Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Gruaja ne Fenė Katolike

E gruas i tha:
    “Do t’i shtoj mundimet e shtatzėnisė sate,
    nė mundime do t’i lindėsh fėmijėt,
    dėshirimi yt do tė tė shtyjė kah burri yt
    e ai do tė sundojė mbi ty.”

Kjo pjesa mė lartė ėshtė pjesė (verset) i librit tė shenjtė tė Biblės ku Zoti (Ati) mallkon gruan (Haven) dhe gjith pasardhėset e saj me mundime gjatė shtatėzanisė dhe si dėnim e urdhėron qė ajo tė jetė e nėnshtruar. Sa e zbatojnė kėtė katolikėt dhe pse mundohen qė katolikėt tė hedhin baltė drejt Muslimanėve pėr arsye se: "Muslimanėt i pėrdorin gratė e tyre", kur njė gjė e tillė na qenka e urdhėruar nė Bibėl! A e ndjejnė fajtore gratė katolike veten, a pendohen ato, a shpėrthejnė ato nė kohėn kur ju kujtohet se janė tė mallkuara nga Zoti i tyre ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    E gruas i tha:
    “Do t’i shtoj mundimet e shtatzėnisė sate,
    nė mundime do t’i lindėsh fėmijėt,
    dėshirimi yt do tė tė shtyjė kah burri yt
    e ai do tė sundojė mbi ty.”

Kjo pjesa mė lartė ėshtė pjesė (verset) i librit tė shenjtė tė Biblės ku Zoti (Ati) mallkon gruan (Haven) dhe gjith pasardhėset e saj me mundime gjatė shtatėzanisė dhe si dėnim e urdhėron qė ajo tė jetė e nėnshtruar. Sa e zbatojnė kėtė katolikėt dhe pse mundohen qė katolikėt tė hedhin baltė drejt Muslimanėve pėr arsye se: "Muslimanėt i pėrdorin gratė e tyre", kur njė gjė e tillė na qenka e urdhėruar nė Bibėl! A e ndjejnė fajtore gratė katolike veten, a pendohen ato, a shpėrthejnė ato nė kohėn kur ju kujtohet se janė tė mallkuara nga Zoti i tyre ?!

Ti kurr nuk e ke idenė e rrolit te gruas sė krishterė.

Vetem kėtu pergjigju se ku e ka vendin Maria, Zonja e bekuar nė Kishem katolike?

Sigurisht se per Kishen katolike ajo ėshtė e nderuar dhe shume e rspektuar, Maria ka parinė nder njerzit dhe askush nga njerzit nuk ka respket dhe nderim ma shumė.

Ajo qe ti nuk ke kuptuar as nuk e kupton dot eshte se njeriu humbi nė Even por fitoj nė Marinė.

Nga Eva lindi mėkati por nga Maria lindi Flaja dhe Jeta.

Zoti Hyj i urdhėroi njeriut dhe i tha: “Ha prej ēdo peme tė kopshtit; por prej pemės sė dijes - tė sė mirės dhe tė sė keqes, ruaj se ha. Sepse, atė ditė qė ke pėr tė ngrėnė prej saj, do tė vdesėsh”. (Zan 2; 16-17)

Atėherė gruaja pa se pema ishte e mirė pėr ta ngrėnė dhe e bukur pėr t’u parė dhe pemė e dėshirueshme pėr tė fituar dijen; gruaja mori prej frutit tė saj dhe hėngri. Pastaj i dha edhe burrit tė vet qė ishte me tė. Hėngri edhe ai. (Zan 3; 6)

"Ate se ēfare Eva ka lidhur me mosbesimin e saj, Maria ka zgjidhur me besimin e saj".

Atėherė Maria tha:
    “Unė jam shėrbėtorja e Zotit: Mė ndodhtė siē the ti!”

Ajo e degjoi Engjellin e Rrene, aji i ofroi frutin te shoqit, ndersa ai hengri prej tij. Ajo ishte nje bashke-punetore, jo si nje instrument i papergjegjshem, por intimisht edhe personalisht ne mekat, pasi ajo e shkaktoi ate.

Eva i pat besuar djallit, Maria i besoi Grabrielit. Faji qe njera kreu me ane te mosbesimit, tjetra me ane te besimit e cbeu".

