"Nėse ndokush e sheh vėllain e vet se bėn mėkat qė nuk ēon nė vdekje, le tė lutet dhe Hyjit do tia japė jetėn atyre qė bėjnė mėkatin qė nuk ēon nė vdekje". (1 e Gj 5; 16)![]()
"Nėse ndokush e sheh vėllain e vet se bėn mėkat qė nuk ēon nė vdekje, le tė lutet dhe Hyjit do tia japė jetėn atyre qė bėjnė mėkatin qė nuk ēon nė vdekje". (1 e Gj 5; 16)![]()
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Pjetri: "Ku po shkon Zoti Im?"
Jezu Krishti: "Ne Rome, qe te kryqezohem perseri!"
(Nga historia e martirizimit te Pjetrit apostull)
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Interesant a!!
Interesant se disa her Pjetri ra por gjithnjė Jezusi i qendroj pranė! Edhe kjo histori tregon se si Pjetri pasi u lirua nga burgu deshi tė largohet dhe harroj se do tė jetoj Kryqin qe i kishte thėnė Zotėria se ajo do tė ndodhė ma vonė. Krishti u dasht tė ja kujtoj duke i thėnė se "Unė po shkoj tė kryqezohna perseri"!
Ėshtė interesant Matrix kur lexojmė dhe hasim nė Pjetrin, qe ne kohen e takimit te parė me Jezusin qe ishte duke zėnė peshqi, u dasht te intervenoj Zoti sepse Pjetri gjithnjė kishte vetiniciativa. Edhe kur i tha Zoti qe ta hedhin rrjeten, Pjetri u pergjigj se "tėrė naten provuam dhe nuk ia dulem..." Poashtu edhe kur i than se "varri i Jezusit eshte i zbrazet" ai mori iniciativen vet... e keshtu me radhė.
pasi qe edhe tema eshte "Mesazhe inkurajuese", ky rresht qe ke postuar na inkurajon dhe na forcon se gjithnjė Krishti ėshtė pranė dhe nėse ne nuk marrim Kryqin, Ai do ta marr dhe Ai do tė kryqezohet nė vend tonin por dhasht Zoti qe edhe ne tė kthehemi sikurse Pjetri dhe ta pranojmė Kryqin qe na dhuron Krishti.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-01-2010 mė 19:33
Toni, ajo qe une mendoj sa here lexoj per Pjetrin, eshte: A jemi te sigurt qe ne gjerat qe bejme kemi bekimin e Krishtit? Nqs nuk jemi te sigurt, si mund te sigurohemi para se te vazhdojme me tej?
Ti si mendon?
Po ti Marcus?
God whispers to us in our pleasures, speaks to us in our conscience, but shouts in our pains: It is His megaphone to rouse a deaf world
C.S. Lewis quotes
'Zoti na pershperite ne kenaqesite tona, na flet ne ndergjegjen tone, por na bertet ne dhembjet tona: Ky eshte megafoni i Tij qe ta qoje nga gjumi nje bote te shurdheruar'.
C.S. Luis, dijetar britanik dhe novelist)
Qetėsia e brendshme, Matrix! Nuk ka person qė tė ketė Frymėn e Tij dhe kur gabon tė mos ketė njė kontroll tė brendshėm. Por ka shumė qė nuk i vėnė veshin kėtij kontrolli.
Tė qėndrosh me Tė, ėshtė "formula" mė e drejtė. Sa mė shumqė qėndrojmė me Tė, aq mė lehtė do e dallojmė zėrin e Tij tė brendshėm. Kujdes, kjo nuk do tė thotė se si me magji, do fillojmė tė dallojmė zėrin e Tij qartė. Do jenė dėshtimet e njė pas njėshme qė do na ftillojnė dėgjimin.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Pervec atyre qe tha Toni, une ketu do shtoj dhe ate se Jezusi e identifikon Veten me Kishen e Vet. Kisha ne fakt eshte Krishti. Kisha ne Rome po perndiqej nga perandori Neron, dhe Krishti thote se po shkoj aty qe te kryqezohem perseri!Postuar mė parė nga Matrix
Nga kjo duhet te na linde dashuri dhe nderim i thelle per cdo vella dhe moter ne Krisht, sepse ne fakt ai eshte pjese e pandare e Trupit te Tij
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 05-01-2010 mė 07:32
Siē edhe tregojnė shkrimet Pjetri ishte nė qender te vemendjes shumher.
