Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-09-2009
    Postime
    143

Anestezia apo Hipnoza

Pershendetje te gjitheve kam nje pyetje?
    Kur behen njerezit operacion perdorin anestezion per ne gjume, por ka njerez qe himbotizojne njerez dhe a mundet te behem operacioni me hipnotizim.....

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Jo... nuk mund te behet. Endorfinat nuk do te mund te mbysnin dhembjen e mrehte dhe te menjehereshme te shkaktuar nga incizioni.
    Pastah ankthi dhe frika e pacientit nuk do te mundesonin nje hipnoze te mire dhe do te rrisnin ndjeshmerine ndaj dhembjes.
    Nqs zgjedh dike me te vertete profesionisht per te aplikuar hipnozen, une do te sugjeroja hipnoze+anestezi lokale te kombinuar.
    Edhe keshtu ndoshta.

Ke lexuar gje Dianetics qe je kaq i shqetesuar per hipnozen?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-09-2009
    Postime
    143
    jo nuk kam lexur. Me shkoni ne mendje kjo gje rastesisht dhe desha ta vendos ne forum. se kam pare direkt njeriu qe e hipnotizon njeriun e vendos ne gjume njeren tjetren dhe ben cka i thote ai.. dhe desha te pyes pse barem nuk behen operacionet me ket gje. nejse.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Duhet te kesh parasysh qe substancat anestetike ne fakt e kalojne njeriun ne nje lloj gjendjeje te ngjashme hipnotike ne fund te fundit.

Medical Student Maska e Edmond.S
    Anėtarėsuar
    10-09-2008
    Vendndodhja
    nightingale's Dorf
    Postime
    734
    E di qe hipnozat gjate operacioneve nuk aplikohen ne spitalet boterore.di nje spital ne Amerike ku behet nje gje e tille.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    3
    me hipnoze realizohet c'do gje perfshi ketu edhe operacionin.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Kam lexuar qe perdoret hipnoza ne disa lloje operacionesh.
    Nuk fuksionon mire te njerezit qe marrin droge si dhe jane perdorues te rregullt te alkoolit, duhanit.
    Hipnoza perdoret kryesisht per te lehtesuar dhimbje te kokes, azmen, mbipeshen, si dhe semundje te lekures.
    Nje grua e cila kishte plage te hapura ne lekure ne te gjithe trupin per me shume se 20 vjet ,nmp hipnozes ku iu kerkua te imagjinonte veten sikur ishte duke notuar ne disa ujera qe mund te pastronin lekuren e saj,si dhe te ndjente butesine ne lekures, brenda tre muajve plaget e saj u zhduken. Hipnoza mendohet se ndihmon ne shpejtimin e sherimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 23-01-2010 mė 11:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •