Marrė nga Top Channel
Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut dhe Partia per Drejtesi dhe Unitet, pas perplasjeve ne distance jane perballur edhe ne sallen e Kuvendit.
Debati ka nisur per nje proteste te organizuar nga PDU, 2 jave me pare perpara selise se shefit te delegacionit evropian ne Tirane, Helmut Lohan ne diten e genocidit boteror.
Zoti Dule e riquajti fantazem serisht ceshtjen came, por nderkohe kreu i PDU-se, Shpetim Idrizi u tregua i vendosur ne ate qe e quajti venie ne vend te drejtesise e cila eshte mbuluar sipas tij per 50 vjet.
Kreu i PBDNJ-se ka insistuar ne faktin se historia tashme e ka dhene prej kohesh verdiktin e saj.
Ne perfundim te replikave tonet jane acaruar me tej duke perfunduar thuajse ne kontakt fizik mes paleve.
Video.
TIRANE- Ėshtė shoqėruar me replika tė ashpra seanca e sotme e Kuvendit mes kreut tė PBDNJ-sė Vangjel Dule dhe deputetėve tė PDU, Shpėtim Idrizi dhe Dashamir Tahiri.
Kreu i PBDNJ ka akuzuar deputetėt e PDU-sė se kėrkojnė tė fitojnė vota mbi cėshtjen came, tė cilėsuar prej tij cėshtje fantazmė.
Disa politikanė kanė sot e kėsaj dite kurajon tė protestojnė pėrpara selisė sė BE-sė me sloganin tė mos integrohet vendi ynė nė Bashkimin Europian. Nėse nuk ėshtė e vėrtetė le tė pėrgėnjeshtrojnė, le tė pranojnė gabimin e bėrė , le ti kėrkojnė ndjesė popullit shqiptar dhe cdo gjė ėshtė nė rregull, kjo ėshtė demokracia. E kuptoj ankthin e zotėrinjve se kanė njė parti tė re e cila nuk mund tė mbledhė vota duke shpallur armik Vangjel Dulen e PBDNJ-nė theksoi Dule.
Por ka qenė i menjėhershėm reagimi i deputetėve qė pėrfaqėsojnė interesat e camėve. Deputeti Shpėtim Idrizi shpjegoi se protesta e PDU ishte organizuar nė ditėn ndėrkombėtare kundėr gjenocidit.
Ne kėtė protestė e kemi bėrė me rastin e ditės ndėrkombėtare tė genocidit dhe dėnimit tė krimeve kundėr njerėzimit . Keni thėnė qė cėshtja came ėshtė njė cėshtje fantazmė. Ėshtė e vėrtetė qė pėr 50 vjet qarqe tė caktuara janė munduar qė kėtė cėshtje ta fshehin dhe ta mbulojnė. Zoti Dule po tė them qė unė e kam ndėrruar fanellėn por e di cfarė fanelle kam veshur, kam veshur fanellėn e shtėpisė sime, famljes sime komunitetit tim, kam veshur fanellėn e shqiptareve kurse ti mos vesh fanellėn e renegadev u shpreh Idrizi.
Pas kreut tė PDU ka kėrkuar tė reagojė kundėr Dules dhe deputeti tjetėr Dashamir Tahiri i cili ėshtė ngitur i revoltuar nga karrigia e tij. Kryetarja e kuvendit ka ndėrprerė pėr pak sekonda seancėn duke parandaluar njė incident tė mundshėm.
(e.n/BalkanWeb) Video
Krijoni Kontakt