Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Van_Helsing : 07-03-2010 mė 09:59
Qe ta marr vesh edhe une, se po kam veshtiresi, cilin model mbron i famshi Piannigiani (nga konfirmimi yt), ate te origjines Greke apo Latine? Jo per gje, por cdo shkollar jo i famshem e di qe keto te dyja jane konotacione te kunderta. Thene ndryshe, t'i perdoresh keto burime sebashku si origjine te nje fjale eshte si te vertetosh se 1-1 nuk ben zero.
PS. Je i sigurte se fjales pagan i dihet origjina? Une e di te jete subjekt kundertheniesh ne katedra te ndryshme.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-03-2010 mė 09:55
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-03-2010 mė 10:06
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Van_Helsing : 07-03-2010 mė 10:29
Nuk me takon mua te bej vleresimin e askujt.
Nga etimologjia qe ke postuar del se:
1. Idhujtaret (politeistet) jetonin ne fshatra te hapura tek Latinet (Pag).
2. Jetonin ne maje te Kodres tek Greket.
3. (Qytetet paskan qen eksluzivisht fetare??)
4. Asgje qe lidh Pagus me Pagan, e per me shume as etimologji te Pag/o/u, vec nje inference se "keshtu i thonin latinet/greket". Po c'do te thote Pag/u se ?
Citimet vlejne kur ilustrojne dicka. Pervec konfuzionit une nuk shoh asgje etimologjike ne kete citim. Ne fakt shikoj vetem nje grumbull te dhenash pa drejtim, qe me se shumti do te quhej perpjekje etimologjike.
________
Eshte kollaj te proklamosh njeresit qe jane bere te njohur tashme, dhe te ndysh cdo njeri se nuk te pelqen modeli i tij i flokeve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 07-03-2010 mė 10:33
Po si nuk sheh asgje etimologjike?????????????????ma merr mendja qe kupton italisht.
Pag--->legare, unire....pra lidh,bashkoj prej te ciles ne latinisht pagere ose ne latinishten e mevonshme pangere-----render fermo,solido etj etj lexoje mir.
paganus------->abitatore di un pagus o villaggio.
Ps.pervec kundershtimeve patetike, nuk po shoh te sillni asnje lloj argumenti....a per te shar?ktu esht problemi????ta cliroj te gjith fuqin shprehse te shqipes???nuk besoj se ja vlen.
me lart lexova qe pagan jane quajtur kristianet e pare,ky esht kulmi mer,ky ja kalon dhe suliotit
si mer kristianet na qenkan pagan hahahahahahahaha
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Van_Helsing : 07-03-2010 mė 10:57
Krijoni Kontakt