Himni i Marisė

46 Atėherė Maria tha:

“Shpirti im e madhėron Zotin,

47 shpirti im me hare i brohorit Hyjit, Shėlbuesit tim,

48 sepse shikoi me pėlqim mbi shėrbėtoren e vet tė pėrvuajtur:

ja, qė tani tė gjitha breznitė do tė mė quajnė tė lumtur,

49 sepse punė tė mėdha bėri pėr mua Hyji i gjithėpushtetshėm

‑ i shenjtė ėshtė Emri i tij!

Kur te kuptojsh kėtė do ta kuptojsh te verteten e Zotit. Femra nė krishterim ėshtė shumė e nderuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-12-2009 mė 21:14
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Gratė qė kanė jetuar pas vdekjes sė Haves (Evės) deri nė lindjen e Marias kanė qenė tė mallkuara nga Ati, tė dėnuara etj ?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-12-2009 mė 21:30

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Gratė qė kanė jetuar pas vdekjes sė Haves (Evės) deri nė lindjen e Marias kanė qenė tė mallkuara nga Ati, tė dėnuara etj ?!
    Te denuar - rėnė nė mėkatė - tė mallkuar - denuar dhe si pagė ėshtė vdekja - trashigimtar te vdekjes janė te gjithė te bijt e Eves dhe te Adamit duke perfshi edhe femra edhe mashkuj deri edhe sot dhe do tė jetė deri ne tė sosur te botes. Shpetimi - Shperblimi- Shfajsimi - Jeta e pasosur fitohet nė Jezusin.

Prandaj per te gjitha ato femra dhe mashkuj qe nuk besojnė Krishtit do tė jenė nen at mallkim dhe denim qe pershkruhet nė at citat qe ti ke postuar mė parė.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Te denuar - rėnė nė mėkatė - tė mallkuar - denuar dhe si pagė ėshtė vdekja - trashigimtar te vdekjes janė te gjithė te bijt e Eves dhe te Adamit duke perfshi edhe femra edhe mashkuj deri edhe sot dhe do tė jetė deri ne tė sosur te botes. Shpetimi - Shperblimi- Shfajsimi - Jeta e pasosur fitohet nė Jezusin.

Prandaj per te gjitha ato femra dhe mashkuj qe nuk besojnė Krishtit do tė jenė nen at mallkim dhe denim qe pershkruhet nė at citat qe ti ke postuar mė parė.
    Toni77,

Gratė edhe sot vuajnė gjatė shtatzanisė poashtu gratė sot ankohen pėr diskriminim (gjinor), ankohen se burri i saj e konsidero kėshtu kėshtu etj., pra gratė (coftė ato Katolike apo Muslimane apo apo) vuajnė dėnimin e Atit ! Apo jo ?!

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anėtarėsuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    ILMGAP
    Ajo cfare shkruan tani ne fund pas quote eshte guxim por edhe tendence per te injoruar besmitaret, fene, Biblen.
    Sot familja ne milleniumin e ri eshte ne krize morale dhe identiteti dhe ata qe e vuajne me shume jane ata qe nuk kane disipline ne familjet e tyre, kane prirje per tu atraktuar me shume se cduhet nga te rejat e shkences, materjalizmi, programet me karakter tundues per te shkaterruar familjen shpesh pa censure ne Televizor, programe televizive qe demtojne te rinjte psiqikisht qe ne moshen e femijerijese dhe adoleshences, deshira e te rinjve per te "shijuar jeten sa me shume te jete e mundur" duke mesuar alkolin, duhanin, drogat dhe shkaterrues te trupit, mendjes e shpirtit te ketij lloji.
    Diskriminimi gjinor vjen duke keqkuptuar krijimin e lidhjeve martesore te gabuara(jo te deshiruara brenda nje cifti me shpirt, mendje dhe zemer) ku pjesa me e madhe e ketyre cifteve sot me kushtet qe kane dhe me presionin me te vogel nga shoqeria dhe prinderit e te afermit, ndahen, dhe behen objekt per cthurje cfare qon shume njerez te keqkuptojne te verteten e ndarjes se tyre duke tunduar shume cifte te tjera te shkojne drejt aktit te shkurorezimit.
    Pra eshte pakesuar shkuarja ne kishe per te krishteret, ndersa per ata qe nuk besonin ne Zot akoma nuk eshte krijuar koncepti cfare do te thote familje, fe kishe , Zot dhe sa e shenjte eshte ajo. Shume cifte duhet ti marrin mesimet ne kishe per nje jete te lumtur familjare dhe sot nje pjese e madhe e tyre nuk ndjekin shtate sakramentet ne kishe para se te martohen prandaj edhe martesat nuk u qendrojne veshtiresive dhe bien shume shpejt si keshtjella rere.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Reschen : 12-12-2009 mė 10:06 Arsyeja: ndryshim

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga gjethplepi Lexo Postimin
    ILMGAP
    Ajo cfare shkruan tani ne fund pas quote eshte guxim por edhe tendence per te injoruar besmitaret, fene, Biblen.
    Sot familja ne milleniumin e ri eshte ne krize morale dhe identiteti dhe ata qe e vuajne me shume jane ata qe nuk kane disipline ne familjet e tyre, kane prirje per tu atraktuar me shume se cduhet nga te rejat e shkences, materjalizmi, programet me karakter tundues per te shkaterruar familjen shpesh pa censure ne Televizor, programe televizive qe demtojne te rinjte psiqikisht qe ne moshen e femijerijese dhe adoleshences, deshira e te rinjve per te "shijuar jeten sa me shume te jete e mundur" duke mesuar alkolin, duhanin, drogat dhe shkaterrues te trupit, mendjes e shpirtit te ketij lloji.
    Diskriminimi gjinor vjen duke keqkuptuar krijimin e lidhjeve martesore te gabuara(jo te deshiruara brenda nje cifti me shpirt, mendje dhe zemer) ku pjesa me e madhe e ketyre cifteve sot me kushtet qe kane dhe me presionin me te vogel nga shoqeria dhe prinderit e te afermit, ndahen, dhe behen objekt per cthurje cfare qon shume njerez te keqkuptojne te verteten e ndarjes se tyre duke tunduar shume cifte te tjera te shkojne drejt aktit te shkurorezimit.
    Pra eshte pakesuar shkuarja ne kishe per te krishteret, ndersa per ata qe nuk besonin ne Zot akoma nuk eshte krijuar koncepti cfare do te thote familje, fe kishe , Zot dhe sa e shenjte eshte ajo. Shume cifte duhet ti marrin mesimet ne kishe per nje jete te lumtur familjare dhe sot nje pjese e madhe e tyre nuk ndjekin shtate sakramentet ne kishe para se te martohen prandaj edhe martesat nuk u qendrojne veshtiresive dhe bien shume shpejt si keshtjella rere.
    Me kėtė qė tha ti nė kėtė postim i bie qė martesa ėshtė vendim i gabuar i individit pa marrė parasysh kush ėshtė ai! Nėse ėshtė kjo atėherė ēfarė do ndodhte me universin nėse nuk do tė eksiztonin martesat apo do tė prisnin nga Muslimanėt, Budistėt, Ateistėt etj., qė tė riprodhojnė!

Ati i ka mallkuar tė gjitha pasardhėset e Havės me mundime gjatė shtatzanisė poashtu e ka vėn tė nėnshtruar ndaj burrit atė, pra kėto gjėra ndodhin edhe sot (edhe pas vdekjes sė Marias)), sa janė tė motivuara tė jenė besimtare njė Katolike e cila ėshtė e vetėdijshme qė ėshtė e mallkuar, e dėnuar nga Zoti i saj, sa janė tė motivuara kėto gra tė vazhdojnė tė jetojnė jetėn ? Mund tė mė japėsh njė pėrgjigje edhe pse pėrgjigj-ja mė e bukur ėshtė shembulli i "Motrės sė Nderit"!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Nena ime dhe motra ime perpara Zotit, dhe ne Kishen, jane bija te Hyjit,
    motra e Jezu Krishtit, anetaret e kishes si une jam biri i Hyjit, vella i Krishtit, dhe anetar i Kishes.Perpara Zotit, mund te jene me te shenjte se une, duke jetuar nje bashkim me te ngushte me ZotiN se une...Nena ime dhe motra ime ASNJEHERE NUK KANE MENDUAR SE JANE ME PAK SE UNE, APO NE NJE NIVEL, NE NJE SHKALLE ME TE ULET, NE KISHE. ATO JANE TE BINDUR se jane mekatare si une dhe qe kane ne dispozicion te njejte hir te Zotit qe kam edhe une, per t'u shpetuar.

Torrkerry

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •