Close
Faqja 8 prej 28 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 271
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Seminarist, ajo qe kam dashur te them eshte bashkimi i Kishes me Shtetin shpeshhere ka rezultuar ne praktika jo te denja per Kishen (shembull Inkuizicioni, Kryqezatat, apo dhe lufterat nacionaliste ne Lindje, Serbi etj...). Ne kete sens e kam quajtur gabim
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 22-01-2010 mė 08:56
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Marcus1
    Po pse ėshtė e nevojshme tė shpallet dikush shenjt?

Fil2:12-14

12 Jo, si t’ia kisha arritur,

as, si tė isha bėrė i pėrsosur
    ,

por ‑ vrapoj qė, nė ndonjė mėnyrė, tė mund ta zė,

sepse edhe vetė kam qenė zėnė prej Krishtit [Jezus].

13 Vėllezėr, unė nuk mendoj se ia kam arritur, di vetėm kaq:

harroj ēka kam lėnė pas

dhe zgjatem drejt sė ardhmes,

14 sulem drejt qėllimit,

drejt shpėrblimit tė thirrjes qiellore tė Hyjit nė Krishtin Jezus.

Fil2:17
    17 Mė pėrngjani mua, o vėllezėr, dhe vėreni ata qė jetojnė sipas shembullit qė keni nė ne.

1Kor11.1
    1 Mė pėrngjani mua, sikurse unė i pėrngjaj Krishtit.

2Tim4:6-8

6 Sa pėr mua – gjaku im tashmė po derdhet nė nder tė Hyjit dhe koha tė nisem pėr atė jetė arriti! 7 Luftėn e mirė e luftova, vrapimin e kreva, fenė e ruajta. 8 Qė tani mė pret gati kurora e drejtėsisė, qė atė Ditė do tė ma japė Zoti, Gjykatėsi i drejtė; dhe jo vetėm mua, por tė gjithė atyre qė do ta presin me dashuri Ardhjen e tij.

Sic e shihni, ketu jemi ne harmoni te plote me mesimin mbi shenjtoret, imitimin e shembullit te tyre; lavderimin e tyre pas vdekjes.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Seminarist, ajo qe kam dashur te them eshte bashkimi i Kishes me Shtetin shpeshhere ka rezultuar ne praktika jo te denja per Kishen (shembull Inkuizicioni, Kryqezatat, apo dhe lufterat nacionaliste ne Lindje, Serbi etj...). Ne kete sens e kam quajtur gabim

Po nuk eshte tamam keshtu. Gabimi qendron se shpesh ne jeten e perditshme gjykohet emocionalisht duke mare si kriter akuza nga njerez jo te sinqerte, budallej e injorante.

Inkuizicioni nuk eshte herezi, as kryqezatat. Ti duket sikur i sheh ne kete menyre dhe sikur kisha sot, sipas ketij parafytyrimi, e ka kuptuar gabimin heretik dhe ka kerkuar falje!

Nuk eshte aspak keshtu!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Bashkimi i Kishes me shtetin nuk eshte vecse realiteti per te cilin njeriu eshte krijuar.

Nqs je besimtar biblik dhe i krishtere nuk ke se si te besosh se Zoti ka krijuar boten te ndare ne dy sfera, njeren fetare qe i dedikohet Zotit dhe nje tjeter, laike, qe ska te beje me zotin.

Nje ndarje e tille eshte thjeshte mentalitet i kohes qe jetojme sot, i krijuar nga njeriu modern qe po i largohet Zotit dhe kisha eshte ne nje fare menyre e detyruar te shprehe vetveten sot brenda ketij mentaliteti.
    Por kjo situate e sotme s'eshte e gjithe rrota e historise.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Seminarist , nuk e kam quajtur herezi bashkimin me shtetin, por nje praktike te gabuar.

Sidoqofte si e shpjegon ti thenien qe thote Krishti: Mbreteria Ime nuk eshte e kesaj bote?

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Marcus1, sot interneti nuk le vend per mos-njohuri.

Ja se cfare thote enciklopedia katolike per Guyon:

http://www.newadvent.org/cathen/07092b.htm
    Seminarist, e lexova artikullin qė ke sjellė. Aty bėhet njė pėrmbledhje e shkurtėr e saj, por nuk mund tė sqarojė asnjė qė me tė vėrtetė do tė mėsojė mbi mėsimet e saj. "The Autobiography of Jeanne Guyon" ėshtė online falas. Mund ta gjesh dhe ta lexosh. Ku ka gjė mė tė mirė se tė lexosh vetė shkrimet e dikujt, sesa tė marrėsh kritikat e tė tjerėve dhe t'i pranosh ato pa i shqyrtuar.

Megjithatė, nga ēka lexova unė, nuk lexova ndonjė gjė serioze kundėr saj. Ajo qė lexova ishte burgosjet e saj, por pse, nuk e mora vesh. Lexo autobiografinė dhe do shohėsh shumė gjėra qė nuk mund tė shohėsh nė njė artikull tė shkurtėr.

Gjithashtu nėse je i interesuar mund tė lexosh nė forum edhe librin e saj qė pėrmendet nė atė artikull; "Moyen court et facile de faire oraison" (Short and Easy Method of Prayer), nėn titullin "Tė Pėrjetosh Thellėsitė e Jezu Krishtit" tė cilin unė e kam postuar tek forumi protestant. Lexoje dhe mund tė bėsh kritikat e tua aty. Ndodhet tek kryetemat.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Marcus1,

me aq sa lexova ne internet, ajo ben pjese ne Quietism dhe mohon nevojen e autoritetit kishtar. Nqs eshte keshtu, eshte heretike. Lexo vete ne internet per kete.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me sa di une metodat e lutjes meditative ne Kishen Katolike aplikohen dhe jane sugjeruar dhe nga disa shenjtore. Dielli_ime mund te na e konfirmoje kete dhe mund te na jape me shume detaje

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Seminarist , nuk e kam quajtur herezi bashkimin me shtetin, por nje praktike te gabuar.

Sidoqofte si e shpjegon ti thenien qe thote Krishti: Mbreteria Ime nuk eshte e kesaj bote?

Ajo shprehje nuk mohon mundesine e te lidhurit te kishes me shtetin. Ndryshe do dalim ne perfundimin se kisha ka jetuar ne gabim gjate gjithe bizantit.
    Kuptimi i asaj shprehje, me teper si kundravenie me boten materiale, sic tentojne te bejne shume dualiste te krishtere, si DJ, ka domethenien e mbreterise se Krishtit qe eshte mbi (pra jo kundra) konceptet njerezore te mbreterimit.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Me sa di une metodat e lutjes meditative ne Kishen Katolike aplikohen dhe jane sugjeruar dhe nga disa shenjtore. Dielli_ime mund te na e konfirmoje kete dhe mund te na jape me shume detaje

Jete meditative jashte sakramenteve te kishes, si katolike edhe ortodokse (mistiket ruse, me famekeqi rasputini, por edhe hezikazmi) kalojne ne herezi.

Jeta mistike behet brenda jetes sakramentale te kishes.

Faqja 8 prej 28 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •