Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 22-12-2009 mė 21:58
Harram!
Femijet jane engjej dhe duhen ruajtur dhe jo vrare mor rober te askujt!
Keta nuk jane shqiptare, ndoshta muslimanet shqiptare kane bere te mijetat por kete..... nuk e kisha degjuar.
Lesho drite O Zot i Madh nder njerez te shohin, mos ler satanin t'i degjeneroje!
Amin!
Paqe!
vetem 3 vjet???????
wow kulmi injorances!
Une nuk jam nje studius i Bibles dhe nuk flas si nje i krishtere, flas si nje njeri, dhe kjo eshte anti-njerzore. Persa i perket Bibles dhe mardhenieve te vajzave me babane e tyre, mesa di une ato e bene si ishin duke u shuar rraca e fisit, dhe nese nuk gaboj e dehen babane e tyre para se te kryenin mardhenie. Sidoqofte kjo eshte nje histori nga Dhjata e Vjeter, per si e shikoj une krishterimin, nje i krishtere quhet i tille sepse tenton te ndjeke shembullin e Krishtit. Me ardhjen e Krishtit te gjitha ligjet nga Dhjata e vjeter u kanēeluan, dhe vlen vetem nje ligj: "Duaje tjetrin si veten tende". Pastaj as Bibla nuk eshte perfekte, por nuk besoj se nje i krishtere dhunon femijen e tije sepse eshte e shkruar ne Bibel nje gje e tille. Zoteria nga Austria qe dhunoi vajzen e tije, beri nje nder krimet me te medha qe mund te beje nje njeri, por nuk e beri si i krishtere apo se i kishte thene prifti, dhe as se e kishte lexuar ne Bibel, e beri sepse ishte nje kriminel. Ndersa vllezrit Lleshi(ne shqip shkruhet Dheshi, por duket se Top Channel ka probleme me shqipen) e bene ne emer te islamit, dhe me sugjerimin e nje nga shume Imamet qe predikojne ne Angli.
Problemi eshte se islami eshte ky, dhe ju muslimanet shqiptar, o duhet t'a pranoni o duhet t'a mohoni. Sipas meje duhet t'a braktisni, si nje ideologji jo kompatibile me traditat shqiptare, dhe me ligjet demokratike te shoqerise shqiptare.
Shume shqiptar qe jane musliman nga familja nuk e njohin islamin, nuk e di se si do te reagojne pas ketije lajmi, kur feja qe ata i perkasin, u sugjeron te martojne femijet e familjes me njeri-tjetrin!?
Fillimisht duhet t’a keni te qarte se Islami NDALON rrepsisht martesen me te afermit e rrethit te ngushte. Babai-nena dhe te gjithe paraardhesit dhe pasardhesite e tyre- hallat, axhallaret, dajte, tezet. Motrat-vellezerit dhe gjithe paraardhesit dhe pasardhesit e tyre. Ndalohet vjehrri-vjehrra dhe ndalohet martesa mes atyre qe kane pire qumsht nga nje grua, te cilet ne Islam njihen si vellezer-motra nga qumeshti, si dhe vete gruaja nga e cila eshte pire qumesht.Kjo ndalese shkon deri ne 23 kategori. (Sure Nisa jane keto)
E pasiqe qe kalohet rrethi i ngushte familjar, atehere te tjeret jane rrethi me i gjere familjar.
Dhe as lindja, e as perendimi nuk i njohin te tjeret si rreth i ngusht familjar, madje mund te mos njihen fare mes vete kusheriret (e sidomos ne perendim).
Islami shquhet me elementin e "gjitheperfshirjes", element ky qe cdo probleme te jetes se njeriut duhet ta zgjidh ne formen me te mire dhe me adekuate. Dhe, kur jemi tek gjera kaq te ndijshme sic ajne keto, Islami lejon martesen vetem ne raste te jahstezaknshme kur morali i te afermeve per x shkaqe rrezikon te bie ne humneren e amorlaitetit. Nga ketu, Islami ka parapare ligje por nuk i ka preferuar ato. Nese njeriu ka mundesi te gjeje bashkeshorte nga nje rreth me i larget, Islami fare nuk e preferon martesen me te afermen. Madje takstualisht ka trgeuar Pejgamberi a.s. se "gjaku eshste ngaterrese!".
Megjithate, duhet te jemi real. Thirrja e Islamit per kujdes dhe mos mashtrim me fjalen "e kam si moter" kusheriren apo vajzen e dajes a te tezes, po deshmohet edhe ne meisn tone. Nuk jane te rralla rastet kur kusheriret ndemrjet vete, tinezisht, kryejne marredhenie seksuale te paligjshme per te pasuar pasaj me martesa "ikje" qe jane fetarisht te paligjshme.
Pyetja eshte: A me mire ne kete rast eshte qe ata te kene martese te ligjshme apo te vazhdojne jete te shthurur, e cila te nesermes do t'i pergatis nje kazerme "kopilesh"?
Mendoni para se te pergjigjeni?
Ps. jeni shume te vegjel ore te gjeni "mangesi" ne Ligjin e Zotit, i Cili di me se miri te rrgulloje jeten e krijesave te Tij ne CDO rast dhe situate qe ata ndodhen.
uvjesa mundet te jete ashtu ne teori sic po e thua ti, por duhet te jemi realiste qe kjo ka ndodhur edhe ndodh, jo vetem tek keta por edhe tek disa njerez qe kane edhe me edukim apo kane pak me dijeni per boten.
Kete e kam konstatuar vete ne nje familje e cila donte te martonte mbesen me xhaxhain meqe i lejonte feja! Mirepo nuk ndodhi kjo martese mbasi u morr vesh nga disa shqiptare te tjere te cilet i ndaluan menjehere kete lidhje.
Te pakten mesa di une qe ne shqiptaret nuk trazohemi deri ne 7 breza, por edhe me gjitonet jemi rritur si motra e vellezer. Tani pa dashur qe te ofendojme besimet, mua me duket se radikalizmat i cojne keta njerez te harrojne cdo gje tjeter, si traditat dhe kulturat tona dhe ti ballancojne ato me ate te besimit te tyre. Nqs keta marrin per baze vetem rregullat e besimit per jeten e tyre, e humbasin komplet esencen e te qenurit shqiptar dhe tashme behen me te lidhur me ate qe une kam degjuar shpesh kombit Islam.
Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
krenaria e shqiptarve te anglis!!!!!Angli, vellezerit shqiptare martojne bashke femijet
mir e kan funja fare kshu shtohet dhe rraca gjak me gjak se kan humbe grupet ne divizjonin 55 ne tirane
MOSTRRA-dumet .
Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.
Krijoni Kontakt