbush mendjen ty mbi kendveshtirmin tim te Klonimit te cilin e anashkalove ne thelb sepse esenca e diskutimit tim kishte lidhje me shpirtin e atij qe klonohet dhe jo me udheheqesit tane shpirteror apo vertetesine e besimit te krishtere.
    > Ky eshte mendimi im mbi klonimin dhe ty nuk te ka caktuar kush te luftosh mendimin ndryshe. Je i lire te mos lexosh asgje nga ato qe shkruaj une sic bej une me postimet e stergjatura.
    > Pastaj gjuha ime ishte e thjeshte dhe shume e kuptueshme dhe nuk ka nevoje te tregoj bazat se nga doli konkluzioni im.
    > Dhe ajo qe ka me rendesi eshte qe une nuk u shpreha qe jam kunder apo pro klonomit dhe nuk e di akoma, nderkohe qe ti ke nxjerre nje rezultat per mendimin tim.
    La verita' ti rendera' libero!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Chino, nuk kam kohe te te shkruaj aq gjate por vetem po them qe ben shume gabime ne gjykim dhe sidomos kur flet per subjektivitetin dhe je komplet subjektiv.
    Ne cilin mendim isha subjektiv?

> I dashur une nuk pretendoj te te mbush mendjen ty mbi kendveshtirmin tim te Klonimit te cilin e anashkalove ne thelb sepse esenca e diskutimit tim kishte lidhje me shpirtin e atij qe klonohet dhe jo me udheheqesit tane shpirteror apo vertetesine e besimit te krishtere.
    Po po, pretendove!! Sepse the kjo s'eshte me rendesi. Sigurisht se eshte me rendesi. Sepse tregon se Zoti s'ka pergjegje ne lidhje me klonimin. Ashtu si qe nuk ka ne lidhje me abortin. Me idene e ndarjes se botes ne shtete, ne kombe te pavarura kulturisht, ligjerisht dhe tradocionalisht. Me globalizmin. Me zhvillimet mbi klimen, rolin, te cilin njeriu duhet te luaj ne kete ceshtje. E tjera.

Te gjitha keto ceshtje madhore, Zoti i heshte.

Dhe perseri ka klerike te pafytyre, si p.sh. Papa, i cili thote aborti eshte i ndaluar nga Zoti. Kjo eshte me e rendesishmja fare. Prandaj pretendove. Nese nuk pretendove te me mbushesh mendjen mua, te pakten e the nje mendim, i cili eshte ne kunderthenie me timin, me te tjereve. Prandaj krijove nevojen te disputojme ne lidhje me pyetjen, cili mendim eshte me i sakte: I imi apo i yti.

> Ky eshte mendimi im mbi klonimin dhe ty nuk te ka caktuar kush te luftosh mendimin ndryshe.
    Aha. Dtth sipas teje nuk paska nevoje te diskutohen vleresimet kontroverze. Kujdes more zoteri, se ne kete menyre do ju mbyllesh gojen p.sh. tere klerit te krishter. Apo parlamentareve. Apo nxeneseve. Apo studenteve. Keta per cdo dite diskutojne, kembojne argumente, pranojne kunderargumente.

Keshtu qe vetem nese kunderargumentohesh ne ate menyre, qe s'di nga t'ia mbashe pastaj, eshte mjerim te thuash pastaj "ndalohet diskutimi".

Sic te thashe: Vete hajn, vete gjykates.

Je i lire te mos lexosh asgje nga ato qe shkruaj une sic bej une me postimet e stergjatura.
    Teresisht gabim. Cdo fjali e jotja, sidomos ato, te cilat permbajne vleresime, do te te konfrontohen me mendime te te tjereve. Kjo eshte arsyeja primare, perse ekziston nje forum.

> Pastaj gjuha ime ishte e thjeshte dhe shume e kuptueshme dhe nuk ka nevoje te tregoj bazat se nga doli konkluzioni im.
    Ishte vleresim. Dhe nuk tregonte parametrat te cilat te shpiejne tek ky vleresim. T'i kerkova. S'i jape, prandaj mbetem tek mendimi, se ishte vleresim subjektiv. Pyet njerez qe dijne, te tregojne c'eshte subjektivizmi.

> Dhe ajo qe ka me rendesi eshte qe une nuk u shpreha qe jam kunder apo pro klonomit dhe nuk e di akoma, nderkohe qe ti ke nxjerre nje rezultat per mendimin tim.
    Po sigurisht. Eshte metode e pranuar kudo ne shkence. Kur une them se lufta eshte e mire, ti ke te drejte te nxjerresh perfundimin, se Chino paska deshire te vrase njerez apo te vriten njerez. Fare logjike kjo.

*

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ne cilin mendim isha subjektiv?

Po po, pretendove!! Sepse the kjo s'eshte me rendesi. Sigurisht se eshte me rendesi. Sepse tregon se Zoti s'ka pergjegje ne lidhje me klonimin. Ashtu si qe nuk ka ne lidhje me abortin. Me idene e ndarjes se botes ne shtete, ne kombe te pavarura kulturisht, ligjerisht dhe tradocionalisht. Me globalizmin. Me zhvillimet mbi klimen, rolin, te cilin njeriu duhet te luaj ne kete ceshtje. E tjera.

Te gjitha keto ceshtje madhore, Zoti i heshte.

Dhe perseri ka klerike te pafytyre, si p.sh. Papa, i cili thote aborti eshte i ndaluar nga Zoti. Kjo eshte me e rendesishmja fare. Prandaj pretendove. Nese nuk pretendove te me mbushesh mendjen mua, te pakten e the nje mendim, i cili eshte ne kunderthenie me timin, me te tjereve. Prandaj krijove nevojen te disputojme ne lidhje me pyetjen, cili mendim eshte me i sakte: I imi apo i yti.

Aha. Dtth sipas teje nuk paska nevoje te diskutohen vleresimet kontroverze. Kujdes more zoteri, se ne kete menyre do ju mbyllesh gojen p.sh. tere klerit te krishter. Apo parlamentareve. Apo nxeneseve. Apo studenteve. Keta per cdo dite diskutojne, kembojne argumente, pranojne kunderargumente.

Keshtu qe vetem nese kunderargumentohesh ne ate menyre, qe s'di nga t'ia mbashe pastaj, eshte mjerim te thuash pastaj "ndalohet diskutimi".

Sic te thashe: Vete hajn, vete gjykates.

Teresisht gabim. Cdo fjali e jotja, sidomos ato, te cilat permbajne vleresime, do te te konfrontohen me mendime te te tjereve. Kjo eshte arsyeja primare, perse ekziston nje forum.

Ishte vleresim. Dhe nuk tregonte parametrat te cilat te shpiejne tek ky vleresim. T'i kerkova. S'i jape, prandaj mbetem tek mendimi, se ishte vleresim subjektiv. Pyet njerez qe dijne, te tregojne c'eshte subjektivizmi.

Po sigurisht. Eshte metode e pranuar kudo ne shkence. Kur une them se lufta eshte e mire, ti ke te drejte te nxjerresh perfundimin, se Chino paska deshire te vrase njerez apo te vriten njerez. Fare logjike kjo.

*

>>> O Chino ti kujton se ke te drejte sepse je ti qe e mendon ashtu.
    > Dhe ti nuk po ben gje tjeter vecse ato fjale po i thua per veten tende me shume sesa per te tjeret. Te gjithe duan qe ajo ku besojne te jete e vertete.
    > Ai qe eshte i sigurt qe ka gjetur te verteten nuk i hidhet ne fyt te tjereve sepse besojne ne dicka tjeter nga ty.
    > Nese deshiron ti mbushesh mendjen vetes se nuk ka Zot me gjithe ato fjale qe the, kam pershtypjen se perseri nuk do zgjidhesh gje.
    > E gjitha kjo sepse ego nuk te le te shohesh me syte e zemres ato gjera qe syri njeriut nuk i sheh.
    > Chino mos u nxito te gjykosh nga fasada, mos bej si gjithe bota. Do vi nje kohe kur pikepyetjet e tua do rriten akoma me shume kur te shohesh qe te ndodhin cudira ne kete bote. Atehere perseri mos u nxito te nxjerresh perfundim por hape zemren dhe pranoje te verteten qe gjithmone ke pasur para syve.
    La verita' ti rendera' libero!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E leme me mire, ok?

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838

Zoti s'ka pergjegje ne lidhje me klonimin
    Nese ndodhe qe nje dite klonimi i njeriut te jete i suksesshem, qe besoj se do te ndodhe, kush do te jete Zoti i njeriut klon, krijuesi i tij (njeriu) apo Zoti (sipas Bibles dhe Kuranit)? A do te thote se kloni nuk ka obligime ndaj Zotit te Bibles apo Kuranit, pasi ai nuk eshte krijuesi i tij?

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    A ka ndodhur klonimi i njeriut?
    nese ska ndodhur ala
    Zoti eshte fitimtar dhe kjo pytje bie poshte , at dit qe do te klonohet njeriu dhe do te funskionojn ligjet e natyres ne te ( ndjenjat e keto ) do te bie ne shumicen e njerzimit besimi ne zot dhe vet zoti... si aj i ku'ranit i bibles apo cili do qoft... por besimi ne zot perseri do te jet...
    Pse njeriu e miliona vite nuk mund ti zgjedh misteret e aryses se lindjes dhe vdekjes dhe prejardhjen e ti ndjenjes , dhe pse njeriu nuk krijon vet nje bot te re dhe njerzi qe nuk do te vdesin..
    Por njeriu eshte vetem nje pik ne univerz dhe ala dim vetem 1% te univerzit...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Mexhi Lexo Postimin
    Nese ndodhe qe nje dite klonimi i njeriut te jete i suksesshem, qe besoj se do te ndodhe, kush do te jete Zoti i njeriut klon, krijuesi i tij (njeriu) apo Zoti (sipas Bibles dhe Kuranit)? A do te thote se kloni nuk ka obligime ndaj Zotit te Bibles apo Kuranit, pasi ai nuk eshte krijuesi i tij?
    As kete pyetje nuk e ka pergjegjur Allahu.
    E mbushi boten me llomotitje detajore mbi hebrejet e arabet, por nuk gjeti kohe te merret me gjerat esenciale per jeten.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •