Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2010
    Postime
    80
    Une kam lexuar nje numer te konsiderueshem dhe te larmishem librash ne lidhje me paganizmin dhe okultin, por kurre nuk me ka qelluar te shoh politeizem.
    do te thot qe ke lexu vetem biblen dhe kuranin dhe gabimisht i qun libra pagan, nga kjo kuptohet lehte pse nuk shef politeizem ne kto libra, sigurisht ka vetem allah dhe vetem jehovah, pra tek nje zot=monoteizem.

se nga e gjetet kte paganizem=monoteizem nje allah e di

paganizmi eshte nje variacion politeizmash te ndryshem e then keshtu shkurt fare.sepse po te mbetemi vetem nga kuptimi i emrit kur u perdor per here te pare,eshte ashtu sic thote Henor....pra fshatar,country dweller,rustic apo ca te dush ti...Pagus quheshin fshatrat,qe ishin akoma me traditat e vjetra politeiste(kta katunaret e romes besonin akoma tek hyjnite e shumta romane,qe nuk esht nevoja ti permend te gjitha me radhe un ktu,njeren nga kto hyjni ke vete saturnin e temes) perkunder qyteteve qe kishin filluar te beheshin kristiane.

me pas paganizmi merr kuptime akoma me te gjera,ku humbet peshen negative dhe percmuse,

sot kemi te bejme dhe me neopaganizem.

dhe cudirat nuk kane te sosur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Van_Helsing : 06-03-2010 mė 11:05

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    po kam lexuar dhe kuranin dhe biblen, nder te tjerash,
    nese ti shikon politeizem ne paganizem kjo nuk eshte sepse ka, por sepse e ke interpretuar shume materialisht kur flitet per shpirtra e per zota.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2010
    Postime
    80
    E si nuk ka politeizem ne paganizem,cfar jane 12 perendite kryesore te olimpit,po ato romane.??????

pa permendur kto perendirat shqiptare qe i kemi cu ne egjipt.

psh dualizmi amon-ra(dielli menje fjal)....amon ra nga fiku hahahahahaha shpjegohet shqip mer.

apo hyjnia maat apo muut se shqiptimet jan te shumta por ka te ngjar te ket lidhje me fjalen ***

apo perendite e sumerve...vet fjala sumer rrjedh nga sum elbasonllisht
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Van_Helsing : 06-03-2010 mė 11:20

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2010
    Postime
    80
    xfiles,pak humor lol, duhet

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Maat eshte mashkull/femer...sesa as above so below..........the absolute god/dess....vete zoti/zoja univers......si nje i/e tere

ne na mbetet te jemi nje grimce zoti/zoje.

vetem ne kete kendveshtrim une e kuptoj monoteizmin "pagan"...perndryshe jo.
    Plotsishte e drejte...Akoma edhe sot tek shqiptaret, mund te vrehen elemente te paganizmit ,qe ne esnce kane si emrues te perbashkte nje baze universale...!
    Si per psh."Pasha qiellin, pasha driten ,pasha yllin apo yjet, pasha token, pasha ujin, pasha zjarmin...Te gjitha keto akoma edhe sot perdoren si nje forme betimi ne viset shqitare nga jam une, mbase ralle, si efekt i nder-vetdijes, por perdoren...
    Nje nder betimet ,qe kam ndegjuar nga disa pleq eshte "Pasha toke e pasha qiell
    dhe per yjet qe bejne drite"....Te gjitha keto jane elmente te besimit te te parve
    tone, qe konsitojne ne ato elmente univesale, qe jeta nuk mund te merret me mend pa keto...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 06-03-2010 mė 12:47

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    e kam lexuar shume here kte postim.....sakrifica e abrahamit,nje derivat aziatik mjaft i vonshem i sakrificave antike........

poshte kujtimi i tij, nese ka egzistuar!

semitet korruptuan besimet e kulluara antike,dhe ndryshuan fatin e botes....
    Abrahami nuk eshte derivat i sakrificave antike, fundrrine. Abrahami eshte vet antik, flliqesire.
    Poshte kujtimi yne per ty fundrrine.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    Plotsishte e drejte...Akoma edhe sot tek shqiptaret, mund te vrehen elemente te paganizmit ,qe ne esnce kane si emrues te perbashkte nje baze universale...!
    Si per psh."Pasha qiellin, pasha driten ,pasha yllin apo yjet, pasha token, pasha ujin, pasha zjarmin...Te gjitha keto akoma edhe sot perdoren si nje forme betimi ne viset shqitare nga jam une, mbase ralle, si efekt i nder-vetdijes, por perdoren...
    Nje nder betimet ,qe kam ndegjuar nga disa pleq eshte "Pasha toke e pasha qiell
    dhe per yjet qe bejne drite"....Te gjitha keto jane elmente te besimit te te parve
    tone, qe konsitojne ne ato elmente univesale, qe jeta nuk mund te merret me mend pa keto...
    Edhe "pasha budallain" eshte shenje paganizmi me gjase.
    "Pagan" do te thote "pa origine", fshatar!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Hėnor_ Lexo Postimin
    Paganizmi ishte njė term qė pėrdorej pėr tė identifikuar popullsitė me besim politeist qė nuk i takonin besimeve Abrahamike. Vetė fjala latine paganus do tė thotė fshatar, pasi popullsia rurale ishte e fundit qė provoi konvertimin nė krishtėrim. Lindja e judaizmit, qė ēoi mė vonė edhe nė lindjen e krishtėrimt, i shėrbeu pushtetit politik tė perandorėve si besime monoteiste, pasi ishte njė formė fetarizimi i absolutizmit tė pushtetit perandorak. Tani ai ishte vullneti i perėndisė sė vetme (jo mė disa) nė tokė, i ngarkuar me rolin pėr tė vendosur rregullin dhe harmoninė nė ''qytetin e tokės'', siē shkruante shėn Agostini.

Gjithsesi mėshteteni tek ndonjė studjues serioz pėr kėtė zbulim shkencor paganizėm-monoteizėm?!
    Hundor, nuk eshte ashtu.
    Hundor, kontrollo kuptimin e budallaqeve qe ke sintetizuar ne koke para se te kesh shkrepur serish ndonje pordhe si kjo.

"Paganizmi ishte njė term qė pėrdorej pėr tė identifikuar popullsitė me besim politeist" :: nga politeistet.

Ne paganizem nuk ka perendi.
    Aeneas Dardanus

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Nė paganizėm nuk kishte perėndi?! Ndonjė argument shkencor keni? Kuptohet mos tė buroi nga dėshira juaj e mirė.

Jupiteri, Minerva, Neptuni, Marsi, Saturini, Mėrkuri, Venusi, duke kaluar tek Apolloni, Athena, Dionisi, Hera, Poseidoni, ose tek Odini, Thori, Freja, Sif, Iduni, Tanfana, e shumė tė tjera qė nuk mė vinė ndėrmend, ishin tė gjitha qėnie mitologjike me veti hyjnore tė pėrfytyruara me pamjen e njeriut. Me njė fjalė tė vetme, quheshin Perėndi. Nqs nuk e kishit tė qartė njė pėrkufizim rreth fjalės Perėndi, jam mjaft i lumtur qė iu ndriēova.

Budallalliku ėshtė mė mirė tė mbahet i fshehur, dhe jo tė shfaqet, thonte Herakliu i Efesit 2500 vjet mė parė.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Hėnor_ Lexo Postimin
    Nė paganizėm nuk kishte perėndi?! Ndonjė argument shkencor keni? Kuptohet mos tė buroi nga dėshira juaj e mirė.

Jupiteri, Minerva, Neptuni, Marsi, Saturini, Mėrkuri, Venusi, duke kaluar tek Apolloni, Athena, Dionisi, Hera, Poseidoni, ose tek Odini, Thori, Freja, Sif, Iduni, Tanfana, e shumė tė tjera qė nuk mė vinė ndėrmend, ishin tė gjitha qėnie mitologjike me veti hyjnore tė pėrfytyruara me pamjen e njeriut. Me njė fjalė tė vetme, quheshin Perėndi. Nqs nuk e kishit tė qartė pėrkufizimin e fjalės Perėndi, jam mjaft i lumtur qė iu ndriēova.

Budallalliku ėshtė mė mirė tė mbahet i fshehur, dhe jo tė shfaqet, thonte Herakliu i Efesit 2500 vjet mė parė.

"Budallalliku ėshtė mė mirė tė mbahet i fshehur, dhe jo tė shfaqet, thonte Herakliu i Efesit 2500 vjet mė parė."

Kete varja vetes te pasqyra ku shikohesh..

Ti s'di cka eshte paganizmi, e po do te na spjegosh politeizmin.
    Aeneas Dardanus

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •