Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 56
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    13. O ju njerėz, vėrtetė Ne ju krijuam ju prej njė mashkulli dhe njė femre, ju bėmė popuj e fise qė tė njiheni ndėrmjet vete, e s’ka dyshim se te All-llahu mė i ndershmi ndėr ju ėshtė ai qė mė tepėr ėshtė ruajtur (kėqijat) e All-llahu ėshtė i dijshėm dhe hollėsisht i njohur pėr ēdo gjė. ( Kur’an El-Huxhuratė: 13)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    11. O ju qė besuat, nuk bėn tė tallet njė popull me njė popull tjetėr, meqė tė pėrqeshurit mund tė jenė mė tė mirė nga ata tė cilėt pėrqeshin dikė tjetėr, e as gratė me gratė e tjera, sepse mund tė ndodhė qė gratė e tjera tė jenė mė tė mira se ato qė pėrqeshin (duke nėnēmuar njėri-tjetrin) dhe mos etiketoni njėri-tjetrin me llagape. Pas besimit ėshtė keq tė pėrhapet llagapi i keq. E ata qė nuk pendohen, janė mizorė.” . ( Kur’an El-Huxhuratė: 11)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Nė njė letėr qė ua dėrgon hebrenjve dhe tė krishterėve tė Nexhranit, Profeti a.s. thotė:
    ”Nexhrani dhe fqinjėsia e tij, nga All-llahu dhe profeti i Tij Muhammed e kanė tė mbrojtur – pasurinė e tyre, faltoret e tyre dhe gjithēka qė kanė nė pronėsi“.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    "Sepse, kushdo e kryen vullnetin e Hyjit, ai ėshtė vėllai im, motra ime e nėna!”

(Mk 3;35)
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Mos vraj , Mos rrej , mos vjedh Zoti ka met nimu , populli kogja moti e thot kit sen , shum para ktyne dy feve
    We are all Aliens

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Kur une shkrova me larte:
    Erresira dhe drita nuk mund te bashkohen kurre, sepse drita e mund cdo here erresiren!
    kisha ne mendje dicka qe nuk mund te barazpeshohet, sic mban titullin kjo teme.

Nese erresira nuk ekziston (qe eshte e vertet) atehere:
    (Jezusi tha) Derisa jam nė botė, unė jam drita e botės.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130

“La ikrahe fid-diin”- “Nė fe nuk ka dhunė.” (El-Bekare, 256)

”Thuaj: E Vėrteta ėshtė nga Zoti juaj, prandaj kush do le tė besojė, kush do le tė mos besojė”. (El-Kehf, 29)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Kur hynė sahabet-shoket e Pejgamberit a.s. nė Hims, i obliguan banorėt me pagimin e xhizjes (tatimit). Ndėrkohė, sahabėve u erdhi urdheri nga Ebu Ubejde b. El Xherahu qė tė lėshojnė Himsin dhe t’i bashkohen ushtrisė muslimane pasiqe po sulmoheshin nga romaket nė vendin e quajtur Jermuk. Ata ua kthyen xhizjen banorėve tė Himsit duke u thėnė se ne e kemi marrė kėtė kundrejt mbrojtjes tuaj, kurse tani po largohemi dhe nuk kemi mundėsi t’ju mbrojmė. Prandaj obligohemi t’jua kthejmė atė qė ju kemi marrė. Banorėt u ēuditėn shumė nga ky veprim i tyre dhe u uruan fitore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    "...Sa herė qė ndezėn zjarr pėr luftė, Allahu ua fiku atė, e ata pėrpiqen pėr shkatėrrime nė tokė. Allahu nuk i do ngatėrrestarėt. " (Kurani 5:64)

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    "...Sa herė qė ndezėn zjarr pėr luftė, Allahu ua fiku atė, e ata pėrpiqen pėr shkatėrrime nė tokė. Allahu nuk i do ngatėrrestarėt. " (Kurani 5:64)
    >>> Pergezime per hapjen e temes.

> Kam bere nje pyetje tek sofra myslimane per te krishteret, shpresoj te gjesh pak kohe ta shohesh sepse kam shume besim se do me sqarosh.
    > Te pershendes dhe Gezuar Vitin e ri te gjitheve.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •