Postuar më parë nga
chino
Kerkoj falje, por nuk arrij te kuptoj esencen e mesazhit tend.
Vecanerisht:
Pajtohem qe idete tona nuk jane cdo here te sakta. Por nuk jane as ato te fese perhere te sakta. Per mua te vritesh ne emer te fese, direkt apo indirekt, eshte e njejta antivlere si prostitucioni publik ne cdo vend te rruges. Vec si shembull.
Pajtohem poashtu me mendimin tend se feja eshte edhe art. Ka edhe pasuri te lloj-llojshme ne te. Por kjo perseri nuk e zhduke mendimin qe thashe me larte: Feja ne teresi eshte shume me teper e demshme sesa e dobishme. Per mua po. Po te isha arab, turk apo grek, do mendoja patjeter ndryshe. Patjeter!! Sepse atehere feja do te ishte njekohesisht vehikel per bartje te kultures time kombetare. Nje gje qe e synon tere bota, tere popujt e botes. Cfare s'arriti Hitleri me makineri marramendes lufte, arrin Muhamedi per arabet me nje liber te thjeshte qe tanime 14 shekuj. Ketu bie muzika. Une shqiptar, Muhamedi arab. Ndersa feja vehikel bartes i kultures, ligjdhenies, artit arab. Per ate: STOP.
Shprehjen "o Zot me ndihmo" sipas meje ke te drejte te perdoresh cdo here, pos ne dy raste jo:
- nese je ateist
- nese je jofetar, dhe njera nga fete ka deshmuar ne menyre shkencore se eshte fe e Zotit
Rasti i dyte s'eshte permbushur kurre.
Ne rastin e pare, duhet te dallosh: Ateist nenkupton mosbesues ne Zotin, njeri, i cili mendon se Zot (sic e pershkruan feja) nuk ka. Por kjo nuk nenkupton se ateisti nuk beson as atehere ne Zot, kur Zoti apo dikush tjeter (feja) deshmon ekzistencen e Zotit ne menyre shkencore. Sepse nese ateisti edhe atehere mbetet ateist, kur Zoti deshmohet, atehere ateisti nuk eshte ateist, por i semuar psiqikisht. I tille s'eshte asnje ateist. Te pakten jo ata qe i njoh une ne forum.
Ergo: Ke te drejte te perdoresh shprehjen poaq sa Papa, poaq sa Muhamedi e tjere. Asnjeri nga keta nuk di gje me shume, gje me mire per "Zotin" sesa ti si "ateist". Keshtu mendoj une.
Per apokalipsin dyshoj qe kam folur.
Po more, bota shpirterore e njeriut gjykohet dita dites. Edhe vet "Zoterat" e bejne kete, kur thone "paganet jane te pa fe, kafira, te poshter. Mos i shit hoxhes fall, cuni.
Krijoni Kontakt