Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 57
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    te shofim cka thot feja katolike dhe padroni i chinos - Papa Benedikti
    Te mori malli te te tregoj se cfare mendoj per Papen une? Ja te tregoj:

Papa per Chinon ehste pjesemarres ne listen e atyre qe s'ju vari k*rin aspak. Edhe pse udheheqes i listes definitivisht eshte Allahu.

Postimi yt ishte i kote. Sepse edhe Zoti i Krishter eshte memec ndaj klonimit. E gjitha qe u tha per Allahun, vlen analogjisht per Hyjin. Flas per Allahun vetem per te thjeshtuar formulimet. Nese s'je rrapakali total e kupton se brendia i dedikohet edhe Hyjit dhe cdo Zoti te nje feje tjeter.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Tani thua, qe nuk je budalla!!

Ty te intereson vetem ta thuash mendimin tend te shpifur, ndersa nuk lexon mendimet e tjereve.

Ti je injorant i moderum qe nuk meriton të kushtohet vemendja
    Cilin mendim e shpifa?

Hajt ik prej temes tani me "arsyetimin" "s'kam kohe", apo "me ty s'flitet".

Po ke kohe te shkruash se jam duke shpifur. Po ke force te me akuzosh per shpifje. Duhet te kesh edhe kohe per shtjellimin e akuzave apo me mire: belbezimeve tua.

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Chino nga e ke prejardhjen(evolimin) nga mizat e Kalit apo te Lopes .
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Kerkoj falje, por nuk arrij te kuptoj esencen e mesazhit tend.

Vecanerisht:
    Pajtohem qe idete tona nuk jane cdo here te sakta. Por nuk jane as ato te fese perhere te sakta. Per mua te vritesh ne emer te fese, direkt apo indirekt, eshte e njejta antivlere si prostitucioni publik ne cdo vend te rruges. Vec si shembull.

Pajtohem poashtu me mendimin tend se feja eshte edhe art. Ka edhe pasuri te lloj-llojshme ne te. Por kjo perseri nuk e zhduke mendimin qe thashe me larte: Feja ne teresi eshte shume me teper e demshme sesa e dobishme. Per mua po. Po te isha arab, turk apo grek, do mendoja patjeter ndryshe. Patjeter!! Sepse atehere feja do te ishte njekohesisht vehikel per bartje te kultures time kombetare. Nje gje qe e synon tere bota, tere popujt e botes. Cfare s'arriti Hitleri me makineri marramendes lufte, arrin Muhamedi per arabet me nje liber te thjeshte qe tanime 14 shekuj. Ketu bie muzika. Une shqiptar, Muhamedi arab. Ndersa feja vehikel bartes i kultures, ligjdhenies, artit arab. Per ate: STOP.

Shprehjen "o Zot me ndihmo" sipas meje ke te drejte te perdoresh cdo here, pos ne dy raste jo:

- nese je ateist
    - nese je jofetar, dhe njera nga fete ka deshmuar ne menyre shkencore se eshte fe e Zotit

Rasti i dyte s'eshte permbushur kurre.
    Ne rastin e pare, duhet te dallosh: Ateist nenkupton mosbesues ne Zotin, njeri, i cili mendon se Zot (sic e pershkruan feja) nuk ka. Por kjo nuk nenkupton se ateisti nuk beson as atehere ne Zot, kur Zoti apo dikush tjeter (feja) deshmon ekzistencen e Zotit ne menyre shkencore. Sepse nese ateisti edhe atehere mbetet ateist, kur Zoti deshmohet, atehere ateisti nuk eshte ateist, por i semuar psiqikisht. I tille s'eshte asnje ateist. Te pakten jo ata qe i njoh une ne forum.

Ergo: Ke te drejte te perdoresh shprehjen poaq sa Papa, poaq sa Muhamedi e tjere. Asnjeri nga keta nuk di gje me shume, gje me mire per "Zotin" sesa ti si "ateist". Keshtu mendoj une.

Per apokalipsin dyshoj qe kam folur.
    Po more, bota shpirterore e njeriut gjykohet dita dites. Edhe vet "Zoterat" e bejne kete, kur thone "paganet jane te pa fe, kafira, te poshter. Mos i shit hoxhes fall, cuni.
    CHINO cfare te beje une i shkreti kur me fjale nuk te beje te kuptosh ty (esencen e mesazhit) "fjalet jane mendime" mos e harro kete. Problem per mua eshte kur nuk ta shpjegoj gjene por jo kur ti nuk e kupton. Kam qen i qart dhe kjo tregohet bukur sepse me ke cituar.
    Une jam shume dakord me idet qe ke mbi fene por te lutem kursej teorit per ateizmin sepse pjeserisht citoj pjeserisht ja ke futur kot thjesht per te bere ndonje rrjesht me shume. Nuk ka rendesi madhesia e mesazhit por permbajtja e tij.
    Nese zoti deshmohet dhe ateisti nuk beson me ne zot, ky nuk quhet me ateizem por absurditet... Ateizmin nuk mund ta kundershtoj dot feja por as ateizmi nuk mund te kundershtoj dot fene sepse duhen argumenta jo bla bla bla. Nuk duhen fjal te zgjedhura dhe te bukura per te kundershtuar c'eshtjen e zotit as per ta miratuar ate, ci voglino le palle, te ce l'hai le palle?...
    Vetem per ateizmin mos mu drejto me kopetenca sepse e kam zgjedhur vet teorin e ateizmin kam 26 vjet qe e miratoj.
    ESENCA E MESAZHIT tim ishte qe pjeserisht jam shume dakord me mendimet e tua, sepse jane llogjike.
    Cfare nuk beri hitleri me makineri e ka bere muhamedi me librin e tij kurani... kete e kam lexuar diku, eshte thjesht nje shprehje figurative per te quajtur te gjithe mysylmanet terrorrista. Kjo nuk eshte llogjike...
    Nuk e ka fajin KURANI ketu por interpretimi i keq i tij... terrori ne vendet islamike nuk e bejn vetem arabet por edhe bastardet perendimor.
    Nga nje tem po dalim ne nje tjeter teme por kisha deshir ta shkruaja edhe kete ARMET biologjike qe perdori amerika, shfarrosjet ne mase nuk jane predikim i BIBLES por koncept i luftes. JANE interesat aty qe trasformojn njerzit ne kafsh prehistorike.
    Me ty duhet te jem jo shume krahasues ne mendime sepse ti ke problemin e te kuptuarit qe nuk kupton...
    Vura ne plan nje sere gjerash qe kam lexuar tek postimet e tua dhe tu pergjigja.
    Vetem te lutem mos me thuaj me qe nuk kuptove se nuk te pergjigjem me, do me perbuzje inteligjencen gje qe se duroj dot...

Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Iktuus, une te kerkova falje qe s'arrita te kuptoj, por ti perseri e more kete gje si nencmim.

Nesje, kam interesim vetem te te sqaroj nje gje, te cilen me duket s'e ke kuptuar. Ka te bej me fjaline time: Cfare Hitleri s'arriti te beje per gjermanet me nje makineri marramendese luftarake, Muhamedi arriti te bej per arabet nepermjet te Kuranit.

E di si ishte menduar kjo fjali? Jo ashtu sic e kupton ti, por si nje mjet per verje te kultures te nje populli ne dominim hegjemonist mbi kulturat e popujve tjere.

Vetem kaq!

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    ..............Cfare Hitleri s'arriti te beje per gjermanet me nje makineri marramendese luftarake, Muhamedi arriti te bej per arabet nepermjet te Kuranit.

......................... si nje mjet per verje te kultures te nje populli ne dominim hegjemonist mbi kulturat e popujve tjere.

Vetem kaq!
    Chino nuk dua te debatoj shume me ty per vete faktin qe mban flamurin e asaj qe vetem inteligjence nuk quhet por hitleri e te tjere si ai kishin interesat e veta per pushtet qe bene lufte e masakra ne njerez,po interesat e Profetit Muhamed salallahu alejhi we selem per te vene dominimin mbi kulturat e tj. ku i sheh ti????

E marrim sipas llogjikes tende...arabise si vend musliman po e preokupon shume fakti nqs shqiperia psh. eshte apo jo vend musliman???
    Ku i sheh ti interesat tek ndonjeri qe x% e popullsise shqipetare jane muslimane???
    Ndryshuar për herë të fundit nga tulipanonero : 05-01-2010 më 21:54

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga tulipanonero Lexo Postimin
    Chino nuk dua te debatoj shume me ty per vete faktin qe mban flamurin e asaj qe vetem inteligjence nuk quhet por hitleri e te tjere si ai kishin interesat e veta per pushtet qe bene lufte e masakra ne njerez,po interesat e Profetit Muhamed salallahu alejhi we selem per te vene dominimin mbi kulturat e tj. ku i sheh ti????

E marrim sipas llogjikes tende...arabise si vend musliman po e preokupon shume fakti nqs shqiperia psh. eshte apo jo vend musliman???
    Ku i sheh ti interesat tek ndonjeri qe x% e popullsise shqipetare jane muslimane???
    Hic mos debato pra.
    Edhe une po e bej te njejten, sepse se fundja s'shoh fije nevoje te te replikoj.
    Mendimi yt mund te ekzistoje prane timit pa e prekur fare.

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Hic mos debato pra.
    Edhe une po e bej te njejten, sepse se fundja s'shoh fije nevoje te te replikoj.
    Mendimi yt mund te ekzistoje prane timit pa e prekur fare.
    Normal kur nuk ke ca te thuash me mire mos shkruaj hic....

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Nuk thuhet gje ne Bibel per klonimin. Por pak rendesi ka.

> Nese sqarohet mire se cfare nenkuptohet me klonim, mjafton te gjykosh nese eshte mire apo keq. Kaq dituri ja ka dhene Zoti te gjithve.

> Ajo qe dua te shtoj lidhur me kete argument eshte fakti qe klonimi mund te funksionoje ose mund edhe te perdoret por ajo qe eshte me e rendesishmja dhe qe te gjithe nuk e marrin ne konsiderate eshte fakti qe asgje nuk po krijohet por vetem po riprodhohet identike si burimi nga u morr.
    > Gjithashtu nese dikush klonon mua psh. nuk ka bere gje tjeter vec se solli ne jete nje krijese identik per nga trupi me mua por me nje shpirt tjeter. Pra nje tjeter njeri. Dhe kjo eshte me e rendesishmja.
    La verita' ti rendera' libero!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Nuk thuhet gje ne Bibel per klonimin. Por pak rendesi ka.
    Tipik fetar.

"Vete hajn, vete gjykates." thone atje, nga vij une.

Qe nuk thuhet gje ne Bibel per klonimin, ke te drejte. Ky eshte fakt. Faktet i percepton secili, jane te perceptueshme per secilin, dhe secili ka te drejte te merret me to. Sepse po te ishe gabim ne lidhje me nje fakt, do te dementoheshe nga tjeret.

Por se c'vleresime duhet te nxjerren nga ky fakt, pra pyetja, a eshte ky fakt i "rendesishem", "mire", "keq", bukur, paster, felliqte, nje poshtersi, varferi, koketulesi e tjera, ky eshte vleresim.

Kur njeriu vlereson, mund te vleresoje me norma subjektive. Shembull: Ti mund te jesh tiranas dhe te vleresosh Tiranen mbi cdo qytet tjeter ne bote. Per shkak te per shembull femijerise qe ke kaluar ne te apo shtytjeve tjera subjektive, pra shtytjeve, te cilat per boten jashte teje jane te paperceptueshme.

Keshtu qe te tregosh se nuk je duke vleresuar me norma subjektive, me aso qe s'ti kuptopn askush jashte botes tende, duhet te shpalosesh kriteriet apo motivet e vleresimit. Po s'e bere kete gje, mendimi yt eshte i kote. A eshte e rendesishme apo jo, pergjegja jote ne pyetje atehere eshte poaq e sakte sa ajo e E. Hoxhes apo nje ateisti te perbetuar. Jo qe ta ndalon kush, por vleresimi yt eshte thjesht i njejte me ate te ketyre te tjereve. Kjo vlen sidomos kur nuk shplaose kriteriet, te cilat te shpiejne tek ky vleresim. Pra ato qe te sillen ne koke kur thua se eshte e parendesishme.

Per mua fakti qe Bibla s'thote gje mbi klonimin, por thote shume gjera mbi lloj lloj imtesirash te kota fare, me te cilat ndoshta as nje femij 15 vjecar nuk do te ishte marrur (vleresuar nga rendesia e tyre), tregon dy gjerat qe vijojne.

1) Bibla eshte veper e njeriut. E njeriut me intelekt mesatar per kohet premesjetare. Prandaj "Zoti" i saj i ka ato prioritete te coroditura.

2) "Zoti" edhe per temen e klonimit eshte memec. Njejte si edhe per mijera tema qenesore per njerezimin ne te kaluaren, dhe ndoshta me miliarda tema ne te ardhmen. Prandaj njerezimi/Krishterimi moti nuk meson gje nga "Zoti" (ne kuptim te rezultatit nr. 1), por meson nga njeriu.

Nga keto dy rezultate mund te nxjerren edhe shume te tjera, p.sh. nga numri 2) mund te pyetesh se c'i intereson te krishterit fjala e njeriut, kur atij i duhet ajo e Zotit? Ku eshte e gabueshmja biblikisht nese fjala e njeriut (p.sh. Papes) ne keto temat e heshtura nga "Zoti" trajtohet si nje fjale e kote. Eshte Krishterimi feja e Zotit, fjala e Zotit, apo ajo e njeriut. Nese i pyet 100 njerez, a eshte klonimi i mire apo i keq, ndoshta ke 50 pro, 50 kunder. Cilet nga ta jane ata qe flasin ne emer te Zotit?

> Nese sqarohet mire se cfare nenkuptohet me klonim, mjafton te gjykosh nese eshte mire apo keq. Kaq dituri ja ka dhene Zoti te gjithve.
    E perseris:
    Nese i pyet 100 njerez, a eshte klonimi i mire apo i keq, ndoshta ke 50 pro, 50 kunder. Cilet nga ta jane ata qe flasin ne emer te Zotit?

Nga kjo del, se Krishterimi eshte vehikel per pushtet. Ata qe jane pjese e kishes, perdorin Krishterimin per ushtrim te pushtetit. Pushtetit ne forme te pergjegjes se pyetjeve si kjo e temes, pra pervertimin e Bibles me mendimin e tyre, sekuestrimin e fjales se Zotit, njesimin e njeriut me Zotin, cfare ne rezultat eshte jobesim ne Zotin edhe me i madh sesa ai i E. Hoxhes.

Njerezit qe jane te mendimit te kundert ndaj kishes mbi klonimin, ata nga kisha s'degjohen fare. Pavarasisht sa argumente kane per mendimin e tyre. Pavaresisht sa tituj shkencore i kane. Sikur qe nuk degjohen nga kisha ne rastin e abortit.

Keshtu qe Krishterimi eshte poashtu mjet represioni ndaj kundermendimtareve. Me e pakrishtera ne Krishterim jane te krishteret. Ne rend te pare paria e krishtere. U dhemb apo jo kjo gje, duhet thene. Rruges se juaj per tek Zoti u udheheqin ata qe e mohojne Zotin, me fjale te Bibles: djajte.

E ju keni nerva te gjykoni tjeret, p.sh. E. Hoxhen apo mua, per mosbesim ne Zotin e feve te juaja.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 08-01-2010 më 06:30

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •