Ai do tė tė thotė fjalėt, me anė tė tė cilave do tė shpėtohesh ti dhe gjithė shtėpia jote". (Veprat 11:14)
Pasi ajo u pagėzua me familjen e saj, na u lut duke thėnė: ''Nė qoftė se mė keni gjykuar se jam besnike ndaj Zotit, hyni nė shtėpinė time dhe rrini''. Dhe na detyroi tė pranojmė. (Veprat 16:15)
Dhe ai i mori qė nė atė orė tė natės dhe ua lau plagėt. Dhe ai dhe tė gjithė tė tijtė u pagėzuan menjėherė. (Veprat 16:33)
Dhe Krispi, kreu i sinagogės, besoi te Zoti me gjithė shtėpinė e tij; edhe shumė Korintas, duke dėgjuar Palin, besuan dhe u pagėzuan. (Veprat 18:8)
E falėnderoj Perėndinė qė nuk kam pagėzuar asnjė nga ju, me pėrjashtim tė Krispit dhe tė Gait, qė askush tė mos thotė se e pagėzova nė emrin tim. Unė pagėzova edhe familjen e Stefanės; pėrveē tyre nuk di tė kem pagėzuar ndonjė tjetėr. (1Korintasit 1:14-16)
Atėherė Jezusi i thirri fėmijėt pranė vetes dhe tha: ''I lini fėmijėt e vegjėl tė vijnė tek unė dhe mos i pengoni, sepse e tyre ėshtė mbretėria e Perėndisė. (Luka 18:16)
----------------------------------------------------------------------------------------
Kėto janė vargjet nė tė cilat kishat katoliko-ortodokse bazohen pėr tė mbrojtur doktrinėn e pagėzimit foshnjor. Le tė shohim se sa tė drejtė kanė ata. Unė do komentoj mbi to, por qėllimi im nuk ėshtė qė ti mbush mendjen njeriut pėr drejtėsinė e mendimeve tė mia. Qėllimi im ėshtė ti bėj tė qartė tė tjerėve pėrse unė nuk besoj nė pagėzimin foshnjor. Shkas pėr tė komentuar kėto vargje u bė artikulli Pagėzimi Foshnjor i shkruar nga pastori ortodoks John Hainsworth. Ky artikull mu dėrgua nė njė pėrpjekje pėr tė mė bindur pėr drejtėsinė e pagėzimit tė foshnjeve.
Po e filloj nga veprat 18: 8. Krispi, kreu i sinagogės, besoi te Zoti me gjithė shtėpinė e tij; edhe shumė Korintas, duke dėgjuar Palin besuan dhe u pagėzuan.
Katoliko-Ortodoksėt bazohen nė kėtė varg si dhe nė katėr vargjet e tjera se nuk ka mundėsi qė nė familjet e tyre tė mos kenė pasur fėmijė tė vegjėl apo foshnje.
Por nga ky varg duket qartė se Krispi dhe familja e tij BESUAN dhe mė pas u pagėzuan. Pra, nga ky varg mund tė dalim nė konkluzionin se fėmijėt e Krispit kanė qenė nė njė moshė tė tillė qė mund tė kuptonin dhe tė besonin nė atė qė ju predikua. A mund tė thuash se njė foshnje besoi dhe u pagėzua?
Ky varg pra na e qartėson se
pa BESIMIN nuk mund tė ketė pagėzim.
Krijoni Kontakt