Une nuk kam perse lexoj Biblen per te kuptuar se cfare do te thote "jete e shenjte" pasi une kam me mijera shembuj shenjtoresh te Kishes ne keto 2000 vjetet e fundit. Pra nuk e kam nje njohje "teorike" me te lexuar, por kam nje njohje historike e nga afer. Une nuk kam lexuar vetem Shkrimin e Shenjte, une kam lexuar edhe jeten e shenjtoreve te Kishes, une kam lexuar edhe komentet e tyre mbi vargjet e Bibles. Ne fakt, Bibla orthodhokse qe une perdor ka komentet e shenjtoreve te Kishes per cdo rresht. Kur kam paqartesi ne ate qe lexoj shfletoj edhe komentet e shenjtoreve te Kishes ne shekuj.Albo. Nuk pretendoj dhe as kam pretenduar se i di tė gjitha. Di aq sa Fryma mė ka zbulur deri nė kėto momente dhe sa kam jetuar nė kėto momente nė Perėndinė. Ulu dhe lexo ose studio se ēdo tė thotė tė jesh i shenjtė dhe tė jetosh njė jetė tė shenjtė sipas fjalės sė Perėndisė. Ke pėr tė kuptuar shumė.
Ke njohur ndonje shenjtor te krishtere ne jeten tende qe ben nje jete te shenjte?
E di historine e atij librit qe mban ne dore dhe e ka emrin Bibla?
E di se kush e ka ruajtur dhe ua ka percjelle Biblen brezave?
Kush te garanton qe Bibla qe po lexon eshte autentike dhe jo e cunguar nga njerezit?
Si e mbron veten ti nga interpretimet personale kur lexon Biblen?
Ku shkon e meson ti me shume informacion per historine e personazheve biblike per te cilat Dhiata e Re nuk jep shume informacion, sic esht rasti i Nenes se Zotit, Virgjereshes Mari?
Beja keto pyetje vetes dhe jepu pergjigje, qe te fillosh te kuptosh qe krishterimi qe ti njeh eshte nje krishterim sektarian i ngritur mbi interpretimin personal tendin apo te nje grupi te vogel njerezish, nuk eshte Krishterimi i Vertete qe deshmon Shpirti i Shenjte i Perendise i cili eshte deshmuar, mesuar e trasheguar njesoj nga te gjitha brezat e te krishtereve ne keto 2000 vjet.
Albo
Krijoni Kontakt