Marcus, mos i bej gjerat tragjike. Thjesht po diskutojme.Postuar mė parė nga marcus1
![]()
Marcus, mos i bej gjerat tragjike. Thjesht po diskutojme.Postuar mė parė nga marcus1
![]()
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Pse nuk ėshtė e vėrtetė? Le t'ja thojė kėto mendime njė prifti katolik dhe do ta shohi se sa kėndshėm do ndahen pas diskutimit.
Dhe mbi tė gjitha, Toni77 ka deklaruar njė tė vėrtetė frymore, ungjillin, jo njė ungjill tė rremė. Pėr mua tė besosh se pagėzimi sjell nė jetė foshnjen apo/dhe tė rriturin pa pas nevojė pėr besim, ėshtė njė ungjill i rremė. Shpresoj tė mos ngelesh gjatė nė kėtė mashtrim djallėzor.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Atehere ku dallohet ajo qe thua ti: "Qe ky eshte mashtrim djallezor dhe ungjill i rreme", nga ajo qe mund te thote nje prift qe "kjo eshte herezi?"![]()
Per me teper qe mendimi personal, nuk eshte percaktimi perfundimtar i dallimit te asaj qe eshte e rreme nga e verteta. Apo jo?Postuar mė parė nga marcus1
Ai qė banon nė ty, do tė ta zbulojė!
Mos ma merr pėr keq, atė qė e kam thėnė e kam thėnė me shumė dhimbje. Pastaj, ajo qė kam thėnė unė nuk ėshtė nė formė akuze dhe nuk tė konsideroj heretik. Ndryshe, nuk do tė kishte asnjė ndryshim me atė qė thotė prifti. Nėse e merr prej meje, merre dhe hidhe nė koshin e plehrave, se nuk ka asnjė vlerė.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Unė me disa anėtar ketu flas lirshem sepse I kam edhe miq te vjeter dhe nihna shumė mire me ta dhe I kam vėllezer dhe I dua, prandaj, sikurse mos te ishin miq ndoshta e kam ma vėshtirė tė flas, por derisa ata janė vėllezer dhe miqt e mi, atėher as qe e kam at problem fare dhe shprehna lirisht.
Nuk dua t'i komnetoj dhe ti vlersoj se mendimet e kujtė janė, nėse janė me vlera apo pa vlera, por, jam I sigurtė se e kam mendimin e Krishtit dhe te Ungjillit te Tij. Atij I jap hapėsirė tė flet dhe t’mė shpejgon tė VERTETEn pa ndonji nderhyrje te mishit.
Nuk mund ta marr me mend vėlla se si mendon njė I krishter se dikush mundet te shpetohet nėse nuk i beson Krishtit dhe nuk I beson hyjnisė sė Krishtit dhe ngjalljes sė Tij Ky eshte besimi im dhe liria qe maka dhanė Zoti, ta besoj apo mos ta besoj.
Ndoshta vėlla ndodhė, jam I sigurtė se per Hyjin ėshtė e mundur gjithēka, por te pakten Ungjilli i Krishtit nuk na thotė ashtu dhe unė du ate qendroj aty, aty ku Krishti mė flet..
Unė si njė I krishter dhe qe rrjedhi nga njė familje ekrishtere, dhe qe isha I pagėzuar kur isha foshnje, nuk e kam takuar Krishtin-tė VERTETEN edhe aq lehtė, jo pse nuk ka dashtė Krishti dhe jo pse nuk ishte Krishti i gatshem tė vij nė jeten time, por isha unė ai qe e pengoja dhe per kėtė unė ekam paguar me kryqe, vertetė kam vuajtur derisa e takova ZOTIN, vuajta dhe perjotova errėsirė dhe pa kėnaqesi, shumė lot nė faqe dhe njerės, shamė dhe tundime, lutje dhe uratė kohė tė gjatė, agjerime dhe pendesa, te gjitha keto te percellura me besim dhe lutje te mbeshtyetura ne Krishtin, prandaj, nuk mund ta marr me mend se dikush tjeter, qe nuk e derdhė asnjė kokerr loti as njerse as lutje, as qe e mendon se kush eshte Krishti i cili vdiq nė Kryq per tė, as qe e mendons e kush eshte Hyji i Vertetė, as qe e mendon se kush ehste Ungjilli dhe qka na thotė ai, as qe mendon se asgjė por vetem kėnaqet ne kete botė, ia bėnė qejfin vetit, nxitė edhe tė tjerėt nė mėkat, rrenė dhe mjellė gjėra te kesajė bote tek te tjerėt etj etj te cilat nuk ka mundesi ti them te gjitha,
tash:
Pse ėshtė i regjistruar ne regjistrin e librit tė KIshes si i krishter dhe qe Kisha lutet, dhe pse kisha eshte njė trup, dhe qe Kisha eshte e shenjte, ky kriminel dhe i poshter, qe e fynė Zotin dhe qe e perqeshė Zotin, qe i sherben djallit dhe jo Perendisė, qe bėnė mijėra padrejtesi dhe tradhti, te shkoj dhe ta pagėzoj foshnjen nė Kishė dhe duke shpernda dreka dhe shampanjera, dhe pasi ta pagėzoj foshnjen mos te shkoj tjeter kurr ne Kishė dhe mos ta dij kurr fėmija I tij se kush eshte Perendia I Vertetė, tash ai apo foshnja te jetė I shpetuar??? JO. Kurr kjo. Unė nuk mund ta besoj kėtė as goja dhe zemra ime nuk e lejon si te vertetė.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 01-03-2010 mė 08:48
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Ai krimineli vete nuk eshte i shpetuar, por femija nqs vdes, eshte i shpetuar. Nqs femija kur rritet e mohon dhe ai Krishtin me jeten e vet, do humbase!Postuar mė parė nga toni77_toni
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-03-2010 mė 08:33
Po e nis nga komenti i fundit qė ke bėre, tė cilin tani sapo e vura re.
Reagimi im i parė ndaj kėtyre fjalėve ėshtė: ''Shporru prej meje, o Satan! Ti je njė skandal pėr mua, sepse s'ke ndėr mėnd punėt e Perėndisė, por punėt e njerėzve''.
Pėr sa i pėrket tė tjerave, ti seminarist mendon se mė ke kapur mat, por nuk ėshtė ashtu. Sepse unė nuk marr njė varg tė nxjerrė jashtė kontekstit dhe ta bėj qendėr tė besimit tim. Njė rast i tillė do mė kujtonte protestantėt tė cilėt vetėm njė herė e gjejnė fjalėn pastor nė Dhjatėn e Re, por pastorin e kanė bėrė qendrėn e besimit tė tyre. Hiqu atyre pastorin, kisha do bjerė si njė ndėrtesė kartoni.
Kėshtu edhe me ju. Nuk e gjeni nė asnjė vėnd nė jetėn e kishės sė Dhjatės sė Re, fjalėn prift, dhe megjithatė, hiqi priftin kishės suaj, dhe ajo do bjerė si njė ndėrtesė kartoni. Kjo ėshtė tė bėsh qendėr gjithēka tjetėr veē Krishtit.
Nejse, pėr sa i pėrket ēėshtjes sė pagėzimit pėr tė vdekurit, pas njė kėrkimi qė bėra nė internet, gjeta se ajo ka qenė njė praktikė pagane dhe se Pali e ka sjellė si shembull pėr t'i treguar atyre se akoma edhe paganėt besojnė nė ringjalljen pasi po tė mos besonin nė tė, mė kot do pagėzoheshin pėr tė vdekurit.
Njė rast tė ngjashėm e gjejmė edhe tek veprat e apostujve kur Pali u predikon Athinasve. "Sepse, duke ecur e duke vėnė re objektet e kultit tuaj, gjeta edhe njė altar mbi tė cilin ėshtė shkruar: "PERÉNDISÉ SÉ PANJOHUR". Atė, pra, qė ju e adhuroni pa e njohur, unė po jua shpall."
Me tė vėrtetė ata po adhuronin Perėndinė e Vėrtetė? Aspak. Thjeshtė Pali, gjen njė mėnyrė tė bukur si t'u pėrcillte atyre mesazhin e tij. Tė njėjtėn gjė bėri Pali edhe me Korintasit, tė cilėt kishin filluar tė dyshonin nė ringjalljen.
Seminarist, po tė duash mund tė lexosh edhe kėtė artikullin e vogėl qė unė gjeta ndėrsa kėrkoja nė internet. http://www.carm.org/baptism-for-the-...inthians-15-29
Pėrfundimisht, unė personalisht bazohem jo nė tė veēuarit tė njė vargu nga bibla, por nė frymėn e saj. Mė kujtohet se si njė vėlla thoshte. Pėr tė mbrojtur njė doktrinė mė duhet patjetėr tė gjej tė paktėn 7 vargje. Jam plotėsisht dakort me frymėn e mesazhit qė ai ka dashur tė pėrcjellė.
Kur tė mė gjesh 7 vargje qė thonė se pagėzimi ėshtė akt shpėtues, atėhere do tė tė pėrgjigjem.Postuar mė parė nga Matrix
Unė kam gjetur jo 7 por 77 vargje ku mbroj se shpetimi vjen nga besimi.![]()
Krijoni Kontakt