Mirpor, Pjetri ndodhė qe ka vetiniciativa, dmth nuk konsulltohet me Zotin qe e ka afer, shumhet Pjtri mendon se ai vet di tia dal, kjo ndodhi edhe ne rastin kur Pjetri tha Krishtit se; "jam ne gjendje tė vdes me ty" mirpor nuk ndodhi ashtu por ndodhi ashtu sikurse Zoti i tha dhe ai e mohoi tri her.
Ne kete rast, apo me rastin Pjeter mendoj se eshte se secili nga ne, nese marrim hapa me vetbesim, kur ngutemi, kur nuk konsulltohemi me Ungjillin dhe fjalet e Krishtit, kur nuk degjojmė tjetrin se ēka na thotė, kur nuk presim qe Zoti te veproj dhe tė lejojme Atij, kur nuk mendojmė se ēka na ka thėnė Krishti etj, pra jemi ne ata qe veprojmė dhe marrim iniciativa, njerzorja e jonė e kufizuar dhe sigurisht se shumė lehte mund te deshtojmė. Kjo ndodhė edhe nė Kishė. Kur Kisha bartė edhe veprime dhe gjėra tė mishit ajo deshton. Shumher unė e kuptoj Pjetrin ashtu. Bibla dhe Historia e Pjetrit na flet nė mėnyrė figurative se vetiniciativat jane deshtim. Por nėse lejojmė Zotit tė flet dhe tė veproj nė ne atėher jemi tė persosur; "Tė lumtė Pjeter, kėtė nuk ta zbuloj mishi... por Hyji....". DMTH Rastet e Pjetrit na flasin nė mėnyrė figurative se; varet nėse eshte Zoti Ai qe flet - vepron, apo varet nese eshte njerzorja qe flet apo vepron por ajo qe mė forcon eshte se pavarsisht se kush flet, afer Pjetrit eshte Zoti dhe Ai ia terhjekė verejtjen Pjetrit dhe Pjetri menjiher e degjon dhe bashkvepron me Zotin. Unė besoj se kjo eshte Kisha.
Tjetra qe thua; "A jemi te sigurt qe ne gjerat qe bejme kemi bekimin e Krishtit..?"
Flas per veten time dhe ashtu si unė e besoj:
Baza ėshtė Ungjilli. Gjėrat - veprimet dhe bindjet duhet tė shiqohen dhe tė kontrollohen shumė me syrin e Ungjillit. Gjithsesi, ne jemi Tempull i Hyjit - Shpirti i Zotit ėshtė nė ne - nė bashkpunim me brendesinė - thellsinė dhe Ai flet dhe zėri Tij degjohet, ndodhė se edhe tė ngritė dhe tė drejton, tė takon, tė nxitė dhe njeriu flet, ndodhė se te gjitha kėto i bėnė dhe pa e ditur qellimin sepse jemi te kufizuar dhe nuk mund ta kuptojmė, mund ta kuptojmė vetem pasi tė jemi nė qetesi dhe ti japim Atij hapesirė dhe ta degjojmė kur Ai na flet. DMTH Ai nuk vepron vetem me zė dhe permes zėrit tė brendshem ku degjohet shumė mirė, por Ai vepron edhe fizikisht, me trupin dhe mendjen tonė. Ai flet edhe me shenja.
Ndodhė qe veprimet tona tė shpejta nuk i lėnė hapsirė veprimi as komunikimi, por gjithsesi Ai pas njė qetesie na flet. Mėsė miri Ai degjohet nė qetesi dhe nė lutje, jo ēdo her nė lutje, zakonisht nė qetesi dhe iniciativa ėshtė e Atij. Ndjena e brenshme dhe zėri i Tij ėshtė e veqant dhe e njohur per personin. Ndodhė qe deshmon ndikon edhe te i dyti person nė ndonjė shenjė tė perbashkėt per arsye tė forcimit te besimit dhe qendreses sė personit nė besim etj etj.
E verteta ėshtė se kur eshte Krishti Ai defton vetveten dhe perezencen e vet dhe tė siguron se Ai ėshtė. Vetem pas deshtimit tonė mund ta shohim prezencen e Tij. Formen dhe mėnyren e deshmisė e zgjedhė Ai se jo personi. Ajo qe ishte deshmi dhe mė forconte bindjen nė jeten time ishte perputhja me Ungjillin e Tij. Mua shumher mė ka deshmue me rreshtat e Bibles dhe jam sigurua se Ai ėshtė. 99% te rasteve Ai mė ėshtė deftua kur unė kam thėnė se; "unė nuk mundem asgjė" dhe ia kam dorzuar te gjitha Atij. Saher qe kam provuar vet, unė kam deshtuar, fjala eshte se kam deshtuar per Zotin e jo per boten.
Prezenca e Krishtit shihet mėsė lehti nė lutjet e heshtjes - qetesisė, dmth, nėse ulemi nė lutje, mos tė flasim asgjė, Ai tė na flet dh dhe tė presim nė heshtje - qetesi. Kėtu fillon mėsė lehti kontakti dhe komunikimi, pastaj e kupton njeriu dhe mėson gjuhen dhe zėrin e brendshem tė Tij, ēdoher mund tė flet zėri por vetem kerkohet qetesia e njeriut nė prani tė Tij. MUnd tė bėhet se na mungon ne njė kohė tė caktuar por gjithsesi Ai do tė flet. Nėse nuk jemi tė thyer, nėse nuk kemi ēlirimin e brenshem dhe njeriu i brenshem nėse ėshtė i okupuar, kjo nuk mund tė realizohet sepse njeriu i jashtem nuk lejon asgjė.. Thyrjen apo ēlirimin e brendshem mėsė mirti mund ta kuptojmė me rastin e sh. Palit. Ai vetem pasi u thye, e degjoj zėrin....!
Matrix, per kėtė qe ti ke pyetur ėshtė njė temė shumė e rendesishme dhe ėshtė shumė e thellė. per shumė njerez ėshtė edhe gjuhė qe nuk kuptohet, ndodhė se per dikė edhe qesharake. Por per ata qe besojnė Perendisė dhe kerkojnė Atė kjo ėshtė realitet - JETĖ.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 05-01-2010 mė 08:35
Nuk je shume i sigurte qe do te falen,per kete mund ti shtosh mekatit mekat.
Vargjet mė poshtė janė nga njė kėngė e krishterė.
Mė burojnė nga zemra
Mė burojnė nga zemra fjalė shumė tė ėmbla
Unė i kėndoj Mbretit tim poemėn time
Gjuha ime do tė jetė si pena e njė shkruesi tė shpejtė
Pėr tė shprehur dashurinė qė kam pėr Ty.
Froni Yt, o Perėndi, vazhdon nė pėrjetsi
Skeptri i Mbretėrisė Sate ėshtė njė skeptėr drejtėsie.
Ti je shumė i bukur mbi tė gjithė bijtė e njerėzve
Buzėt e Tua janė plot nur kur Ti mė flet
Prandaj Perėndia Tė lartėsoj nė pėrjetsi
Se je i veshur me shkėlqim dhe madhėrshti.
Froni Yt, o Perėndi, vazhdon nė pėrjetsi
Skeptri i Mbretėrisė Sate ėshtė njė skeptėr drejtėsie.
Mė burojnė nga zemra fjalė shumė tė ėmbla.
Sarayu, the one who is streaming.
Krijoni Kontakt